Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 28, 2010 22:21 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebne dt dla kocistych !

fiona.22 pisze:Nie mogłam się powstrzymać przed zacytowaniem tego maila w sprawie adopcji:

"witam.maiałam 3 kocice .2 uciekly.jeżeli nie wrócą wezme tego kotka."

...śmiać się czy płakać :?:

Witam na miau.PL - moim skromnym zdaniem ani jedno ani drugie, raczej się zezłościć, że takie bezzensowne osoby mają pomysł na adopcję zwierzęcia i jeszcze uważają że są bardzo fajne wyskakując z takimi propozycjami. :evil: Najwyraźniej kotki miały powody aby uciec od takiego opiekuna .
Chciałabym zapytać o Bezo ? jak tam obecny stan odleżyny na biednej kociej łapce ( może coś przeoczyłam na forum w tej sprawie,jeśli tak to z góry przepraszam i proszę o odesłanie gdzie trzeba :oops: ) proszę Bezika pomiziać ode mnie :kotek: Mam nadzieję że przelewy przeznaczone dla Bezo dotarły do celu ? coś ostatnio słyszałam w telewizji ,że bywają problemy jeśli darczyńcy wpłacają datki na ogólne konta organizacji -ja co prawda opisałam dokładnie przelewy na AFN,ale .prosiłabym o potwierdzenie , będę miała spokojną głowę co do " przetarcia drogi" dla dalszych wpłat. Pozdrawiam :1luvu:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro kwi 28, 2010 22:33 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebne dt dla kocistych !

Gosiakot bardzo dziękujemy za odwiedzinki :D
Miałam pisać właśnie Smsa, że wpłaty doszły ale stwierdziłam, że jest juz zbyt późno i napisze jutro.
Bardzo dziękuję w imieniu Bezo za pomoc :1luvu: (Za wpłacone pieniążki zamówiliśmy dla Bezo zapas karmy Renal na ok miesiąc)
U Bezo bez zmian poza jedną dobrą wiadomością.
Eruane, poprosiła swoją znajomą (Pania Krisię), która zajmuje się bioenergoterapią o zabiegi dla Bezo. Są to zabiegi na odległość ale działają.
Wiem, że nie wszyscy wierzą w takie rzeczy ale warto próbować bo na pewno zabieg taki nie zaszkodzi a jedynie może pomóc.
Pani Krysia wysłała nam też jakąś, podobno rewelacyjną, maść na odleżyny-w Polsce nie dostępną.
Dodatkowo Bezo jest po badaniu nerek. Nie jest tragicznie ale nie jest też idealnie.
Mocznik wyszedł 57,0
Kreatynina 2,1
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Czw kwi 29, 2010 10:40 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebne dt dla kocistych !

Prosimy o kciuki za Torisia jutro, żeby domek był najfajniejszy na świecie.
I dla Zorka i Misia za pozytywny wynik procedur adopcyjnych. Oba kocurki maja potencjalne domki w warszawie ;)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt kwi 30, 2010 20:33 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebne dt dla kocistych !

fiona.22 pisze:Mam nadzieję że przelewy przeznaczone dla Bezo dotarły do celu ? coś ostatnio słyszałam w telewizji ,że bywają problemy jeśli darczyńcy wpłacają datki na ogólne konta organizacji -ja co prawda opisałam dokładnie przelewy na AFN,ale .prosiłabym o potwierdzenie , będę miała spokojną głowę co do " przetarcia drogi" dla dalszych wpłat.

Przeczytałam to i też nieśmiało pytam, czy niewielkie pieniądze wpłynęły na Misia w tym miesiącu. Zrobiłam już przelew odroczony z datą 4 maja na Misia, którego zaadoptowałam (chyba nieco samowolnie) wirtualnie, nie wiedząc zresztą, że się bidula pochorował. Cieszę się, że może znajdzie dobry domek. Trzymam kciuki :ok:
PS w ogóle to chyba się powinnam jakoś przedstawić :? , bo też kielecka jestem, a tu przecież o naszych scyzorykach :wink: wątek. Na razie się jedynie melduję i przesyłam pozdrowienia :)
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Pt kwi 30, 2010 20:33 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebne dt dla kocistych !

:oops: To nie fiona napisała
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Sob maja 01, 2010 10:10 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebne dt dla kocistych !

a Toriś ma podobno fantastyczny dom z ogromnym balkonem - tyle wczoraj powiedział mi Gem. Baaaardzo się cieszę. I trzymam kciuki za pozostałe kicie i kocurki szukające nowych domów!
Pozdrawiam,
Just_Aniak

Just_Aniak

Od: Sob sty 02, 2010 22:42

Post » Wto maja 04, 2010 8:12 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebne dt dla kocistych !

Uffff... Odkułam się wreszcie :mrgreen: Wybaczcie długą nieobecność - nawał pracy przed maturami... Kciukasy trzymam szczególnie za Zorka i czekam na hasło ogłaszamy :lol:

A Ty Torisiu, szczotkę w łapkę i bez marudzenia :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Wto maja 04, 2010 10:12 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebne dt dla kocistych !

Szanse na domki maja Zorek, Mis i Łapek prosimy o kciuki.

Samowolne wirtualne adopcje naszych podopiecznych jak najbardziej wskazane ;)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Śro maja 05, 2010 13:42 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebne dt dla kocistych !

Fionka nadal nie moge sie dodzwonić,Niteczko napisałam do Ciebie na pw-odpisz!

fonja

Od: Sob kwi 11, 2009 9:22

Post » Śro maja 05, 2010 13:45 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebne dt dla kocistych !

A i na wątku Ineczka sa nowe zdjęcia

fonja

Post » Śro maja 05, 2010 17:46 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebne dt dla kocistych !

Mam bardzo złe wieści: opiekunka Meli przeprowadza się i nie może zabrać ze sobą kotki. Mamy czas do końca maja na znalezienie DS lub w ostateczności DT dla Meli :(

Bardzo proszę o intensywne ogłaszanie kotki.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Czw maja 06, 2010 8:55 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebne dt dla kocistych !

Negro przepadł bez wieści. Zdjęłam kocurka z pierwszej strony ;(

Miś raczej na 100 % pojedzie do Warszawy, wizyta przedadopcyjna będzie tylko formalnością ;)
W związku z tym szukamy transportu do Warszawy dla Misia i Zorka (czekamy na wynik wizyty)
Najlepiej w okolicach przyszłego weekendu.

W poniedziałek będzie wizyta w domku dla Łapka. Szukamy transportu do Poznania bo Łapciu najprawdopodobniej pojedzie ;)

A zeby nie było zabyt wesoło to Laura ma rujkę :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw maja 06, 2010 14:50 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebne dt dla kocistych !

Fionka ten nowy nr to juz na stałe?moge go wpisac na wolne rozmowy?
Co z Kleksikiem,zanim sie zdzwonimy?

fonja

Post » Czw maja 06, 2010 18:42 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebne dt dla kocistych !

Piszę do Was z takim problemem, ponieważ w centrum Kielc biega koteczka w dużej ciąży. Kotka jest bezdomna, ale w miarę oswojona, potrafi się myć na środku drogi, a samochody ją omijają [podejrzewam do czasu].

Czy ktoś mógłby pomóc przy sterylizacji i przechowaniu jej po sterylizacji.
Ja mam u siebie przekocenie i przepsienie [12 kotów i 3 psy] i właściciela mieszkania, który niedługo mnie stąd wykurzy.

Mogłabym dać talon na bezpłatną sterylizację, tylko nie mam jak się już nią zająć.
Jeżeli kotka urodzi maluchy zapewne zostaną porozjeżdzane, nie ma tam żadnej kryjówki, jej mieszkaniem jest ulica.........
viewtopic.php?f=1&t=107508
=======================================
viewtopic.php?f=1&t=107441

eneda

Od: Pon lut 23, 2009 18:42

Post » Pt maja 07, 2010 8:59 Re: Koty z Kielc-przekaż im 1 % Potrzebne dt dla kocistych !

fonja pisze:Fionka ten nowy nr to juz na stałe?moge go wpisac na wolne rozmowy?
Co z Kleksikiem,zanim sie zdzwonimy?

Nowy numer na stałe ;) o ile znów nie zrobi się z niego telefon interwencyjny afn kielce :mrgreen:

U kleksika ok ;) nic szczególnego się nie dzieje poza tym, że za tydzień znów czeka go rozstanie z Misiem ;(
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

[poprzednia][następna]