K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 28, 2010 12:46 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

podzielę się kruszynką cennej wiedzy - dyżury w krakvecie:
- czwartek popołudniu: dr Kobiałka, dr Adamek (?), dr Telega, dr Orzeł (wizyty umówione)
- czwartek noc: dr Miśkowicz
- piątek popołudniu: dr Telega, dr Olkuśnik
- piątek noc: dr Chwastowski
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Śro kwi 28, 2010 12:47 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

możemy spróbować odrobaczyć,
przyniosę na kocimską trochę puszek animondy i saszetek z galaretką, czekam na dostawę ze sklepu, więc na razie tylko tyle ile mam w domu,
co do dyżuru to mogę coś wziąć w weekend majowy (napisze kiedy dokładnie bo teraz nic nie wiem na pewno- mam koty rozstrzelone w 4 różnych miejscach w Krakowie) i na pewno wtorek (4 maj)
mam nadzieję że cztery kotki z lubelskiej nie świrują w cat-roomie

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Śro kwi 28, 2010 13:04 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

ja znalazłam tyle rodzajów Bozity.. nie wiem, czy wszystkie te smaki są dostępne, ale proszę o info, które smaki koty zazwyczaj lubią?
*BOZITA CHUNKS IN JELLY WITH BEEF LIVER - Z WĄTRÓBKĄ WOŁOWĄ - 370g
*BOZITA CHUNKS IN JELLY WITH CHICKEN LIVER - Z WĄTRÓBKĄ DROBIOWĄ - 370g
*BOZITA CHUNKS IN JELLY WITH CRAYFISH - Z KREWETKAMI - 370g
*BOZITA CHUNKS IN JELLY WITH HADDOCK - Z RYBĄ DORSZOWATĄ - 370g
*BOZITA CHUNKS IN JELLY WITH MINCED BEEF - Z SIEKANĄ WOŁOWINĄ - 370g
*BOZITA CHUNKS IN JELLY WITH MINCED CHICKEN - Z SIEKANYM KURCZAKIEM - 370g
*BOZITA CHUNKS IN JELLY WITH PERCH - Z OKONIEM RZECZNYM - 370g
*BOZITA CHUNKS IN JELLY WITH RABBIT- Z KRÓLIKIEM - 370g
*BOZITA CHUNKS IN JELLY WITH TURKEY - Z INDYKIEM - 370g
*BOZITA KAWAŁECZKI MIĘSA Z KREWETKAMI W SOSIE - 370g
*BOZITA KAWAŁECZKI MIĘSA Z KRÓLIKIEM W SOSIE - 370g
*BOZITA KAWAŁECZKI MIĘSA Z KURCZAKIEM I INDYKIEM W SOSIE - 370g
*BOZITA KAWAŁECZKI MIĘSA Z ŁOSOSIEM W SOSIE - 370g
*BOZITA KAWAŁECZKI MIĘSA Z RENIFEREM W SOSIE - 370g
*BOZITA KAWAŁECZKI MIĘSA Z WOŁOWINĄ W SOSIE - 370g
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Śro kwi 28, 2010 14:06 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

kopiuję z wpisu katgralmz ostatniego zamówienia, z tym, że katgral i tak potwierdzi ostatecznie smaki i koszt po swoim powrocie (4 maja):
Tak było ostatnio:

FELIX

FELIX cielęcina i wątróbka z pieczarkami w galarecie 400g
FELIX dorsz i sardynki w galarecie 400g.
FELIX indyk i kura w galarecie z pomidorami 400g
FELIX drób i indyczka w galarecie z serem 400g
FELIX królik i kaczka w galarecie 400g
FELIX wołowina i drób w galarecie 400g
FELIX łosoś, pstrąg w galarecie 400g

ANIMONDA BROCCONI

ANIMONDA BROCCONIS PUSZKA DLA KOTA 400GR DZICZYZNA,DRÓB
ANIMONDA BROCCONIS PUSZKA DLA KOTA 400GR Kurczak indyk
ANIMONDA BROCCONIS PUSZKA DLA KOTA 400GR Ryba kurczak
ANIMONDA BROCCONIS PUSZKA DLA KOTA 400GR wołowina drób

BOZITA KARTONIKI

BOZITA CAT FLĄDRA KARTONIK 360gr dla kota
BOZITA CAT KAWAłKI W GALARECIE KRAB TACKA 370g dla kota
BOZITA CAT PATE ŚLEDZ KARTONIK 360gr dla kota
Bozita z Okoniem rzecznym 370g dla kota
Bozita z Łupaczem ( gat. Dorsza) 370g dla kota

BOZITA CAT INDYK KARTONIK 360gr dla kota
BOZITA CAT KAWAŁKI SIEKANY INDYK 370 g dla kota
BOZITA CAT KAWAłKI W GALARETCE WĄTRóBKA Z KURCZAKA 370gr
BOZITA CAT Z KAWAŁKI SIEKANYM KURCZAKIEM 370 g dla kota

BOZITA CAT KAWAŁKI Z KRÓLIKIEM 370 g dla kota
BOZITA CAT KAWAłKI W GALARETCE WOłOWINA TACKA 370gr
BOZITA CAT PATE RENIFER KARTONIK 360gr dla kota
Bozita z wątróbką wołową 370g dla kota
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Śro kwi 28, 2010 16:14 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Poszedl przelew za zwirek na konto AFN.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro kwi 28, 2010 17:48 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Przelałam 95zł na konto AFN:
35zł mjs bazarek noemik
35zł Marcelibu ( -5zł przesyłka, znowu zapomniałam potrącić, zrobię to następnym razem))
25zł adopcja Bercika za maj

Armelle1 wpłaciła na konto AFN pieniądze za laserek, w tytule nie podała, że to na koty KRK - Tweety zwróć uwagę na ten przelew, proszę.
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Śro kwi 28, 2010 18:21 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Kotka na Kocimskiej dostała ostatni zastrzyk, przy okazji gryząc Tunisię :(
Uciekinierka nam nawiała przy sprzątaniu, ale Kosma ją złapała w łazience.
Filip pruje paszczę i wywala się na plecy, koniecznie chce wyjść. Zarełko mu zabrałam.

Pcheła i Marcysia dają się miziać, tylko skamieniałe ze strachu. Jutro postaram się kupić trochę wołowiny, dam Poli i Toli, one lubią. Może i staruszki się załapią.

CZY KTOŚ MOŻE ZABRAĆ BRUDNE SZMATY Z KOCIMSKIEJ I UPRAĆ? CUCHNIE JAK W MIEJSKIM WYCHODKU. W połączeniu z drącym się Filipem może spowodować to naszą natychmiastową eksmisję.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro kwi 28, 2010 18:48 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

mjs pisze:Przelałam 95zł na konto AFN:
35zł mjs bazarek noemik
35zł Marcelibu ( -5zł przesyłka, znowu zapomniałam potrącić, zrobię to następnym razem))
25zł adopcja Bercika za maj

Armelle1 wpłaciła na konto AFN pieniądze za laserek, w tytule nie podała, że to na koty KRK - Tweety zwróć uwagę na ten przelew, proszę.

już doszedł, dziękuję

Nasi pacjenci wracają właśnie z Myślenic.
Potem tylko odbiór od Queen_ink kotki z ...5 maluchami (2 tri i 1 rude albo dwa rude i jedno tri, czarno-białe i czarne o ile czegoś nie mieszam) i zawiezienie do Renaty.

Jutro zawozimy do domu Murkę, także do adopcji czeka jeszcze Dusia, bo Penelopa to wiadomo ...jeszcze z rok i zacznie sama przychodzić na głaskanie :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro kwi 28, 2010 19:05 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Tweety pisze:no to potrzebny ktoś na poranek 1 maja.
Queen_ink, Ty jesteś w poniedziałkowy poranek?

Jestem, więc 3 maja mamy już obstawiony, tak?

Tweety pisze:ażeby było jeszcze kolorowo to ... zaczyna się :twisted:
Queen_ink dzwoniła, że spóźniła się z łapanką kocicy, która nie wyglądała "groźnie" a tu w budce siedzi sobie jedno tri i jedno rude i mają z tydzień. Negocjuję tymczas u Renaty.

Krasnale złapane. Ale jest ich 5 8O : tri, coś, co wyglądało jak srebrno-kremowa szylkretka, rudasek, czarny i czarno-biały pingwinkowaty.
Nie wiem, jakim cudem, bo i kota drobna, i nie wyglądała ani na bliską rozsypkę, ani na taki miot (była następna w kolejce do łapania, bo odkąd zrobiło się ciepło, trudno było ją spotkać na karmieniu). Jedynym usprawiedliwieniem jest pokrewieństwo z Penelopą.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Śro kwi 28, 2010 20:32 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

[quote="Tweety"
Jutro zawozimy do domu Murkę[/quote]

A można wiedzieć gdzie i co to za dom? (Ja jestem w Murce taka trochę zakochana :oops: )

Co do brudnych szmat - obawiam się, że jak wrzucę to do nowej pralki to mój TZ zarządzi mi eksmisję :twisted:

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Śro kwi 28, 2010 20:36 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

_namida_ pisze:
Tweety pisze:Jutro zawozimy do domu Murkę

A można wiedzieć gdzie i co to za dom? (Ja jestem w Murce taka trochę zakochana :oops: )

Przyłączam się do pytania :)
Fajnie, w takim razie 3/4 tego rodzeństwa ma domy :) Na Wielickiej został tylko jeden braciszek, ale on jeno do wycięcia, bo jest dzikim dzikusem.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Śro kwi 28, 2010 21:00 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Tweety pisze:Nasi pacjenci wracają właśnie z Myślenic.

Puchas dojechał, opis przypomina mi stary dowcip :" operacja się udała, tylko pacjent zmarł ":mrgreen: . czyli wszystko w porządku z wyjątkiem tego, że kot nie chodzi( bo nogami to nawet żwawo przebiera) To oczywiście nie wina weterynarzy i w zasadzie nie nalezało oczekiwać, że tym razem coś się wyjaśni. RTG ( płatny) mam dostac mailem. Dobre jest to, że pęcherz i nerki sa ok.
Natomiast musze jutro wetom troche głowe pozawracać, bo kot wypuszczony z kontenerka za chwilę był cały z tyłu mokry, zostawiał za sobą bardzo mokra smugę, która na mój gust jechała sikami,a pęcherz był prawie pusty. tuz po wyjściu z kontenerka miał salwę kichania. Zastanawiające jest to, że on nie popuszcza moczu bez względu na okoliczności-również gdy kicha. Przeciekać tez nie mógł, bo był dziś 2 razy wysikany. Wygląda na to, że kichanie rozluźniło cewkę moczową. Ale chcę zadzwonić i sprawdzić, czy to mógł byc np jeszcze żel z usg, a kota mi wycisnęli tuz przed wydaniem.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro kwi 28, 2010 22:16 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

queen_ink pisze:
Tweety pisze:no to potrzebny ktoś na poranek 1 maja.
Queen_ink, Ty jesteś w poniedziałkowy poranek?

Jestem, więc 3 maja mamy już obstawiony, tak?

Tweety pisze:ażeby było jeszcze kolorowo to ... zaczyna się :twisted:
Queen_ink dzwoniła, że spóźniła się z łapanką kocicy, która nie wyglądała "groźnie" a tu w budce siedzi sobie jedno tri i jedno rude i mają z tydzień. Negocjuję tymczas u Renaty.

Krasnale złapane. Ale jest ich 5 8O : tri, coś, co wyglądało jak srebrno-kremowa szylkretka, rudasek, czarny i czarno-biały pingwinkowaty.
Nie wiem, jakim cudem, bo i kota drobna, i nie wyglądała ani na bliską rozsypkę, ani na taki miot (była następna w kolejce do łapania, bo odkąd zrobiło się ciepło, trudno było ją spotkać na karmieniu). Jedynym usprawiedliwieniem jest pokrewieństwo z Penelopą.

a ona w jakim stosunku do mojej Peni?

Murka zamieszka z siostrami na Ugorku, jedna pracująca, druga studiująca, mieszkanie własne. Koty mają w domu rodzinnym, w Krakowie też chcą, bo im smutno bez kocich ogonów. Wszystkie zakupy stosowne już dokonane, zostałam tylko przepytana o karmę aby uwzględnić gust pannicy.

Karaluchu, dzwoniłam aby dopytać się o wyniki Melvina i Mysza

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro kwi 28, 2010 22:53 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Słuchajcie, wielka prośba do Kocimiujących. Dziś wieczorem czyli jakieś 60 minut temu, przy wejściu na kocimską spieprzył mi kot z transportera, dzikus. Rozwalił transporter. Jest duży i biało-bury. Złapał się dziś na Hetmańskiej. dałam mu karmę za murkiem, proszę, sproawdźcie rano, czy zjadł. A osoba kocimiująca wieczornie, niech da mu w to samo miejsce, proszę. Szlag mnie trafia. Chciałam szybko, żeby do domu i ch...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro kwi 28, 2010 23:13 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Tweety pisze:Karaluchu, dzwoniłam aby dopytać się o wyniki Melvina i Mysza
Na ile zdołałam zrozumieć opis (różniący sie odrobinę słownictwem od tych z którymi miałam do czynienia), to u Mysza ok oprócz nerek, które - po prostu mają swoje lata. Przy najbliższej okazji zrobię kociuchowi badania nerkowe i pokażę opis wetowi - bo jednak co oko fachowca, to nie moje. Wyniku Melvinka nie dostałam, ma być wydrukowany jutro. Stąd prośba do kogoś, kto będzi odbierał jutrzejsze koty o zabranie też tego wyniku :)

karaluch

Od: Sob lut 11, 2006 20:03

[poprzednia][następna]