[WRO] Silver nie żyje :( Biegaj za TM :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 03, 2010 23:31 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pon maja 03, 2010 23:54 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

hop :ok:
Obrazek Obrazek
Gżdacz ['] 07.12.2009r.

paulinka116

Od: Pon lis 10, 2008 23:52

Post » Wto maja 04, 2010 6:52 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Gibutkowa pisze:
IKA 6 pisze:A na tę łapke to miała jakąś rehabilitacje, naswietlania albo masaże :oops:

IKA a znasz jakieś domowe masaże na łapki, na stymulację mięśniową? Chodzi mi o cos takiego delikatnego, wspomagającego. Mietek miał i prześwietlenia i badania na te jego tylne nóżki i nic nie wyszło, wet podejrzewa uraz psychiczny powypadkowy, więc jedyne co możemy to jakoś może mięśnie wzmocnić jakąś rehabilitacją w sensie jakimiś masażami, ćwiczeniami. Jakbyś miała namiary na coś takiego - materiały instruktażowe, filmiki itp to poproszę :D

Poproszę moja znajoma masażystkę o jakieś materiały. Jak nie wyślę poczta to zeskanuje i wyślę :mrgreen: meilem
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Wto maja 04, 2010 15:42 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Dzisiaj wyśle zdjecia przesłane przez yosia do mojego chirurga. Ciekawe co powie. Bo na mój głupi rozum tam nie ma nic niepokojącego :ok: :ok: :ok:

IKA 6

Post » Wto maja 04, 2010 15:45 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

IKA 6 pisze:Dzisiaj wyśle zdjecia przesłane przez yosia do mojego chirurga. Ciekawe co powie. Bo na mój głupi rozum tam nie ma nic niepokojącego :ok: :ok: :ok:

8O to ja tu czekam
krynia08

Post » Wto maja 04, 2010 17:54 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

ika, silver ma totalnie niesprawna lapke, jak mozesz pisac, ze na twoj rozum nie ma nic niepokojacego na zdjeciach? ja tez nic na nich nie widze, ale to dlatego, ze sie nie znam na zdjeciach rentgenowskich :roll:

bylam dzis z silver znow u weterynarza i jest zle. wyniki krwi poprawily sie tylko minimalnie. ma 40 stopni goraczki. zrobili jej rentgen, ktory wykazal jakis cien w srodpiersiu, na usg nie bylo nic widac, nie wiadomo co to jest, moze byc to np jakis chloniak. zalecenia sa takie, zeby wykonac pcry na bialaczke i hemobartonelloze i obciac lapke, bo podejrzewaja, ze od niej sie wszystko zaczelo, ze wystapily jakies czynniki reumatoidalne, od ktorych zaczela sie autoagresja organizmu i stad ta anemia. jutro rano ide znowu zeby zobaczyc, czy goraczka spadla i wieczorem jeszcze raz. caly czas ma dostawac antybiotyk i zapewne jutro jeszcze beda wypisane sterydy, ktore zapobiegaja rozpadowi czerwonych krwinek.
ogolnie nie jest dobrze i w kazdej chwili moze byc gorzej, na pewno silver musi byc nadal leczona i diagnozowana. i to nie jest problem, ktory sie da rozwiazac lekami wzmacniajacymi.

pisze to wszystko, zeby ika miala jasnosc sytuacji. iko, nie wiem jakie bedzie twoje stanowisko :( jesli zdecydujesz sie na wziecie silver, to na pewno bedzie sie to wiazalo z jej dalszym leczeniem. ja sie czuje jak miedzy mlotem a kowadlem, najlepiej by bylo zostawic silver w spokoju, a z drugiej strony w niedziele musze wyjechac na tydzien i to sie bedzie powtarzalo, bo co chwile musze byc w warszawie na uczelni. jestem zalamana :cry:
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Wto maja 04, 2010 18:35 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

IKA 6 pisze:
Gibutkowa pisze:
IKA 6 pisze:A na tę łapke to miała jakąś rehabilitacje, naswietlania albo masaże :oops:

IKA a znasz jakieś domowe masaże na łapki, na stymulację mięśniową? Chodzi mi o cos takiego delikatnego, wspomagającego. Mietek miał i prześwietlenia i badania na te jego tylne nóżki i nic nie wyszło, wet podejrzewa uraz psychiczny powypadkowy, więc jedyne co możemy to jakoś może mięśnie wzmocnić jakąś rehabilitacją w sensie jakimiś masażami, ćwiczeniami. Jakbyś miała namiary na coś takiego - materiały instruktażowe, filmiki itp to poproszę :D

Poproszę moja znajoma masażystkę o jakieś materiały. Jak nie wyślę poczta to zeskanuje i wyślę :mrgreen: meilem

Dzięks :D
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto maja 04, 2010 19:18 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Yosia ja na Twoim miejścu tak bym sie nie goraczkowała. Powiedziałam na mój głupi rozum bo nie jestem chirurgiem a jemu własnie zdjęcia wysłałam. Podejrzewam ze bedzie chciał wszystkie wyniki robione przez Twoich vetów i skonsultuje to ze swoja wiedza. Moim vetom ufam i wiem ze zrobia wszystko co w ich mocy. Nie rozumiem Twojego stanowiska ja sie zdeklarowałam wziaść kotkę. Wiaże sie to równiez z leczeniem. Kotka nie powinna poczuć dyskomfortu jak klatke nakryjesz perynką z materiału. Tak jak ja np. okrywam klatki jak ide z kotem do veta w zimie. Wtedy temp. bedzie jednakowa. Wrocław Ruda Slaska to tylko 2 godziny jazdy pociagiem, a z dworca do mnie 7 min.
Tego tez nie rozumiem. Jezeli wystapiły czynniki reumatoidalne to musiały wyjść wcześniej w czasie badania krwi morfologi i biochemi. No chyba, ze nie robiliście tych badań. Zamiast płacic za testy zróbcie na cito badanie krwi. Jezeli ma białaczkę to powinny wyjść róznice w białych krwinkach. Ale na litość to są podstawy od których dobry vet powinien zaczynać.
Przepraszam juz sie nie odzywam,bo powiem cos głupiego :twisted:

IKA 6

Post » Wto maja 04, 2010 20:00 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Vet akurat jest bardzo dobry i doświadczony. Na samym początku były tylko testy, nie mieliśmy podstaw i funduszy na badania krwi. Dopiero niedawno wyszły pewne sprawy. Podejrzewam,że co do diagnostyki Twój wet nie będzie miał zastrzeżeń.
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Wto maja 04, 2010 20:38 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

ika, nie goraczkuje sie, tylko dziwnie to zabrzmialo, jakbys po zdjeciu ocenila, ze lapka jest w porzadku.

badania krwi byly robione, raz morfo i biochemia i dwa razy sama morfo, jest o tym napisane na tym watku na kilku ostatnich stronach, a nawet w moim poscie ostatnim.

i po prostu chcialam uczciwie przedstawic sytuacje, zebys wiedziala wszytsko dokladnie i w obliczu tych rewelacji potwierdzila, czy na 100% przyjmiesz do siebie silverzyce. ja gdybym brala kota, to chcialbym wiedziec wszystkie zle rzeczy, wiec mowie. jesli jestes pewna to jestesmy juz umowione.

z dobrych wiesci silver poczula sie lepiej, pewnie lek na zbicie goraczki podzialal, podjadla sobie troche lepiej niz ostatnimi czasy i lezy u mnie na kolanach :)
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Wto maja 04, 2010 22:01 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

tak mi szkoda Silver.... że też jakieś cholerstwo musiało się do niej przyczepić :cry:
Mam nadzieję że uda się ją zdiagnozowac i wyleczyć, tyle już przeszła.... nie może byc inaczej :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro maja 05, 2010 7:43 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Yosi przez 25 lat opieki nad kotami czegos sie nauczyłam. I wiem jedno ze kazdy lekarz leczy inaczej. Dlatego tez wysłałam zdjecie do mojego chirurga. Nie zamierzam podważać niczyich decyzji, ale jeżeli Silwer ma byc u mnie to moi lekarze muszą wszystko wiedzieć. I chyba to jest oczywiste. Wczoraj mój vet zadał mi "głupie " pytanie. Czy kotka dostawała witaminy z tauryną. Odpowiedziałam, że nie wiem. Moje nie tylko tymczasy raz na pół roku maja uzupełniana dietę witaminami z tauryną i tranem a dodatkowo dostaja wapno. Może brak wapna jest przyczyna tego ze kotka zjada żwirek? To sa takie drobne rzeczy z których czasami powstaje olbrzymi problem. :oops:

IKA 6

Post » Śro maja 05, 2010 8:46 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

czy dobrze rozumiem, że Silver jedzie do Iki?
ja już się pogubiłam :oops:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro maja 05, 2010 8:51 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Tak

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

[poprzednia][następna]