Fundacja PJD, Vegas ma swój dom! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 21, 2010 19:19 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

Książki na bazarek leżą w stosiku i czekają na opis, a na razie macie mój 1%.

Pozdrowienia. :)

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Śro kwi 21, 2010 20:16 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

Mrr, dziękujemy w imieniu PaJDotków!
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Śro kwi 21, 2010 22:49 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

:) dziękujemy!

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Sob kwi 24, 2010 11:33 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

Odwiedziłam ostatnio u Stachurki siostrzyczkę Chase'a i Wilsona, PaJDotkową podopieczną Formankę, zwaną Franciszką. Nie widziałyśmy się masę czasu, tymczasem malutka zdążyła trochę podrosnąć, choć to maleńka i drobniutka kocia dzidzia. Jest niesamowicie śliczna - idealne kształty,okrągła buzia, wielkie ślepia: po prostu kot stworzony do kochania, przytulania. A tu można o tym tylko marzyć, bo kokietka zbliża się do człowieka tylko podczas karmienia z ręki, na żadne głaski się nie zgadza, pozostaje tylko kwilić żałośnie komplementa, które Franciszka przyjmuje łaskawie.

Wyć się chce z zachwytu, zapewniam :1luvu: :1luvu: :1luvu: . Czy znajdzie się jednak wielbiciel tak cierpliwy, żeby zgodzić się wstępnie tylko na podziwianie? Który będzie potrafił żyć z tą piękną, choć niedostępną kicią?

Co innego Wanilia - ta to na każde zaproszenie ląduje na kolanach. I mruka, i zachęca pomiaukując, a gdy się ogląda na kogoś innego - delikatnie łapie ząbkami i dyscyplinuje: tu jest Jedyny Obiekt Wart Miłości, nie rozpraszaj się, Człowieku.

luelka

Post » Sob kwi 24, 2010 13:12 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

luelka pisze: Czy znajdzie się jednak wielbiciel tak cierpliwy, żeby zgodzić się wstępnie tylko na podziwianie? Który będzie potrafił żyć z tą piękną, choć niedostępną kicią?

Jeśli mogę coś zasugerować? Ja mam taką kicię, "piwniczankę" Bambisię. 19 kwietnia minęły 4 lata jak jest u nas i od niedawna bywa, że pozwoli się pogłaskać i nawet mruczy przy tym, ale w każdej chwili jest gotowa do ucieczki.
Jestem zdania, że dobrze jest w takiej sytuacji mieć także bardziej miziastego kota (lub kilka), co zrekompensuje nieco zawód spowodowany niedostępnością pięknej kici i umili oczekiwanie na jej łaskawość :)
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Sob kwi 24, 2010 14:42 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

Ja myślę, Majorko, że dla Franciszki taki dom byłby idealny, zwłaszcza że ona wchodzi w bardzo bliskie relacje z innymi kotami. Domyślam się, że one częściowo zastępują jej związek z człowiekiem, ale myślę też, że jako jedynaczka byłaby straszliwie przestraszona... Ale nie zamykamy na razie żadnej drogi - jeżeli znalazłby się wspaniały, kochający, odpowiedzialny dom dla niej, gdzie byłaby jedynym kotem, to myślę, że i tak byśmy zaryzykowali, ale myślę, że w razie czego prędzej pokocha ją ktoś z pewnym doświadczeniem, kto będzie szukał pięknej towarzyszki dla swojego kociego Przyjaciela.

luelka

Post » Sob kwi 24, 2010 21:43 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

Ja pisałam z punktu widzenia nowego opiekuna, że byłoby mu łatwiej o cierpliwość w oswajaniu, gdyby choć jeden kot był nakolankowym miziakiem.
Z punktu widzenia Franciszki zapewne większe stado byłoby po jej myśli :)
Życzę koteczce najwspanialszego, najlepszego domku i zakochanego po uszy opiekuna :ok:
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Nie kwi 25, 2010 18:29 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

To ja jeszcze podrzucę do poczytania - i podrzucenia dalej :) - pewien ciekawy artykuł 8) :D

http://bielskobiala.gazeta.pl/bielskobi ... dobra.html

luelka

Post » Nie kwi 25, 2010 19:24 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

O! Świetny artykuł! :ok: Czy mogę go wykorzystać w celach światopoglądowych, podając link na MruMmru?
Obrazek

Majorka

Post » Nie kwi 25, 2010 20:36 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

Ryśka na pewno sama się wypowie, ale jestem pewna, że nie będzie miała nic przeciwko podaniu linka - w końcu to artykuł w ogólnodostępnej gazecie :D

luelka

Post » Nie kwi 25, 2010 20:44 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

Majorko, oczywiście, będziemy zaszczyceni! :D
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie kwi 25, 2010 20:59 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

Dziękuję :) Informacja wraz z linkami już jest w Czytelni Publicznej (temat o kastracji i sterylizacji) i na Portalu.
Obrazek

Majorka

Post » Pon kwi 26, 2010 20:58 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

A ja jeszcze wieczornie podrzucę cudnego Willa - no niech mi ktoś powie, co z tego, że jest czasami nieśmiały, co z tego, że wszystko przeżywa, co z tego, skoro ma takie cudne bielusie futerko, mięciutki brzuszek i TAKIE spojrzenie...

Obrazek

luelka

Post » Wto kwi 27, 2010 10:11 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

luelka pisze: TAKIE spojrzenie...Obrazek

"Kto mnie pokocha na zawsze? Może Ty"?
:1luvu:
Obrazek

Majorka

Post » Czw kwi 29, 2010 10:31 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

Korzystając z chwili, chciałabym przekazać informacje od Dextera: Dex czuje się w swoim nowym domu świetnie. Po pierwszych dniach strachu, niekorzystania z kuwetki i protestów jedzeniowych, którymi się martwiliśmy, odnalazł się doskonale w nowej rzeczywistości. Razem z kotką Asterią, rezydentką, spędza całe dnie na wspólnych gonitwach, wspólnych zabawach, wspólnym spaniu i wspólnym myciu futerka. Są absolutnie nierozłączne.

Grzybica zniknęła, kocik przychodzi na kolanka, uwielbia spać w łóżku i przytula się do swoich Opiekunów. A oni są zachwyceni i zakochani :).

Jedynym "problemem" jest to, że Asteria, która w porównaniu z Dexterem jest Mistrzynią Czystego Futerka, nie tylko całymi dniami go wylizuje, ale też ma w zwyczaju towarzyszenie mu za każdym razem, gdy kocurek korzysta z kuwety. Gdy tylko Dex z niej wyjdzie, kicia wchodzi do kuwetki i zakopuje urobek z takim zapałem, że wykopuje go zazwyczaj... z kuwety. Postawienie drugiej kuwety nic nie zmieniło - może już taka Asteriowa czyścioszkowa uroda :).

luelka

[poprzednia][następna]