Tillibulkowy harem - cz. 2 - kryształy w moczu :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 01, 2010 10:05 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

Witam się ładnie!
Obrazek
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Sob maja 01, 2010 10:20 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

beti1099 pisze:moje dziecko z testów wynika że ma olbrzymią alergię na koty(tak wynika z testów),na szczęście nie ma prawie żadnych objawów. Czasami wysypka i czasami katar. Zastanawiałam się czy go nie odczulać,ale na razie zrezygnowaliśmy. Mniejszą alergię ma na konie ale jak wchodzi do stajni to wygląda jakby nagle wielkie przeziębienie go złapało-brakuje chusteczek...
No i mały ma spać w pokoju do którego koty nie wchodzą(upilnuj!)...jest oczywiście na lekach.
A jak ktoś alergik to pani alergolog stwierdziła że "koty będą w piwnicy a pacjent będzie na czwartym piętrze w bloku miał objawy"....
Ja też mam weekend,ale wyżej wspomniane dziecię-w szpitalu-już od niedzieli i nie ma szans na powrót do domu. Lekarze nie wiedzą co mu jest,bedzie przewieziony do większego szpitala-kliniki....a on ma urodziny...biedactwo,jeszcze takich nie miał :-(
a koty tęsknią za nami wszystkimi bo więcej czasu w szpitalu spędzamy niż w domu...

no wlasnie, nie wyobrazam sobie takiej izolacji dziecka od kotow, bo przeciez kot wszedzie sie wcisnie - poza tym majac 3 koty, to jakby nie bylo koty sa wszedzie :twisted: jeszcze jednego moze i da sie upilnowac, ale 3... :roll: jak znam zycie, to na pewno uwielbiaja tez spac w dzieciecych lozeczkach, poza tym na ciuchach tez jest ich pelno :wink:

wspolczuje, Beti, choroby synka :( :( :( mam nadzieje, ze lekarze szybko ustala co mu jest.... najgorzej jak nie wiadomo co.... trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie :ok: :ok: :ok: :ok:

a jak Twoje kotki z sikaniem? uspokoily sie?

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Sob maja 01, 2010 10:21 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

Mała Dzikuska pisze:Witam się ładnie!
Obrazek

rzeczywiscie, pieknie i puchato :kotek:
dobrek, Dzikusko :wink:

tillibulek

Post » Sob maja 01, 2010 10:24 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

OKI pisze:Cześć Tilli :D

łojej, OKI, o ktorej Ty w sobote wstajesz ?! 8O

tillibulek

Post » Sob maja 01, 2010 10:31 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

tillibulek pisze:

A jakoś się tak obudziłam chyba przed ósmą i mi się już spać nie chciało :lol:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob maja 01, 2010 10:43 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

To jeszcze jeden puchatek :)
Obrazek

A ja dziś rozeźlona jestem. Sprzątałam w kuwecie. Teraz żwirek zbrylający mamy. Do tej pory byłam zadowolona, już się ucieszyłam, że to może ten żwirek, nie smierdzi, nosi się z umiarem, ale sprzątanie całości to koszmar... Wrr...

Chyba będziemy testowali kolejne!
Obrazek

Mała Dzikuska

Post » Sob maja 01, 2010 10:45 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

A który macie zbrylający?
I dlaczego sprzątanie całości to taki koszmar? 8O

OKI

Post » Sob maja 01, 2010 10:48 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

Dzień doberek :D
Wczoraj Pingwiś miał jechać na kontrolę do weta,tak się gdzieś zaszył na cały dzień ,że nie mogłam go znależć.
Wyszedł z kryjówki,pół godziny po tym jak zamykana jest lecznica,szósty zmysł czy co?
Dzisiaj od rana wścieka się,gania po całym mieszkaniu,a wczoraj kamień w wodę

miniboni17

Od: Pon cze 22, 2009 20:41

Post » Sob maja 01, 2010 10:51 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

OKI pisze:A który macie zbrylający?

Brylant. Połamałam łopatkę przy likwidowniu skorupy z dna kuwety i potem łapą czyścić musiałam. A przez cały tydzień starałam się na bieżąco zbierać "skamieliny" i dosypywać nowy. Skąd, więc tyle na dnie jeszcze tej gliny? 8O I Cola całe łapy ma w nim uchrzanione, po kazdym sikaniu, kąpiel łap obowiązkowa, bo małej między opuszkami wszystko wchodzi, skleja... Trochę się załamałam... bo już na prawdę się cieszyłam, że znalazłam właściwy zwirek. :(
Obrazek

Mała Dzikuska

Post » Sob maja 01, 2010 10:51 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

Mała Dzikuska pisze:To jeszcze jeden puchatek :)
Obrazek

A ja dziś rozeźlona jestem. Sprzątałam w kuwecie. Teraz żwirek zbrylający mamy. Do tej pory byłam zadowolona, już się ucieszyłam, że to może ten żwirek, nie smierdzi, nosi się z umiarem, ale sprzątanie całości to koszmar... Wrr...

Ja przetestowałam już różne żwirki zbrylające i drewniane , najlepszy jest dla mnie silikonowy Hilton

miniboni17

Od: Pon cze 22, 2009 20:41

Post » Sob maja 01, 2010 10:53 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

Mała Dzikuska pisze:
OKI pisze:A który macie zbrylający?

Brylant. Połamałam łopatkę przy likwidowniu skorupy z dna kuwety i potem łapą czyścić musiałam. A przez cały tydzień starałam się na bieżąco zbierać "skamieliny" i dosypywać nowy. Skąd, więc tyle na dnie jeszcze tej gliny? 8O I Cola całe łapy ma w nim uchrzanione, po kazdym sikaniu, kąpiel łap obowiązkowa, bo małej między opuszkami wszystko wchodzi, skleja... Trochę się załamałam... bo już na prawdę się cieszyłam, że znalazłam właściwy zwirek. :(

Czyli bentonitowy :twisted: Koszmar, znam to :x
Drewniane są jednak najlepsze :wink:

OKI

Post » Sob maja 01, 2010 10:59 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

Do tej pory przetestowałam:
- ekologiczny ( nazwy nie pamiętam), taki co się na pył rozpada...
zapach 4/5
wydajność 4/5,
roznoszenie 0/5

- silikonowy
zapach 3/5
wydajność 3/5
roznoszenie 5/5

- zbrylający Brylant
zapach 4/5
wydajność 3/5
roznoszenie 4/5
Obrazek

Mała Dzikuska

Post » Sob maja 01, 2010 11:02 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

Przepraszam Tilli, powinnam na swoim pisac... chyba zaśmiecam Ci wątek. :oops:

Przenoszę!
Obrazek

Mała Dzikuska

Post » Sob maja 01, 2010 12:41 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

OKI pisze:
tillibulek pisze:

A jakoś się tak obudziłam chyba przed ósmą i mi się już spać nie chciało :lol:

a ja jak zwykle obudzilam sie, kotki nakarmilam, kuwety sprzatnelam, pokrecilam sie, nawet ksiazke poczytalam - byla 7:00 - a potem poszlam dalej spac i spalabym tak caly dzien - bosko mi sie spalo :mrgreen:

w sumie powinnam siedziec i fotki siostry obrabiac... jutro TŻ robi sesje zdjeciową maluchowi sasiadow (chrzest)... rece pelne roboty ;)

tillibulek

Post » Sob maja 01, 2010 12:43 Re: Tillibulkowy harem - cz. 2 - dalsze zmagania z q ;-)

Mała Dzikuska pisze:To jeszcze jeden puchatek :)
Obrazek

ale jak to sprzatanie calosci, Dzikusko? ja nigdy takiego zwiru nie mialam, ale wydaje mi sie, ze tam sie tylko te zbrylone kulki wywala... a czemu sprzatanie calosci to koszmar??

ja jestem zadowolona z mojego drewnianego :)

ładne te puchatki, chcialam kiedys namowic TŻ na plaskatą mordkę (mirka miala taką sliczna koteczkę Kredkę), ale powiedzial, ze bede z nia mieszkac pod mostem, bo jemu sie takie paskudy nie podobaja - a ona byla fajna, bo miala taka bardzo gestą, ale nie dluga siersc - ta siersc byla taka jak u brytyjskich niebieskich :)

tillibulek

[poprzednia][następna]