Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 20, 2010 11:56 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Ja właśnie piszę baśnie, ale nikomu ich nie pokazuję, bo to są takie baśnie z życia wzięte. :D Piszę dla mojego dziecka i jej dzieci historię naszej rodziny. Zrobiłam drzewo genealogiczne na 7 pokoleń wstecz, mam sporo zdjęć starych, jeszcze na takich grubych kartonikach robionych i ponieważ znam bardzo dużo opowieści o naszych przodkach, przekazanych mi przez nestorów rodu, których całe życie gnębiłam o takie historie, postanowiłam przekazać je w formie bajek moim potomkom (oraz oczywiście potomkom mojego brata). Baśnie zostaną spisane i wręczone mojemu dziecięciu mam nadzieję na pierwszą komunię :D Podobne egzemplarze otrzymają dzieciaki mojego brata :D Myslę, że to będzie najpiękniejszy prezent i nic go nie przebije. 8)
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Wto kwi 20, 2010 12:00 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Cudo pomysł 8O 8O
Najpiękniejszy prezent-to pewne :ok:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Wto kwi 20, 2010 12:43 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Hłe, hłe dla kogo najpiekniejszy prezent? Dla dziecka ?? Ponponmamo taki prezent to na ślub- oczywiście jako dodatek do koperty ! Najpiękniejszy prezent na Komunię to kompiuter, laptopa, kómórka z wyższej półki, rower i 50 przerzutek, itp itd
W tym wieku niestety nie docenia się takich wartości jak rodowód. Tak że lepiej prowadź to drzewo gienealogiczne dalej :twisted: Tym bardziej , ze jesteś jeszcze w wieku rozgałęziającym :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto kwi 20, 2010 13:12 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

majencja pisze:Tym bardziej , ze jesteś jeszcze w wieku rozgałęziającym :mrgreen:

Ty wypluj te słowa kobieto! 8O Ja się rozgałęziać nie będę w żadnym wypadku! Odmawiam współpracy w tym zakresie, a nawet stanowczo protestuję!!! :evil: Dziecię laptopa dostanie od tatusia, rower od wujka, a komórkę już ma. Do drzewka dostanie jeszcze coś na pewno, ale myslę, że prezent doceni - jak nie teraz, to kiedyś. Kiedy już szlag trafi laptopa i wyrośnie z roweru, nadal będzie miała rodzinne drzewko :D
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Wto kwi 20, 2010 13:13 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

yhyhyhyhy majencja ma racje niestety pomponmamo, to nie prezent dla dziecka :lol: ale mam nadzieję, że twoje dziecko zrobi dobrą minę do złej gry i nie pokaże po sobie, że wolalłoby nowy komputer :lol: ja na komunię dostałam od chrzestnego książeczkę mieszkaniową ze sporym wkładem, prezent jak na tamte czasy świetny, ale co z tego jak nikt mi nie kupił zegarka i byłam załamana? :lol:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Wto kwi 20, 2010 13:19 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

agul-la pisze:yhyhyhyhy majencja ma racje niestety pomponmamo, to nie prezent dla dziecka :lol: ale mam nadzieję, że twoje dziecko zrobi dobrą minę do złej gry i nie pokaże po sobie, że wolalłoby nowy komputer :lol: ja na komunię dostałam od chrzestnego książeczkę mieszkaniową ze sporym wkładem, prezent jak na tamte czasy świetny, ale co z tego jak nikt mi nie kupił zegarka i byłam załamana? :lol:

Toć mówię, że inne precjoza ma już zaklepane. :evil: A jak pokaże, że woli komputer, to ją chyba wydziedziczę... 8O
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Wto kwi 20, 2010 13:25 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

wiesz ja też niby miałam zaklepane, a potem się okazało, że każdy myślał, że ten drugi kupi :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Wto kwi 20, 2010 14:18 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Nie ma strachu - prawie się pokłócili o to :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Wto kwi 20, 2010 15:01 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

pomponmama pisze: A jak pokaże, że woli komputer, to ją chyba wydziedziczę... 8O

To możesz już zacząć.... :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto kwi 20, 2010 15:33 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

shira3 pisze:
pomponmama pisze: A jak pokaże, że woli komputer, to ją chyba wydziedziczę... 8O

To możesz już zacząć.... :ryk:

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Wto kwi 20, 2010 19:07 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

A ja stanę w obronie Pomponmamy. Dziecku należy dać w życiu korzenie i skrzydła. I Zuzka ma te dwie rzeczy zapewnione.
Jako matka chrzestna w tym roku komunikowanego dziecka (chłopca) wiem, że nie wszystkie dzieci są gadżeciarzami. Po długich konsultacjach z rodzicami mojego chrześniaka, i podpytywaniu tegoż przez rodziców stanęło na tym, że dziecko dostanie ode mnie plecak z lornetka kompasem, mapami i innym szpejem skautowskim oraz, najważniejsze, wakacje pod namiotem na mazurach, bo on o tym od dawna marzy.
W ubiegłym roku na urodziny pojechaliśmy z nim, jego siostrą i rodzicami na wycieczkę i na lody i na kolacje w restauracji i dziecko było cały dzień jak nakręcone z radości. Prezenty też były oczywiście. Przy kolacji spytałam go co mu się podobało dziś najbardziej. Odpowiedź zwaliła mnie z nóg: "To, że byłem dziś cały dzień z moją rodziną"
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto kwi 20, 2010 20:20 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

kochana babojago jesteś podróżnikiem i geografem więc zboczenie zawodowe nakazuje dawać ci takie wspaniałe prezenty :D ja jako belfer swojej chrzesnicy dałam ogromny słownik i klasyczny biały zegarek, który jak się okazało podobał jej sie najbardziej z 3, które dostała. nie wygrałam jednak z aparatem i rowerem (to było 6 lat temu).
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Wto kwi 20, 2010 20:32 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Hehe agul-lo podróżnikiem jestem jak sto diabłów. Od stycznia podróżuję po szpitalach :ryk:

Jak długo się krwawi po histeroskopii? Wie kto? Wy tu jesteście bardziej oblatane w tych sprawach.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Wto kwi 20, 2010 20:56 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Miałam w tamtym roku i krwawiłam ze dwa dni. Ale niezbyt obficie.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto kwi 20, 2010 21:07 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Ando, siostro w otworkach :1luvu: Dzięki, znaczy mam nie histeryzować :roll: Policzyłam właśnie, że od stycznia miałam drugą narkozę i biorę trzeci antybiotyk. Co ja będę robić na emeryturze wobec tego?
Obrazek

babajaga

[poprzednia][następna]