Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Miss pisze:Jak długo trwać może leczenie herpes'a? (...) Zabieram się za ostre wertowanie forum pod kątem herpesa. Wiem, że nie można sie tego pozbyć, ale niech to kocie wreszcie przestanie cierpieć
edit: zapomniałam dodać o nadżerkach w pysiu
pixie65 pisze:To oprócz herpesa Maniuś ma calici?
Jak słusznie zauważyłaś - herpesa tak naprawdę nie można się pozbyć do końca.
Czy Maniuś dostaje jakiś immunostymulator?
Miss pisze:Maniuś będzie dostawał Sc... coś tam. Scanomune? chyba coa takiego, ale dokładnie nie pamiętam. Zastanawiam się czy jest coś z apteki co jeszcze mogę mu podawać?
Nie wiem co to calici![]()
Stefan też miał nadżerkę raz czy dwa. Maniuś miał nagminnie nawet na zewnątrz pyszczka. Teraz została jedna która już się wygaja.
Bardzo dobre efekty daje zakrapianie oczu roztworem Betadiny (jodyna). Ostatnio wetka napisała mi proporcje 0,2ml na 10ml rozpuszczalnika (w tym wypadku sól fizjologiczna lub jakiekolwiek krople typu "sztuczne łzy"). Betadina poza właściwościami bakteriobójczymi niszczy też wirusy. Do tego bakterie się na nią nie uodparniają. Mam już drugi zestaw kociąt "zakrapianych" Betadiną. Pierwszy zestaw miał koci katar. Po róznorakich kroplach problem zapalenia spojówek wracał jak bumerang. Dopiero Betadina dała radę ostatecznie. Teraz mam kocięta którym zaczęłam zakrapiać oczyska zanim ich stan stał się poważniejszy. Jest bardzo dobrze. Doktor Garncarz z Warszawy (spec od oczu) stosuje krople (nazwy nie pamiętam), których podstawą jest właśnie jodyna. Można je kupić chyba tylko u niego.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot], nfd i 814 gości