KLUSECZKA I MINI... nadal bez domku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 29, 2010 14:05 Re: Kluseczka i Mini+nowe maluszki... witaj wiosno :(

magu napisz mi na PW Twój nr kontaktowy-gdy trafi się dobry domek to go do Ciebie podeślę

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Czw kwi 29, 2010 14:20 Re: Kluseczka i Mini+nowe maluszki... witaj wiosno :(

więc sprawa wygląda dziwnie... bo albo to nie jest jeden miot, albo te trzy szaraczki to jakieś mutanty... te maluszki - rudaski i czarnulka mają podobno dwa/trzy tygodnie... a te szaraczki to tak na pięć wyglądają... maluszki jeszcze mają takie dziecinkowate uszka i niebieskie oczka... maludy zupełne... a szaraczki już takie ruchliwe i bardziej samodzielne... ale nie było doktora, tylko asystentka, no i nie wiem jeszcze tak dokładnie jak to z nimi jest...
magu
Obrazek Obrazek

magu

Od: Śro sty 10, 2007 9:28

Post » Czw kwi 29, 2010 15:33 Re: Kluseczka i Mini+nowe maluszki... witaj wiosno :(

O rany kota teraz spojrzałam dokładnie. Szare sa takie jak określiłam. Reszta ma uszy kociaka góra 3-4 tygodniowego. Jezeli to prawda to weź je do veta i sprawdxcie. Te mniejsze potrzebuja dużo wiecej uwagi :cry: :cry:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Czw kwi 29, 2010 17:26 Re: Kluseczka i Mini+nowe maluszki... witaj wiosno :(

magu pisze:Obrazek

Cudne maluszki, ale pingwin najfajniejszy :mrgreen: Miały szczęście, że trafiłyna Ciebie magu
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Czw kwi 29, 2010 17:31 Re: Kluseczka i Mini+nowe maluszki... witaj wiosno :(

wszystkie już były u weta... te szaraczki raczej zdrowe i mocne... a te maluchy tak sobie... tzn. jeden ma chyba oczko nie do uratowania - rudasek :(, drugiemu jedno troszkę się skleja, więc też nie najlepiej, ale do opanowania raczej (tylko nie wiem dlaczego nie dostał antybiotyku :twisted: ) - rudasek, czarnulka jest najmniejsza i najsłabsza... :(
średnio jedzą te maluchy... :(
dostałam dla nich ASC- siara dla psów i kotów... nie bardzo idzie nam to karmienie... butelka wcale się nie sprawdza, a strzykawką trochę dają radę...
no i teraz pytanie mam, Kochani ... ile ja im muszę tego jedzenia do paszczy "wcisnąć" ... ile razy dziennie po ile jedzenia...?
a może coś treściwszego powinny dostać?
magu
Obrazek Obrazek

magu

Post » Czw kwi 29, 2010 17:35 Re: Kluseczka i Mini+nowe maluszki... witaj wiosno :(

no i te maluszki to chyba muszą jeszcze mieć brzuszki masowane... czy ktoś może mi podpowiedzieć, jak mam to robić, proszę ...
no bo szaraczki to chyba już nie muszą, prawda?
chociaż żaden jeszcze nie zrobił kupy :(
ale może troszkę zestresowane są po prostu...
przeciez to zupełne dziczki są...
magu
Obrazek Obrazek

magu

Post » Czw kwi 29, 2010 19:01 Re: Kluseczka i Mini+nowe maluszki... witaj wiosno :(

szaraczki dwa jednak mają nadżerki na języku... więc to pewnie kalciwirus - tak mówi wet... jeszcze raz poszłam z całą szóstką, bo jakieś jednak niewyraźne mi się wydawały wszystkie...
magu
Obrazek Obrazek

magu

Post » Czw kwi 29, 2010 20:43 Re: Kluseczka i Mini+nowe maluszki... witaj wiosno :(

kto podpowie ile te maluchy muszą jeść, by przetrwać?
one mają tak z trzy tygodnie podobno
wet mi powiedział, że ile chcą, ale ja je karmię strzykawką i nie mogę przecież bez przerwy z nimi siedzieć...
może źle zapytałam... mi bardziej chodzi o takie minimum, które na 100 % powinny zjeść każdego dnia...
magu
Obrazek Obrazek

magu

Post » Pt kwi 30, 2010 6:40 Re: Kluseczka i Mini+6 chorych maluszków z piwnicy...POZNAŃ

Magu bedziesz miała dużo roboty, żeby je odkarmić. Mleko dla maluchów może sprowadzić Ci vet. Na opakowaniu jest info o ilości do rozmieszania. Na początek dałabym jest convalescenta. jest bardziej treściwe. Te najmniejsze powinny zjeść ok. 6 ml ze strzykawki, jeżeli zjedzą 4 nie ma strachu. Pamiętaj żeby karmić na leżąco ( na brzuszku) bo inaczej mogą sie zachłysnąć i masz zapalenie płuc jak znalazł. Po jedzeniu koniecznie przewróć na ręce na plecki i zmoczonym ciepłym wacikiem delikatnie pocieraj brzuszek w kierunku odbytu. Maluch nie tylko musi nasikać ale i zrobić kupkę. Dopiero potem możesz zabrać się za następnego. Te starsze powinny jest już z miseczek ale też musisz je tego nauczyć. Im możesz podawać już np. rosołek z mięskiem z gerbera oczywiście oprócz mleka. Spróbuj załatwić i veta witaminy z tauryną. Ona teraz jest im bardzo potrzebna. Maluszki muszą być karmione co 2-3 godziny. Jak masz termofor to napełnij go ciepłą wodą i połóż na nie kociaki. Zastąpi im to ciepło matki. A tak w ogóle to takim maluchom funduje budki ( ciepło tak szybko nie ucieka jak z otwartego kartonu :cry: Jak coś jeszcze trzeba to służę pomocą. Tylko pytaj

IKA 6

Post » Pt kwi 30, 2010 8:01 Re: Kluseczka i Mini+6 chorych maluszków z piwnicy...POZNAŃ

zamiast termeforu mogą być butelki z ciepłą woda zawinięte w ręcznik

mocno kciuki za maluchy :ok: :ok: :ok:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pt kwi 30, 2010 8:34 Re: Kluseczka i Mini+6 chorych maluszków z piwnicy...POZNAŃ

no właśnie tych kup nie robią... jakoś źle je masuję chyba... siku owszem, ale nic więcej :( ... muszę się doszkolic szybko... szukam w necie , ale jakoś nie moge znaleźć konkretnej instrukcji, jak je masować... po każdym karmieniu powinna być kupa?
szaraczki dzielnie jedzą convalescenta z miseczki... o nie się tak nie martwię... mają co prawda kalciwirusa, ale na razie nie rozwija się to, a raczej cofa :) ... no i kuwetkuja pięknie... z nimi to najważniejsze, by je oswajać , bo boją się strasznie dzikuski...
no ale te maludy martwią mnie jednak mocno...
czy ta siara im wystarczy na razie? czy inne mleko jeszcze skombinować? boję się trochę zmieniać mleko, bo dwa lata temu źle się to skończyło dla kociego noworodka - znajdki :( ...
dziękujemy za wszelki słowa wsparcia, rady i kciuki :)
magu
Obrazek Obrazek

magu

Post » Pt kwi 30, 2010 11:36 Re: Kluseczka i Mini+6 chorych maluszków z piwnicy...POZNAŃ

Magu za każdym razem musi być sio i kupa. Nie ma zmiłuj się musisz to robić delikatnie ale stanowczo. Gdybym była bliżej to bym Ci wziela te maluchy, tym bardziej, że mam takie same w domu. Convalescent im nie zaszkodzi a je wzmocni. Podawaj go przez trzy dni a potem przejdź na mleko kocie w proszku. Powodzenia :ok: :ok: :ok: :ok:

IKA 6

Post » Pt kwi 30, 2010 13:52 Re: Kluseczka i Mini+6 chorych maluszków z piwnicy...POZNAŃ

Zagladam z polecenia Hondy :D -jesli chcesz-poczytaj sobie o wychowaniu oseska:
viewtopic.php?f=1&t=100369&hilit=Bruno&start=225
Moim guru była Szura-,to dzięki niej udało mi sie wychować Bruna na pieknego kociaka!
Powodzenia!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt kwi 30, 2010 17:11 Re: Kluseczka i Mini+6 chorych maluszków z piwnicy...POZNAŃ

a oto maluchy w pełnej krasie... :) na razie kilka, reszta później, bo karmić trzeba iść :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kropkaXL, dziękuję za linka... na pewno zajrzę :)
magu
Obrazek Obrazek

magu

Post » Pt kwi 30, 2010 17:36 Re: Kluseczka i Mini+6 chorych maluszków z piwnicy... foto s.73

A to moje:
Obrazek

IKA 6

[poprzednia][następna]