Kocia Skarbonka-Masz dziesiątaka?Daj na kociaka!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 03, 2010 10:58 Re: Kocia Skarbonka-głosowanie czerwcowe str. 49

jeśli ktoś ma wiecej informacji to bardzo prosze napiszcie :oops: zebym tu coś nie namieszała :ok:
krynia08

Post » Pon maja 03, 2010 10:59 Re: Kocia Skarbonka-głosowanie czerwcowe str. 49

:oops: znalazlam o psiaku viewtopic.php?f=21&t=108286
krynia08

Post » Pon maja 03, 2010 11:18 Re: Kocia Skarbonka-głosowanie czerwcowe str. 49

tu jest troche histori kociastych i pikne zdjecia :mrgreen: viewtopic.php?f=1&t=100794&start=315
krynia08

Post » Pon maja 03, 2010 11:40 Re: Kocia Skarbonka-głosowanie czerwcowe str. 49

dyrektorko podpytałam ulv :mrgreen: i podaje stan zwierza :arrow: W tej chwili każda pomoc jest u nas na wage złota, niestety.... mam 9 kotów, 3 psy (w tym bernardynka na DT), ok 30 myszy (do rozdania), gołebia inwalidę i 2 swoje przepiórki....
PRZEPRASZAM ULV ZA CYTATA :mrgreen:
krynia08

Post » Pon maja 03, 2010 12:09 Re: Kocia Skarbonka-głosowanie czerwcowe str. 49

Ano, już uzupełniam- co prawda Baruś po parwo już w DS, ale w międzyczasie przewinął się Lutek (piesek uratowany od zagryzienia), a w tej chwili jestem zapsiona "ciężkm kalibrem"- bernardynka Myszka :wink: zgarnięta z pól, która się.... zaziębiła, jej leczenie i wcześniejsza sterylka kosztowały ok 350 zł, jedzonko- no jedzonka to idzie sporo 8) .
Jest też Pikulinka, takie psie nieszczęście, 3 kg chorób i deformacji (wypadnięte rzepki, niedorozwój kości długich w tylnych łapkach, lekka dysplazja łokciowa, kręgosłup po dwóch operacjach- była porażona 4kończynowo, niedorozwój żuchwy, problemy neurologiczne, alergia pokarmowa, silna alergia na pszczoły/osy itp- na łąkowe spacery tylko ze sterydem w kieszeni, skłonność do wymiotów- refluks?, niedorozwój hormonalno-płciowy, zaburzenia behawioralne itd....)

Koty: sparaliżowana Dusia, Conan z powikłaniami po kk, Kleosia i Nisza- moje, plus Wytrzeszcz, i na DT Spadochronka, Dzikuska, potworny Sófcio, no i najnowszy Tymon, który sam się zameldował na DT :wink:
Tymon potrzebuje operacji, ma na boku guzek do usunięcia, to prawdopodobnie tłuszczak, ale wet mówi, żeby wywalić.
Spadusia i Dzikuska muszą zostać wysterylizowane.

Ile je taka banda i ile żwirku zalewa, łatwo się domyślić :wink:

A na dodatek ostatnio KrA ma kłopoty zdrowotne, odnowiła jej sie przetoka, jest leczona, nie wiadomo, czy nie będzie musiał miec operacji, eeeech.......

Myszek jest ok 30 sztuk- komu mysza? :mrgreen: Wszystkie uratowane- część to dzieci myszy niezjedzonych, część została mi podrzucona na wycieraczkę.

2 przepióry, ale łone "prywatne" i gołąb inwalida, szukający woliery ;)

P.S. A teraz niestety zaczyna sie "sezon na kocięta", już się boję.....
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Pon maja 03, 2010 12:15 Re: Kocia Skarbonka-głosowanie czerwcowe str. 49

ulvhedinn pisze:Ano, już uzupełniam- co prawda Baruś po parwo już w DS, ale w międzyczasie przewinął się Lutek (piesek uratowany od zagryzienia), a w tej chwili jestem zapsiona "ciężkm kalibrem"- bernardynka Myszka :wink: zgarnięta z pól, która się.... zaziębiła, jej leczenie i wcześniejsza sterylka kosztowały ok 350 zł, jedzonko- no jedzonka to idzie sporo 8) .
Jest też Pikulinka, takie psie nieszczęście, 3 kg chorób i deformacji (wypadnięte rzepki, niedorozwój kości długich w tylnych łapkach, lekka dysplazja łokciowa, kręgosłup po dwóch operacjach- była porażona 4kończynowo, niedorozwój żuchwy, problemy neurologiczne, alergia pokarmowa, silna alergia na pszczoły/osy itp- na łąkowe spacery tylko ze sterydem w kieszeni, skłonność do wymiotów- refluks?, niedorozwój hormonalno-płciowy, zaburzenia behawioralne itd....)

Koty: sparaliżowana Dusia, Conan z powikłaniami po kk, Kleosia i Nisza- moje, plus Wytrzeszcz, i na DT Spadochronka, Dzikuska, potworny Sófcio, no i najnowszy Tymon, który sam się zameldował na DT :wink:
Tymon potrzebuje operacji, ma na boku guzek do usunięcia, to prawdopodobnie tłuszczak, ale wet mówi, żeby wywalić.

A na dodatek ostatnio KrA ma kłopoty zdrowotne, odnowiła jej sie przetoka, jest leczona, nie wiadomo, czy nie będzie musiał miec operacji, eeeech.......

Myszek jest ok 30 sztuk- komu mysza? :mrgreen: Wszystkie uratowane- część to dzieci myszy niezjedzonych, część została mi podrzucona na wycieraczkę.

:1luvu: dziekuje w swoim imieniu za wpis 8O no to ladna ta banda :ryk: :ryk:
krynia08

Post » Pon maja 03, 2010 13:12 Re: Kocia Skarbonka-głosowanie czerwcowe str. 49

W takim razie czekamy na głosy :kotek:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pon maja 03, 2010 13:19 Re: Kocia Skarbonka-głosowanie czerwcowe str. 49

Ulv spotkałam osobiście, popieram :)
Poproszę o info na temat Beatki

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon maja 03, 2010 13:33 Re: Kocia Skarbonka-głosowanie czerwcowe str. 49

MaryLux pisze:Ulv spotkałam osobiście, popieram :)
Poproszę o info na temat Beatki

dziekujemy za głos :ok:7
krynia08

Post » Pon maja 03, 2010 13:39 Re: Kocia Skarbonka-głosowanie czerwcowe str. 49

Beata jest DT dla wielu dorosłych i małych kotow, które ratuje Jessi i Natalia. Poproszę Jessi,żeby coś napisała na ten temat. Glosujemy oczywiście za pomocą dla obu dziewczyn :mrgreen:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pon maja 03, 2010 13:40 Re: Kocia Skarbonka-głosowanie czerwcowe str. 49

:mrgreen: obie dziewczyny musza dostać plisssssssss :oops:
krynia08

Post » Pon maja 03, 2010 14:18 Re: Kocia Skarbonka-głosowanie czerwcowe str. 49

Dodam, że w zeszłym roku na DT trafiło do mnie 72 koty, 21 psów, kilka gołębi, pustułka, szpak, dzika kaczka, 10 morskich świnek, chomik, myszy. :wink:
Część zwierząt to były tzw ciężkie przypadki, np pogryziony Czester, albo sparaliżowane Itek i Paddy.
Tak gwoli statystyki :mrgreen:
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Pon maja 03, 2010 14:21 Re: Kocia Skarbonka-głosowanie czerwcowe str. 49

krynia08 pisze:
ulvhedinn pisze:Ano, już uzupełniam- co prawda Baruś po parwo już w DS, ale w międzyczasie przewinął się Lutek (piesek uratowany od zagryzienia), a w tej chwili jestem zapsiona "ciężkm kalibrem"- bernardynka Myszka :wink: zgarnięta z pól, która się.... zaziębiła, jej leczenie i wcześniejsza sterylka kosztowały ok 350 zł, jedzonko- no jedzonka to idzie sporo 8) .

:1luvu: dziekuje w swoim imieniu za wpis 8O no to ladna ta banda :ryk: :ryk:

ogromna banda to i ogromne potrzeby więc pomoc potrzebna :!: :!: :!:

pucio79

Od: Nie sty 10, 2010 14:40

Post » Pon maja 03, 2010 14:22 Re: Kocia Skarbonka-głosowanie czerwcowe str. 49

ulvhedinn pisze:Dodam, że w zeszłym roku na DT trafiło do mnie 72 koty, 21 psów, kilka gołębi, pustułka, szpak, dzika kaczka, 10 morskich świnek, chomik, myszy. :wink:
Część zwierząt to były tzw ciężkie przypadki, np pogryziony Czester, albo sparaliżowane Itek i Paddy.
Tak gwoli statystyki :mrgreen:

8O no to 2 wrocławskie zoo :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: widac ze wszystkie zwierzęta leżą ci na sercu :1luvu: i ptaszki :mrgreen:
krynia08

Post » Pon maja 03, 2010 14:29 Re: Kocia Skarbonka-głosowanie czerwcowe str. 49

czekamy na kolejne głosy :ok:

pucio79

Od: Nie sty 10, 2010 14:40

[poprzednia][następna]