Gda.Aisha w DS :) Hallera wyciachane, NewPort w toku...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 24, 2010 11:18 Re: GDA 13letnia dziewczynka opiekująca się kotami!!!

barba50 pisze:
Jestem pod wrażeniem postawy, serca, wiedzy tej młodej dziewczynki :1luvu:

Jak na swój wiek bardzo dojrzała :ok:

Potrzebna pomoc w wyłapywaniu kotów do sterylki,DT lub DS,karma,fundusze na leczenie.
Ta dzielna dziewczynka wiele już zrobiła a co najważniejsze zgłosiła problem.Nie można jej teraz tak zostawić. :ok: :ok: :ok:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Sob kwi 24, 2010 11:23 Re: GDA 13letnia dziewczynka opiekująca się kotami!!!

Czy tam w pobliżu jest taki duży market ? Biedronka, czy coś podobnego ?
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob kwi 24, 2010 11:39 Re: GDA 13letnia dziewczynka opiekująca się kotami!!!

kotika pisze:Czy tam w pobliżu jest taki duży market ? Biedronka, czy coś podobnego ?

Taak, dosyc blisko przy Kościuszki jest Biedronka
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob kwi 24, 2010 11:50 Re: GDA 13letnia dziewczynka opiekująca się kotami!!!

Marea pisze:
kotika pisze:Czy tam w pobliżu jest taki duży market ? Biedronka, czy coś podobnego ?

No to coś mi się wydaje, że był już wątek o tych kotach i ktoś miał sie tym zająć.

Znajoma mi też mówiła, ze dziewczynka jest bardzo dojrzała i otwarta na współpracę, niestety inni dorośli niekoniecznie. Podobno dużo tych kotów kończy pod samochodami.
Gdy ona chciała tam pomóc i zabrać kociaki na DT, to niestety nie zgodzili się,
bo raptem przyszło im do głowy, ze może zarabia na kotach, może wywozi do Niemiec, a może ...
Niektórym sie wydaje, że mają monopol na pomoc dla takich kotów.
Obrazek

kotika

Post » Sob kwi 24, 2010 11:57 Re: GDA 13letnia dziewczynka opiekująca się kotami!!!

kotika pisze:
Marea pisze:

No to coś mi się wydaje, że był już wątek o tych kotach i ktoś miał sie tym zająć.

Znajoma mi też mówiła, ze dziewczynka jest bardzo dojrzała i otwarta na współpracę, niestety inni dorośli niekoniecznie. Podobno dużo tych kotów kończy pod samochodami.
Gdy ona chciała tam pomóc i zabrać kociaki na DT, to niestety nie zgodzili się,
bo raptem przyszło im do głowy, ze może zarabia na kotach, może wywozi do Niemiec, a może ...
Niektórym sie wydaje, że mają monopol na pomoc dla takich kotów.

pani od której wziełam koteczkę wczoraj też jest chętna do współpracy, troche ciężka kobieta, hałaśliwa ale ma dobre serce, pomaga kotom, wydzwania do mnie co chwilę pytając się o zdrowie zabranej koteczki, będzie monitorowała sprawę kociaków narodzonych, ona na działkach przy hallera ma tez kilka kotek, je też trzeba będzie posterylizować :(
Tam przy jej bloku biega koteczka wyglądająca jak rosyjska niebieska, wysoko w ciąży, ma podobno zawsze piękne kociaki...coś trzeba z tym wszytskim zrobić...to napewno...duzo jest juz wysterylizowanych kotek tam...2 prawdopodobnie urodzily w niedostepnych piwnicach, kolejne 4 w ciązach...dla kilkunastu osob obeznanych w temacie sprawa dosyć łatwa do ogarnięcia, dla dziewczynki + sąsiadka...cięzko wykonalna...one sobie poradzą w dokarmianiu stada które nie będzie się rozrastało, największą bolączką dla dziewczynki są kociaki które mają się narodzić, bo co ma z nimi zrobic :( w zeszlym roku juz zabierała maluchy, znajdowała im domy, a nawet odkarmiała malutkie oseski kaszkami
Ostatnio edytowano Sob kwi 24, 2010 12:04 przez Marea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Marea

Post » Sob kwi 24, 2010 12:01 Re: GDA 13letnia dziewczynka opiekująca się kotami!!!

Trzeba zrobić. Koniecznie. I mam nadzieję, że mieszkańcy pomogą, a nie będą przeszkadzać.
Obrazek

kotika

Post » Sob kwi 24, 2010 12:11 Re: GDA 13letnia dziewczynka opiekująca się kotami!!!

jak bedziecie potrzebowaly jakiejs pomocy to jak tlyko bede mogła to pomoge. napiszcie. Do tej dziewczyny juz napisałam ... wiec jutro badz w pon. zaniose karme, chociaz tyle...
ZAGŁOSUJ NA POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY W ANKIECIE KRAKVETU!

Agonis

Od: Pt lut 05, 2010 12:50

Post » Sob kwi 24, 2010 12:22 Re: GDA 13letnia dziewczynka opiekująca się kotami!!!

Dzięki :1luvu:
Obrazek

Marea

Post » Sob kwi 24, 2010 12:31 Re: GDA 13letnia dziewczynka opiekująca się kotami!!!

To co przeczytałam jest straszne!
Bardzo chętnie Wam pomogę. Niestety jako astmatyczka nie mogę przygarnąć kotka ale bardzo chętnie prześlę pieniążki tylko napiszcie do kogo.

agna5

Od: Śro kwi 14, 2010 13:01

Post » Sob kwi 24, 2010 15:08 Re: GDA 13letnia dziewczynka opiekująca się kotami!!!

Dziekujemy bardzo...dopytam tylko o szczegóły dotyczące na jakie konto będziemy przlewać te pieniążki i dam znać :1luvu:
Obrazek

Marea

Post » Sob kwi 24, 2010 15:46 Re: GDA 13letnia dziewczynka opiekująca się kotami!!!

Zaznaczę sobie - smutne :(

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob kwi 24, 2010 16:24 Re: GDA 13letnia dziewczynka opiekująca się kotami!!!

Dojrzałośc godna pozazdroszczenia 8O :ok:
Finansowo u mnie nie bardzo, ale postaram się powiedziec o watku parom osobom :ok:
Czy jest szansa na jakieś foto ? Może wtedy udało by się kogos o banerek poprosic ?
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Sob kwi 24, 2010 16:50 Re: GDA 13letnia dziewczynka opiekująca się kotami!!!

Umieściłam informację o koteczce z chorymi oczami na wątku ślepaczkowym, wraz z apelem o dom i wsparcie finansowe.
Koteczka jest też wpisana na listę kandydatów do wsparcia z kwietniowego Funduszu Ślepaczkowego.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob kwi 24, 2010 16:52 Re: GDA 13letnia dziewczynka opiekująca się kotami!!!

Nawet nie próbuję sobie wyobrazić cudów jakich musiała dziewczynka dokonać. Przecież to musi trwac już z rok a nawet więcej, jak ona dała radę z urzedem, spółdzielnią (zgoda na budki), weterynarzami, całą logistyką???? Wyjśc z szoku nie mogę....

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Sob kwi 24, 2010 17:01 Re: GDA 13letnia dziewczynka opiekująca się kotami!!!

Ok, może to nie jest eldorado, ale zawsze coś....

otóż znajoma prowadzi właściwie hobbystycznie taki serwis http://kartki.o-net.pl
(lubię więc u mniej w podpisie też jest)
kartki są w sumie fajne:) ładne, po prostu. niektóre z kotami (niektóre zawierają odniesienia do kotów do adopcji, podsyłam jej czasem, a niektóre to nawet moje zdjecia ;P )

i tam jest możliwość wysyłania obrazków jako tapetę na gsm. koszt 1.22, z czego 0.20 idzie jako prowizja dla serwisu (również jako kartkę na komórkę znajomego). mało, wiem...
niemniej jest oferta, że to co juz jest zebrane (jakieś 40zet) oraz następne prowizje pójdzie w całości na pomoc dla kotów u dziewczynki.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

[poprzednia][następna]