Historia Czarnej i jej kociaków- HAPPY END!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 05, 2010 8:48 Historia Czarnej i jej kociaków- HAPPY END!

Czarna to ok. 2 letnia kocica. Jako małe kocie trafiła do domu mojego sąsiada i stała się ulubioną zabawka jego córuchny. Po jakimś czasie jednak Czarnula znudziła się i zaczęła "stwarzać problem"- bo chce wejść do domu, bo woła jeść zamiast łapać myszy i takie tam. Więc Czarna nauczyła się żyć na dworze. Przychodziła do mnie czasem, gdy było zimno, albo była głodna. Rok temu urodziła pierwsze kociaki. I żałuję, że już wtedy nie postąpiłam tak jak teraz. Ponieważ urodziła w mojej sypialni myślałam, że najlepiej będzie oddać je sąsiaowi. Błąd! Z czterech maluchów już nie ma żadnego :(
W tym roku znów tak zrobiła. Odczekała moment, żeby wślizgnąć się do naszej sypialni i kiedy po pięci godzinach nieobecności wróciliśmy do domu- jeden maluszek już był. Do nocy przyszły na świat cztery malce: 2 dziewczynki i 2 chłopców urodzone 2 kwietnia 2010
Obrazek
Jednak tym razem decyzja zapadła niemal od razu: kociaki zostają u mnie, do momentu znalezienia im dobrego domu i wykarmienia rzez mamuśkę. Dla niej też chcę znaleźć kochających właścicieli, bo naprawdę na mnie zasługuje, a dla jej dobra nie może zostać u mnie ;(
Obrazek
Dwa kociaczki znalazły już swoje domy. Za trzy tygodnie mała czarnulka i jej równie czarny braciszek pójdą w dobre ręce. Wspaniały dom znalazłam również dla ich mamy. Teraz szukam domku dla dwóch łobuzów. Wcześniej byłam przekonana, że to dwa chłopaki, ale wczoraj u weta wszystko sie wyjaśniło: do chłopiec i dziewczynka :)
Są największe, najgłośniejsze i zawsze pierwsze przy cycu. Cała ekipa jest już po pierwszym odrobaczaniu, 20 maja jedziemy na szczepienie. Mają książeczki- czekają tylko na wpisanie imion.
Obrazek
Zarówno kociaki jak i ich mama są naprawdę kochane. Wiedzą już co to kuwetka i miseczka. Mam nadzieję, ze z waszą pomoca szybko znajdą kochające domy.
Obrazek

Obrazek

No, a teraz wypadałoby się w końcu przywitać i przedstawić, więc skoczę jakiejś powitalni poszukać.

PS. Zapomniałabym! Kociamberki przebywają w Kaliszu, ale w razie potrzeby mogę dowieźć tak na odległość 50 km.
Ostatnio edytowano Pon maja 17, 2010 8:01 przez engelina_88, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
"Im bardziej poznaję ludzi tym bardziej kocham zwierzęta"

engelina_88

Od: Śro maja 05, 2010 8:20

Post » Śro maja 05, 2010 10:14 Re: Historia Czarnej i jej kociaków

Jakie fajne kociaki!
Trzymam kciuki za pozostałą dwójkę.

A mamusię wysterylizuj przed wydaniem, no chyba, że jesteś pewna, że nowy domek to zrobi.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro maja 05, 2010 12:16 Re: Historia Czarnej i jej kociaków

Oczywiście będzie wysterylizowana- już dość się narodziła w życiu a przecież nie jest jakąś staruszką ;). Już jest dogadane z wetem i przyszłym właścicielem, ale trzeba poczekać aż wykarmi młode. Z przyszłymi właścicielami małolatów chciałabym spisać umowę adopcyjną, w której zobowiążą się poddać je zabiegowi jak tylko osiągną wiek dojrzałości.
Obrazek

engelina_88

Post » Śro maja 05, 2010 12:22 Re: Historia Czarnej i jej kociaków

engelina_88 pisze:Oczywiście będzie wysterylizowana- już dość się narodziła w życiu a przecież nie jest jakąś staruszką ;). Już jest dogadane z wetem i przyszłym właścicielem, ale trzeba poczekać aż wykarmi młode. Z przyszłymi właścicielami małolatów chciałabym spisać umowę adopcyjną, w której zobowiążą się poddać je zabiegowi jak tylko osiągną wiek dojrzałości.

:ok:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro maja 05, 2010 13:06 Re: Historia Czarnej i jej kociaków

Śliczne!
Gratuluję odważnej decyzji - powodzenia!
http://prawnewsparcie.pl/
W razie problemów pomogę, zapraszam serdecznie "kocią brać"...

Semmitar

Od: Sob sty 23, 2010 23:14

Post » Śro maja 05, 2010 13:25 Re: Historia Czarnej i jej kociaków

Witaj i podziwiać tylko tak odważną decyzję.A co an to byli włąściciele?

Na pozostała 2 daj szybko ogłoszenia.Powinny szybko znaleźć domy.Określ tylko warunki jakie wymagasz i zaznacz,ze nie kolejność zgłoszen jest ważna tylko warunki jakie dom oferuje kotu.
Gdzieś jest na miau strona z ogłozeniami moze dziewczyny pomogą. ja podrzucę watek o banerek.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Śro maja 05, 2010 14:08 Re: Historia Czarnej i jej kociaków

Byli właściciele? hmm... na początku myśleliśmy, żeby utrzymać to w tajemnicy, żeby uniknąć awantur. Jednak im dłużej to trwa, tym mniej nas to obchodzi ;) Najważniejsze jest dobro maluszków i ich mamy. To dziwni ludzie, którzy zimą wyrzucają Czarnule na dwór a wiosną- jak zaciąży- to chodzą dumni i bladzi, ze mają kociaki i robią z siebie św.Franciszków. Do momentu aż maluchy się nie znudzą, bo oczywiście żadnej inicjatywy, żeby znaleźć im dom, co najwyżej sprzedać za 30 zł na rynku, a jak nie pójdą to won do szopy. Rok temu 2 kociaki zostały oddane do ludzi, którym ja nie powierzyłabym nawet muchy pod opiekę- jednego zagryzły psy (które tez żyją w okropnych warunkach), z drugim nie wiem co się stało. Jedna mała kocica przychodziła do mnie, ale nie dała się utrzymać w domu. Po jakimś czasie zdziczała, a potem zniknęła :(
Dlatego żałuję strasznie, że wtedy je oddałam i dopuściłam do kolejnej ciąży Czarnej. Chociaż to oficjalnie nie mój kot, jednak czuję się odpowiedzialna za nią i za jej dzieci.

Dziękuję Wam za zainteresowanie. Dałam już ogłoszenie na miał, ale jeszcze go nie widać :( Zaraz zadziałam na allegro i biorę się za jakiś ładny plakacik.
Obrazek

engelina_88

Post » Śro maja 05, 2010 14:21 Re: Historia Czarnej i jej kociaków

to oficjalnie jest niczyj kot :mrgreen: przybłakał sie i oni nie mają mozliwości udowodnienia,ze to ich.A jak ich, to tylko na podstawie oświadczenai woli i można potem pociągnąć do odpowiedzialnosci za zaniedbanie.
Jest duzo kruczków i sposobów obrony gdyby sobie przypomnieli o kici.

Daje jeszcze na morusku, gumtree, petworld, olx, ojej,mojpupil, nasipupile,animalia,kokosy, adopcja.org, alegratka,e-oferta ,ciapkowo...
Jak wejdziesz w google i wrzucisz hasło oddam kota darmo to całą masa stron sie pokazuje.Sciągać, rejestrowac sie i dawać ogłoszenia...
Powodzenia.Maluszki sliczne i będą miały dzięki tobie dobre życie.I mamusia także.
Tylko te cholery zaraz następnego sciągną. :cry: biedaka.
Obrazek

ASK@

Post » Śro maja 05, 2010 14:28 Re: Historia Czarnej i jej kociaków

Łomatko, nie wiedziałam, ze aż tyle jest tych stron :lol:
Dziękuje za pomoc. Zajmę się tym w domu, bo tak właściwie to jestem w pracy i zamiast siedzieć w harmonogramach i kartach, to w fotoszopie plakacik robię i na miau.pl zerkam ;)

A kiedy można mówić, że kocica jest moja? Książeczka zdrowia np wystarczy? Czip?
Obrazek

engelina_88

Post » Śro maja 05, 2010 16:03 Re: Historia Czarnej i jej kociaków

Załóż jej książeczkę (u veta) i tyle -kwestie dowodowe porusza się gdy ktoś się przyczepi.
Z czipem (chipem -czy jak mu tam) też możesz poszaleć jeśli chcesz.

Jeśli faktycznie będziesz miała problem z byłymi właścicielami daj mi znać via priv.

Pozdrawiam
Semmitar
http://prawnewsparcie.pl/
W razie problemów pomogę, zapraszam serdecznie "kocią brać"...

Semmitar

Od: Sob sty 23, 2010 23:14

Post » Śro maja 05, 2010 17:51 Re: Historia Czarnej i jej kociaków

Banerek dla kotecków :1luvu: :D

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/htqn8][img]http://tnij.org/gq3h[/img][/url]

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro maja 05, 2010 19:23 Re: Historia Czarnej i jej kociaków

dzięki amyszko, a mówiłam ze jak zwykle piekny będzie :lol:
Obrazek

ASK@

Post » Śro maja 05, 2010 20:43 Re: Historia Czarnej i jej kociaków

trafiłam przez banerek
kociaki słodkie :1luvu:
zbieg okoliczności sprawił, że właśnie zostały zaadoptowane kotki z jednej z moich aukcji na allegro, którą dopiero wczoraj wystawiłam, wiec jeszcze 13 dni zostało i szkoda mi zmarnować tych paru groszy na nią wydanych (a konińskie wystawialne koty mam wystawione), więc tamte kociaki zastąpiłam twoimi :wink:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1028217559
mam nadzieje ze nie zdążyłaś jeszcze swojego allegro zrobić :)
podaj jakiś kontakt to dodam do aukcji :)
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Czw maja 06, 2010 5:55 Re: Historia Czarnej i jej kociaków

cynamon :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Czw maja 06, 2010 8:55 Re: Historia Czarnej i jej kociaków

O żesz ty zaledwie od wczoraj mnie tu nie było a tu tyle się wydarzyło :) Jesteście naprawdę kochani. Dziękuję wam za pomoc.
Amyszka świetny banerek! ogromne dzięki!
Semmitar mam nadzieję tego uniknąć, ale Tobie również dzięki za pomoc :) Książeczkę już ma, ale myślę, że czip jeszcze żadnemu adoptowanemu nie zaszkodził ;)
Cynamon i wanilia (jakże ciekawy nick...) piszę PW!
Obrazek

engelina_88

[następna]