Gdynia - Trocinek, Wiórek i Soksik - wszystkie znalazły domy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie lut 14, 2010 20:51 Re: Gdynia - 3 TROCINKI - szukają domu razem lub osobno

Alez ten Wiorek piekny i jak sie zaprzyjaznili z Felkiem, Wiorek wypisz wymaluj moj maluch :)
A moze rozwiązaniem byłoby wypusic Soksika na pokoje? moze wtedy sam zadecydowałby czy chce wyjść spod wanny czy nie? podpatrzylby zycie domowe, was z kotami, moze by sie przekonał? moj maluch tez na poczatku byl podwannowy i oswajanie zajęlo mi conajmniej miesiąc, uciekał od ręki, kulil sie chował, nawet teraz pomimo ze jest u mnie od polowy pazdziernika, jak moj TZ wchodzi do domu to ucieka na góre zanim zaqma ze to on i przed obcymi zwiewa i pod wanne pomimo ze ledwo co sie miesci w otworze :D :roll: mnie jakos zawsze poznaje ale ja zawsze zagaduje juz od progu zeby sie nie bał... :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon lut 15, 2010 9:19 Re: Gdynia - 3 TROCINKI - szukają domu razem lub osobno

Ja go wypuszczam na pokoje, on jest wtedy szczęśliwy, że ma kontakt z innymi kotami, i funkcjonuje już wtedy całkiem normalnie, tylko, byle się do niego nie zbliżać na 2 metry, łazienkę wtedy zamykam bo jednak boję się ze jak się coś stanie mu pod tą wanną to tam nie ma żadnego dojścia, wszystko zamurowane, ale on sam czuje się najpewniej w tym swoim pokoju i czasem sam tam ucieka, chyba wypuszczę go na stałe, problem jest taki że mnie ciągle w domu nie ma.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon lut 15, 2010 9:50 Re: Gdynia - 3 TROCINKI - szukają domu razem lub osobno

napewno troche potrwa zanim zaufania nabierze tym bardziej ze jak sama mowisz czesciej was nie ma w domu niz jestescie....ale poobserwuje wasze koty jak sie zzachwuja w stosunku do was i z czasem na pewno cos ruszy...taki typ strachulca..;/ współczuję bo to problem takiego wyadoptowac i mało ktory domek bedzie gotow sie poswięcić zeby go oswajac tygodniami :( Ja mojego tez mialam miec tylko na DT ale serce mi sie krajało ze miałabym go oddac gdzies i narażać na wielki stres a mi juz zaufał po długim czasie...ale czasem widze małe postepy, nie boi sie juz mojego starszego brata, nie ucieka gdzie pieprz rosnie, ostatnio tez młodszego zaakceptował..ale dotknąc sie im nie daje a cała reszte gosci obserwuje ze szczytu schodów w gotowości do ucieczki... :roll: a będąc kotem podwórkowym dawał sie karmicielom głaskać i brać na ręce jako maluch, wydawał sie oswojony.... co najbardziej mnie dziwi w tej całej sytuacji
Obrazek

Marea

Post » Sob kwi 10, 2010 13:46 Re: Gdynia - 3 TROCINKI - szukają domu razem lub osobno

Dziś Soksik został wykastrowany, bo już zaczynało się czuć charakterystyczny zapaszek w kuwecie, Soks ma już prawie 8 mies.
Niestety wciąż jest bardzo nieufny, choc już daje się czasem dotykać, szczególnie przy karmieniu, ale do miziaka to mu jeszcze baaardzo daleko, pewnie zresztą nigdy nim nie będzie.
Z umieszczeniem go w transporterze nie było problemu, bo z ciekwosci sam wlazł, gorzej u weta, potwornie sie chłopak zestresował i ugryzł mnie 2 razy (przy ważeniu i przy robieniu zastrzyku), ale nie bardzo dotkliwie.

Po przywiezieniu od weta, jak odespał sobie parę godzin w transporterze, wypuściłam go to wlazł na łóżko i się zlał, no ale moja wina wiedziałam że tak się może stać po narkozie mogłam go wypuścić takiego półprzytomnego w innym pomieszczeniu a nie w sypialni, no trudno jak się nie myśli to się ma duże pranie :lol:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob kwi 10, 2010 14:25 Re: Gdynia - 3 TROCINKI - szukają domu razem lub osobno

Cyrus też mi tak zrobił po kastracji :) jeszcze na mnie leżał...a ja w łóżku...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Nie kwi 11, 2010 9:20 Re: Gdynia - 3 TROCINKI - szukają domu razem lub osobno

No cóż, ja zła byłam na siebie bo nie od dziś mi wiadomo, że koty po narkozie potrafią oddać mocz bezwiednie, głupio zrobiłam że mu pozwoliłam leżeć na łóżku.

Dziś już Soksik w pełnej formie, rano nas obudził polowaniem na nasze stopy pod kołdrą, apetyt mu dopisuje, czyli wszystko w normie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie kwi 11, 2010 21:47 Re: Gdynia - 3 TROCINKI - szukają domu razem lub osobno

Heh moja mama sie uparła że kot po kastracji ma leżeć w łóżku i też się na nią zlał :) jeszcze go na siłe trzymała :)

Trzymam kciuki za dobry domek dla tego uroczego koteczka :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon maja 03, 2010 13:58 Re: Gdynia - SOKSIK - idealny na dokocenie zdj. ost. str.

Wiórek i Trocinek dawno szczęśliwie w dobrych domkach a o Soksika nikt nie pyta, przez tą jego aspołeczność w stos. do ludzi uciekł mu okres kiedy adopcje szły jako tako, a teraz wysyp małych kociaków i kto będzie chciał takiego "starego" kota, który w dodatku miziakiem nie jest.

Ale jest bardzo towarzyski do innych kotów, więc jeśli ktoś szuka kota bardziej do towarzystwa dla kota niż dla siebie to gorąco polecam.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon maja 03, 2010 16:56 Re: Gdynia - SOKSIK - idealny na dokocenie zdj. ost. str.

Szkoda chłopaka :? on faktycznie wciąż taki niedostępny ? zero głaskania, dotyku? czy raczej niezależny?
Zapewne wkońcu trafi na swojego ludzia, który przecież gdzieś tam jest tylko jeszcze nie wie o jego istnieniu :lol:
Obrazek

Marea

Post » Pon maja 03, 2010 17:44 Re: Gdynia - SOKSIK - idealny na dokocenie zdj. ost. str.

Marea pisze:Szkoda chłopaka :? on faktycznie wciąż taki niedostępny ? zero głaskania, dotyku? czy raczej niezależny?

Nie no postępy są, czasem daje się głaskać, ba nawet głośno mruczy przy tym, czasem nawet wezmę go na ręce ale tylko na chwilkę, zaraz ucieka, czasem sam nas zaczepia, i pobawić się z nim można w kulanie piłeczki czy myszką na wędce czy sznurku, ale kot do miętolenia to nie jest.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro maja 12, 2010 11:38 Re: Gdynia - SOKSIK - idealny na dokocenie zdj. ost. str.

Obrazek

Marea

Post » Śro maja 12, 2010 12:18 Re: Gdynia - SOKSIK - idealny na dokocenie zdj. ost. str.

Marea pisze:Zrobiłam gumtree chłopakowi :ok: http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z204524775

Pięknie DZIĘKUJEMY :1luvu:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro maja 12, 2010 13:24 Re: Gdynia - SOKSIK - idealny na dokocenie zdj. ost. str.

jaki on ma piękny różówy nosek ;-)
głaski dla chłopaka przesyłam
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Nie cze 06, 2010 13:25 Re: Gdynia - Trocinek, Wiórek i Soksik - wszystkie znalazły domy

Soksik znalazł dom :D
W czwartek pojechał. Będzie mieszkał w Gdańsku z dwójką młodych ludzi, i obiecali, że niedługo drugiego kota wezmą. Będe tego pilnować :twisted:

Powiem szczerze, że Soksik jak na jego możliwości zaprezentował się całkiem, całkiem podczas wizyty potencjalnego domku, tzn. nie nawiał pod wannę, ale nawet przyszedł, i nawiązał jakiś kontakt (polegający na powąchaniu ręki i pacnięciu jej łapką z nowymi opiekunami), dziewczyna miała koty w domu rodzinnym więc mówi, że dadzą radę zresztą ona lubi takie charakterne i że kot nie musi być miziakiem. Mam nadzieję że dogadają się z Soksikiem.
A u nas jakoś tak spokojnie i troszkę smutno, w końcu Soksik był z nami jakieś 5 mies. trochę żal oddawać kota po tak długim czasie, Jasiu stracił kumpla i Fuksia kompana do zabaw.... oj, czasem to chciałabym nie mieć tylu obowiązków, nie musieć tyle pracować, tylko się kotami zajmować, nie musiałabym ich oddawać, ale wtedy to pewnie skończyłabym jak villasowa , no i nie mam jeszcze pomysłu skąd bym kaskę na te koty miała :roll:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon cze 07, 2010 7:04 Re: Gdynia - Trocinek, Wiórek i Soksik - wszystkie znalazły domy

bardzo sie ciesze ze sa domki dla tak ślicznych kotów
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

[poprzednia]