K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 25, 2010 20:50 Re: K-ów, 25.04 g.21, kto pomoże w łapance na os. Krakowiaków??

Leone pisze:Kto ostatnio pisał o zamówieniu na mokrą karmę? Gdzie Felixy były bodajże za 2,9zł.
To jeszcze aktualne?

katgral zbiera zamówienia, obecnie, z racji wyjazdu, za pośrednictwem Noemik

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie kwi 25, 2010 21:17 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

no i nakarmiły panie kota z Krakowiaków, bo przecież umarłby z głodu do wieczora :evil: Oczywiście wiedziały tez lepiej jak kota łapać. To po cholerę dzwonią i proszą o pomoc czy nawet ją wymuszają a potem wiedzą lepiej i karmią chociaż się prosi aby tego nie robiły. Edit_f zapewne marzyła o tym aby niedzielny wieczór spędzić bezcelowo na hucianym osiedlu z klatką :?
Edytko, wybacz :oops:

Tweety

Post » Nie kwi 25, 2010 21:28 Re: K-ów, 25.04 g.21, kto pomoże w łapance na os. Krakowiaków??

Tweety pisze:
Leone pisze:Kto ostatnio pisał o zamówieniu na mokrą karmę? Gdzie Felixy były bodajże za 2,9zł.
To jeszcze aktualne?

A skąd jest zamawiane? Bo nie orientujemy się, jakie są smaki..

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Nie kwi 25, 2010 21:32 Re: K-ów, 25.04 g.21, kto pomoże w łapance na os. Krakowiaków??

Leone pisze:
Tweety pisze:
To jeszcze aktualne?

A skąd jest zamawiane? Bo nie orientujemy się, jakie są smaki..

smaki są wszystkie możliwe ale standardowo większość kotów przepada za kurczakiem, bez sera :)

Tweety

Post » Pon kwi 26, 2010 7:27 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

_namida_ pisze:
Tweety pisze:Jest jeszcze Karmelka od Katgral spod radia. Na razie w Arwecie ale po długim weeknedzie bycie szukać DT, Katgral może zapewnić utrzymanie ale prosi o DT. Są też Tola i Pola od Edit_f (Kora może zamieszka pod lasem), jest Marcysia i Pcheła, seniorki od p. Danusi z Lubelskiej, o mamusi i płochliwej córusi nie wspominając :( . Te wszystkie koty pilnie pot5rzebują DT

To Tola i Pola mają iść do adopcji, a nie do wypuszczenia?
Myślicie, że to realne? (Zwłaszcza w przypadku biało-burej...)

ja myślę, że powinniśmy dać im szansę.. to młodziaki jeszcze.. na pewno ich socjalizacja to jest wyzwanie dla dt, bo te koty potrzebują czasu.. a takiego dt gotowego do wyzwań u nas ze świecą szukać..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pon kwi 26, 2010 7:45 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

ZASTRZYKI DLA BUREJ KOTKI Z CHORYM OKIEM Z KOCIMSKIEJ

w sobotę i w niedzielę, wislackikot przy mojej skromnej asyście, zrobił zastrzyki kotce.. wczoraj oczko koteczki wyglądało już dużo lepiej..

PONIEDZIAŁEK 26.04: wislackikot i edit - czy możemy umówić się ok. 20ej? później spróbuję złapać tego kotka z krakowiaków..
WTOREK 27.04: wislackikot - czy możemy umówić się o 17:30? bo później mam jeżdżenie do 22ej.. bardzo proszę..
ŚRODA 28.04:

Miszelina, czy możesz przejąć moją asystę w środę? kto może w środę zrobić zastrzyk?

czarna koteczka z klateczki, w której jest bura, została odrobaczona.. proszę ją obserwować, czy wymiotowała, czy w klatce są robale i w ogóle w jakiej jest kondycji.. jeśli jest wszystko ok, we wtorek wieczorem ją wypuszczam..
Obrazek

edit_f

Post » Pon kwi 26, 2010 8:09 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

edit_f pisze:ZASTRZYKI DLA BUREJ KOTKI Z CHORYM OKIEM Z KOCIMSKIEJ

w sobotę i w niedzielę, wislackikot przy mojej skromnej asyście, zrobił zastrzyki kotce.. wczoraj oczko koteczki wyglądało już dużo lepiej..

PONIEDZIAŁEK 26.04: wislackikot i edit - czy możemy umówić się ok. 20ej? później spróbuję złapać tego kotka z krakowiaków..
WTOREK 27.04: wislackikot - czy możemy umówić się o 17:30? bo później mam jeżdżenie do 22ej.. bardzo proszę..
ŚRODA 28.04:

Miszelina, czy możesz przejąć moją asystę w środę? kto może w środę zrobić zastrzyk?

Mogę asystować, ale kto zrobi zastrzyk?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon kwi 26, 2010 10:30 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Dostałam zapytanie czy wiem coś o jak najmłodszym kocie szukającym domu.

Co mamy co mogłabym zaproponować? Chcę przesłać zdjęcia z namiarami na osóbkę, która już resztę sprawdzenia weźmie na siebie.

Płeć i umaszczenie nie jest ważne.
Z pierwszej strony powysyłam wszystko co małe - jak byście coś jeszcze mieli do podeślijcie :-)

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Pon kwi 26, 2010 10:34 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

edit_f pisze:
_namida_ pisze:
Tweety pisze:Jest jeszcze Karmelka od Katgral spod radia. Na razie w Arwecie ale po długim weeknedzie bycie szukać DT, Katgral może zapewnić utrzymanie ale prosi o DT. Są też Tola i Pola od Edit_f (Kora może zamieszka pod lasem), jest Marcysia i Pcheła, seniorki od p. Danusi z Lubelskiej, o mamusi i płochliwej córusi nie wspominając :( . Te wszystkie koty pilnie pot5rzebują DT

To Tola i Pola mają iść do adopcji, a nie do wypuszczenia?
Myślicie, że to realne? (Zwłaszcza w przypadku biało-burej...)

ja myślę, że powinniśmy dać im szansę.. to młodziaki jeszcze.. na pewno ich socjalizacja to jest wyzwanie dla dt, bo te koty potrzebują czasu.. a takiego dt gotowego do wyzwań u nas ze świecą szukać..

i jeszcze muszę dodać.. że zachęcam wszystkich do pomagania również cięższym przypadkom.. bez wyzwań, Luna nie byłaby teraz w tak szczęśliwym domu.. bez wyzwań, Marcel skazany byłby na jedzenie chleba w tłumie kotów przy pani, która ledwo o siebie może zadbać.. Misiamilusia, Oczko i wiele, wiele innych...
Obrazek

edit_f

Post » Pon kwi 26, 2010 11:47 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

Tweety pisze:Kosma, potrzebuję pomocy Twojego świetnego,prywatnego fotografa. Jako, że mamy miejsce w naszym kalendarzu na 5 lub 6 krakowskich kotów (w zależności od tego co powiedzą Kielce) potrzebujemy zdjęć o bardzo wysokiej jakości, w pełni profesjonalnych. Trzeba to robić już aby móc we wrześniu wystartować ze sprzedażą a nie tak jak zazwyczaj z końcem grudnia, bo tak dla Vivy drukowali :roll:

Aga, oczywiscie z wielka przyjemnoscia :1luvu: uwielbiam zdjecia kotow

Powiedz mi tylko cos wiecej. ktore koty, jaka sceneria itp.
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pon kwi 26, 2010 12:05 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Cammi pisze:Dostałam zapytanie czy wiem coś o jak najmłodszym kocie szukającym domu.

Co mamy co mogłabym zaproponować? Chcę przesłać zdjęcia z namiarami na osóbkę, która już resztę sprawdzenia weźmie na siebie.

Z pierwszej strony powysyłam wszystko co małe - jak byście coś jeszcze mieli do podeślijcie :-)

ja ma cztery sześciotygodniowe. Na szczęście nie u siebie, są jeszcze z mamą, ale zobowiązałam sie je zabrać, bo jak koty miały tydzień, to ludziom sie przypomniało, że trzeba sie ich pozbyć :evil: . Bure.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pon kwi 26, 2010 12:12 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

Tweety pisze:Jak wygląda grafik kastracyjny na ten tydzień? Kiedy mogę łapać?

łap i trzymaj :) na pewno jest wolne miejsce w czwartek po południu. Kolejne Noemik będzie umawiać na przyszły tydzień. We wtorek idą dwa koty złapane w trybie superekspresowym przez Lutrę (rzeczona Lutra otrzymuje tytuł łapacza weekendu, gratulacje :1luvu: )

Czy ja mam w tym tygodniu łapać ostatniego armaturka? Teoretycznie jest kocurem ( podobnie jak czarna kotka, która miała w zeszłą środę sterylkę aborcyjną :mrgreen: )

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pon kwi 26, 2010 13:23 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.

Cammi pisze:Dostałam zapytanie czy wiem coś o jak najmłodszym kocie szukającym domu.

Mój Filek - ma ok. pół roku, jest po kastracji, umysłowo jest jeszcze bardzo, bardzo mały ;) http://www.allegro.pl/item1014044840_fi ... m_afn.html - podaje link do Allegro, bo sa i nowe zdjęcia, i namiar na mnie.

Tweety pisze:
queen_ink pisze:Mogę łapać, tylko nie mam gdzie trzymać. Tzn mogłabym u Sol, tylko trzeba byłoby dowieźć jej klatki. Obecnie stacjonującą tam zołzę zabieram w piątek.

to klatkę można dowieźć

To weźmy i zróbcie ;) bo ja nie mam czym :(

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pon kwi 26, 2010 13:48 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

edit_f pisze:ZASTRZYKI DLA BUREJ KOTKI Z CHORYM OKIEM Z KOCIMSKIEJ

WTOREK 27.04: wislackikot - czy możemy umówić się o 17:30?
bo później mam jeżdżenie do 22ej.. bardzo proszę..
ŚRODA 28.04:

czarna koteczka z klateczki, w której jest bura, została odrobaczona.. proszę ją obserwować, czy wymiotowała, czy w klatce są robale i w ogóle w jakiej jest kondycji.. jeśli jest wszystko ok, we wtorek wieczorem ją wypuszczam..

Edit_f, jako że pan wislackikot jest tu rozpuszczany do granic obrzydliwości (w przeciwieństwie do tego co ma w domu) to łaskawie zgodził się pomóc przy zastrzykach pod warunkiem podjechania po niego.
Nie wtrącam się, tak sobie go wychowałyście to macie :mrgreen:

Tosza - łap na przyszły tydzień, ok?

Queen_ink, się dowiezie ale jutro chyba najwcześniej.

Kosma, ja tu nie będę uczyć ojca dzieci robić :wink: cincian jest fachura więc najlepiej wie jaka sceneria. Artyści nie lubią się powtarzać więc kasztany pewnie odpadają ale coś w ten deseń. oczywiście muszą to być kocie ogony, które pozwolą z sobą sporo rzeczy zrobić. Taka jest np Murka ale już zupełnie nie Penelopa. Myślę, że Kikur też może być wdzięcznym obiektem - jak będzie wiedział, że Krzysiek go nie chce adoptować to się pokaże w pełnej krasie :wink: Eilek bardzo ładnie pozuje. Może Ryfka, bo coś pani, która ją miała wziąć to zamilkła a ja zostałam pozbawiona poczty więc i adresu do niej. Może Pyza od Noemik?

Tweety

Post » Pon kwi 26, 2010 13:55 Re: K-ów, zbieramy na czytnik czipów, prosimy o wsparcie.Fazi[']

miszelina pisze:Mogę asystować, ale kto zrobi zastrzyk?

chyba chodziło właśnie o Ciebie :D

Tweety

[poprzednia][następna]