Gdańskie Pingwinki z Kolonii Urody

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 03, 2010 14:35 Re: Gdańsk wrzeszcz - kotka w wysokiej ciąży - kto pomoże?

Teraz i tak lecznice były zamknięte. Ja jestem w Trójmiescie tylko w weekendy. A że nie znalazło się inne rozwiązanie to zostaje tylko czekać i liczyć się z tym że nie będzie za późno...
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Pon maja 03, 2010 17:01 Re: Gdańsk wrzeszcz - kotka w wysokiej ciąży - kto pomoże?

Evallo napisz dokładną lokalizację kotki, pewnie ktoś się znajdzie kto pomoże....nie napisałaś również jak bardzo jej ciąża jest zaawansowana Twoim zdaniem... :?: ja mam takich kotek ciążowych na ostatnich nogach na oku conajmniej kilka w Gda i odpuszczam sterylki, łapie tylko te z brzuchami śreniawymi, bo zwyczajnie nie mam gdzie kotek przetrzymywać po zabiegach a mało które lecznice w Gda przetrzymują, ewentualnie 1na dobę a czasem to za krótko...zdecydowana większość odmawia, bo nie mają warunków, klatek itp itd,
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon maja 03, 2010 23:22 Re: Gdańsk wrzeszcz - kotka w wysokiej ciąży - kto pomoże?

Kotka jest przy ul Kochanowskiego. Przy zejściu na dawną stację SKM Kolonia Uroda.
Wątpię czy ktoś się znajdzie.... zakładałam wątek z nikłą nadzieją bo historia tego stadka jest tu:
viewtopic.php?f=1&t=82809&p=3610965#p3610965
już wcześniej koty wymagały pomocy i nikt się nie zgłosił. W ramach możliwości i czasu pobytu w Gdańsku pomagałam sama.
Z tego stadka udało mi się wyadoptować kotkę i kota, maluchowi któremu zaczęłam podawać leki - kurację dokończył już DS.

Co jakiś czas pojawia się tam problem do ogarnięcia. Teraz ta ciąża...
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Wto maja 04, 2010 8:55 Re: Gdańsk wrzeszcz - kotka w wysokiej ciąży - kto pomoże?

Mam 2 łapanki na sterylki w Gdańsku w piatek 7 maja, wioze koty na 17, musze czekać aż je zrobią i zabrać je na przetrzymanie do jednej pani w gdańsku, mogę w czasie jak je będą robić (pewnie z 2 godziny) podjechać z klatką do Ciebie i złapać Ci kota. ale co dalej? czy masz pieniadze na sterylkę? czy wiesz gdzie chcesz sterylizować, czy z jakas lecznica juz ustalilas sterylke i przetrzymanie kotki?
Ja ją złapie zawioze do weta ale mogłabyś się zająć tematem dalej? Jest też możliwość że wezmę ja do gdyni, i odwioze np po 2 dobach bo mam w gdansku zajecia w niedziele.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto maja 04, 2010 8:56 Re: Gdańsk wrzeszcz - kotka w wysokiej ciąży - kto pomoże?

To miejsce wydaje się być zaledwie kilka kroków od miejsca w którym teraz prowadze dość dużą akcje, tytułowa Agatka mieszka przy ul. Zywieckiej / Hallera (szukałam w googlach tego przystanku SMK) i tam dokarmia b dużo kotów, część urodziła, część na ostatnich nogach, 2 po sterylkach w tym jedna po aborcyjnej (7mio miesięczna kotka) viewtopic.php?f=1&t=110459
Podjadę tam i zobaczę tą kotkę ale nic nie obiecuję...zależy to od jej stanu zaawansowania, bo nie sztuką jest złapać i sterylkę zrobić, ale trzeba też zabać o jej zycie i bezpieczeństwo a ja działam sama i nie mam zaplecza i warunków...
Obrazek

Marea

Post » Wto maja 04, 2010 8:58 Re: Gdańsk wrzeszcz - kotka w wysokiej ciąży - kto pomoże?

Marlon pisze:Mam 2 łapanki na sterylki w Gdańsku w piatek 7 maja, wioze koty na 17, musze czekać aż je zrobią i zabrać je na przetrzymanie do jednej pani w gdańsku, mogę w czasie jak je będą robić (pewnie z 2 godziny) podjechać z klatką do Ciebie i złapać Ci kota. ale co dalej? czy masz pieniadze na sterylkę? czy wiesz gdzie chcesz sterylizować, czy z jakas lecznica juz ustalilas sterylke i przetrzymanie kotki?
Ja ją złapie zawioze do weta ale mogłabyś się zająć tematem dalej? Jest też możliwość że wezmę ja do gdyni, i odwioze np po 2 dobach bo mam w gdansku zajecia w niedziele.

Marlenko a do jakich lecznic ty wozisz w Gda? z urzedu miasta darmowe czy płatne? i gdzie masz te łapanki?
Obrazek

Marea

Post » Wto maja 04, 2010 17:50 Re: Gdańsk wrzeszcz - kotka w wysokiej ciąży - kto pomoże?

Przeczytałam wątek Agatki. Widziałam koty na rogu Hallera i Wenedy. Rozstawione budki i koty. Zawsze miałam wrażenie że jakoś jest tam wszystko ogarnięte... A jaka karma ? każda ? nawet kitekat whiskas?
A te drugie miejsce o którym piszecie to po drugiej stronie - skrzyżowanie Hallera i żywieckiej to przy takim parterowym mieszkaniu ? Gdzie zawsze kilka kotów sie kręci ?

To miejsce przy zejściu na stację SKM jest faktycznie blisko - niecałe 10 minut drogi.
Pieniądze mam, miałam dziś zadzwonić na Elbląską ale miałam urwanie w pracy. Jutro zadzwonię i zapytam jak jest z sterylkami na weekend.

Największy problem w moim przypadku to brak czasu. W niedzielę ok 17 wychodzę na dworzec i w Gdańsku pojawiam się przy dobrych wiatrach ok. 19 w piątek. Więc w Gdańsku jestem tyle co nic. Mogę kicię na sterylkę zawieść, ale już z odbiorem będę miała problem jeśli jej nie przetrzymają do następnej soboty. Jeśli mogłabyś mi pomóc w złapaniu kotki to super, ale tak jak pisałam w pt będę w Gdańsku dopiero ok. 19.

Marea - mogłabym Ci pomagać ale jedynie w tych dniach w którym jestem w Gdańsku.

Poniżej zdjęcia kotki w ciąży.
Brzuch na zdjęciach wydaje się większy bo zdjęcia były robione jak kicia przykucnęła przy jedzeniu....
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

a tu jej towarzysz i pewnie sprawca ciąży bo pełnojajeczny... :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Wto maja 04, 2010 18:30 Re: Gdańsk wrzeszcz - kotka w wysokiej ciąży - kto pomoże?

Byłam tam dziś 2 razy ale kotki nie było, był tylko ten kocurek, miseczki były jakieś po drzewkiem....

Nie ma sprawy, ja ją mogę pomóc Ci łapać, badź odebrać z lecznicy i wypuścić..byłam tam dziś popołudniu nawet z mała Agatką, Agatka też zaproponowała że może załatwić jej przetrzymanie bądź u Siebie badz u którejś z sąsiadek kociolubnych

Tak te kotki od Agatki są częśc przy Zywieckiej (patrząc w stronę Mickiewicza), za blokiem w podwórku i tu od Żywieckiej w ogródku przy 1szym bloku, większość jest wysterylizowana, ale od strony podwórka jest kotka na ostatnich nogach, na którą juz za późno....dalej po drugiej stronie Hallera przy Weledy po lewej stronie od podwórka stoją kocie budki i tam małe stadko, stamtąd złapałam tydzień temu 2 b młode koteczki, buraskę taką beżową, z chorymi oczkami, i buraskę z białymi skarpetkami - ta była w ciąży, ale już nie jest :lol: + kilka kotek dalej na lewo w ogródkach mieszka, jedną dziś widziałam kocury molestowały więc jest do złapania w najbliższym czasie, + kilka kotek z tych ogródków, sporo...
Obrazek

Marea

Post » Wto maja 04, 2010 21:40 Re: Gdańsk wrzeszcz - kotka w wysokiej ciąży - kto pomoże?

Jak kotki nie było to być może już urodziła ?
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto maja 04, 2010 21:55 Re: Gdańsk wrzeszcz - kotka w wysokiej ciąży - kto pomoże?

sądząc ze zdjęcia, jeszcze na to mam nadzieję za wcześnie...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto maja 04, 2010 23:05 Re: Gdańsk wrzeszcz - kotka w wysokiej ciąży - kto pomoże?

No właśnie nie wiadomo ze zdjęć, na niektórych totalna grubaska, na innych jeszcze nie tak źle, może podjadę w to miejsce po 17 w piątek i sama ją zobacze.

Marea ja łapałam w Gdańsku na Akademii Medycznej (z 6 złapałam) i na Politechnice (z 10 złapałam) oraz na takim podwórku blisko Matejki, a kotki sterylizowałam głównie w ramach darmowych sterylizacji właśnie na Matejki oraz z konta PKDT, niestety musze tam na Matejki jeszcze połapać a darmówki się skończyły no i konto PKDT też mało zasobne.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro maja 05, 2010 7:11 Re: Gdańsk wrzeszcz - kotka w wysokiej ciąży - kto pomoże?

Marlon pisze:No właśnie nie wiadomo ze zdjęć, na niektórych totalna grubaska, na innych jeszcze nie tak źle, może podjadę w to miejsce po 17 w piątek i sama ją zobacze.

Marea ja łapałam w Gdańsku na Akademii Medycznej (z 6 złapałam) i na Politechnice (z 10 złapałam) oraz na takim podwórku blisko Matejki, a kotki sterylizowałam głównie w ramach darmowych sterylizacji właśnie na Matejki oraz z konta PKDT, niestety musze tam na Matejki jeszcze połapać a darmówki się skończyły no i konto PKDT też mało zasobne.

Najbliżej od Matejki masz na Zabianke do weta w ramach tych darmowych badz na Morene, na Żabiance jeszcze pełno tych darmowych, i można się umawiac na tel. ale podobno wet nie ma klatki dociskowej i każe trzymać dzikusy do zastrzyków 8O, choć Ci weci nie przetrzymują kotek na noc, niestety :( co napewno jest duzym utrudnieniem...

Marlon skoro Evalla decyduje się opłacić zabieg kotce to najprostszym i najbezpieczniejszym wg mnie rozwiązaniem wydaje się zawiezienie jej do Gdyni do kasprzyka na sterylkę bądż na Elbląską, ty chyba też z tym wetem jesteś w dobrych kontaktach i przetrzyma Ci kotkę przez noc, bądź 2 ? ja z Elbląskiej mogę ją później odebrać i odwieżć na miejsce, mogę Ci pomoc w Pt w łapace, mam też kotkę przy działkach na Hallera zaciążoną ale ma włosie lekko przedłużone i nie wiem czy ją łapać i jak bardzo jest zaawansowana :roll: ale gdyby ją u weta gdzieś przetrzymali to chyba też bym ją łapała....
Obrazek

Marea

Post » Śro maja 05, 2010 17:38 Re: Gdańsk wrzeszcz - kotka w wysokiej ciąży - kto pomoże?

no i chyba nic z tego nie będzie.
Dzwoniłam na Elbląską. Najlepiej żeby kotkę przywieżć rano i załatwiliby ją w ciągu dnia.
Najpóźniej musiałaby być dostarczona do 17. Ja najwcześniej będę o 19 w Gdańsku.
W soboty sterylek nie robią.
Poza tym pod wielkim znakiem zapytania stoi kwestia przetrzymania kotki. Trzeba na miejscu zapytać się lekarza.
Jeśli lekarz się nie zgodzi to ja nie mam alternatywy na przetrzymanie małej.
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Czw maja 06, 2010 8:27 Re: Gdańsk wrzeszcz - kotka w wysokiej ciąży - kto pomoże?

gdzie w trojmiescie robia sterylki w sobote?
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Czw maja 06, 2010 10:13 Re: Gdańsk wrzeszcz - kotka w wysokiej ciąży - kto pomoże?

evalla pisze:gdzie w trojmiescie robia sterylki w sobote?

Na Kaprów chyba...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

[poprzednia][następna]