Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 19, 2010 18:39 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Wróciłam z wywiadówki, dziecię będzie żyć! :D Oceny ma niezłe, co prawda ma gola z angielskiego, za to, ze się nie naumiała nazw części ciała, ale to trochę moja wina, bo z nią nie pracowałam w czasie choroby :? Oprócz tego ma 3+ z religii :? no trudno, nadrobimy. Poza tym same 5. :D
No i czytać się gamoniowi nie chce, literuje co prawda, ale moim zdaniem za słabo. :evil: Córka polonistki. :evil: Z matmy wyprzedziła już klasę dawno - już wie co to dziesiętne i potrafi dodawać liczby po przecinku 8O 8O 8O Dzieci w klasie dodawanie i odejmowanie do 10 mają opanowane, a ona uczy się tabliczki mnożenia w domu ( z własnej i nieprzymuszonej woli) i dodaje ułamki 8O 8O 8O 8O 8O Chyba muszę się z nią udać do jakiegoś lekarza specjalisty :roll: Znalazł się cholewcia "piękny umysł" :? A wierszyka się nauczyć to nie! :evil:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pon kwi 19, 2010 19:40 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Oj nie marudź. Skoro sprytnie liczy znaczy głupikiem nie jest :wink: A co do czytania to bez histerii proszę, różnym ludziom różnie to przychodzi. Ja czytałam jak miałam niecałe 4 lata a liczyć nie umiem do dziś i już chyba nigdy się nie nauczę :roll:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon kwi 19, 2010 19:40 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Czy Zuza raczkowała ?
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pon kwi 19, 2010 21:03 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

matematyk Ci rośnie :piwa:
kocham matematyków - mam ich kilku w domu :piwa: :mrgreen:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon kwi 19, 2010 21:27 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Siem Pomponmamo ulubiona nie denerwuj :1luvu:
Moja kuzynka przez całą szkołę podstawową miała problemy z płynnym czytaniem i z nauką wierszy na pamięć,a teraz luuuzik ,wszystkie książki czyta ,uwielbia czytać :D
Nie narzekaj!
Zuzia tak trzymać!!!!!Forumowa ciotka jest z Ciebie dumna jak paw!!!! :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Pon kwi 19, 2010 21:28 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Ciesz się z sukcesów, niedoróbki pokonacie :D Masz fajne dziecię :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon kwi 19, 2010 23:23 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

We wszystkim nie można być najlepszym.Jakaś pięta achillesowa musi być,żeby było normalnie. :ok:
mnie najbardziej cieszą sukcesy syna w tych dziedzinach w których ja nie byłam orłem.On też specjalnie nie lubi j.polskiego (woli angielski podobno łatwiejszy),ale czytać lubi.

ola19

Od: Czw gru 21, 2006 22:10

Post » Wto kwi 20, 2010 7:30 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Dzięki dziewczyny - Zuza oceny ma niezłe, co prawda ma dwa gole, ale za lenistwo raczej :? Z tym czytaniem to jest tak, że ona umie, tyle, że mało płynnie, trochę się jąka i ma cały czas problem z dwuznakami :evil: Niestety moja córcia ma też jeszcze lekką wadę wymowy i być może właśnie to jest problemem przy pisaniu i czytaniu. Pracujemy nad tym :D

Majencjo Zuza raczkowała jak szalona, zapierniczała na czworaka z nadświetlną, że czasem miałam problem żeby ja dogonić :lol:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Wto kwi 20, 2010 9:56 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

ścisły umysł, cudownie :D jako matematyczny tępak niezmiernie jej zazdroszcze :D ja podobnie jak babajaga czytałam w wieku 4 lat , ale liczyć do dziś nie potrafię :lol:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Wto kwi 20, 2010 10:13 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Skoro raczkowała czyli wykonywała ruchy naprzemienne a więc Jej problemy z literowaniem czy głoskowaniem wynikają z niechęci raczej. Mój Junior nie raczkował tylko się czołgał krótko - ze 2 tygodnie potem wstał i polazł. Miał na początku okropne problemy z literowaniem a zwłaszcza głoskowaniem i na początku myślałam że :evil: Potem po kilku latach opublikowano pracę badawczą, ze dzieci nie raczkujące typowo z tym mają problemy.Ze jak dziecko nie raczkuje to powinno sie z nim cwiczyć ruchy naprzemienne
Obrazek

majencja

Post » Wto kwi 20, 2010 10:14 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

O ja tez czytałam jak miałam 4 lata- może jaki klub założymy albo stowarzyszenie :mrgreen:
Obrazek

majencja

Post » Wto kwi 20, 2010 11:08 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Przestańcie się przechwalać! :evil: ja zaczęłam czytać w wieku lat 7 - w pierwszej klasie. Wtedy poznałam literki, a jak je już poznałam (mniej więcej) to zabrałam się za "W pustyni i w puszczy". Pamiętam, że literowałam pomalutku, po kilka zdań dziennie, bo tak mi to ciężko szło, ale książka mnie wciągnęła mimo to i kiedy ją skończyłam - jakiś miesiąc mi to zajęło, umiałam już czytać płynnie - najlepiej z całej klasy 8) Wszystko dlatego, że dorwałam lekturę, która mnie zainteresowała. W związku z tym jakiś czas temu nabyłam Zuzi "Winx zaginione królestwo", bo to jej ulubiona bajka, w nadziej, że też ją wciągnie. Nic z tego. Widziała film, więc książka nieciekawa :evil: Nieco wciągnęła ja encyklopedia zwierząt, ta od ciebie Maja, ale też tylko na chwilę. No nie wiem, chyba wybierzemy się do empiku, gdzie bardzo lubi chodzić i kupię jej co będzie sama chciała. :roll:Na razie, żeby ją namówić do czytania, muszę kupić jej nową grę komputerową, wtedy się za instrukcje zabiera :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Wto kwi 20, 2010 11:27 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

A ja nie pamiętam kiedy nauczyłam się czytać.Moja mam mówi że,nigdy nie miałam problemów z czytaniem :roll:
Za to pamiętam od czego zaczęła się moja mania czytania :P Od "Baśni" J.Ch.Andersena :1luvu: Do tej pory uwielbiam je czytać :!:
Zdziecinniałam czy nigdy nie dorosłam :roll:
Obrazek

Obrazek

kotka doroty

Post » Wto kwi 20, 2010 11:39 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

kotka doroty pisze:A ja nie pamiętam kiedy nauczyłam się czytać.Moja mam mówi że,nigdy nie miałam problemów z czytaniem :roll:
Za to pamiętam od czego zaczęła się moja mania czytania :P Od "Baśni" J.Ch.Andersena :1luvu: Do tej pory uwielbiam je czytać :!:
Zdziecinniałam czy nigdy nie dorosłam :roll:

Jeśli nie miałaś przerw w lubieniu baśni, to nigdy nie dorosłaś. :D Moje gratulacje. Jakkolwiek ja akurat Andersena nie lubię, uważam i zawsze uważałam, że jego baśnie są pełne przemocy i bardzo smutne. Ale to akurat nie tylko przypadłość Andersena jest.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Wto kwi 20, 2010 11:47 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Uwielbiam baśnie !!
Jestem dzieciuch :dance: :dance: :dance: :dance2: :dance2: :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

kotka doroty

[poprzednia][następna]