Moje tymczasy. Szorstek, Mryś, Olka.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 01, 2010 21:26 Re: Moje tymczasy... czyli Frotka i bezdomne w Zgierzu...

bekos pisze:fajnie, że do Skoczka los się uśmiechnął :-) dobra robota, to pewnie dzięki Twoim i Borówki ogłoszeniom, tak?
niko, a jak wyglądają wyniki testów kotów z Głowna? po historii Choraski i Muszelki "nieco" się niepokoję :?
kocia bieda w tym Zgierzu :cry: może ta koteczka tylko wygląda na 4 m-ce, może jest starsza tylko drobna, bo niedojada :roll:

Tak, Pani zadzwoniła do mnie z mojego ogłoszenia, bo wzięłam się za Skoczka porządnie i napisałam mu wzruszający tekst :).
Jutro zadzwonię i dowiem się jak się aklimatyzuje.
W Głownie większość testów ujemnych, niedługo będzie testowana Plamka. Jest dla niej super domek w Warszawie, ale nie wiem jak to będzie bo dzisiaj dowiedziałam się że nie załatwia się absolutnie do kuwety... A nie każdy ma warunki na sikającego kota, ja bym nie wytrzymała :oops:.

Co do kotki 4-mies. tam jest jeszcze jeden kociak, trochę od niej większy, też chyba dziewczynka. One wyglądają nawet mniej niż 4-mies., ale już mają rujki, więc nie wiem czy możliwe jest żeby takie małe kociaki już rujkowały... :roll:.
No chyba że rzeczywiście są starsze, a tylko na tyle wyglądają.

W poniedziałek jadę tam je łapać. Mam nadzieję że ciężaróweczka się jeszcze nie okoci i że zdążę :roll:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Nie maja 02, 2010 14:23 Re: Moje tymczasy... czyli Frotka i bezdomne w Zgierzu...

nika28 pisze:W Głownie większość testów ujemnych, niedługo będzie testowana Plamka. Jest dla niej super domek w Warszawie, ale nie wiem jak to będzie bo dzisiaj dowiedziałam się że nie załatwia się absolutnie do kuwety... A nie każdy ma warunki na sikającego kota, ja bym nie wytrzymała :oops:.

szkoda, że głowieński wątek nadal nieaktywny. dobrze by było tam wszystkie newsy ogłaszać.
"większość testów ujemnych" - czy to znaczy, że są w Głownie koty z dodatnimi wynikami testów?

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Nie maja 02, 2010 14:55 Re: Moje tymczasy... czyli Frotka i bezdomne w Zgierzu...

bekos pisze:
nika28 pisze:W Głownie większość testów ujemnych, niedługo będzie testowana Plamka. Jest dla niej super domek w Warszawie, ale nie wiem jak to będzie bo dzisiaj dowiedziałam się że nie załatwia się absolutnie do kuwety... A nie każdy ma warunki na sikającego kota, ja bym nie wytrzymała :oops:.

szkoda, że głowieński wątek nadal nieaktywny. dobrze by było tam wszystkie newsy ogłaszać.
"większość testów ujemnych" - czy to znaczy, że są w Głownie koty z dodatnimi wynikami testów?

Tak ,najprawdopodobniej jedna kicia jest dodatnia :(
To Murzynka :? :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Nie maja 02, 2010 15:43 Re: Moje tymczasy... czyli Frotka i bezdomne w Zgierzu...

FeLV+? a FIV? rany, taka śliczna :( . i co teraz? została odizolowana?

bekos

Post » Nie maja 02, 2010 15:59 Re: Moje tymczasy... czyli Frotka i bezdomne w Zgierzu...

Borówka, wszystkie pozostałe koty mogą być dodatnie, nie jedna Murzynka.
Bekos, wątek Głowna nie zostanie niestety otworzony, bo niektórych trochę poniosły emocje :roll:.
Kotów jest już mało i myślę że dla wszystkich uda mi się znaleźć dobre domki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nika28

Post » Nie maja 02, 2010 15:59 Re: Moje tymczasy... czyli Frotka i bezdomne w Zgierzu...

bekos pisze:FeLV+? a FIV? rany, taka śliczna :( . i co teraz? została odizolowana?

Murzynka nie miała testów...

nika28

Post » Nie maja 02, 2010 17:07 Re: Moje tymczasy... czyli Frotka i bezdomne w Zgierzu...

nika28 pisze:
bekos pisze:FeLV+? a FIV? rany, taka śliczna :( . i co teraz? została odizolowana?

Murzynka nie miała testów...

z postu Borówki wywnioskowałam, że miała testy.

ta cudna kicia na zdjęciach, to Frotka? :1luvu:

odnośnie wątku Głowna, jak chcecie, Wasz wątek, Wasza decyzja. ale niko, nawet jeśli znajdziesz domy dla wszystkich kotów, które teraz tam są, to problem pozostanie, bo przytulisko będzie przyjmować kolejne koty i umieszczać je wiadomo w jakich warunkach.

bekos

Post » Nie maja 02, 2010 17:58 Re: Moje tymczasy... czyli Frotka i bezdomne w Zgierzu...

bekos pisze:ta cudna kicia na zdjęciach, to Frotka? :1luvu:

odnośnie wątku Głowna, jak chcecie, Wasz wątek, Wasza decyzja. ale niko, nawet jeśli znajdziesz domy dla wszystkich kotów, które teraz tam są, to problem pozostanie, bo przytulisko będzie przyjmować kolejne koty i umieszczać je wiadomo w jakich warunkach.

Tak, to Frotka :wink:.

Bekos, Głowno ma teraz izolatkę :). Na razie jedną, ale dobre i to. Aktualnie siedzi w niej 3-mies. kicia.
Tylko nie wiem gdzie miałyby trafiać bezdomne koty z Głowna jeśli nie do przytuliska ? Miałyby zostawać na ulicy ?

Jutro jadę łapać koty w Zgierzu, trzymajcie kciuki proszę... Mam tylko jeden transporter, więc mogę złapać 2 koty, a jeśli nie złapie się kocica w ciąży to nie wiem.. :(

nika28

Post » Nie maja 02, 2010 19:13 Re: Moje tymczasy... czyli Frotka i bezdomne w Zgierzu...

nika28 pisze:Tylko nie wiem gdzie miałyby trafiać bezdomne koty z Głowna jeśli nie do przytuliska ? Miałyby zostawać na ulicy ?

do przytuliska, owszem, ale nie do takiego. nie będę powtarzać w tym wątku tego, co zostało napisane w wątku głowieńskim. ja mam wrażenie, że kilka osób chciało pomóc przytulisku, krytyką, ale konstruktywną. no ale skoro nie ma woli współpracy ze strony przytuliska, to faktycznie nic już dla tych zwierząt nie można zrobić.
oczywiście super, niko, że udaje Ci się wyciągać stamtąd koty. oby tylko udawało Ci się za każdym razem oddawać je do DT/DS zanim dorwie ich jakieś głowieńskie choróbsko. to życzenie jest szczere, ale niestety ma bardzo niewielkie szanse na spełnienie :(

bekos

Post » Pon maja 03, 2010 17:24 Re: Moje tymczasy... czyli Frotka i bezdomne w Zgierzu...

No dobra, o Głownie koniec, nie chce się z nikim kłócić, szczególnie z Tobą bekos, bo bardzo Cię lubię i dziękuję że zaglądasz na moje wątki, bo chyba już nikt do mnie nie zagląda... :(

A dzisiejsza wyprawa do Zgierza się rozpadła, nie miałabym jak wrócić z kotami. A w dodatku łapanie tam jest bardziej skomplikowane niż myślałam :(.

Cholera.

nika28

Post » Pon maja 03, 2010 21:08 Re: Moje tymczasy... czyli Frotka i bezdomne w Zgierzu...

halo halo, ja zaglądam :) i trzymam kciuki za akcję w Zgierzu, pełna podziwu dla Ciebie zresztą, na pewno w końcu się uda :ok: :ok: nawet jeśli nie od razu :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Pon maja 03, 2010 21:42 Re: Moje tymczasy... czyli Frotka i bezdomne w Zgierzu...

cynamon i wanilia pisze:halo halo, ja zaglądam :) i trzymam kciuki za akcję w Zgierzu, pełna podziwu dla Ciebie zresztą, na pewno w końcu się uda :ok: :ok: nawet jeśli nie od razu :ok:

Dziękuję że zaglądasz :oops:

Jutro może uda mi się wykombinować transport... Oby...

nika28

Post » Wto maja 04, 2010 16:12 Re: Moje tymczasy... czyli Frotka i bezdomne w Zgierzu...

No i...

nie dość że nie udało się znaleźć transportu do Zgierza i z powrotem, to jeszcze Skoczek wrócił z adopcji :cry:
kur** :cry:

nika28

Post » Wto maja 04, 2010 18:07 Re: Moje tymczasy... czyli Frotka i bezdomne w Zgierzu...

nika28

Post » Wto maja 04, 2010 18:11 Re: Moje tymczasy... czyli Frotka i bezdomne w Zgierzu...

nika28 pisze:No i... Skoczek wrócił z adopcji :cry:

Dlaczego??? :cry:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

[poprzednia][następna]