Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 24, 2010 18:44 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

dokladnie, Dulencja, co do Kaya, to dobrze powiedziane... :lol: :lol:

jesli chodzi o Tike, to nawet osoby z fundacji pisaly, ze przychodzi na zawolanie opiekunki, wiec nie jest dzika, tylko płochliwa co najwyzej, potrzebuje miec kontakt z czlowiekiem, bo nigdy swojego ludzia nie miala, wtedy na pewno sie przekona, ze czlowiek to nie taka zla istota....

ja sie tylko martwie jak ona psychicznie zniosla te wszystkie zmiany, bo wiadomo, ze koty maja delikatną konstrukcje psychiczną, wrazliwe są.... :( :(

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Sob kwi 24, 2010 18:56 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

proszono w wątku o brak komentarzy więc ja tylko mocno, mocno potrzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob kwi 24, 2010 20:20 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Przeczytałam wszystko :evil:
Jestem wstrząśnięta i uważam, że działanie takiej pseudo-fundacji na forum miau nie ma racji bytu!!
Brak jakichkolwiek wyjaśnień w tej sprawie ze strony KM, zdecydowanie nie daje wątpliwości co do poczynań tej organizacji :evil:

NIE ROZUMIEM, CZEMU FUNDACJA PRO ZWIERZĘCA NIE CHCE DAĆ STAREMU, BEZDOMNEMU KOTU SZANSY NA DOM I LEPSZE ŻYCIE???!!

Sprawa wg. mnie powinna być nagłośniona na forum.
Trzymam ogromne kciuki za odzyskanie Tikuni. Wspaniale jakby znalazła wkońcu swoją przystań u Dulencji.. :(

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Sob kwi 24, 2010 20:24 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

mar9 pisze:proszono w wątku o brak komentarzy więc ja tylko mocno, mocno potrzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:ok: :ok: :ok:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob kwi 24, 2010 20:49 Re: Tika zzeka już prawie 8 lat.. Pilnie potrzebuje DT/DS! Ratuj

JaEwka pisze:Jeszcze tylko dodam, że znajomy robił kotce badania krwi wszystko było ok po tygodni ponowanie badania (przed zabiegiem) okazało się, że nerki chore wyniki tragiczne ale kotek jeszcze żył 2-3 tygodnie (nie pamiętam dokładnie) tym bardziej sprawa Nadii jest dla mnie niepokojąca.

U mojej Babci-Kici też tak było...wyniki w normie, a niedługo potem bum! i po nereczkach...i po kocie :(

Dlatego tym bardziej trzeba odzyskać Tikę :!:
Przecież tym biednym kotem, któremu ktoś z głupoty wywrócił świat do góry nogami, nikt się nie zajmuje... bo kto sprawdzi czy oczki doszły do stanu dobrego? Kto sprawdzi czy koteczka nie zaczyna kichać albo czy nie dzieje się coś gorszego?
Chyba nie "wolontariuszka", która nawet nie daje rady zrobić takiej prostej rzeczy jak zdjęcie... toż to tylko "pstryk!"... jeśli oczywiście tam w ogóle bywa... :|

Fundacja nasza mogła powstać dzięki ludziom, jakich spotkałam na swej drodze w czasie pomagania i opiekowania się kotami bezdomnymi. Są to ludzie o niesamowitej wrażliwości na niedolę i krzywdę kotów, szczególnie tych przeganianych z podwórek, tułających się, głodnych i chorych.

Mdli mnie jak to czytam... Nie dość ile krzywdy zrobili biednej kici (co innego żeby kotka wcześniej żyła na wolności, na podwórku), to jeszcze jak dzieci każą przepraszać... tylko za co?! Ja poproszę o jakiś sensowny powód i pytam tą "cudowną fundację" - za co mamy przepraszać i dlaczego nie możecie zwrócić kocicy tym, którzy wam zawierzyli a nie dostali tego, co im obiecaliście?! Dlaeczego bronicie kotu dobrego, ciepłego i kochającego domu - co przy takim kocie zdarza się za rzadko?! Jaka nienawiść kieruje wami, że niszczycie koci świat?! I jeszcze macie czelność wypisywać takie rzeczy na stonie?! Po co do jasnej ch***ry?!
Żeby móc wyrzucić kolejnego kota na jakieś blokowiska? Nie pomagacie im... wręcz przeciwnie... Czy taki wasz cel?!

Przecież na chłopski rozum biorąc...dużo lepiej byłoby po cichutku oddać schronisku kotkę... i uniknęłoby się rozgłosu i złych opinni... a na tym chyba by KM zależało, czyż nie tak?
A co jeśli sprawa trafi do tv, prasy...? Będzie większy rozgłos niz TOZ, a przy tym TOZ będzie musiało zareagować bardziej stanowczo, nie tylko co do Tiki...

Bosz, jacy ludzie są zadufani w sobie żeby robić krzywdę bezbronnemu kotu w imię swej dumy (?) czy czegokolwiek innego...

Mam nadzieję, że jednak pewna osoba z KM zmądrzeje i przejrzy na oczy, że jednak jest w stanie pomóc temu biednemu kotu...

Chyba nikt nie chciałby żeby KM zaczęła się kojarzyć z TM... :roll:

Czekam na wieści o kocicy...może się coś ruszy... :ok:
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Sob kwi 24, 2010 20:59 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

cynamon i wanilia pisze:
tillibulek pisze:czy my mozemy poprosic o banerek informujacy w paru slowach o tym co robi ta pozal-sie-boze-fundacja??? w ten sposob wiecej osob by sie dowiedzialo, o tym, zeby im nie ufac, nie wysylac pieniedzy, przeciez jesli te pieniadze nie trafiaja do zwierzat, to po co w ogole licytowac... sa inni potrzebujacy, ktorym sie te pieniadze przydadza i rzeczywiscie do nich trafia...

ja sama juz nie wiem co mozna, a co nie.... :(

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=105924

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/tikaw][img]http://tnij.org/tikab[/img][/url]
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Sob kwi 24, 2010 21:05 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Panikota, bardzo dziękujemy za banerek :1luvu:

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Nie kwi 25, 2010 0:14 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

........

Dulencja

Post » Nie kwi 25, 2010 0:38 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

ale sie porobiło.... :evil:
ObrazekObrazek[color=#FF0000]
Allegro cegiełkowe dla Wizusa http://www.allegro.pl/item1128868766_ow ... atnie.html i Gorbisi http://42.pl/u/2lAl

mercy

Od: Wto sie 25, 2009 20:00

Post » Nie kwi 25, 2010 5:07 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

jestem,kibicuje i czekam na dobre wieści! :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Nie kwi 25, 2010 8:48 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Dobrych wieści nie będzie :cry: :cry: :cry:

Są za to złe i to bardzo :cry: :cry:
Tikusi nie udało się złapać :cry: Przedwczoraj, tam jeszcze była, wczoraj w nocy nie przyszła. Tam sa przynajmniej trzy miejsca w których trzeba się "zasadzić" a cały czas dowiadujemy się o kolejnych :cry: :cry:

Kocia Mama nie odda Tiki :cry: Podejrzewam, że nawet nie wiedzą, czy ona tam jeszcze jest :cry: Dlatego nie ma zdjęć, nie ma rzetelnych informacji, nie ma nic...

Jednak mimo wszystko nie to jest najgorsze. Najgorsze jest to, że tam jest wiele kotów, bardzo głodnych kotów :cry: :cry:
Wczoraj złapał się nam dzieciak, taki 3-4 miesięczny... Podrostek jest dzikawy, ale w samochodzie jest bardzo spokojny... Kocię jak poczuło jedzenie oszalało :cry: :cry: Dodatkowo taki fajny biało-bury buras, który sam by się zapakował i to wiele razy, byle tylko zjeść cos... Ogólnie dramat :cry: :cry:
Koty są karmione raz dziennie - wg. informacji mieszkańców, nie ma miseczek z suchą karmą, nie ma miseczek z mokrym... nie ma nic :cry:

Dulencja

Post » Nie kwi 25, 2010 9:05 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

O Boże !
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie kwi 25, 2010 9:10 Re: Tika zzeka już prawie 8 lat.. Pilnie potrzebuje DT/DS! Ratuj

Tego się obawiałam, fundacja KM, pomoc kotom, przecież to jest jakaś paranoja, nie wiem jak można być wolontaruuszem i współpracować z tą kobietą w tej "fundacji", czy Ci ludzie są ślepi, czy nie widzą co się tam dzieje, czy nie widzą jak ta pomoc wygląda? Normalnie jak jakaś sekta...

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie kwi 25, 2010 9:18 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Mój Boże.........

i to jest właśnie pomoc kotom?????? ich karmienie???????

czy tam są wszystkie nieadopcyjne koty z Fundacji Kocia Mama???????

szlag mnie trafia!!!!

A Pani Iza w opisie na gadu - gadu ma: "KOCIA MAMA RULEZ ;) ))"

wielce profesjonalnie Pani Izo........naprawdę.........

:(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie kwi 25, 2010 9:21 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Dulencja pisze: Najgorsze jest to, że tam jest wiele kotów, bardzo głodnych kotów :cry: :cry:
Wczoraj złapał się nam dzieciak, taki 3-4 miesięczny... Podrostek jest dzikawy, ale w samochodzie jest bardzo spokojny... Kocię jak poczuło jedzenie oszalało :cry: :cry: Dodatkowo taki fajny biało-bury buras, który sam by się zapakował i to wiele razy, byle tylko zjeść cos... Ogólnie dramat :cry: :cry:
Koty są karmione raz dziennie - wg. informacji mieszkańców, nie ma miseczek z suchą karmą, nie ma miseczek z mokrym... nie ma nic :cry:

O Matko nasza!!! :cry:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

[poprzednia][następna]