Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! MA DOM :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 22, 2010 13:12 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! MA DOM :)

zuzzik pisze:Malutka zjadła rano trochę śmietanki, teraz trochę mięska. Znowu się mizia. Jest cudna :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jejciu tez łezkę uroniłam, że tak dobrze jest.

Zuzzik, a jakie u Ciebie kotki są?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw kwi 22, 2010 18:17 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! MA DOM :)

Fioneczka spłoszona. Troszkę wychodzi, mizia się, obwąchuje teren, wskakuje jednak po pewnym czasie pod szafę. Na białoszarego kocurka Wincenta fuka, choć Wincent traktuje ją bardzo delikatnie. Trikolorka Penelopka syczy na Fionkę, ale tylko ostrzegawczo. Narazie trzymam kotki na dystans od Fionki, wpuszczam pojedynczo do pokoju. Mam nadzieję, że ponieważ Wincent i Penelopka są jeszcze młodziutkie (9 i 11 miesięcy), to się z półroczną Fionką dogadają i będą się razem bawić. Narazie- nic na siłe. Fionka trochę je, choć nieduzo, trochę zwymiotowała po obiadku, stres, ale jest już kupsko do kuwety, więc dobrze. Jutro dalsze relacje. Trzymajcie kciuki :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Czw kwi 22, 2010 18:23 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! MA DOM :)

za nowy domek :ok: Fionki :kotek: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw kwi 22, 2010 19:09 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! MA DOM :)

zuzzik pisze: jest już kupsko do kuwety
Znaczy panna zadomowiła się :D
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw kwi 22, 2010 19:14 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! MA DOM :)

trzymamy mocno! :ok:
Dawaj jej często jedzenie ale mało.W stresie moze łykac łapczywie bo zgłodniała ale boi sie a musi szybko dac noge.Zawsze sie boję zmian miejsca coby kota nie rozłożyło.Ale mnie jako panikarze nie wiele potrzeba do paniki :mrgreen:
Dobrze,ze Fionka wychodzi.Tak jak pisałam próbuj zabawiać całe towarzystwo najlepiej wędką.Najlepszy sposób na integracje.
I tak bardzo dobrze wam idzie.Wygłaszcz kociska a szczególnie Fionkę od nas :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt kwi 23, 2010 5:11 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! MA DOM :)

Ja żyjecie dziewczyny i chłopak?
Jam Fionka i jej stosunki proludzkie?Wymiotowała jeszcze?
Dziewczynko :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Pt kwi 23, 2010 7:05 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! MA DOM :)

Fioneczka coraz odważniejsza. W nocy siedziała w swoim koszyczku. O trzeciej w nocy miziała się do mnie i nie dawała spać :) :) :) Fioneczka wychodzi teraz od razu spod szafy jak się ją pogłaszcze. Straszny miziak. Ma apetyt. Czuje się wyraźnie pewniej. Chce wyjść z pokoju!!!
Coraz lepeij. Ciocie, trzy majcie dalej kciuki!!!
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Pt kwi 23, 2010 7:25 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! MA DOM :)

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Pt kwi 23, 2010 9:06 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! MA DOM :)

Trzymamy :ok:
Obrazek

hanelka

Post » Pt kwi 23, 2010 14:12 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! MA DOM :)

Fioneczka je po troszku mięska czy smietanki, muszę jej najpierw podać do pyszczka, bo płoszy się łatwo przy jedzeniu. Wczoraj przed spaniem bawiła się ze mną w potwora pod kołdrą!!!
Takę myślę, że będzie ok. Powoli eksploruje mój pokój. Wchodzi jeszcze pod szafę, ale jak się ją głaszcze, to zaraz wychodzi. Teraz malutka siedzi pod moim krzesłem i nasłuchuje odgłosów zza okna :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Pt kwi 23, 2010 14:26 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! MA DOM :)

kochana dziewczynka :1luvu:
ona i u ans zanim zaaklimatyzowała sie to płoszył ją kazdy dźwięk.Potem była juz mniej bojaca ale jednak. Minie powoli.U nas kotów dostatek i do nich przywykła.U ciebie ludzi dostatek i musi przywyknąc.
Zuzzik mała lubi takze wh kaczke w galarecie moze spróbuj. Postaw też jej gdzieś w zasiegu chrupki coby podeszła i zjadła jak bedzie miała ochotę. Lubi tez je wyciągac z miski i bawić sie. Wodę tez lubi wyciagać :wink:
Gdzieś mam zostawioną nazwe saszetek, które lubi jeść.Kupowałam jej małe.Napiszę potem co i jak.Dawaliśmy jej cichcem żeby gadziny nie widziały ale za głośno mlaskała więc słyszały :mrgreen: Nie dało rady ukryć :mrgreen:
Uważam,ze Fionka dobzre sobie radzi jak na kota po przejściach.Najważniejesze ,ze zaakceptowała ciebie i w tobie widzi przyjaciela.Bardzo szybko to poszło.Jest jak laleczka z porcelany taka krucha i delikatna.
Obrazek

ASK@

Post » Pt kwi 23, 2010 16:13 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! MA DOM :)

To prawda, że Fionka jest jak laleczka z porcelany, też mam takie odczucie. Lubi bardzo bawić się wędką. Próbuję je integrować wspólną zabawa, ale na razie trzymają się na dystans, choć Fionka w zabawie podchodzi bliżej Wincenta i Penelopki. Wincent wciąż dobija się do drzwi. Chce bardzo się zaprzyjaźnić, ale Fionka odrzuca jego awanse. Ach te kapryśne kobiety....
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Pt kwi 23, 2010 17:39 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! MA DOM :)

kapryśność :lol: to przywilej pięknych kobiet :mrgreen:
Tu PikuśBury pierwszy został obdarzony zaufaniem,dopiero dłuuugo potem MY niecnoty i inne koty :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Pt kwi 23, 2010 19:39 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! MA DOM :)

dobranoc Domku :lol: !
Fioneczko :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Pt kwi 23, 2010 20:17 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! MA DOM :)

:D
Obrazek

hanelka

[poprzednia][następna]