Tillibulkowy harem - cz. 2 - kryształy w moczu :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 04, 2010 18:16 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

no dobra, Dziewczyny, nauczylyscie mnie nowego slowa - od dzisiaj misterny bedzie mi sie tylko pozytywnie kojarzyl (z moim balkonem :P )

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto maja 04, 2010 18:17 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

tillibulek pisze:
kalair pisze:Ale dlaczego?! 8O

bo misterny to taki wątły, delikatny.... :oops: :oops:

To jednak mizerny :mrgreen:

Misterny to ja mam plan. I on wcale nie jest wątły i delikatny :wink:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto maja 04, 2010 18:17 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

No! :ok:

edit: to do Tilka. :mrgreen:
Ostatnio edytowano Wto maja 04, 2010 18:18 przez kalair, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto maja 04, 2010 18:18 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

Delikatny wg mnie to też nie jest pejoratywne określenie. :D

Miałam jednak na myśli, precyzyjność wykonania. Widać, że Tż wiele pracy włozył, dokładnie wszystko rozplanował. Teraz się już boję cokolwiek pisać i nad każdym słowem się zastanawiam... co byś mnie źle nie zrozumiała. Chyba jednak jestem za stara na forumowe pogaduchy... :|
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Wto maja 04, 2010 18:19 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

tillibulek pisze:no dobra, Dziewczyny, nauczylyscie mnie nowego slowa - od dzisiaj misterny bedzie mi sie tylko pozytywnie kojarzyl (z moim balkonem :P )

Bo to jest pozytywne słowo - nawet w znaczeniu delikatny, nie znaczy "słaby", tylko właśnie "kunsztowny", np. o kamiennych mozaikach :wink:

OKI

Post » Wto maja 04, 2010 18:21 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

czesc 3
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

tillibulek

Post » Wto maja 04, 2010 18:23 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

OKI pisze:
tillibulek pisze:no dobra, Dziewczyny, nauczylyscie mnie nowego slowa - od dzisiaj misterny bedzie mi sie tylko pozytywnie kojarzyl (z moim balkonem :P )

Bo to jest pozytywne słowo - nawet w znaczeniu delikatny, nie znaczy "słaby", tylko właśnie "kunsztowny", np. o kamiennych mozaikach :wink:

a mi sie zawsze misterny kojarzyl z czyms delikatnym, wrecz tandetnym i zdecydowanie kiepsko wykonanym - dobra, nie drąże :wink:

tillibulek

Post » Wto maja 04, 2010 18:25 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

Mała Dzikuska pisze:Delikatny wg mnie to też nie jest pejoratywne określenie. :D

Miałam jednak na myśli, precyzyjność wykonania. Widać, że Tż wiele pracy włozył, dokładnie wszystko rozplanował. Teraz się już boję cokolwiek pisać i nad każdym słowem się zastanawiam... co byś mnie źle nie zrozumiała. Chyba jednak jestem za stara na forumowe pogaduchy... :|

rozumiem, dzieki, to ja jestem niedouczona, nie stresuj sie, Kochana :oops: :mrgreen:

tillibulek

Post » Wto maja 04, 2010 18:29 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

tillibulek pisze:
OKI pisze:

a mi sie zawsze misterny kojarzyl z czyms delikatnym, wrecz tandetnym i zdecydowanie kiepsko wykonanym - dobra, nie drąże :wink:

Bardzo złe skojarzenie - ale tak bywa czasami :wink:

OKI

Post » Wto maja 04, 2010 18:32 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

OKI pisze:Bardzo złe skojarzenie - ale tak bywa czasami :wink:

dokladnie, szklanka do polowy pusta :wink: :wink:

tillibulek

Post » Wto maja 04, 2010 18:38 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

OKI pisze:
tillibulek pisze:

Bardzo złe skojarzenie - ale tak bywa czasami :wink:

Bardzo! 8O Tilku, nawet od głowy by mi nie przyszło. :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto maja 04, 2010 18:40 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

Mnie misterny kojarzy sie od zawsze z weneckimi koronkami. Nie wiem dlaczego. Moze dlatego, ze kiedy po raz pierwszy zobaczyłam takie prawdziew weneckie koronki to przyszło mi na myśl, ze są misterne...
To ładne słowo... :wink:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto maja 04, 2010 18:51 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

tillibulek pisze:
OKI pisze:Bardzo złe skojarzenie - ale tak bywa czasami :wink:

dokladnie, szklanka do polowy pusta :wink: :wink:

Nawet nie :lol: To słowo w ogóle nie ma negatywnych konotacji.
Chyba że użyte ironicznie, ale to z każdym słowem można zrobić.

magaaaa pisze:Mnie misterny kojarzy sie od zawsze z weneckimi koronkami. Nie wiem dlaczego. Moze dlatego, ze kiedy po raz pierwszy zobaczyłam takie prawdziew weneckie koronki to przyszło mi na myśl, ze są misterne...
To ładne słowo... :wink:

Bo są misterne :lol:

Mi się kojarzy z koronkami, starą, ręcznie robioną biżuterią, szlifem brylantowym, ale również z gotyckimi rozetami w katedrach :wink:

OKI

Post » Wto maja 04, 2010 18:52 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

tillibulek pisze:czesc 3
Obrazek

Widzę, że nowe zatosowanie dla rogów znalazłaś? Tor przeszkód dla koteczków :mrgreen:
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Wto maja 04, 2010 19:00 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

czesc 4 ostatnia ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

tillibulek

[poprzednia][następna]