Mufka i Luis - szykujemy się do DOMU -WSPÓLNEGO!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie kwi 25, 2010 18:42 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

pozniej skoncze

ale gumtree tez nie rozumiem
nie wiem gdzie wogole pisze waznosc ogloszen, nie moge sie w tym polapac....

velvet

Od: Wto kwi 11, 2006 16:27

Post » Nie kwi 25, 2010 18:51 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

widzę Velvet, że jesteś klasyczną pesymistką
przy takim nastawieniu dziewczyno, to dla tych kotów nigdy nie znajdziesz domów

na wątku masz podkreślać zalety kotów i opisywać ich ewentualne wady, których zakładam mają bardzo niewiele

co do ogłoszeń
jeżeli podajesz swojego maila to w pewnym momencie dostaniesz maila przypominającego, że kończy się ważność ogłoszenia

ogłoszenia są bardzo ładne
jeżeli potrzebujesz namiaru na inne strony z ogłoszeniami to chętnie wyślę
trzymam kciuki za dom dla Luisa :ok: i Mufki :ok:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pon kwi 26, 2010 7:04 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

nie jestem pesymistką
jestem realistką

strony mam, ja prosiłam o pomoc w umieszczaniu ogłoszeń, bo z tym schodzi naprawdę dużo czasu,
nie wszystkie strony przypominają o zakończeniu

co do kotów to wg wszystkich to jest super że one są juz ponad dwa miesiące w lecznicy??
to jest bardzo nie komfortowa sytuacja dla wszystkich
wetka tez ma dość
a Mufka dwa miesiące nie widziała słońca
to nie jest normalne
owszem koty są bezpieczne ale nie mogą pół roku tam siedzieć

jeśli ktoś ma ochotę mi pomóc to proszę bardzo
w ogłoszeniach, w podrzucaniu wątku

velvet

Od: Wto kwi 11, 2006 16:27

Post » Pon kwi 26, 2010 8:00 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

Wątek jest podrzucany.Nikt nie twierdzi,że to dobrze,że koty domu nie mają.Wydaje mi się,że gdyby ktoś mógł to by pomógł, nie są to jedyne koty w niezbyt komfortowej sytuacji,niektóre mają znacznie gorzej.Mufka jest śliczna,zdrowiutka,ale ciężka do oswojenia.Trzeba nad nią popracować, ludzie wolą kota nakolankowego,miziastego,co jest zrozumiałe.Ona znajdzie dom,ale musi się bardziej oswoić.Przecież jest postęp.Należy być dobrej myśli.Luis jest fajnym kotem,ja go lubię,myślę,że domek doceniłby jego ogromne przywiązanie do właściciela,taki psi charakter,ale coś mu dolega i musimy coś z tym zrobić.Udało się znaleźć dom Florianowi i Baby,Bodzio ma DT,nie jest więc w lecznicy ciasno.Luis miał dotąd sporo swobody,warunki naprawdę dobre,lepsze niż większość domowych kotów.Mufka już widuje światło słoneczne,jest wypuszczana i zdecydowanie mniej syczy.Trzeba to kontynuować, nie narzekać,bo nic dobrego z tego nie wyniknie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon kwi 26, 2010 10:06 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

Pola spędziła u mnie 7 miesięcy -zdrowa i miziasta
dwa miesiące to naprawdę nie tak długo
wątek Ci podrzucam (nie wiem czy zauważyłaś ;) )
niektóre portale mają zastrzeżone, że ogłoszenie musi wystawić właściciel/opiekun kota i to dużo ogranicza wystawianie ogłoszeń w zastępstwie
i naprawdę, koty w lecznicy nie mają źle, są bezpieczne
jest wiele kotów, których sytuacja jest dramatyczna - ryzykuje się ich życiem
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Pon kwi 26, 2010 16:02 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

Mufka ma już otwartą klatkę,może wchodzić i wychodzić,kiedy tylko zechce.Z Luisem sobie radzi, obsyczy go,a on odchodzi.Nie miała dziś ochoty wychodzić z klatki,bawiła się w niej ulubioną kulką z folii.Niestety, :oops: zapomniałam aparatu i zdjęcia mogą być dopiero w środę-jutro nie będę mogła pójść.Kolejne "niestety",bo próbowała mnie gryźć i drapać.Trochę się jej udało.Mówię do niej,głaszczę ją,daje jedzonko z ręki i mam nadzieję,że przyniesie to efekty.
Szkoda mi Luisa,bo wetka zła na niego,że znaczy i niestety (znowu!) nie może wychodzić poza pomieszczenie dla kotów.Dzisiaj go wzięłam na ręce i pochodziłam z nim trochę,potem pobiegał sobie,ale nie mogłam być długo.Aha,Luis waży 4700,to dużo na kota małogabarytowego.Dzisiaj nie miał ochoty na mięsko,ale na serek bieluch.I on i Mufka jedli,aż im się uszy trzęsły,chociaż był też filet z kurczaka i wołowina.Serek był lepszy! Poprosiłąm wetkę o badania krwi i moczu Luisa.Coś musi mu dolegać.Bardzo lubię tego kota i bardzo chciałabym mu pomóc.
Dymna pojechała do domu.Szkoda :cry: :cry: :cry: Wzięłabym ją,ale wtedy jej właściciel weźmie innego kota,nie będzie chciał wysterylizować,może więc lepiej,że ta mu zostanie,prawda? Trochę mnie jednak serce boli :cry:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon kwi 26, 2010 16:45 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

czekam na zdjecia z utęsknieniem :)
Mufka jest taka piękna
a Luis to taki swojski chłopak

Killatha

Post » Pon kwi 26, 2010 20:03 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

No to do góry :ok: :ok: :ok:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto kwi 27, 2010 19:49 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

Pokazałam Mufcię znajomej, jest zainteresowana. Bardzo potrzebuję kontaktu z Velvet, ale muszę szybko dać odpowiedź, czy są szanse na adopcję. Wysłałam pw, i czekam niecierpliwie...
A HOME WITHOUT A CAT IS JUST A HOUSE

Magdagz

Od: Śro mar 31, 2004 12:58

Post » Wto kwi 27, 2010 19:59 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

VELVET odezwij się!
DOM DLA MUFKI :ryk:
ale się cieszę

Killatha

Post » Wto kwi 27, 2010 20:08 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

Ale to dom wychodzący, więc nie wiem, czy Velvet będzie pasował. Ludziska fajni i mądrzy, prozwierzecy, mają dzieciaki, konie i psy... i siedlisko. Myślę, że Mufci byłoby dobrze.

Magdagz

Post » Wto kwi 27, 2010 20:22 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

Mufka jest kotką piwniczną więc dom wychodzący to dla niej może być bardzo dobre rozwiązanie
zwłaszcza jeżeli ludzie mądrzy
nie wiem czy akurat powinna być w domu z dziećmi ale zakładam, że to mądre dzieci
a dom wychodzący to chyba lepiej niż piwnica z bojowym kocurem czy klatka w lecznicy

Killatha

Post » Wto kwi 27, 2010 20:41 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

No właśnie tak to widzę. :D
Znajoma jest lekarzem, kochają zwierzaki, dzieci to nie jest przeciwwskazanie - samam mam dwie córki i wiem, że jak w domu są zwierzaki to dzieci potyrafią się z nimi obchodzić. :)

Magdagz

Post » Wto kwi 27, 2010 20:49 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=105395][IMG]http://img693.imageshack.us/img693/18/luis.gif[/IMG][/url]
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Wto kwi 27, 2010 21:11 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=105395][IMG]http://img693.imageshack.us/img693/1430/73073765.jpg[/IMG][/URL]
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

[poprzednia][następna]