WROCŁAW (KLECINA)- pilnie potrzebny DT dla kotki z małymi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 19, 2010 22:22 Re: WROCŁAW (KLECINA)- ciężarna kotka, kto pomoże łapać?

Agness78 pisze:
jessi74 pisze:Agness :1luvu: :1luvu: trzymam bardzo bardzo mocno kciuki ....... bardzo żeby tylko się udało......

Niestety porażka :cry: :cry: :cry: Nawet nie widzieliśmy kotki ani razu.... gdzieś się włóczy :evil:
Była taka inna koteczka ale nie mogliśmy łapać bo podobno się gdzieś okociła, więc najpierw maluchy trzeba znaleźć....
z resztą nie specjalnie chciała współpracować :( od klatki wręcz uciekała :oops: :(

Nie wiem co teraz.... Umówiliśmy się z Panią Zosią że jak jutro, pojutrze.... kiedykolwiek ją zobaczy to daje cynk i my przyjeżdżamy :ok: Może wtedy jakoś się uda.... kurcze to rzeczywiście ciężka sprawa :( Jest tam strasznie głośno i mnóstwo samochodów przejeżdżających, nie mówiąc ile potencjalnych kryjówek i dróg ucieczki..... nie będzie łatwo :roll: :(

żeby jak najszybciej się udało :( dzięki Agness :1luvu:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon kwi 19, 2010 22:25 Re: WROCŁAW (KLECINA)- ciężarna kotka, kto pomoże łapać?

ja też dziękuję (jeszcze raz) za pomoc i trzymam kciuki- jakby kotom dało się wytłumaczyć, że to dla ich dobra, byłoby o wiele łatwiej... :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto kwi 20, 2010 5:49 Re: WROCŁAW (KLECINA)- ciężarna kotka, kto pomoże łapać?

Kruszyna - trzymam mocno kciuki za łapanki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

jessi74

Post » Wto kwi 20, 2010 17:56 Re: WROCŁAW (KLECINA)- ciężarna kotka, kto pomoże łapać?

Byłam dzisiaj z Oci na przeglądzie ogólnym u dr Marszałek. Po kolei sprawa wygląda tak... Oci NA PEWNO nie ma 7-8 miesięcy jak ją ocenili na sterylce, Pani Marszałek mówi, że ma ok 1-1,5 roku. Na przeglądzie ogólnym wypadła chyba nieźle. Placki krótszego futra i drapanie to najpewniej pchły (dziś została odpchlona), w uszach nie ma świerzba i innych takich żyjątek, Oci dostała też pierwszą dawkę na odrobaczenie. W piątek jesteśmy umówieni na zdjęcie szwów. Teraz leży w kąciku obrażona na cały świat za to, że do lekarza ją zabraliśmy. Chyba myśli, że to była kara, bo krótko przed wyjściem zbiła nam ceramiczny podgrzewacz, który był w komplecie z czajnikiem :| Wszystko oczywiście działo się w przypływie jak ja to nazywam "kociej głupoty" (niektórzy mówią na to zabawa). Zaczęły się też polowania i zaczajanie się na siebie z moją Ardą, obie widzą w tym świetną rozrywkę. Oci regularnie morduje też myszki, szczurzaka, piłeczkę i frędzelki. Kicia pochłania wszystkie możliwe ilości jedzenia.

Zamieszczam kiepskiej jakości zdjęcia (coś miałam źle w aparacie ustawione) jak przestanie się na nas boczyć i wyjdzie z kąta to zrobię (mam nadzieję) więcej w lepszej jakości i ładniejszych.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Rudaa

Od: Pon maja 18, 2009 12:51

Post » Wto kwi 20, 2010 18:54 Re: WROCŁAW (KLECINA)- ciężarna kotka, kto pomoże łapać?

Rudaa pisze:Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Normalnie sie w niej zakochalam od pierwszego zdjecia ona jest cudna :1luvu: :1luvu:

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Wto kwi 20, 2010 19:35 Re: WROCŁAW (KLECINA)- ciężarna kotka, kto pomoże łapać?

Nie zapeszając ale... chyba kroi się domek dla Oci :roll:
Obrazek Obrazek

Rudaa

Od: Pon maja 18, 2009 12:51

Post » Wto kwi 20, 2010 19:40 Re: WROCŁAW (KLECINA)- ciężarna kotka, kto pomoże łapać?

Rudaa pisze:Nie zapeszając ale... chyba kroi się domek dla Oci :roll:

No to :ok: :ok: :ok: :ok: A Oci jest naprawdę bardzo ładna :1luvu:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto kwi 20, 2010 20:03 Re: WROCŁAW (KLECINA)- ciężarna kotka, kto pomoże łapać?

Ruda,
wielka prośba, moja siostra z mężem, którzy dokarmiali całą zimę stado z Przyjaźni, bardzo chce zaadoptować centkowaną koteczkę. Mówi, że koteczka bardzo się zżyła z nimi (a oni z nią), odprowadzała ich do domu, bo mieszkają nieopodal, ale do domu już wejść nie chciała. Mają nadzieję, że się oswoi i chcą ją przygarnąć, jeśli mozna jak najszybciej, bo jeśli ona jeszcze dochodzi do siebie po sterylce, to jedno z nich jest generalnie cały czas w domu, więc mogą się nią zaopiekować. Może szybciej się oswoi jak jest w takiej sobie kondycji. Podaję namiar do siostry: Bożena tel. 504 16 0000, bardzo prosimy o kontakt
Pozdrawiam
Ewa

ewa.eb

Od: Pon kwi 19, 2010 15:10

Post » Wto kwi 20, 2010 20:13 Re: WROCŁAW (KLECINA)- ciężarna kotka, kto pomoże łapać?

8O domek :?: trzymam kciuki :ok: :)

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto kwi 20, 2010 20:23 Re: WROCŁAW (KLECINA)- ciężarna kotka, kto pomoże łapać?

Ruda, napisz proszę co myslisz o naszej propozycji, bo czekamy na odpowiedź.

ewa.eb

Od: Pon kwi 19, 2010 15:10

Post » Wto kwi 20, 2010 20:26 Re: WROCŁAW (KLECINA)- ciężarna kotka, kto pomoże łapać?

ewa.eb pisze:Ruda, napisz proszę co myslisz o naszej propozycji, bo czekamy na odpowiedź.

jest już późno.... może nie ma jej na miau? Proponuję zajrzeć tu jutro, albo zadzwonić ( ja niestety nie znam nr tel) :oops:
wolontariusze też kiedyś odpoczywać i spać muszą :wink: :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto kwi 20, 2010 20:40 Re: WROCŁAW (KLECINA)- ciężarna kotka, kto pomoże łapać?

ewa.eb pisze:Ruda,
wielka prośba, moja siostra z mężem, którzy dokarmiali całą zimę stado z Przyjaźni, bardzo chce zaadoptować centkowaną koteczkę. Mówi, że koteczka bardzo się zżyła z nimi (a oni z nią), odprowadzała ich do domu, bo mieszkają nieopodal, ale do domu już wejść nie chciała. Mają nadzieję, że się oswoi i chcą ją przygarnąć, jeśli mozna jak najszybciej, bo jeśli ona jeszcze dochodzi do siebie po sterylce, to jedno z nich jest generalnie cały czas w domu, więc mogą się nią zaopiekować. Może szybciej się oswoi jak jest w takiej sobie kondycji. Podaję namiar do siostry: Bożena tel. 504 16 0000, bardzo prosimy o kontakt
Pozdrawiam
Ewa

witaj ewa.eb - fajnie że siostra interesuje się koteczką , trzymam kciuki za domek :ok:
ewa.eb , mam do Ciebie pytanie na temat kotków z przyjaźni - wysyłam Ci PW

jessi74

Post » Wto kwi 20, 2010 21:36 Re: WROCŁAW (KLECINA)- ciężarna kotka, kto pomoże łapać?

ta ostatnia kicia z ul. Przyjaźni pewnie już urodziła :( oby maluszki miały tyle szczęści co dzieci pierwszej koteczki, w przeciwnym razie grozi im tylko śmierć :(

jessi74

Post » Śro kwi 21, 2010 9:38 Re: WROCŁAW (KLECINA)- ciężarna kotka, kto pomoże łapać?

jessi74 pisze:ta ostatnia kicia z ul. Przyjaźni pewnie już urodziła :( oby maluszki miały tyle szczęści co dzieci pierwszej koteczki, w przeciwnym razie grozi im tylko śmierć :(

też tak myśle :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro kwi 21, 2010 9:56 Re: WROCŁAW (KLECINA)- ciężarna kotka, kto pomoże łapać?

Byłam tam w poniedziałek i wtorek - nie widziałam kotki :( Podjadę jeszcze dzisiaj, może się pojawi :(
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

[poprzednia][następna]