Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 29, 2010 19:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

mpacz78 pisze:Niestety kocięta spod Ciapkowa nie mają chodliwych kolorów: 4 buraski, i 1 biały w bure łatki. Płci nie sprawdzałam.

eee tam wszystkie 3 małe buraski u mnie poszły jak woda :) nawet półroczna chorowita i słabiutka Kruszyna dostała dom ze złotymi klamkami.
Mój ex też w kotach sie zakochał z powodu buraska :) Teraz ma w spadku po mnie buraska i pingwina :D

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Czw kwi 29, 2010 22:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

kinga-kinia pisze:Dostałam dziś wyciąg wpłat z Vivy i rzuciła mi się w oczy właśnie twoja wpłata byłam ciekawa na jakiego kota wpłaciłaś teraz już wiem na kota ze Stena Line :)
XAgaX nie wiem jak ci dziękować jesteś kochana :1luvu:

obiecane- zrobione, nie musisz mi dziękować :) właśnie miałam zapytać, czy doszło ;)

Tak koteczka mega ciężarówka już do sterylki sie chyba nie nadaje Monika Kwiatkowska była wczoraj tam ze mną jak ją zobaczyła to z ust usłyszałam "matko jaka gruba ".Wydaje mi się że musimy dać jej urodzić i po odkarmieniu kociaków ciachnąć.Koteczka ma piękne umaszczenie.Ta koteczka wczoraj dała mi się pogłaskać troszeczkę.

UWAGA gdyby ktoś na te kotki chciał jeszcze wpłacić pieniążki mam prośbę o dopisek "koty ze Stena Line "

szkoda (choć nie tracę nadziei, że się uda), jakby się okazało że jest rzeczywiście za późno możecie przeznaczyć te pieniądze na inną ciężarówkę albo na kastrację dla tej kici jak już nie będzie z nią problemu :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw kwi 29, 2010 22:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

burasie są przecudne, a kto szuka trikolora niech do nas nie dzwoni- my zakładamy klan buraskowy ;)
marlenka wczoraj przywiozła do kasprzyka 3 kotki, przepiękne, jeden długowłosy- wszystkie zarażone grzybem i na max świerzb ;( czeka je długa droga do leczenia.
kinga kotka spod stena line jak urodzi, możesz śmiało wieźć do mnie z dziećmi, a potem na sterylkę. nei wiem czy jakiś weterynarz zrobił by jej sterylke aborcyjną, choć z drugiej strony powoływać na świat kolejny miot? ja nie jestem przeciwna s. aborcyjn. , ale z drugiej strony wiem w jaki sposób uśmierca się kocięta wyjęte z brzucha matki- sama niedawno rodziłam i miała bym chyba opory moralne. inaczej, gdy ciąża nie jest zaawansowana.
dziękujemy za przelew tak wielki i znakomity :) ta czy inna kotka w końcu "pójdzie pod nóż"- oj jak to brzydko zabrzmiało :wink:
monia podziwiam cię że tak sprawnie zajełaś się maluchami, no i szykujemy order dla kotki karmicielki u agnieszki marczak :ok:
ludzie to bezmysle potwory, brak mi słów.
a u mnie tymczaska o pieknym imieniu: SABINKA :wink: najmilsza krówka świata. jakby ktoś szukał kotów do adopcji- kierujcie też do mnie plisss....jestem zakocona na maxa.
goszczę tez MAŁGOSIĘ z watku 14 kotów z oliwy- niesamowita, świderki robi gdy jest głaskana, cud :)
dzwonia ludzie z niemiec o moją stoczniowa trikolorkę monikę, ale mam opory by ja oddać...już sobie nawet zawiesiłam w hoteliku certyfikat oryginalny kot ze stoczni. jest najmniej miłym kotem jakiego w życiu widziałam, to potffffffffóóór w kociej skórze, pewnie ma wytatuowane trzy szóstki na czole....ale i tak ją kocham.
no i się pochwalę, na majówki hotelik pęka w szwach :)
poker, licze na ciebie 18 maja na 16.30 do biblioteki na grabówek i 17 czerwca do biblioteki do sopotu na 17.00- ale ładnie pobawisz sie też z dziećmi nie? ty tak kochasz maleństwa ludzike :wink:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw kwi 29, 2010 22:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Sabina dla Niemca już załatwiłam! :)
Przedstawiam kolorową Misię, ma koci katar, po wyleczeniu będzie gotowa do adopcji! (kotka od Pani Ani z Suchanina)

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw kwi 29, 2010 22:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Pewnie nie wpadasz na wszystkie wątki więc tu też odpiszę :)

sabina skaza pisze:przepraszam nie mam niestety czasu śledzić wątków, czy nadal ktoś tam jeździ? mogę przekazać karmę, mam troszkę z darów.

Czy moj maz moglby po nią podjechac w poniedzialek rano? po poludniu akurat jest na poogorzu to by odrazu przekazał.
Pani wspomnialam bo dzis z nia gadałam i STRASZNIE sie ucieszyła :1luvu:

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Czw kwi 29, 2010 22:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

powiem jeszcze tylko tyle: gdybym nie miała pewności, że pieniądze zostaną wykorzystane na cel zgodny z moją intencją- nie proponowałabym pomocy. :1luvu:

uważam, że kastracja aborcyjna jest lepszym wyjściem niż pozwolenie na urodzenie kociąt, ale jeśli wet nie podejmie się zrobienia zabiegu- nie będę się upierać, że płacę i wymagam... dobro kotów przede wszystkim.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw kwi 29, 2010 22:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Angel_ pisze:Pewnie nie wpadasz na wszystkie wątki więc tu też odpiszę :)

sabina skaza pisze:przepraszam nie mam niestety czasu śledzić wątków, czy nadal ktoś tam jeździ? mogę przekazać karmę, mam troszkę z darów.

Czy moj maz moglby po nią podjechac w poniedzialek rano? po poludniu akurat jest na poogorzu to by odrazu przekazał.
Pani wspomnialam bo dzis z nia gadałam i STRASZNIE sie ucieszyła :1luvu:

TAK TYLKO NIECH MĄŻ ZADZWONI jak będzie juz jechał- dam chetnie dla tej karmicielki :) no nie zaglądam na inne w atki, bo nie mam kiedy :oops:

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Czw kwi 29, 2010 22:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

xagax kinia to mądra dziewczyna i jak una sie uprze to znając ją wysterylizuje pół stena line :wink:

marlenko wyslę im zdjęcia kotki pani ani, choć powiem ci że mimo że kicia jest ładna, ciężko będzie sprostać jej urodzie moniki, może charakterem nadrobi? wyslij mi prosze te fotki na mojego maila z opisem kici, jej k. historie przesle panu do niemiec- oni już chcą jechac po trikolorke za miesiąc.
marlon nie umiem panu wysłać filmu z moniką. pomożesz jak do mnie przyjedziesz?

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Czw kwi 29, 2010 23:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

ta kotka pani ani wygląda jak elizabetka z podwórka od echtom. dobre wieści, elizabetka mieszka na stałe w piwniczce mojej sąsiadki tuż za moim płotem. odchyliłam jedną cegłę i daję jej jeść do łózka niemalże. pogmerałam w siatce ogrodzenia i wstawiłam wejście budki drewnianej do ogrodu sąsiadki, tuż przy piwniczce, zaś cała budka stoi u mnie, mogę góra podawać jej miskę z przysmakami. mam nadzieję że elizabetka w końcu zajarzy, ze spać należy w domku a nie w zrujnowanej piwniczce.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt kwi 30, 2010 7:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Tam u Cebie na osiedlu sabinko, kotki mają jak w raju :-)

Blusik znów przekazała karmę :1luvu: i kontynuuje zbiórke :lol: do końca roku szkolnego pewnie jeszcze się uzbiera, a mój brat garba się nabawi ją nosząc do domu :ryk:

Za zgodą Sabiny przekażę worek karmicielce w Nowym Porcie, i worek kotom z Hallera

prosimy o podpianie banerka Layli i rozgłaszanie o niej gdzie się da :kotek: ...dałam jej imię Layla, tak od Siebie, chyba jej pasuje? :lol:
Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110459][IMG]http://img36.imageshack.us/img36/9660/46511514.gif[/IMG][/url]
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt kwi 30, 2010 8:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

sabina skaza pisze:dzwonia ludzie z niemiec o moją stoczniowa trikolorkę monikę, ale mam opory by ja oddać...już sobie nawet zawiesiłam w hoteliku certyfikat oryginalny kot ze stoczni. jest najmniej miłym kotem jakiego w życiu widziałam, to potffffffffóóór w kociej skórze, pewnie ma wytatuowane trzy szóstki na czole....ale i tak ją kocham.
no i się pochwalę, na majówki hotelik pęka w szwach :)
poker, licze na ciebie 18 maja na 16.30 do biblioteki na grabówek i 17 czerwca do biblioteki do sopotu na 17.00- ale ładnie pobawisz sie też z dziećmi nie? ty tak kochasz maleństwa ludzike :wink:

pokaż no tą monikę bo ja nawet foty nie widziałam...

jezuuuuu z dziecmi.... eee.... aaa.... uuuu omatkoboskaczestochoska wez mnie nie strasz bo sie zamkne w sobie... to moze ja TZta wezme on lubi szarancze :twisted: ja sie z dziecmi z gryzanego moge pobawic :twisted:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pt kwi 30, 2010 8:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Poker71 pisze:pokaż no tą monikę bo ja nawet foty nie widziałam...
jezuuuuu z dziecmi.... eee.... aaa.... uuuu omatkoboskaczestochoska wez mnie nie strasz bo sie zamkne w sobie... to moze ja TZta wezme on lubi szarancze :twisted: ja sie z dziecmi z gryzanego moge pobawic :twisted:

Dasz radę Krysia :mrgreen:

A Moniczka jest na stronce PKDT, choć powiem że w mój gust nie trafia, a może zdjęcie kiepskawe, bo taka wcisnięta w róg....trikolorki, szyrletki (czy jak sie to pisze :mrgreen: ) pomazane z poplątanym to chyba nie moja estetyka :-)

I jeszcze jej stracha na wróble dali do fotki :ryk: nie dziwię się że ona taka niezadowolona :ryk:
Obrazek

Marea

Post » Pt kwi 30, 2010 8:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

sabina skaza pisze:kinga kotka spod stena line jak urodzi, możesz śmiało wieźć do mnie z dziećmi, a potem na sterylkę. nei wiem czy jakiś weterynarz zrobił by jej sterylke aborcyjną, choć z drugiej strony powoływać na świat kolejny miot? ja nie jestem przeciwna s. aborcyjn. , ale z drugiej strony wiem w jaki sposób uśmierca się kocięta wyjęte z brzucha matki- sama niedawno rodziłam i miała bym chyba opory moralne. inaczej, gdy ciąża nie jest zaawansowana.
dziękujemy za przelew tak wielki i znakomity :) ta czy inna kotka w końcu "pójdzie pod nóż"- oj jak to brzydko zabrzmiało :wink:
monia podziwiam cię że tak sprawnie zajełaś się maluchami, no i szykujemy order dla kotki karmicielki u agnieszki marczak :ok:
ludzie to bezmysle potwory, brak mi słów.

Mnie to nie ma za co podziwiać, na razie niewiele zrobiłam, na razie narobiłam kłopotu Adze a przede wszystkim tej koteczce co już trzeci miot karmi.
Podjadę w pon. do Agi zawiozę dla tej koteczki jakąś b. dobrą karmę i witaminy, z tego co wiem to kotki karmiące można karmić karmą dla maluszków, bo ona bardzo bogata w składniki jest.

Co do sterylek aborcyjnych, też miewam mieszane uczucia jednak już kilkakrotnie woziłam koteczki nawet w zaawansowanych ciążach na zabiegi, tłumaczę sobie, że dla ogólnie pojętego dobra kociego to jest lepsze, bo nie przybędzie kilku kolejnych kociaków, dzięki temu te które już są na świecie mają większe szanse na godne życie.
Kilkakrotnie sterylizowałam zaawansowane kocice i potem po zabiegu opiekowałam się nimi i wiem, że kotka znosi ten zabieg tak samo jak zwykłą sterylizację, nie ma żadnych zachowań, które wskazywałyby, że kotka wie że była w ciąży i że ją utraciła, koty nie są zdolne do tak abstrakcyjnego myślenia, kieruje nimi instynkt. A co do płodów, wiem, że płody są usypiane po wyjęciu z macicy, mam nadzieję że nie cierpią przy tym.
Tak, że oczywiście wolałabym żeby wszystkie kocice były ciachniete zanim zajdą w ciążę, ale to nie realne, więc trzeba wybierać "mniejsze zło" i sterylizować ciężarne.
Powiem szczerze że ja dopiero ponad 2 lata temu się dowiedziałam, że w ogóle istnieje taka możliwość jak sterylizacja aborcyjna.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt kwi 30, 2010 9:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

mpacz78 pisze:Co do sterylek aborcyjnych, też miewam mieszane uczucia jednak już kilkakrotnie woziłam koteczki nawet w zaawansowanych ciążach na zabiegi, tłumaczę sobie, że dla ogólnie pojętego dobra kociego to jest lepsze, bo nie przybędzie kilku kolejnych kociaków, dzięki temu te które już są na świecie mają większe szanse na godne życie.
Kilkakrotnie sterylizowałam zaawansowane kocice i potem po zabiegu opiekowałam się nimi i wiem, że kotka znosi ten zabieg tak samo jak zwykłą sterylizację, nie ma żadnych zachowań, które wskazywałyby, że kotka wie że była w ciąży i że ją utraciła, koty nie są zdolne do tak abstrakcyjnego myślenia, kieruje nimi instynkt. A co do płodów, wiem, że płody są usypiane po wyjęciu z macicy, mam nadzieję że nie cierpią przy tym.
Tak, że oczywiście wolałabym żeby wszystkie kocice były ciachniete zanim zajdą w ciążę, ale to nie realne, więc trzeba wybierać "mniejsze zło" i sterylizować ciężarne.
Powiem szczerze że ja dopiero ponad 2 lata temu się dowiedziałam, że w ogóle istnieje taka możliwość jak sterylizacja aborcyjna.

ostatnio czytałam artykuły na ten temat, kociaki podczas zabiegu są również uśpione narkozą, przenika ona przez łożysko, później uśpione, nie cierpią...też wiozłam ostatnio kilka kotek mocno zaciążonych, na drugi dzień były już w świetnej formie, niektórzy weci mają obiekcje, że to zbyt duże ryzyko dla kotki....jeśli macie gdzie ją przetrzymać po zabiegu, na wszelki wielki dłużej niż 1ną dobę, ja bym ciachała. Maluszki które urodzi pewnie zanim zdążą się usamodzielnić spotka coś złego, zlapią jakieś choróbska....jeśli dorosną i nie uda się wam ich złapąc, podzielą los innych kotów, głód, chłód i strach...sterylki aborcyjne mają sens!!!
Obrazek

Marea

Post » Pt kwi 30, 2010 9:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Dziewczyny wczoraj wreszcie wypełniliśmy z Adamem swoje pity - ponad 200 złotych dla pkdt :ok:

I oczywiście przypominam się z chęcią tymczasowania maluchów po majowce :)

Sabina miałas mi podesłać link do hotlikowego banerka na Pw :piwa:
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

[poprzednia][następna]