Georg, Klemens... i Miriam. W nowym domu. Foteczki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 26, 2010 11:50 Re: Georg i Klemens. Wszystko zabrali... a my????

:ryk:

chopaki ja się proszę nie dawać! A może dziewczyna to w darze dla Was w celu waszego obłaskawienia? :) Pokaże Wam wszystkie fajne kąty i może Ona ma być pokojówką czy coś? Wiecie zmiany, zmiany ;)

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Pon kwi 26, 2010 11:51 Re: Georg i Klemens. Wszystko zabrali... a my????

Georg-inia - czego ja nie doczytałam? Jaka dziewczyna? Czy to już alzheimer? 8O
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon kwi 26, 2010 11:54 Re: Georg i Klemens. Wszystko zabrali... a my????

Było, było, na działce jest kotka którą "wynajęli" wraz z domkiem :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon kwi 26, 2010 11:56 Re: Georg i Klemens. Wszystko zabrali... a my????

Gdzie? dajcie stronę - plisssss :oops:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon kwi 26, 2010 11:57 Re: Georg i Klemens. Wszystko zabrali... a my????

Tutaj:

Georg-inia pisze: ...
no i jeszcze jedno... a'propos tego kota omijanego... poprzednia najemczyni miała dwa koty. I wyjechała. Za granicę. Kocurek przeniósł się do domu obok, Pani Teresa - sąsiadka - go karmi, sama ma 6 sztuk + ten jeden. Została kotka. Szylkretka. Śliczna i miziasta, ale nie chce się przenieść. Pani Teresa ją karmi oczywiście, koteczka czasem tam do niej do domu przychodzi, ale wciąż czeka w takim budynku garażowo-komórkowym na swoją Panią ;( Jak dziś oglądaliśmy domek, to przyszła, chciała wejść... chyba mamy jako załącznik trzeciego kota :roll: Dobrze, że chociaz ciachnięta...

To było na 80 stronie :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon kwi 26, 2010 12:06 Re: Georg i Klemens. Wszystko zabrali... a my????

gosiaa pisze:Było, było, na działce jest kotka którą "wynajęli" wraz z domkiem :)

raczej ona nas wynajęła :roll: TŻ kradnie mi mięso z lodówki i chrupki chłopaków, a przyłapany czerwieni się jak panienka i tłumaczy: "ja to dla malutkiej biorę..." Co najmniej jakbym go podejrzewała, że po kryjomu wyżera kotom Royala :roll:

Malutka czyli Miriam (ja to mam wyobraźnię, nie? TZ jeszcze nie wie, że ona ma tak na imię :P ) to szylka, ale normalnie jakaś dziwna, bo przylepka i nie bije. Znaczy ludzi nie bije. Inne koty tłucze. Zwłaszcza jak jej do miseczki zaglądają. A TŻ komentuje: "jaka ona jest dzielna i cwana! przecież ten rudy to trzy razy większy od niej, a ona w ogóle nie pęka, się nie daje tylko bije po mordach i już miska jej" Zakochał się. :roll: co prawda przebąkuje, że domu mam jej szukać, ale poczekam jeszcze. Zobaczymy jak będzie funkcjonować z lub obok chłopaków... Mała była już przywieziona przez TZ-ta do weta, CoolCaty obejrzała, testy trzasnęła (negatywne są), kota została zaszczepiona i odrobalona. Ma ok. 2-3 lat.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon kwi 26, 2010 12:07 Re: Georg i Klemens. Wszystko zabrali... a my????

Dzięki :P
Faktycznie - Alzheimer :x
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon kwi 26, 2010 12:08 Re: Georg i Klemens. Wszystko zabrali... a my????

AYO pisze:Dzięki :P
Faktycznie - Alzheimer :x

etam, odrobinka nieuwagi i tyle :D

Georg-inia

Post » Pon kwi 26, 2010 12:12 Re: Georg i Klemens. Wszystko zabrali... a my????

Wczoraj jechałam do Zgierza z młodym na Ligę Karate.
Świt niedzielny był (9.00), słoneczko świeciło, no cudnie po prostu w Waszych okolicach :)

Będziecie mieli suuuper :ok:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pon kwi 26, 2010 12:41 Re: Georg i Klemens. Wszystko zabrali... a my????

Już się nie mogę doczekać relacji po przeprowadzce :spin2: . Tylko nie wiem jak się przygotować żeby się nie zachichrać na ament :strach:
Czy już przyjmujecie zapisy na parapetówkę :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon kwi 26, 2010 13:00 Re: Georg i Klemens. Wszystko zabrali... a my????

Aśka, parapetówka jako taka będzie ciężka do zorganizowania, bo każdemu inny termin jak znam życie będzie pasował. Ale luzik, siem zorganizuje :D na razie letnia kuchnia w powijakach :oops: ba! jeszcze nawet normalna kuchnia w powijakach, bo w piątek się okazało, że coś tam coś tam i farba się nie chce sufitu trzymać i się walcuje i w ogóle TŻ walczył do 2 w nocy... Zresztą ja nawet nie wiem tak naprawdę jak to wygląda, bo mam zakaz wstępu :oops: TZ mówi, żebym nie przyjeżdżała, bo będę zrzędzić. Ja? zrzędzić? normalnie foch :twisted: W czasie tego największego zamieszania z przewożeniem mebli też mi kazał sobie iść. Chciałam przycupnąć w kąciku, obiecałam że będę cichutko, ale nie uwierzył :twisted:

Tak więc póki co kolega Witek kombinuje skąd wziąć NS i kanadyjki i gdzie rozstawić ;)

Georg-inia

Post » Pon kwi 26, 2010 13:02 Re: Georg i Klemens. Wszystko zabrali... a my????

To skoro TŻ karze Ci się "ie wtrancać"to trza było na ten czas jakiś wyjazd do SPA se załatwić :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon kwi 26, 2010 13:05 Re: Georg i Klemens. Wszystko zabrali... a my????

AgaPap pisze:To skoro TŻ karze Ci się "ie wtrancać"to trza było na ten czas jakiś wyjazd do SPA se załatwić :mrgreen:

ehe, za pchły Georgowe chyba. Jak by sobie nałapał :roll: Ja mam się nie wtrącać tylko w te remonty, do tego mam nie marudzić, nie panikować i w ogóle być oazą spokoju. Ale spakować to musiałam sama całą chałupę. Czuję wstręt na samą myśl o kartonowym pudełku czy foliowym worku :roll:

Georg-inia

Post » Pon kwi 26, 2010 13:12 Re: Georg i Klemens. Wszystko zabrali... a my????

W takim razie czekam na terminik :smokin: Karimatka przygotowana 8) :wink:

A tak poważnie, to mocno trzymam kciuki za przeprowadzkę - żeby i Tobie i kotkom się spodobało (bo Wiesiek już chyba zadowolniony :wink: )!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon kwi 26, 2010 13:26 Re: Georg i Klemens. Wszystko zabrali... a my????

Wiesiek to piałby zachwyty nawet jakby mu w szałasie przyszło mieszkać :roll: on jakoś nie może przyswoić - mimo swego nienajmłodszego już wieku i ponad dziesięciu lat w stadle ze mną - że baba potrzebuje mieć szafę i bieżącą wodę - najlepiej ciepłą, i do tego miewa różnorakie fanaberie, jak np. żelazko i światło nad lustrem, żeby nie umalować się rano jak do występu kolejnej części "Krzyku" :twisted:

Georg-inia

[poprzednia][następna]