ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 29, 2010 13:18 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Sonek[*]- z naszego bannerka:-(

mam propozycję: ze względu na ilośc kandydatów w tym mieisacu,pzry jednoczesnym małym "dochodzie" ze składek i bazarków, prosze , rozwazmy szybciutko opcję uruchomienia częsci funduszu rezerwowego tak, aby nasza pomoc nie była faktycznie grosikiem tylko(obecnie wypada 25,67 zł na kandydata :( -231zł/9), lecz jakąs okrągła sumką-nadrobimy bazarkami w maju, sporo sie ich szykuje i rezerwe uzupełnimy, co o tym myślicie? prosze o wypowiedzi?
Ostatnio edytowano Czw kwi 29, 2010 13:50 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw kwi 29, 2010 13:26 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o głosy w/s finansów

się zgadzam :ok: w maju planuję bazarek książkowo filmowo kolczykowy :wink:
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Czw kwi 29, 2010 13:38 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o głosy w/s finansów

Na moja wypowiedx nie liczcie. Wystawiliscie mojego Czaplinka do pomocy. Jak moge doradzać. I jeszcze jedno wstrzymuje się w tym miesiącu od głosu :oops: :oops: :oops:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Czw kwi 29, 2010 14:20 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o głosy w/s finansów

Przelałam przed chwilą 95 zł z bazarku.
A rezerwę trzeba będzie naruszyć, nie ma rady....

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw kwi 29, 2010 14:58 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o głosy w/s finansów

kurczę :(
moje bazarki kończą się dopiero za tydzień- nie mam pojęcia ile $ przyniosą... we wtorek wrzucę jeszcze jeden bazarek. niestety od dłuższego czasu biletów do kina brak, może się jakoś ruszy...
właśnie przelałam dodatkowo 35zł.
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Czw kwi 29, 2010 18:28 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o głosy w/s finansów

:kotek: podrzuce i dzien dobry :1luvu:
ObrazekObrazek

77renifer

Od: Śro lut 11, 2009 21:09

Post » Czw kwi 29, 2010 18:32 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o głosy w/s finansów

Jednooczka szuka DOMU!!!!

Angel_ pisze:Od początku..
Byłam przypadkiem u znajomej która akurat była u teściów na wsi. Opowiadała mi kiedyś , że maja piekna ruda kocice, bez oczka, która terroryzuje inne koty za co sie ja lubi itd. No myślałam kotka typowa wioskowa, dzika..
Ale kiedy ją ujrzałam :roll:
Myślę, że zdecydowanie w typie rasy jakiejś...Norweskim,MCO?? nie ma oczka fakt- ale ani troche nie ujmuje jej to zniewalającej urody!
No i poprosiłam o opowiedzenie o niej. Teściowa znajomej powiedziała mi, ze kotka ze 2 lata temu została podrzucona komuś na wsi bez tego oczka ( wypadek? już nie była idealna w czyimś idealnym życiu? :evil: ). No to ja wzieli. Spisywała się na tyle,ze goniła inne koty z podwórka. No i jak to bywa na wsi rodziła za każdym razem...

CZY WARTO JEJ SZUKAĆ DOMU?
Nakłoniłam ich, że tak. Uwierzyli, że taka kotka nie zasługuje na życie do końca swych dni w takich warunkach.
To nie jest kot wioskowy! Podkarmiana przez ludzi, nie potrafi polować. Na siłe włazi do domu i ładuje sie na kolana i łózko skąd- wiadomo- jest przepędzana.
Ta kotka zdecydowanie moim zdaniem zasługuje na normalny dom, kanape, poduszke, pełną miskę pełnowartościowej karmy a nie odpadków i przedewszystkim ludzi którzy ją pokochają.

Kotka jest przemiła. Przybiega na zawołanie, ociera sie, mruczy, daje głaskać , brać na ręce..
Jest do tego przepiękna- a brak oczka wcale "nie rzuca sie w oczy" przy całokształcie jej urody..

Jak pisałam jest tam 2 lata.. Mieszka w oborze, je co sie jej rzuci, nie poluje, rodzi..
Powiedzieli, że może byc juz stara.. Bez problemu zajrzałam jej w zęby. Jeden kieł jest ułamany w połowie ( jak sie tak pierze z innymi kotami to nie dziwota..) ale reszta zębów prezentuje sie wg mnie naprawde dobrze. Niewiele kamienia, brak zapalnego stanu dziąseł- nie jestem wetem ale około 5 lat bym jej dała! ( kocur mojej mamy ma 5 i ma zęby w owiele gorszym stanie /kamień/ ).

KOTKA szuka DOMU STAŁEGO!
Jej agresja do kotów nie pozwala mi wziac jej ani wydać na DT. To nie jest stresowe prychanie jak zazwyczaj bywa, ale ewidentna agresja. Odkąd jest pierze wszystkie koty jakie wejda na podwórko..
CHYBA, że w PEWNE RĘCE FORUMOWE które mają możliwosc i miejsce na 100% separowanie kotów ( domyślam sie, ze zamkniecie w małej łazience nie bedzie sie jej podobało przy dotychczasowej wolności..) .
A jak nie, to myślę, ze skoro tyle tam żyła to i na domek troche jeszcze poczeka..

Zostanie wydana po sterylizacji i po sprawdzeniu domu. Podpisana zostanie umowa adopcyjna.

NIESTETY dom tylko bez kotów..

CZY KTOŚ JĄ POKOCHA I DA WARUNKI NA JAKIE ZASŁUGUJE ???!!

Tutaj sami zakoceni, ale może znajomi, rodzina bez kotów szukaja takiego cudeńka?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fotki zecydowanie nie oddają jej uroku..

viewtopic.php?f=1&t=110668

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw kwi 29, 2010 18:45 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o głosy w/s finansów

Ale cudo... :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw kwi 29, 2010 20:59 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o głosy w/s finansów

Chciałam uprzejmie donieść, że Rysiek (z mojego bannerka) przeszedł operację oczek, będzie częściowo widział :D
Fundacja PRO EQUO Szczecin / Moryń kontakt 798 442 668 proequo@gmail.com

proequo

Od: Wto lut 02, 2010 13:52

Post » Czw kwi 29, 2010 21:47 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o głosy w/s finansów

proequo pisze:Chciałam uprzejmie donieść, że Rysiek (z mojego bannerka) przeszedł operację oczek, będzie częściowo widział :D

:ok: no to Rychu, będzie już tylko lepiej :)
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Pt kwi 30, 2010 7:43 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o głosy w/s finansów

dobre wieści z rana o Rysiu :ok:
AgaPap, jak stoimy z finansami po bazarkowych pzrelewach?
tę śliczną koteczkę umieszczam na nk, z taka urodą powinna w trybie expresowym znaleźć dom :ok:

alessandra

Post » Pt kwi 30, 2010 8:34 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o głosy w/s finansów

alessandra pisze: AgaPap, jak stoimy z finansami po bazarkowych pzrelewach?

Przed chwilą zaglądała na konto i od ostatniego wpisu nic mi jeszcze nie doszło :(

alessandra a coś ty tak wczesnie na miau jesteś 8O
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt kwi 30, 2010 11:03 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o głosy w/s finansów

AgaPap pisze:
alessandra a coś ty tak wczesnie na miau jesteś 8O

wstałam, bo inaczej chlebka nie będzie, chłopina do piekarni poleciał, to do jego kompa sie dorwalam :mrgreen:

przepiękna jest ta koteczka, najlepiej jako jedynaczkę bym ją widziała, wczoraj byłam w super domku (Filutkę zawiozłam) , ludzie super -takich domków życzyłabym wszytskim kotom :ok:

alessandra

Post » Pt kwi 30, 2010 12:10 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o głosy w/s finansów

koteczke umieściłam na nk i na 1 stronie, wydzieliłam takze koty, które pojawiły sie u nas w klubie, były zgłoszone, niestety, los ich nie jest znany jako że wątki umarły, mam prośbe : jeśli ktos wie cokolwiek na temat tych kotów- 1 str. w adopcjach, na końcu , po maluchach- dajcie znać, napiszcie i miejmy nadzieję,że wątki nie sa aktywne, bo koty znalazły domy

alessandra

Post » Pt kwi 30, 2010 12:13 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o głosy w/s finansów

jestem za naruszeniem rezerwy

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

[poprzednia][następna]