TESCO sklep zoologiczny czy rzeznia?

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon kwi 19, 2010 23:49 TESCO sklep zoologiczny czy rzeznia?

Witam w Poznaniu na ul.Opieńskiego jest tesco, mieści się w nim sklep zoologiczny podobno (wiadomo od byłego pracownika) jak małe zwierzątka przez dłuższy czas nie są sprzedane są zabijane po zamknięciu sklepu i wymieniane na małe.Nikt nie chce się przyznać czy to prawda i nie chcę tu nikogo oczerniać ale jeśli mówi o tym kilka osób to coś musi się dziać na rzeczy szkoda że anonimowo,dziś widziałam tam rudego króliczka baranka jedno ucho miał obciete do połowy ,pracownicy nie wiedzieli co się stało cena to 74zł trochę drogo i cały czas zastanawiam się jak go wyciągnąć, wiem że ktoś może powiedzieć ...jak ci żal to go kup pewnie bym to zrobiła tylko mam na utrzymaniu nie złe stado i każdy grosz się liczy nie chciałam tego zostawić dla siebie to napisałam gdyby oddali go za darmo to napewno bym go wzieła ale będą go trzymać ile się uda.

alunia123

Od: Wto lut 16, 2010 23:51

Post » Wto kwi 20, 2010 8:11 Re: TESCO sklep zoologiczny czy rzeznia?

:strach: Nie wiem, po prostu nie wiem, co napisać.
Kiedyś tez czytałam na necie o stoiskach zoo w tesco, że zwierzatka padały z głodu i wycieńczenia na stoiskach na oczach klientów. Podobno nie były karmione, bo zapomnieli. Takim katom to bym nie tylko ucho obcięła, ale znacznie droższe fragmenty ciałka :evil:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto kwi 20, 2010 9:34 Re: TESCO sklep zoologiczny czy rzeznia?

Zgłosiłaś już to do waszego oddziału TOZ?
Oni w takich wypadkach MUSZĄ interweniować i to szybko.
Kiedyś tez mieliśmy podobną akcję ze sklepem zoologicznym w centrum handlowym.
Razem z nami udał się sanepid i policja. Jak zobaczyli mandaty tak do tej pory wszystko jest w porządku.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto kwi 20, 2010 12:05 Re: TESCO sklep zoologiczny czy rzeznia?

Przykre , ale kij ma dwa końce.
Ciekawe ,że to mówi były pracownik - Może to zemsta za zwolnienie. Sprawdzić warto , ale Policja ma chyba ważniejsze sprawy na głowie. TOZ no ciekawa jestem czy się pofatygują?
Co powiecie na to : Bardzo lubię rybki akwariowe i nabywam w jednym sklepie kilka sztuk , a one po kilku dniach odpływają do tęczowej rzeki.
Sklepy zoologiczne nie mają kompetentnej obsługi. Ludzie robią tam wszystko na odczepnego.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Wto kwi 20, 2010 23:13 Re: TESCO sklep zoologiczny czy rzeznia?

nie powiadomiłam TOZu ponieważ kiedyś prosiłam pilnie o pomoc dla psa porzuconego za ogrodzeniem przy bunkrze wszyscy wiedzieli że pan się wyniósł tylko zapomniał psa,pies 15letni duży owczarek niemiecki jakiś czas tam był bez jedzenia i budy a w tym czasie padało często była jesień i pies miał problemy z chodzeniem zanim ktoś mnie powiadomił znowu czas minął ale kiedy się dowiedziałam chciałam żeby tylko przyjechali ,nawet z policją bo ktoś mógłby zarzucić włamanie i wyciągneli go a ja zabieram go do siebie,prezesowa umawiała się ze mną 2 razy oczywiśćie nikt nie przyjechał ,psa karmiłam przez płot ale coraz gorzej chodził w końcu prawie w nocy poszłam wyrwałam 3 pręty psa zabrałam ale gdybym windy nie miała to była by tragedia 50 metrów pokonaliśmy w godzinę właściciel wcale się nie odezwał pies odszedł po 2 miesiącach i tak mi pomógł TOZ dlatego jestem przekonana że nie znależli by czasu dla króliczka. przykre

alunia123

Post » Śro kwi 21, 2010 5:44 Re: TESCO sklep zoologiczny czy rzeznia?

No cóż, na to już nic nie mogę poradzić. :( Przykre jest to co mówisz, ale są ludzie i ludziska.

Dyktatura

Post » Śro kwi 21, 2010 9:03 Re: TESCO sklep zoologiczny czy rzeznia?

A jesteś pewna, że to prawda? Pracowałam w tej sieci sklepów i nikt tam czegoś takiego nie robił. Znam osobiście szefa i jakoś trudno mi uwierzyć, żeby pozwolił na coś takiego. Zwierzęta pochodzą z giełdy i w bardzo różnym stanie są przywożone do sklepu. Często zdychają i to nie z winny pracowników. W regulaminie pracy jest napisane, że zwierzęta muszą mieć pokarm i wodę, a za zdechnięcie zwierzęcia z powodu zaniedbania odpowiada pracownik.

agusia200189

Od: Czw sty 28, 2010 13:32

Post » Śro kwi 21, 2010 12:09 Re: TESCO sklep zoologiczny czy rzeznia?

oczywiście nie mam pewności przecież gdyby nawet to nikt nie będzie o tym mówił na głos,tym bardziej że ten pracownik z góry powiedział że nigdzie z tym nie pójdzie być może faktycznie mści się za zwolnienie i tak opowiada.

alunia123

Post » Śro kwi 21, 2010 12:47 Re: TESCO sklep zoologiczny czy rzeznia?

No właśnie on cię podpuszcza. Jak by było faktycnie żle to by sam poszedł. To coś na zasadzie zwolniliście mnie ja wam pokarzę , ale chce mieć czyste ręce. Może wyleciał za zaniedbanie zwierzaków.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Śro kwi 21, 2010 16:47 Re: TESCO sklep zoologiczny czy rzeznia?

Jesli to prawda to prawdziwy horror, o matko.....
ObrazekObrazek

dakoti

Od: Nie wrz 09, 2007 22:04

Post » Śro kwi 21, 2010 18:39 Re: TESCO sklep zoologiczny czy rzeznia?

to wielokrotnie poruszany temat, poniżej tylko jeden z bardzo wielu wątków:
viewtopic.php?f=1&t=96552&hilit=kot+w+sklepie+zoologicznym

dopóki nie będzie urzędowego zakazu trzymania w sklepach psów i kotów (chociaż króliki, szczurki, chomiki też są trzymane często w strasznych warunkach) ............. :(

Puffy

Od: Sob cze 03, 2006 14:17

Post » Czw kwi 22, 2010 16:27 Re: TESCO sklep zoologiczny czy rzeznia?

Brzmi szokująco. A czy to są w 100% procentach potwierdzone informacje?

jarek13

Od: Czw sty 21, 2010 17:22

Post » Czw kwi 22, 2010 22:31 Re: TESCO sklep zoologiczny czy rzeznia?

niestety nie potwierdzone i chciałabym żeby nie była to prawda ,ale nikłe szanse żeby się dowiedzieć.

alunia123

Post » Pt kwi 23, 2010 6:40 Re: TESCO sklep zoologiczny czy rzeznia?

Dyktatura

Post » Czw maja 06, 2010 11:39 Re: TESCO sklep zoologiczny czy rzeznia?

O matko :strach: Mam nadzieje, że jednak to nie jest prawda...

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

[następna]