Bidulinka, jak ładnie sobie leży na moim ręczniczku

... bardzo bym chciała by tego drugiego oka jej nie usuwano, nawet niech nie widzi na nie, bądź widzi tylko cienie...niech ma błonkę, byle się nie babrało, i sie zagoiło tak by nic złego się tam nie działo...kotek mojej mamy ma podobne oko, powieka 3 nachodzi ale żyje i ma się świetnie, wierzę że i ona choć jedno oczko zachowa... w razie co będziemy kontynuować leczenie w Gda...
widać na zdjęciach że oczka przestały jej tak ropieć....
Ta mała z tego podwórka która w Pn była na sterylce oczko juz w lepszym stanie, skontroluje w przyszłym tyg. i w razie co pojadę z nią do Pikiela ponownie na konsultacje i po leki...tak mi szkoda tej malutkiej też, takie to małe i chude...można ją złapać podać kropelki, zero agresji...
Kotka o imieniu "Łatka" krówka która urodziła w piwnicy, ok 3 tyg temu jak Pani Zdenka mi powiedziała, podejrzanie długo przebywa na podwórku, wczoraj latał za nią kocur, czyżby już ruja? co z maluchami...? cyce ma wyciągnięte więc chyba karmi...martwię sie o te maluchy, ona zresztą nigdy nie była dobrą matką jak Pani Zdenka mówiła, często zaniedbywała maluchy
Inna czarna urodziła w bloku obok, gdzies w piwnicach, podobno jest najlepsza mama pod słońcem (to matka 2ch koteczek które były w Pn na sterylkach) jak kiedys jej maluchy zlikwidowano, płakała 3 dni pod piwnicą
Agatka mówiła że kotka buraska od niej z podwórka juz lada lada dzień urodzi...
Widziałam wczoraj kolejne 3 koty, w ogródkach graniczacych z podwórkiem P. Zdenki, córkę rosyjskiej niebieskiej, dzikuska straszna, popielata, whiskasowa kotka, oko w tragicznym stanie, nie wiadomo czy urodziła czy w ciąży, one rzadko wychodzą na podwórko, to matka naszej ślepinki, inną która na bank urodziła, + kocurek
P. Zdenka ma na działce też kotki które dokarmia, 2 kotne kotki, jedno trikolorka, podobno ma boskie maluchy zawsze: rude, trikolorki ale jak już urodzi gdzies na tych działkach mało które przeżywa...;/ i druga jakas czekoladowo czarna...w tym tyg. jeszcze umowie sie z P.Zdenka i obejrze kotki czy nadają sie na sterylki...