Szarotka o kocim spojrzeniu i Gosia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 22, 2010 10:53 Re: Zabrze- Szarotka o kocim spojrzeniu.Czy wypatrzy sobie dom?

Ja już na pierwszej stronie kiedy Szarotka się ukazała na forum miałam dzwonić w sprawie adopcji bo tak mnie mała złapała za serce:)na dodatek wiele przeszła przynajmniej mogę jej zapewnić dogodne i szczęśliwe życie i w dodatku nie tylko w ludzkim,ale i w kocim towarzystwie:)
Obrazek Asia 1.02.2010 (*)- śpij malutka:( Zawsze będziemy o Tobie pamiętać.
Obrazek Gosiek i Szarcia.Obrazek ZAPRASZAMY

anusia27

Od: Pt kwi 02, 2010 10:35

Post » Czw kwi 22, 2010 11:06 Re: Zabrze- Szarotka o kocim spojrzeniu.Czy wypatrzy sobie dom?

Dziś Szarcia ma być już u nas,czekamy niecierpliwie razem z Gosię choć ona jeszcze o tym nie wie;0)W końcu będzie miała z kim się poganiać i uprawiać zapasy :D co prawda nie od razu ale mam dobre przeczucia co do ich wspólnych relacji na przyszłość...Kuweta już druga dostawiona czekamy:)

anusia27

Post » Czw kwi 22, 2010 11:24 Re: Zabrze- Szarotka o kocim spojrzeniu.Czy wypatrzy sobie dom?

ewar pisze:Anusia miała "nosa",że wypatrzyła Szarotkę.Dymniaczki to żywe przytulanki,poza tym kotka jest tak cudownie umaszczona.Cudo,nie kot.

Ta Twoja ewar Baby,też jest śliczna a te zielone oczy przeprzeprzepiękne w życiu takich nie widziałam:)dobrze,że ma już swój domek.Skąd ona się wzięła u Ciebie,też była przygarnięta z ulicy?

anusia27

Post » Czw kwi 22, 2010 11:34 Re: Zabrze- Szarotka o kocim spojrzeniu.Czy wypatrzy sobie dom?

Baby błąkała się na ulicy,ktoś ją wyrzucił.Trafiła do wetki,a stamtąd ja ją wzięłam,bo w lecznicy było już ciasnawo,poza tym Baby bała się innych kotów i chowała po kątach..Baby jest uwielbianym,rozpuszczonym kotem,noszonym na rękach i przytulanym.Z koleżanką się już dogadała,obie śpią w łóżku.Dymniaczek Tadzio i Baby byli jednak inaczej umaszczeni niż Szarotka,byli i są ciemni,Szarcia jest popielata i to chyba rzadkość.Bardzo się cieszę,że Szarotka będzie miała dobry domek i że będzie z koleżanką.W domu powinny być dwa koty.Wtedy i Dużym i kotom łatwiej.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw kwi 22, 2010 12:22 Re: Zabrze- Szarotka o kocim spojrzeniu.Czy wypatrzy sobie dom?

ewar pisze:Baby błąkała się na ulicy,ktoś ją wyrzucił.Trafiła do wetki,a stamtąd ja ją wzięłam,bo w lecznicy było już ciasnawo,poza tym Baby bała się innych kotów i chowała po kątach..Baby jest uwielbianym,rozpuszczonym kotem,noszonym na rękach i przytulanym.Z koleżanką się już dogadała,obie śpią w łóżku.Dymniaczek Tadzio i Baby byli jednak inaczej umaszczeni niż Szarotka,byli i są ciemni,Szarcia jest popielata i to chyba rzadkość.Bardzo się cieszę,że Szarotka będzie miała dobry domek i że będzie z koleżanką.W domu powinny być dwa koty.Wtedy i Dużym i kotom łatwiej.

Co raz więcej kotów wyrzucanych na ulicę :( jak tam można najgorsze,że Ci ludzie nie ponoszą za to żadnych konsekwencji.Pozbywają się zwierzęcia jak jakieś rzeczy.Przykre to wszystko.Jedyne pocieszenie,że są tacy ludzie jak Ty,kiant i te biedne kotki mają szansę na szczęśliwy dom.Dobro zawsze powraca...

anusia27

Post » Czw kwi 22, 2010 12:32 Re: Zabrze- Szarotka o kocim spojrzeniu.Czy wypatrzy sobie dom?

Niestety internet na razie tylko w pracy i dopiero w poniedziałek się tu zgłoszę i napisze jak przebiega dokocenie.Parę dni minie także będzie już coś ciekawego do napisania;)

anusia27

Post » Czw kwi 22, 2010 12:45 Re: Zabrze- Szarotka o kocim spojrzeniu.Czy wypatrzy sobie dom?

Szkoda,ale poczekamy.Jestem pewna,że dziewczynki się zaprzyjaźnią i będzie jak w bajce "i żyli długo i szczęśliwie".Mocne kciuki za to. :ok: :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw kwi 22, 2010 16:41 Re: Zabrze - Szarotka o kocim spojrzeniu ma dom.

Szarotka jest już w swoim nowym domu.

Poniżej jej koleżanka Gosia:
Obrazek

Tu trochę spięta Szarotka:
Obrazek

Obie razem na parapecie pół godziny po przyniesieniu małej:
Obrazek

Dokocenie było bardzo ciche. Żadnych miauków, syków, powarkiwań nie zanotowano.
Życzymy wszystkiego dobrego na kocią drogę życia.

kianit

Od: Pon paź 12, 2009 17:14

Post » Czw kwi 22, 2010 18:48 Re: Zabrze - Szarotka o kocim spojrzeniu ma dom.

ooo
jak fajnie
to znaczy, że mogę odpiąć banerek :)
ale zrobię to jutro
dzisiaj już nie chce mi się grzebać w swoim profilu - zdechła jestem
a Gosia jest śliczna :1luvu:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw kwi 22, 2010 21:57 Re: Zabrze - Szarotka o kocim spojrzeniu ma dom.

Parszywek szuka Szarotki...
Głęboko to ukrywa, ale nie jest jednak brutalem bez uczuć... :kotek:

kianit

Post » Czw kwi 22, 2010 23:15 Re: Zabrze - Szarotka o kocim spojrzeniu ma dom.

kianit pisze:Obie razem na parapecie pół godziny po przyniesieniu małej:
Obrazek
Dokocenie było bardzo ciche. Żadnych miauków, syków, powarkiwań nie zanotowano.

sądząc ze zdjęcia Gosia jeszcze nie zauważyła Szarotki :mrgreen:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pt kwi 23, 2010 17:20 Re: Zabrze - Szarotka o kocim spojrzeniu ma dom.

Zauważyła. :mrgreen: Zostały sobie pokazane.

Pojawił się problem związany z przenosinami Szarotki. Mała nie jadła i nie piła, więc opiekunki Szarki bardzo się przejęły. Teraz trochę się odblokowała. Mam nadzieję, że lęk kotki będzie się zmniejszał.

kianit

Post » Pt kwi 23, 2010 20:19 Re: Zabrze - Szarotka o kocim spojrzeniu ma dom.

to proponuję Parszywka dokocić czymś o łagodniejszym charakterze niż Wrzawa :D

opiekunki muszą teraz poświęcić obu kotkom
aby żadna nie czuła się pokrzywdzona i nie miała powodów do zazdrości - dopieszczać podwójnie
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Sob kwi 24, 2010 22:21 Re: Zabrze - Szarotka o kocim spojrzeniu ma dom.

Z serii ,,Parszywek i wiosna"

Obrazek

"Kiedy leżę, nie nadaję się do wstania,
leżenie zapuszcza korzenie,
nie wierzę w podniesienie się,
zawsze do wyrwania zielony."
(,,Leżenia" Miron Białoszewski)

Parszywek - widok spod stolika

Trochę widać:
Obrazek

Trochę nie widać:
Obrazek

kianit

Post » Sob kwi 24, 2010 22:27 Re: Zabrze - Szarotka o kocim spojrzeniu ma dom.

Martwię się o Szarotkę i jej opiekunki.
Najpierw kotka nie chciała jeść, teraz je i rozrabia.
Najchętniej rozrabia w nocy :? , a przecież nawet najlepszy człowiek musi od czasu do czasu spać...

kianit

[poprzednia][następna]