Kotki znalazły domek !!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 05, 2010 22:09 Re: Potrzebny dom dla kotki i 3ech 3dniowych kociaków!!! Czeladź

Ahhh.....i znowu mnie zdemaskowano :mrgreen:

Transport to zaden problem :mrgreen: Jeśli tylko dałoby radę to normalnie oszaleję ze szczęścia.
Złapałam dzicz - zalezy mi na ekspressowej sterylce. Niestety dzikie koty nie czują się zbyt dobrze w zamknięciu - dlatego tu kazda chwila ma znaczenie. Bardzo źle znoszą pobyt w klatce. Nie chcę ich wypuścić bez sterylki. /jednakze jezeli w tym tyg. zabiegi nie będą zrobione to muszę je puścić i łapać drugi raz/. Nie chcę ich zanosić potem w postaci "mrozonej". A tu na przekór losu Nasz wet chory - ZAŁAMKA TOTALNA :|

Jesteś dla nich ratunkiem :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Śro maja 05, 2010 22:10 Re: Potrzebny dom dla kotki i 3ech 3dniowych kociaków!!! Czeladź

marija pisze:Mikuś-myślałam, że jesteś facetem :oops: tak to jest jak własny TŻ ma na imię Mikołaj :D jeśli dziś się specka nie odezwie, jutro do południa dam Ci pw co i jak :D tylko, że- gwoli przypomnienia- Marek jest z Chorzowa i tam trzeba dowieźć koty :P
Dzięki Ci serdeczne, dziewczę okazało się mało odpowiedzialne i kiedy trzeba by było się własnoręcznie wykazać- znikło :( skoro nie udało mi się pomóc kotom z Czeladzi, pomogę jakimś innym- nie dam ciała przed Przyjacielem, a sterylki uważam za priorytet....Szkoda, żeby choć jedna się zmarnowała :roll:
Pozdrawiam z Polski Centralnej :D

znikła???
tylko co teraz z tymi kociakami tam???
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro maja 05, 2010 22:14 Re: Potrzebny dom dla kotki i 3ech 3dniowych kociaków!!! Czeladź

MartynaP pisze:znikła???

Coś pokombinujemy. Ale niech kobitka się odezwie.
MIKUŚ

Post » Śro maja 05, 2010 22:18 Re: Potrzebny dom dla kotki i 3ech 3dniowych kociaków!!! Czeladź

MIKUŚ pisze:
MartynaP pisze:znikła???

Coś pokombinujemy. Ale niech kobitka się odezwie.

chociaz namiary na ta klatke by sie przydaly gdzie one sa
jak sie dzieci do nich dobiora to bedzie świetnie :evil:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Śro maja 05, 2010 22:44 Re: Potrzebny dom dla kotki i 3ech 3dniowych kociaków!!! Czeladź

MIKUŚ pisze:A te 3-dniowe to osobiście uwazam ze powinno się uśpić.
Kotkę ciachnąć jak najszybciej. Te które juz mają otwarte oczy i patrzą Nam w oczy to wiadomo ze nie. Jednakze warto by pomyśleć o eutanazji tych maluchów póki nie jeste za późno.

Nie jestem mordercą, ale takie mam zdanie.

to samo chciałam napisać, cieszę się, że nie ja jedyna tak myślę. To samo dotyczy miotów tych kotek, które są w ciąży i trudne do złapania, jakby się nie udało ich złapać przed porodami do sterylki ...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw maja 06, 2010 6:53 Re: Potrzebny dom dla kotki i 3ech 3dniowych kociaków!!! Czeladź

XAgaX pisze:
MIKUŚ pisze:A te 3-dniowe to osobiście uwazam ze powinno się uśpić.
Kotkę ciachnąć jak najszybciej. Te które juz mają otwarte oczy i patrzą Nam w oczy to wiadomo ze nie. Jednakze warto by pomyśleć o eutanazji tych maluchów póki nie jeste za późno.

Nie jestem mordercą, ale takie mam zdanie.

to samo chciałam napisać, cieszę się, że nie ja jedyna tak myślę. To samo dotyczy miotów tych kotek, które są w ciąży i trudne do złapania, jakby się nie udało ich złapać przed porodami do sterylki ...

Chwilę mnie nie bylo...podpisuje się pod.

A dziewczynie przekazałam swój nr tel.i ciiisza.No trudno :?
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Czw maja 06, 2010 12:20 Re: Potrzebny dom dla kotki i 3ech 3dniowych kociaków!!! Czeladź

Przepraszam was bardzo, ale nie miałam dostępu do neta :oops: Udało mi się namówić chłopaka żeby zawiózł maluchy z mamą na wieś do babci :ok: (tam się kuzynka nimi zajmie) za niedługo je zabieram i jadą w podróż(więc z tymi maluszkami i ich mamą temat jest zakończony) Miesięczniaki mi wyparowały w inne miejsce, ale chyba wiem gdzie :) (siedzą pewnie z mamą w dużym ocieplony kartonie pod inną klatką(który pewien pan zrobił na zimę dla kotów).Miesięczniaki ""może"" uda mi się wydać pojedynczo do ludzi którzy kiedyś chcieli kotki,no ale wtedy już żadnych u nas nie było(bo ja zdecydowałam się zostawić 4ry)
Jeszcze raz przepraszam za nie odpisywanie :oops: wiem zapewne myślicie,że jestem nie odpowiedzialna,ale jestem sama z tym i robię co mogę.
Pozdrawiam :)

specka1985

Od: Wto maja 04, 2010 12:31

Post » Czw maja 06, 2010 13:21 Re: Potrzebny dom dla kotki i 3ech 3dniowych kociaków!!! Czeladź

Tak, właśnie myślę, że jesteś nieodpowiedzialna. Zakładasz błagalny wątek, że potrzebujesz pomocy, pomoc ową dostajesz i kiedy okazuje się, że trzeba ruszyć cztery litery- wycofujesz się rakiem. Czy to nie Ty pisałaś, że najlepiej byłoby wypuścić kocicę-matkę w znane jej środowisko, gdzie się wychowała?A potem ochoczo wywozisz

maluchy z mamą na wieś do babci :ok:

Wysterylizujesz je czy na rzeczonej wsi "zaś zajdzie" :?:
Miesięczniaki ""może"" uda mi się wydać pojedynczo do ludzi

Dla miesięczniaków oferowano tymczas. Kto weźmie maluchy prosto spod bloku- nieodpchlone, nieodrobaczone, niezaszczepione :?:

jestem sama z tym

tu pozwolę sobie zacytować ks. Tischnera: "GÓWNO PRAWDA". Dostałaś pomoc, o jakiej niektórzy karmiciele mogą pomarzyć: tymczas dla mamy z maluszkami, tymczas dla miesięczniaków, darmowe sterylki, rady skąd wziąć klatkę, kontakt do wolontariuszki z Twojej miejscowości, która mogłaby pomóc, koordynować akcję. I co :?: I nic. Wielkie okrąglutkie zero :evil:

i robię co mogę.

z całym szacunkiem, lecz jedyne co robisz, to zamieszanie. I odpowiadanie na każdą propozycję pomocy :"No tak, ale...."
Swoją postawą spowodowałaś jedynie to, że po przeczytaniu podobnego błagalnego postu z drugiego końca Polski zastanowię się sto razy zanim postanowię pomóc.
Na szczęście znalazł się ktoś, kto chętnie z mojej i mojego Przyjaciela pomocy skorzysta.
A że ucierpią na tym tylko czeladzkie koty podblokowe- bywa....
MIKUŚ, zaraz będzie pw.
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Czw maja 06, 2010 14:19 Re: Potrzebny dom dla kotki i 3ech 3dniowych kociaków!!! Czeladź

dokładnie marija nic dodac nic ujac
zamiast uspic slepy miot bo i tak juz dosc jest kociat ktore rodza sie po piwnicach to lepiej zeby kociaki wychowały sie na wsi,jak dorosna tez beda sie rozmnazac pewnie nawet miedzy soba

miesieczne koty hmmm nagle sa dla nich domy???
a od miesiaca na ulicy sie wychowuja
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Czw maja 06, 2010 14:29 Re: Potrzebny dom dla kotki i 3ech 3dniowych kociaków!!! Czeladź

Specka1985, jeśli nie wysterylizujesz tych kocic, to za chwile będziesz miała przed blokiem 50 bezdomnych kotów, które będą pewnie chore i będą umierały na twoich oczach ?

Spójrz ile kotów jest w schroniskach...

Czy na prawdę tak trudno zawieźć kotkę na sterylizacje ?

:(

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Czw maja 06, 2010 14:36 Re: Potrzebny dom dla kotki i 3ech 3dniowych kociaków!!! Czeladź

nika28 pisze:Specka1985, jeśli nie wysterylizujesz tych kocic, to za chwile będziesz miała przed blokiem 50 bezdomnych kotów, które będą pewnie chore i będą umierały na twoich oczach ?

Spójrz ile kotów jest w schroniskach...

Czy na prawdę tak trudno zawieźć kotkę na sterylizacje ?

:(

jak widac lepiej ja wywieść przeciez małe kociaki sa takie fajniusie ...
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Czw maja 06, 2010 14:45 Re: Potrzebny dom dla kotki i 3ech 3dniowych kociaków!!! Czeladź

cytuje--> miesieczne koty hmmm nagle sa dla nich domy??? ----nie napisałam, że nagle :) tylko, że możliwe iż uda mi się je dać do ludzi którzy chcieli kiedyś koty. Jeden miesięczniak pójdzie na pewno do kolegi...
Pisałam tutaj że szukam domu dla kotków bo mogą być uśpione, a co niektórzy z was widzę, że piszą to samo ""uśpić ślepy miot"" ---skoro znalazłam w ostatnich dniach dla nich dom na wsi gdzie warunki są bardzo dobre(domek z dala od ulicy dużo pola do biegania i dobra opieka) to po co mam usypiać. Gdybym chciała uśpić tak jak inni tu radzą nie zakładałabym tego wątku w ogóle.(a założyłam właśnie dlatego żeby nie były uśpione)

cytuje-->jak dorosna tez beda sie rozmnazac pewnie nawet miedzy soba----- o tuż nie, bo będą wysterylizowane/wykastrowane(zależy co się urodziło).
cytuje--> jak widac lepiej ja wywieść przeciez małe kociaki sa takie fajniusie ... nie, że są fajniusie tylko znalazł się dom gdzie będą bezpieczne to jadą... a gdyby Inowrocław nie był tak daleko to by tam pojechały

A myślicie że nie chce sterylizacji, ale jak mam je zawieść każdą po koleji--u nas ludzie mają gdzieś koty (tylko je dokarmiają) ale żeby coś wiecej to nie, a nie będę do Chorzowa wozić pojedynczo każdą dziką kotkę autobusem. Już wole pogadać z wetem u nas może się uda bo kiedyś mi mówił że na bezdomne koty inaczej patrzy (finansowo).
Może z tym ""że jestem sama z tym wszystkim"" głupio napisałam :oops:

Mam jakieś tabletki pravera czy jakoś tak, ale nie wiem czy mogę dawać kotce w ciąży dopóki nie pogadam z wetem do którego mam 10 min jazdy autobusem

specka1985

Post » Czw maja 06, 2010 14:49 Re: Potrzebny dom dla kotki i 3ech 3dniowych kociaków!!! Czeladź

specka1985 pisze:cytuje--> miesieczne koty hmmm nagle sa dla nich domy??? ----nie napisałam, że nagle :) tylko, że możliwe iż uda mi się je dać do ludzi którzy chcieli kiedyś koty. Jeden miesięczniak pójdzie na pewno do kolegi...
Pisałam tutaj że szukam domu dla kotków bo mogą być uśpione, a co niektórzy z was widzę, że piszą to samo ""uśpić ślepy miot"" ---skoro znalazłam w ostatnich dniach dla nich dom na wsi gdzie warunki są bardzo dobre(domek z dala od ulicy dużo pola do biegania i dobra opieka) to po co mam usypiać. Gdybym chciała uśpić tak jak inni tu radzą nie zakładałabym tego wątku w ogóle.(a założyłam właśnie dlatego żeby nie były uśpione)

cytuje-->jak dorosna tez beda sie rozmnazac pewnie nawet miedzy soba----- o tuż nie, bo będą wysterylizowane/wykastrowane(zależy co się urodziło).
cytuje--> jak widac lepiej ja wywieść przeciez małe kociaki sa takie fajniusie ... nie, że są fajniusie tylko znalazł się dom gdzie będą bezpieczne to jadą... a gdyby Inowrocław nie był tak daleko to by tam pojechały

A myślicie że nie chce sterylizacji, ale jak mam je zawieść każdą po koleji--u nas ludzie mają gdzieś koty (tylko je dokarmiają) ale żeby coś wiecej to nie, a nie będę do Chorzowa wozić pojedynczo każdą dziką kotkę autobusem. Już wole pogadać z wetem u nas może się uda bo kiedyś mi mówił że na bezdomne koty inaczej patrzy (finansowo).
Może z tym ""że jestem sama z tym wszystkim"" głupio napisałam :oops:

Mam jakieś tabletki pravera czy jakoś tak, ale nie wiem czy mogę dawać kotce w ciąży dopóki nie pogadam z wetem do którego mam 10 min jazdy autobusem

sory wszystko miałas nagrane,darmowe sterylki dla kotek,gdybys chciala poszukalabys na forum pomocy w transpocie ale jakos kotki nie beda wysterylizowane to co ? pojedziesz na wies zeby dopilnowac steylki/kastracji tych kotkow
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Czw maja 06, 2010 18:32 Re: Potrzebny dom dla kotki i 3ech 3dniowych kociaków!!! Czeladź

Dziewczyny, trzymajcie mnie, bo nie zdzierżę :evil: :evil: :evil: :evil:
Kobieto, myślenie nie boli :!: Wiesz czym jest wieś dla kociąt :?: to ja ci powiem: to karmienie odpadkami ze stołu, likwidowanie ślepych miotów za pomocą łopaty, to kuny, lisy podchodzące nocą do obejścia, to niebezpieczne maszyny rolnicze, to uznawanie szczepień za fanaberie, to niedouczeni wiejscy weterynarze, którzy nie potrafią wręcz wysterylizować małych zwierząt....A jakoś wiary w to, że dopilnujesz sterylizacji i kastracji zarówno matki, jak i tych wywiezionych kociąt nie potrafisz we mnie rozbudzić. Ciężko ci było dowieźć koty kilkanaście km na DARMOWĄ sterylizację, to wątpię, że dowieziesz je ze wsi na sterylkę, za którą będziesz musiała ZAPŁACIĆ :roll: :roll: :roll:
Dostajesz darmowe sterylizacje, a ty w pretensjach, że autobusem musiałabyś jechać- toż to trzeba mieć tupet :!: Przepraszam, że czarteru pod lecznicę nie zaproponowałam, wybacz mi nieobytej :evil:
A co ty takiego dla tych kotów zrobiłaś, że ze świętym oburzeniem krytykujesz sąsiadów, którzy tylko "dokarmiają te koty" :?: Pomagać trzeba z głową, a kiedy ktoś bardziej doświadczony daje ci rady, postaraj się z nich skorzystać zamiast walić fochy :evil:
I - uwierz- nie mam już ochoty czytać, co ty byś nie narobiła "gdybyś tylko mogła", "gdyby to było bliżej", "gdyby nie fundusze".....Jak dla mnie EOT.
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Czw maja 06, 2010 19:19 Re: Potrzebny dom dla kotki i 3ech 3dniowych kociaków!!! Czeladź

marija pisze:Dziewczyny, trzymajcie mnie, bo nie zdzierżę :evil: :evil: :evil: :evil:
Kobieto, myślenie nie boli :!: Wiesz czym jest wieś dla kociąt :?: to ja ci powiem: to karmienie odpadkami ze stołu, likwidowanie ślepych miotów za pomocą łopaty, to kuny, lisy podchodzące nocą do obejścia, to niebezpieczne maszyny rolnicze, to uznawanie szczepień za fanaberie, to niedouczeni wiejscy weterynarze, którzy nie potrafią wręcz wysterylizować małych zwierząt....A jakoś wiary w to, że dopilnujesz sterylizacji i kastracji zarówno matki, jak i tych wywiezionych kociąt nie potrafisz we mnie rozbudzić. Ciężko ci było dowieźć koty kilkanaście km na DARMOWĄ sterylizację, to wątpię, że dowieziesz je ze wsi na sterylkę, za którą będziesz musiała ZAPŁACIĆ :roll: :roll: :roll:
Dostajesz darmowe sterylizacje, a ty w pretensjach, że autobusem musiałabyś jechać- toż to trzeba mieć tupet :!: Przepraszam, że czarteru pod lecznicę nie zaproponowałam, wybacz mi nieobytej :evil:
A co ty takiego dla tych kotów zrobiłaś, że ze świętym oburzeniem krytykujesz sąsiadów, którzy tylko "dokarmiają te koty" :?: Pomagać trzeba z głową, a kiedy ktoś bardziej doświadczony daje ci rady, postaraj się z nich skorzystać zamiast walić fochy :evil:
I - uwierz- nie mam już ochoty czytać, co ty byś nie narobiła "gdybyś tylko mogła", "gdyby to było bliżej", "gdyby nie fundusze".....Jak dla mnie EOT.

To, że opisujesz tak wieś(bo zgodzę się jest tak na wsiach) ale to nie znaczy, że moja rodzina taka jest :|
I po primo nie krytykuję sąsiadów :| i zrobiłam wiele nie znasz mnie nie oceniaj bo ja tego w stosunku do twojej osoby nie robię :| Gdyby nie ja i pewna pani to wszystkie koty by pewnie z głodu padły bo inni tylko rzucą jakieś resztki...(i spania na zime też mają więc nie mów że nic nie zrobiłam...
Nic tylko linczować potraficie... jak znalazłam do m to już źleeeee bo na wsi będą mieszkać... a gdzie mam je dać jak tutaj nikt ich nie chce (bo na pewno nie uśpię tak jak jedna osoba z was radzi)
Nie po to ten wątek był zakładany żeby na koniec i tak je uśpić...

specka1985

[poprzednia][następna]