[WRO] Silver nie żyje :( Biegaj za TM :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 01, 2010 9:06 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Kruszyna pisze:Yosiu, prześlę Ci kwotę z całego bazarku od razu, nie będę się rozdrabniała na poszczególne małe kwotki ;)

jak coś to mogę podać konto lecznicy :mrgreen:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Sob maja 01, 2010 19:23 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

mawin pisze:Yosia moja Milka miała robiony ten test kilka lat temu, mój wet wysyłał krew do laboratorium, które to robi (niestety to było kilka lat temu więc nie pamiętam gdzie:-( ). koszt nie był jakiś duży i wynik był po kilku dniach.

ale w sumie jesli test aglutynacji potwierdzil, ze te krwinki sie zjadaja, czy cos tam, to czy ten test coombsa jest potrzebny, skoro owa anemia wlasnie na zjadaniu tych krwinek polega? przynajmniej jak czytalam z netu to tyle zrozumialam :)

co do konta, to ja nie wiem czy od razu na konto lecznicy nie lepiej przelewac, tylko ja nie wiem jak to tam jest z dr gruszka ustalone (czy kazdy moze mu przelac, co wpisac w tytule przelewu itd), generalnie dr mnie w sprawy finansowe nie chce wtajemniczyc, jak sie zapytalam ostatanio ile jest dlugu to mi tez nie powiedzial, bo chyba nie uwaza mnie za upowazniona do tego :roll: ja juz 50 zl, ktoro dostalam z KS zaplacilam gruszce.

silver kup juz w kacie nie zrobila, za to nasikala nam na lozko, na ktorym ciagle spala :( teraz zamykamy sypialnie, legowisko ma gdzie indziej i nie bylo incydentow wiecej (poza tym, ze wszystkie kupy laduja obok kuwety, bo silverowa dupa z niej zawsze wystaje).

samopoczucie ma bez zmian, czasem tylko wyglada jakby miala lepszy humor, poza tym, ze przesypia cale dnie, to tez malo je ostatnio. zdechlinka z niej taka :(

niestety mi nie wyglada na to, zeby silver szybko, a byc moze kiedykolwiek nadawala sie do adopcji, a ja nie moge jej zatrzymac na zawsze, juz w maju zacznie mi sie goracy okres wyjazdowy i o ile nie boje sie zostawic muki samej na trybie dogladania raz dziennie, to z silver i jej stanem zdrowia to moze byc niebezpieczne. nie wiem jakie znalezc wyjscie z tej sytuacji.
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Sob maja 01, 2010 20:35 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

O matko, znowu będzie problem z DT... :cry: Silver to pechowa kotka. Molly wyciągnęła ją ze schronu i też musiała szukać nowego DT po kilku miesiącach. :cry: Gdyby tylko udało się ustalić na co choruje i pomóc małej. Skoro nasikała na łóżko to musi cierpieć, może coś ją boli...Yosiu możesz pozbierać pieniądze z bazarków i wplacić dr Gruszce gotówkę. Ja wysyłam mu na konto, więc mogę podać na pw jeśli chcesz.
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Sob maja 01, 2010 20:57 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Czuje sie okropnie :(

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Sob maja 01, 2010 21:46 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

co ty Molly, nie swiruj :) (swoja droga, to jestem we wroclawiu, wiec zapraszam po buty)

nie wiem czy nasikala na lozko z bolu, chyba ze boli ja lapka, bo co innego mogloby? badanie krwi wykazalo ze nerki sa ok. natomiast moze byc to jakis problem psychologiczny, bo muka ma faze na przyczajanie sie na silver, kiedy ta jest w kuwecie i kiedy wychodzi to muka na nia biegnie i skacze, a potem ucieka. nie robi jej krzywdy, ale moze silver sie boi czy cos. jak jestem w domu to muke pilnuje (nawet ja w szafie czasem zamykam, jak silver idzie do kuwety), ale jak mnie nie ma to nie wiadomo co sie dzieje :|

moge zbierac pieniadze z bazarkow w takim badz razie i bede placila na miejscu karta, bo i tak jestem tam co chwile, jak nie z silver to z muka.
Obrazek

yosia

Post » Sob maja 01, 2010 21:49 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

To raczej na pewno problem psychologiczny szczególnie jeśli to była tylko jednorazowa wpadka. Lub była po prostu osłabiona przez ta anemię i do kuwety nie zdążyła.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob maja 01, 2010 22:28 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Cholera... :(

Wiecie co... Ja bym proponowała zmienić jej imię i założyć nowy, osobny wątek. Może to głupie, ale może akurat "odczaruje" Silver i odpędzi od niej pecha. W przypadku innych kotów działało :oops:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Nie maja 02, 2010 7:10 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

viewtopic.php?f=20&t=109491
To watek założony przez Kraków. Maja wiekszą ilość interferony , który jesdna strzykawkę wysyłają za 1,- ( oczywiscie koszty przesyłki). Wiem że interferon jest na białaczkę ale działa również wzmacniająco na organizm. Moja vetka powiedziała 7 dni inteferon, 7 dni scunumune i tak przez miesiąc. Kot powinien dojść do siebie bardzo szybko. Może spróbujecie takiej terapii. A kotka może sikac ze stresu, to też sie zdarza. Najlepiej gdyby miała swoja kuwete :evil:
A może zamiast Silver to Sreberko :D
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Nie maja 02, 2010 8:10 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

mruczenko odbierz pilne pw :mrgreen: :!: :!: :!: :!:
krynia08

Post » Nie maja 02, 2010 9:20 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

ika, silver ma anemie, cos ja wywoluje i jest problem co. dostaje antybiotyki, ktore zwalcza ewentualna infekcje i hemobartonlloze. jesli nic sie nie zmieni, to bedzie dostawala encorton, ktory ma zahamowac aglutynacje i przynajmniej te anemie zwalczyc. ja nie pojde do weterynarza i nie powiem mu, ze przerywam zaproponowana przez niego kuracje i wzdrazam swoja, ktora zaproponowala weterynarz korespondencyjnie. oczywiscie nie dlatego, ze komus nie wierze, tylko dlatego, ze czegos trzeba sie trzymac i komus ufac :) jak bede u dr gruszki, to powiem mu, ze nie ma poprawy i czy moze nie zapodac czegos na wzmocnienie. niestety silver nie bardzo chce jesc, a przez to nie zjada antybiotyku, nie wiem jak jej to inaczej przemycac :(
druga kuweta juz jest :)
Obrazek

yosia

Post » Nie maja 02, 2010 9:27 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Wiesz co. Maszko ( Serducho) z Wrocławia tez nie lubi tabletek na serce, co nie przeszkadza mi ich podawac. Zawsze znajdę sposob, że mu podać, czy mu soie to podoba czy nie. Najwyzej nafuczy na mnie. Ale masz racje trzeba trzymac sie obranej drogi. Ja tylko proponuję to co wiem ze pomaga. :ok: :ok:

IKA 6

Post » Nie maja 02, 2010 9:44 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

to nie sa tabletki podawane do gardla, ten antybiotyk jest robiony na zamowienie i proszek jest zamykany w takich kapsulkach, ktore sa ogromne i w dziwnym ksztalcie, nie wiem czy czlowiek bylby w stanie to polknac. ja je otwieram i wysypuje proszek na jedzenie. gdyby to byly normalne tabletki to nie byloby problemu.
Obrazek

yosia

Post » Nie maja 02, 2010 10:19 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Hm a z surowym mięskiem próbowałaś? Albo z jakimś jogurcikiem, serkiem. Trzeba próbować wszystkiego :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie maja 02, 2010 10:21 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Yosia a może spróbować pomieszać antybiotyk ze sproszkowanym cukierkiem z kocimiętki? U mnie działało. Gimpet ma takie tabletki, powinnaś dostać w zoologu.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie maja 02, 2010 10:22 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

a nie łatwiej rozpuścić w wodzie i wstrzyknac do pyszczka. To sa sekundy i zero stresu. Najwyżej kot sie na nas obrazi :evil:

IKA 6

[poprzednia][następna]