Czy jest jakieś...? Koniec sezonu a na koniec FOTY :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 20, 2010 9:48 Re: Czy jest jakieś...? Było zbyt pięknie.

Przykro mi z powodu bialo-burego… :cry:
To jednak jest niedopuszczalne, żebyś obwiniała siebie za jego śmierć. Zrobiłaś tak wiele dla tych kotów. Nie jesteś sama, pomagają i wspierają Cię dziewczyny. Proszę, myśl pozytywnie bez względu na okoliczności, bo to działa jak „samosprawdzająca się przepowiednia”. Spójrz wstecz, ile to już razy sytuacja wydawała się beznadziejna, a jednak zawsze pojawiało się słońce :)
Trzymam mocno kciuki za Ciebie i koty :ok:

P.S.
Może warto zmienić tytuł? Nadal szukamy domów, a osoby śledzące wątek i tak wiedzą co się stało :|

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Wto kwi 20, 2010 10:35 Re: Czy jest jakieś...? Było zbyt pięknie.

Betaka pisze:Może warto zmienić tytuł? Nadal szukamy domów, a osoby śledzące wątek i tak wiedzą co się stało :|

Święte słowa. Zmień. Będzie bardziej czytelnie.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto kwi 20, 2010 10:43 Re: Czy jest jakieś...? Było zbyt pięknie.

Podpisując się pod dziewczynami,co napisały pozostaje mi dorzucić kciuki,żeby wszystko poszło już bez "przeszkód"

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto kwi 20, 2010 10:46 Re: Czy jest jakieś...? Było zbyt pięknie.

Mam pecha, nie wiem, ciągnie się za mną coś? ... najpierw moja balkonowa Gala, teraz ...

Mogę wziąść kota w miarę młodego i takiego mniej sprytnego i raczej nie bojowo nastawionego. Wizja parter plus kiciaspryciula co z każdej łapanki zwiewa nieco mnie przeraża, tym bardziej ze kilka razy dziennie idzie zarelko na balkon. Domownicy oczywiscie w tym czasie zabezpieczeni, ale jeśli ma być kot taki co przez dziurkę od klucza przelezie to problemy murowane :(
Myslę ze nie byłoby zatem dobrze z pingwinką spryciulą bo mnie wykończy...

Moja Gryzelda fenomenalnie się dogaduje z młodziakami. Najlepszy wiek towarzystwa to od 4 do 12, no może 18 miesięcy, starszych się boi i obchodzi bokiem. Raz na dwa dni ogony byłyby same przez 6 do 10h, codziennie chata pusta przez 2-3h. Tym bardziej się boję starego wyjadacza który zechce moją wariatkę durną ustawić po kątach. Z młodziakami (nawet dzika dzicz) już przerabialiśmy i był luz (nooo, względny, ale bez strat w kotach).

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Wto kwi 20, 2010 11:27 Re: Czy jest jakieś...? Było zbyt pięknie.

Nie ma takiej akcji, żeby wszystko się udało na 100%. Zawsze są opóźnienia i różne niespodzianki.
Milenko pomyśl też o tych które są już bezpieczne. Czas ucieka, to prawda, ale na początku też wydawało się że zadanie ciężko będzie wykonać, a tu proszę jakie efekty.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto kwi 20, 2010 12:51 Re: Czy jest jakieś...? Było zbyt pięknie.

Dziewczyny, jestem chyba troche bardziej przytomna.

Z Edziną umówiłyśmy się, ze dziś zawiozę pingwina do niej po kastracji. Tylko nie wiem co z nim dalej? Tzn. Edzina pisała, ze wolałaby jednak mniejsze. Na razie zostawiamy więc tą sprawę, jako otwartą, zobaczymy jak kot się będzie zachowywał i co powie na ten temat Edzina.

Poker, mnie jest bardzo przykro z powodu biało burego :( to naprawde gigantyczny wyrzut sumienia, ze gdybym łapała go wcześniej....
Dziękuję Ci, ze moze być inny kot.
Z takich młodszych to tylko te 2 zostaja w tym momencie, tzn. one mi wyglądają na koty kilkumiesięczne, to nie są, jakieś maleństwa, ale na pewno młodsze koty.
No bo oprócz tego jest jeszcze krówka, ale ona na pewno jest już zdecydowanie dorosła i czarnulka, też dorosła.

Nie wiem do końca jak zmienić tytuł, tzn. na jaką liczbe, bo nie wiem w tym momencie co będzie z pingwinem. Na pewno domu szuka czarnulka i na pewno jeszcze jeden kot, dobrze licze? bo jeżeli u Edziny zostałby pingwin, to Poker wzięłaby jednego podrostka, jeżeli Edzina wzięłaby 2 podrostki, to zostaje pingwin do zagospodarowania.
No i krówka. Wpiszę 3 koty na razie. Jeśli coś krece, to poprawcie mnie prosze.

Niestety TOZowi już skończyły sie karty na sterylizacje u moich wetów, muszę zadzwonić jeszcze do inicjatywy czy u nich jakies są, będzie to zdecydowanie trudniejsze logistycznie, bo tutaj po prostu kota zostawiam rano i odbieram wieczorem, nie muszę sie umawiać, zawsze moge przywieźć to co złapie, a u wetki, która sterylizuje dla inicjatywy terminy są dość odległe (kilka dni i tylko określona godzina, trzeba sie z góry umawiać, a wiadomo, ze złapanie na zamówienie łatwe nie jest).
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Wto kwi 20, 2010 13:16 Re: Czy jest jakieś...?Jeszcze DT dla 3 kotów,mam 2 tyg...

Dobra wiadomość :D Pani z TOZu zielonogórskiego oddzwoniła do mnie, ze da mi karty z takiej puli, jaką zostawia zawsze na nieprzewidziane sytuacje, bo rozumie, ze ja nie mam już czasu, zeby czekać na zabiegi :D :D :D

milenap

Post » Wto kwi 20, 2010 13:23 Re: Czy jest jakieś...?Jeszcze DT dla 3 kotów,mam 2 tyg...

milenap pisze:Dobra wiadomość :D Pani z TOZu zielonogórskiego oddzwoniła do mnie, ze da mi karty z takiej puli, jaką zostawia zawsze na nieprzewidziane sytuacje,

Widzisz Mileno :D Trochę pozytywnego myślenia i już jest pierwsza dobra wiadomość :1luvu:

Na pewno znajdziecie z Edziną i Poker najlepsze rozwiązanie z możliwych. Za to i całą resztę kciukasy :ok:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Wto kwi 20, 2010 14:35 Re: Czy jest jakieś...?Już tylko 2 kotki szukają DT na kilka m-c

milenap pisze:Kończe właśnie kolacje (bardzo zdrowo, ale miałam kolejną fuchę - składanie mebli u exa, on nie umie nawet śrubokrętu trzymać, co w tej chwili jest nawet dla mnie opłacalne :wink: :lol: ) i zaraz się zbieram łapać krówke cwaniare. Kupiłam makrele, moje koty czatują pod lodówką :wink: mam nadzieje, ze ona też ten zapach lubi :twisted:

:ryk: :ryk: :ryk: O kurde 8O 8O 8O 8O
A czy on w ogóle umie coś robić????
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto kwi 20, 2010 14:35 Re: Czy jest jakieś...?Już tylko 2 kotki szukają DT na kilka m-c

zabers pisze:
kropkaXL pisze:... z niego taki niedorobiony egzemplarz! :lol:

znam lepsze okreslenie, ale za to dostaje się bana. :mrgreen: (dla chętnych - na PW)

Pewno to samo Ola znamy określenie :piwa:
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto kwi 20, 2010 14:36 Re: Czy jest jakieś...?Już tylko 2 kotki szukają DT na kilka m-c

zabers pisze:Sprytna Kropka.sprytna. :mrgreen:

cFaniara :mrgreen:
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto kwi 20, 2010 14:38 Re: Czy jest jakieś...?Już tylko 2 kotki szukają DT na kilka m-c

milenap pisze:Dziewczyny same złe wiadomości.

Po pierwsze: biało-bury coś nie żyje. Znalazłam ciałko na drugim parkingu na osiedlu, jak krążyłam w czasie, gdy klatka stała zastawiona.

Po drugie: krówka wcale się nie pojawiła.

Po trzecie: przybiegły do miejsca karmienia 3 koty. Nie znam ich, ale ewidentnie wiedziały gdzie idą. Jedno coś- pingwinkowate, największe, 2 pozostałe sporo mniejsze, wyglądają na podrostki. Jeden podrostek też pingwinek ze sporym brzuszkiem, wygląda mi na jakaś małolate w ciąży. Drugiego nie widziałam, tzn. widziałam tyle, ze coś tam jeszcze jest.
Największe pingwinkowate siedzi w łapce w łazience.

No to grunt usuwa mi się spod nóg i to mocno.

Ojej,ten biało-bury??? :cry:
Na resztę brakło mi słów

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto kwi 20, 2010 16:03 Re: Czy jest jakieś...?Jeszcze DT dla 3 kotów,mam 2 tyg...

Zaraz zbieram sie do pani z TOZu po te karty dodatkowe, jade po pingwina i do Edziny.

Dopiero na spokojnie przeczytałam Wasze posty. Zabers, no tak, wiem, ze jeśli spojrzeć na to co było jeszcze kilka tygodni temu, a co jest teraz, to nawet nie ma porównania. Wszystkie koty, które już wyjechały trafiły do super Osób, mogę być o nie zupełnie spokojna. I moze rzeczywiście to jakies takie przesilenie. Wczoraj po prostu spanikowałam. Te 3 nowe koty mnie zaskoczyły totalnie. Nawet jedzenia już ze sobą nie brałam, liczyłam, ze kocica przyjdzie i już nie bede zostawiać tam zarełka. Muszę w tym tym tygodniu złapać jak najwiecej kotów, a najlepiej wszystkie. Zeby już tego problemu nie było.

milenap

Post » Wto kwi 20, 2010 16:49 Re: Czy jest jakieś...?Jeszcze DT dla 3 kotów,mam 2 tyg...

Milenko-bardzo się cieszę,że udało sie zdobyć te karty na sterylki-zawsze to promyk radości w takiej chwili!
I tak jak piszą dziewczyny-nie zamatrtwiaj się,tak wiele już zrobiłas,a wszystkich kotów w Zielonej i tak nie dasz rady uratować,bo musiałabyś tam m,ieszkać do końca zycia,a i tak nie udałoby się!
Szaro-biały nie z Twojej winy zginął,w końcu już od tylu dni trwa łapanka,a on się nie złapał,widać inny los :cry: był mu pisany!-pewnie,że go szkoda,bardzo szkoda,ale gdyby się nie złapał,to i tak nie miałabyś szansy mu pomóc!
Mocno wierzę,że jednak uda się załatwić wszystko po Twojej myśli i wyjedziesz z Z.G. z lekkim sercem i nie oglądając się za siebie-rozpoczniesz nowe,lepsze życie!

A net w Słupsku bedziesz miała?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto kwi 20, 2010 17:33 Re: Czy jest jakieś...?Jeszcze DT dla 3 kotów,mam 2 tyg...

O, to jakaś dobra wiadomość jest!!! 8)
Mila, Ty nie masz prawa o nic się obwiniać!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
O TŻ=cie przemilczę.. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

[poprzednia][następna]