PAKT CZAROWNIC XIV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 02, 2010 16:43 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Pierwszy raz spotkałam sie z takim zachowaniem kota 8O . Wzruszyło mnie to do głebi, turecki dzielny kocurek :ok: To nagranie sprzed kilku dni, więc ten mądry kot gdzies jest. Wiele zdrówia kocie :ok: . Dobrze, że nie zostawili kociej partnerki przypatrując się tylko ...
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon maja 03, 2010 12:06 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Drogie Czarownice!

Nie było jeszcze oficjalnego ogłoszenia wyników z głosowania.
Niemniej wynik już znamy, i tym samym:

Grupa ^JoKot^ oraz wszystkie koty z Serocka pragną Wam podziękować za głosy, pomoc i wsparcie finansowe.
Za ciepłe słowa, i za "bycie z nami" przede wszystkim.
Pieniądze przez Was przekazane zostaną wykorzystane na leczenie kotów chorych, które mamy nadzieję wyciągnąć z Serocka. Chyba, że wyznaczycie inny cel.

Pragnę jeszcze wyróżnić tu i podziękować Czarownicy Aleksandrze59, za objęcie wsparciem finansowym kociąt z Serocka na tymczasie u Danki05.
Ola z wielkim zaangażowaniem pomaga Marcie (Danka05) w opiece i leczeniu 8 kociaków. Kociaki z chorymi oczami miały możliwość leczenia pod fachowym okiem Dra. Garncarza.

W imnieniu grupy ^JoKot^ jeszcze raz serdecznie dziękuję i pozdrawiam :1luvu: :1luvu: :1luvu:
_kathrin
Obrazek Obrazek

^JoKot^

Od: Sob gru 19, 2009 16:36

Post » Pon maja 03, 2010 17:39 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

pomponmama pisze:http://www.youtube.com/watch?v=GAaH_HlUD68&feature=player_embedded
bez komentarza :( :( :( :( :(

O Boże... Dopiero teraz oglądam, bo nie było mnie. Nic nie rozumiem! Ktoś to nagrywał, a nie pomógł?

Nie obejrzałam do końca. :(
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon maja 03, 2010 17:48 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Tu też o tym ... viewtopic.php?f=8&t=110703 ... ten kotek chyba nie dawał nikomu podejść :( , biedaczek, nie rozumiał, co się stało ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon maja 03, 2010 18:12 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Wracam do rzeczywistości.

Założenia założeniami, a życie pokazało, że lubimy medialnych kandydatów.

Jeszcze przed końce głosowania padło to stwierdzenie:

babajaga pisze:A tymczasem u joli.goc bardzo złe wieści.

Niestety zgodnie z ustaleniami do sprawy możemy wrócić dopiero teraz. :(

Oto co słychać w Zdroju:

viewtopic.php?f=1&t=86323&start=1530 - polecam lekturę

jola.goc pisze:Co u nas... Cóż, ciągle wszyscy żyjemy, więc jest to już jakiś sukces... Nie wiem tylko, jak długo jeszcze :|

Skończyła nam się sucha karma; dokupowałam opakowania Whiskasa po 30 dkg, bo tylko takie można u nas dostać (a dla samych bezdomnych schodzi dziennie pół kg suchego), ale teraz nie mam już za co.

Puszki wychodzą w zastraszającym tempie, zwłaszcza że skończył się też makaron i nie mam już jak zwiększać ich objętości. Do tego dostałam jeszcze rachunki za gaz i prąd - ten ostatni na ponad 500 zł, bo za okres zimowy. Nie spodziewałam się teraz rachunku w takiej wysokości - specjalnie nie podałam odczytu licznika, licząc znowu na szacowany. Ale widocznie sami zrobili. Już to wystarczy, żeby chcieć strzelić sobie w łeb...

Innych powodów też nie brakuje - zasikane mieszkanie (tak koty reagują na nowego lokatora; wczoraj musiałam zdjąć i wyrzucić część wykładziny z przedpokoju), wrzeszcząca i wiecznie głodna Pisanka z ciągle chorymi oczami, niedomagająca Burunia akurat teraz, gdy już mogłabym ją wypuścić, różne problemy z bezdomniakami, etc...

A mój organizm odpowiada na to nasileniem choroby i zwiększonym zapotrzebowaniem na sen.
Sen, z którego ciężko jest się wybudzić, wiedząc co człeka czeka...[/color]

Jola chyba naprawdę ma dość:

jola.goc pisze:
myshka pisze:Gdyby ktoś miał możliwość przelania jakiejkolwiek kwoty na puszki proszę o PW .

Dołączam się do prośby. U nas jest naprawdę bardzo źle.
Prawdopodobnie nie unikniemy katastrofy, bo ja od pewnego czasu nie mam już żadnej, nawet dorywczej pracy.
Chciałabym jednak, żeby choć koty miały jak nadłużej coś do jedzenia.
A w tej chwili mam do wykarmienia 9 w mieszkaniu i 13 w Zdroju.[/color]

Skoro sama prosi o pomoc, to znaczy, że stoi nad przepaścią.

Jak możemy jej pomóc? Czy ktoś ma jakiś pomysł?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon maja 03, 2010 18:19 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Siostro Prezes, wiadomo było że w kwietniu wybór jest bardzo trudny :oops: ... dla mnie na przykład to był wybór "bliższa ciału koszula", bo czytam wątek joli.goc i wiem, że tam nie jest wesoło ... czy można zgłosić kandydaturę joli.goc w maju? a może możemy, jako Pakt Czarownic, objąć adopcją wirtualna jednego z jej kotów, czarnego albo czarnego-inaczej? to byłaby długofalowa pomoc ... najlepsze byłoby znalezienie dla Niej pracy, ale to naprawdę trudne :( ...

alix76

Post » Pon maja 03, 2010 18:30 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

może dodatkowo zrobimy zrzutkę dla Joli? dyszka do dyszki i napełnią się brzuszki....ja deklaruję 50 zł , ale dopiero 15 tego miesiąca.
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Pon maja 03, 2010 19:19 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Zrzutki na koty Joli oraz zakupy wraz z przesyłką robi Myshka z Warszawy. Gdybyśmy zdecydowały się na pomoc Joli, to myślę, że najlepiej w porozumieniu z Myshką właśnie albo z Dortą, która u Joli bywa. Póki co zrobiłam bazarek :arrow: viewtopic.php?f=20&t=110787&p=5919149#p5919149 ale to kropla w morzu. Tam jest potrzebna praca i stały dochód.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon maja 03, 2010 19:20 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Teraz to jest mi głupio, że koty z Serocka i grupa ^JoKot^ wygrały głosowanie...

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Pon maja 03, 2010 19:24 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Nikomu nie może być głupio. Głodny kot jest głodnym kotem obojętnie pod czyją pozostaje opieką. Sytuacja Joli jest o tyle przykra, że ona jest sama jak palec. Ufam, że coś wymyślimy.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon maja 03, 2010 19:25 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

W tym miesiącu jestem skończona finansowo - nie wiem jak dotrwam do końca miesiąca, normalnie się modlę, żeby jakieś nieprzewidziane wydatki nie wyskoczyły w tym miesiącu, bo nie wiem co zrobię... :oops: (chciałam tez zwrócić uwagę Siostry skarbniczki, że składkę za maj wpłaciłam ostatniego kwietnia, opisując, że jest za maj) Zobaczę, czy nie da się jakiegoś bazarku uczynić chociaż :roll: Tyle, że będę miała znowu problem z dopilnowaniem :? Babajago help!
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pon maja 03, 2010 19:25 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Ale w Serocku też nie za wesoło a zdaje się kasa masowo też nie napływa i do Was :? ... ech, jak się nie obrócić ... dychę dołożę dla Joli, mój budżet też już wiele więcej nie zniesie :?

alix76

Post » Pon maja 03, 2010 19:26 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

_kathrin pisze:Teraz to jest mi głupio, że koty z Serocka i grupa ^JoKot^ wygrały głosowanie...

To chyba nie w tych kategoriach należy rozważać.
Po prostu Jola potrzebuje rozpaczliwie pomocy i fajnie by było, gdyby Czarownice się nad jej kłopotami pochyliły.
Głosowanie demokratycznie rozstrzygnięte, więc chyba możemy się teraz zająć problemami w Zdroju?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon maja 03, 2010 19:26 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

_kathrin pisze:Teraz to jest mi głupio, że koty z Serocka i grupa ^JoKot^ wygrały głosowanie...

I mnie jest głupio. Siostro Prezes to nie fair.

Składki zapłaciłam do czerwca. Co dalej zobaczę.
Proszę o zwolnienie z funkcji siostry podliczającej. To zresztą może robić każdy.
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Pon maja 03, 2010 19:28 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

villemo5 pisze:Głosowanie demokratycznie rozstrzygnięte, więc chyba możemy się teraz zająć problemami w Zdroju?

Może i demokratycznie, ale ja czuję co najmniej niesmak :|
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

[poprzednia][następna]