Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
tillibulek pisze:kalair pisze:Ale dlaczego?!
bo misterny to taki wątły, delikatny....![]()
tillibulek pisze:no dobra, Dziewczyny, nauczylyscie mnie nowego slowa - od dzisiaj misterny bedzie mi sie tylko pozytywnie kojarzyl (z moim balkonem)
OKI pisze:tillibulek pisze:no dobra, Dziewczyny, nauczylyscie mnie nowego slowa - od dzisiaj misterny bedzie mi sie tylko pozytywnie kojarzyl (z moim balkonem)
Bo to jest pozytywne słowo - nawet w znaczeniu delikatny, nie znaczy "słaby", tylko właśnie "kunsztowny", np. o kamiennych mozaikach
Mała Dzikuska pisze:Delikatny wg mnie to też nie jest pejoratywne określenie.![]()
Miałam jednak na myśli, precyzyjność wykonania. Widać, że Tż wiele pracy włozył, dokładnie wszystko rozplanował. Teraz się już boję cokolwiek pisać i nad każdym słowem się zastanawiam... co byś mnie źle nie zrozumiała. Chyba jednak jestem za stara na forumowe pogaduchy... :|
tillibulek pisze:OKI pisze:tillibulek pisze:no dobra, Dziewczyny, nauczylyscie mnie nowego slowa - od dzisiaj misterny bedzie mi sie tylko pozytywnie kojarzyl (z moim balkonem)
Bo to jest pozytywne słowo - nawet w znaczeniu delikatny, nie znaczy "słaby", tylko właśnie "kunsztowny", np. o kamiennych mozaikach
a mi sie zawsze misterny kojarzyl z czyms delikatnym, wrecz tandetnym i zdecydowanie kiepsko wykonanym - dobra, nie drąże
OKI pisze:Bardzo złe skojarzenie - ale tak bywa czasami
OKI pisze:tillibulek pisze:
a mi sie zawsze misterny kojarzyl z czyms delikatnym, wrecz tandetnym i zdecydowanie kiepsko wykonanym - dobra, nie drąże
Bardzo złe skojarzenie - ale tak bywa czasami
tillibulek pisze:OKI pisze:Bardzo złe skojarzenie - ale tak bywa czasami
dokladnie, szklanka do polowy pusta![]()
magaaaa pisze:Mnie misterny kojarzy sie od zawsze z weneckimi koronkami. Nie wiem dlaczego. Moze dlatego, ze kiedy po raz pierwszy zobaczyłam takie prawdziew weneckie koronki to przyszło mi na myśl, ze są misterne...
To ładne słowo...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue i 408 gości