Gda.Aisha w DS :) Hallera wyciachane, NewPort w toku...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 01, 2010 23:34 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

sabina skaza pisze:ale duzo tych kotów. martwi mnie layla- kto pokocha takiego biednego ślepunka? u mnie w hoteliku jest pirat- na majówce, dziewczyna która go adoptoawała nie ma z tym żadnych problemów- chodzi o brak oka. są jednak ludzie, którym kalectwo nie przeszkadza. ja jednak zawsze mam obawy, szczególnie gdy w sprawie moich kotów ze stoczni nie miałam ani jednego telefonu- a masza i sajlor to okazy zdrowia i piękności. ludzie nie chcą zdrowych kotów, a co dopiero taką bezoka panienkę :? czy może jest juz kandydat dla niej choć na dt?

Sabinko a jak jej sytuacja obecnie, stan leczenia, kiedy operacja oczka i czy w ogóle...?
narazie niestety żadnych zgłoszeń, ale zdaję sobie sprawę że trzeba ja ogłaszać i ogłaszać i ktoś wkońcu napewno sie trafi, jesli do 12 maja nic nie wyjdzie a ona będzie juz do odbioru Pani Zdenka napewno zabierze ją do siebie choćby nie wiem co, jej b zależy na tej koteczce, może jak jej stan zdrowia będzie lepszy to i jej zwierzaki nie będą tak jej tępić, i będziemy dalej ogłaszać, narazie u pani Zdenki kołchoz w domu, rodzina, chrzciny, 15 osob zjechało...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon maja 03, 2010 8:00 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

Podrzucę :kotek:
Obrazek

Marea

Post » Pon maja 03, 2010 11:34 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

Jutro będę w lecznicy to się wszystkiego dowiem i napisze na forum :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon maja 03, 2010 16:53 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

Marlon pisze:Jutro będę w lecznicy to się wszystkiego dowiem i napisze na forum :)

:1luvu: Dzięki Marlon
Obrazek

Marea

Post » Pon maja 03, 2010 19:18 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

dr kasprzyk nic nie mówił, na majówce było u mnie 14 kotów, miałam tez kołchoz w domu.
mam karmę dla agatki jakby ktoś jechał do gdańska to zapraszam, przekażę dla niej duży worek.
agatko, podziwiamy cię bo jak na swój wiek robisz mase dobrej roboty, jak jak maiłąm twoje lata nie maiłąm pojęcia, ze kotom z podwórka trzeba pomóc. dziewczynkom w twoim wieku to dyskoteki chodza po głowie i miłostki, nie znam panny w twoim wieku, która robi tak wiele dla zwierząt. po prostu jestes wielka :1luvu: :1luvu: :1luvu: chciałabym żeby moje córcie wyrosły na talie dzielne dziewczyny- na twój wzór :P
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon maja 03, 2010 19:34 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

sabina skaza pisze:dr kasprzyk nic nie mówił, na majówce było u mnie 14 kotów, miałam tez kołchoz w domu.
mam karmę dla agatki jakby ktoś jechał do gdańska to zapraszam, przekażę dla niej duży worek.
agatko, podziwiamy cię bo jak na swój wiek robisz mase dobrej roboty, jak jak maiłąm twoje lata nie maiłąm pojęcia, ze kotom z podwórka trzeba pomóc. dziewczynkom w twoim wieku to dyskoteki chodza po głowie i miłostki, nie znam panny w twoim wieku, która robi tak wiele dla zwierząt. po prostu jestes wielka :1luvu: :1luvu: :1luvu: chciałabym żeby moje córcie wyrosły na talie dzielne dziewczyny- na twój wzór :P

Dobrze że interes się kręci :lol: sabinko ja dla Agatki mam 4 kg karmy więc nie ma wielkiego pośpiechu i najlepiej mi przekazujcie a ja będę Agatce bo ona ma szkołę i w ogóle i czasem nie może się czasowo dopasować w celu odebrania...
Obrazek

Marea

Post » Pon maja 03, 2010 20:36 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

marea karma dla agatki u mnie odłożona, czeka więc na ciebie :D
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon maja 03, 2010 21:56 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

kotka jest naprawde cudownie oswojona i ma piekne umaszczenie. wiedzialam. o ile wiem w trakcie długiego weekendu miała mieć usuniete oczka, bo nie było reakcji na leki.
bedzie potrzebowala domu - spokojnego. najlepiej bez innych zwierzat lub z pojedynczym kotem - cyt. z doktora. potrzebuje bezpieczenstwa.
pomimo braku zmyslu swietnie sie orientuje w otoczeniu. lgnie do czowieka. kochana jest. :kotek:
..................

menial

Od: Czw lis 12, 2009 22:15

Post » Wto maja 04, 2010 8:50 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

Biedulka :cry: straci oba oczka..ale może to i lepiej bo nie bedzie jej juz nic się tam babrać a na to 'zdrowsze' pewnie i tak by nie widziała tak było już zajęte :( Dowiedzcie się proszę szczegółów na miejscu i dajcie znać, będę ogłaszać ją ile wlezie może znajdzie się ktoś kto da jej dom pomimo kalectwa .....
Tak strasznie nie chciałabym by musiała wracać na tymczas do P.Zdenki, jej zwierzaki znów nie dadzą jej spokoju, myślałam czy sama jej nie przygarnąć tymczasowo, będę miała wojnę w domu z TZ, dom średnio przystosowany dla takiego kotka, mam schody z prześwitami, 2 koty w tym jeden łobuz straszny i pewnie by ją ganiał i straszył, chciałabym by miła spokój i była bezpieczna...u rodziców moich 2 psy, w tym jeden duży wariat + kot...nie wiem nie wiem co tu wymyśleć...
Gdyby ktoś z Gda na miejscu będący mógłby mi pomagać na bieżąco z łapankami na sterylki, odciążyć w wożeniu po wetach czy czasem też kotki przetrzymać....ale nikogo takiego na horyzoncie nie widać :(
Obrazek

Marea

Post » Wto maja 04, 2010 10:58 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

trzymam mocne kciuki za koteńkę, brak wzroku u kota nie jest najmniejszym problemem, koty niewidzące doskonale radzą sobie w dobrze znanym otoczeniu; mam nadzieję, że dobry dom się znajdzie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Wto maja 04, 2010 10:58 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

dubel, sorki :oops:
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Wto maja 04, 2010 18:38 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

Karmę dziś przekazałam Agatce...

Dzwoniła Sabina że rozmawiała z wetem, drugie 'zdrowsze' oczko jej pękło, nie ma reakcji na leki, kotka się męczy z nim, oba trzeba amputować, lekarz czeka na naszą decyzję...dopadło mnie jakieś zwątpienie, tyle zdrowych kotków czeka na adopcje to kto zechce ślepego :cry: ... mama moja dobiła mnie jeszcze że najlepiej byłoby ją uśpić bo po co męczyć kota, kto ją zechce, czy znajdzie się spokony dom dla niej...to taka miła i przytulaśna kicia :(
Obrazek

Marea

Post » Wto maja 04, 2010 19:12 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

Marea, nie załamuj się, zajrzyj na wątek ślepaczków, zobacz, ile niewidomych kotków znalazło domy. I zwykle są do domy bardzo odpowiedzialne, kochające i niezawodne.
Layli też się uda, trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto maja 04, 2010 22:32 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

Marea pisze:Karmę dziś przekazałam Agatce...

Dzwoniła Sabina że rozmawiała z wetem, drugie 'zdrowsze' oczko jej pękło, nie ma reakcji na leki, kotka się męczy z nim, oba trzeba amputować, lekarz czeka na naszą decyzję...dopadło mnie jakieś zwątpienie, tyle zdrowych kotków czeka na adopcje to kto zechce ślepego :cry: ... mama moja dobiła mnie jeszcze że najlepiej byłoby ją uśpić bo po co męczyć kota, kto ją zechce, czy znajdzie się spokony dom dla niej...to taka miła i przytulaśna kicia :(

Marea, ty tu defetyzmu nie siej. Kot nie zdaje sobie sprawy z kalectwa,
po prostu radzi sobie jak może, a ślepaczki radzą sobie doskonale.
Nie chciałabyś przecież zdrowego kota uśpić, prawda ? Właśnie z tym przecież walczymy.
Kota można uśpić, jeżeli zwierzę cierpi i nie ma szansy na poprawę jego stanu.

I tak jesteście w komfortowej sytuacji, skoro ta babka weżmie ją jeśli inny dom się nie znajdzie.
Zmęczona pewnie jesteś, łapanki, sterylki. U mnie to samo, zwłaszcza w tym tygodniu.
Pamiętaj jednak, jeśli byłaby potrzeba, zawsze ktoś pomoże. :) Po prostu mówisz i masz. :wink:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto maja 04, 2010 22:58 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

Obrazek

Podrzucę na dobranoc! :)
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

[poprzednia][następna]