Trójkot birmański n° 1

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 18, 2010 23:03 Re: Trójkot birmański

ja to chyba mega siostra jestem-obiecuje sobie diete ,ale mi nie wychodzi ,by bylo smieszniej zaden moj kot nie jest zapasiony ;)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie kwi 18, 2010 23:13 Re: Trójkot birmański

Bo diety nie sa skuteczne, lepiej zmienic niektore nawyki zywieniowe...
trudno trzymac diete cale zycie :strach:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Pon kwi 19, 2010 0:10 Re: Trójkot birmański

ja powinnam z moja waga trzymac juz do konca zycia ....ale jest tyle pokus ....klade sie bo o 4 musze wstac...a juz widze ,ze bedzie ciezko ;)rude wola swe mry ....to znaczy ,ze mam sie klasc ;)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pon kwi 19, 2010 7:03 Re: Trójkot birmański

Doberek Trójkocie i Duża! :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon kwi 19, 2010 17:13 Re: Trójkot birmański

Witajcie :D

Z pewnym wysilkiem (zgarniajac rozlazace sie koty i starajac sie stac niewidzialna dla Pupusza, ktory, gdy tylko mnie zauwaza w poblizu, rzuca wszystko i leci sie bratac 8) ), sfocilam komiks chrupkowy, pt: "TO SAMO JEDZENIE Z CUDZEJ MICHY ZAWSZE LEPSZE" (albo "Wojna o chrupki").
Jednak zakonczenie wyszlo zaskakujace! 8O

Kiedy wreszcie podasz te chrupki?! Ile mamy tu czekac?! :twisted: Jesc, jesc!
Obrazek Obrazek

No, nareszcie! Chrup, chrup, mniam.
Obrazek Obrazek

Jednak nie wszyscy pilnuja WLASNEJ michy. Nalezy wszak zbadac inne opcje, NA PEWNO w drugiej misce jest smaczniejsze :roll:

No szooo, tylko tak sobie przechodze... przypadkiem 8)
Obrazek

Dyskretne (!) spojrzenia zza winkla, czy droga wolna :mrgreen:
Chyba mnie obserwuja, lepiej chwilke poczekac z niewinna mina :aniolek:
Obrazek Obrazek

Tu wstawic motyw muzyczny z "Rozowej pantery" prosze :mrgreen: Wujek, to moja miseczka! :crying:
Obrazek Obrazek

WSZYSTKIE miseczki sa moje, spadaj mala :smokin: Aaaaaaaaaaa, jakie dobre!! :catmilk: Lepsze! Lepsze!!! Obrazek
Obrazek Obrazek

Przylapany na goracym uczynku wyzerania z miski Fifinki :mrgreen:
:strach: Afcależenie! To nie ja! Niewinny! Pupusz niewinny! Mnie tu przeciez nie ma! :crying:
Obrazek Obrazek

Gdzie dwoch sie bije, tam trzeci(a) korzysta 8)

Kim jest?????????????? Obrazek

:surprise:

A z cudzej michy przeciez lepsze! :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Birfanka

Post » Pon kwi 19, 2010 17:20 Re: Trójkot birmański

JAk dobrze że u nas jedna miska na mokre, druga na chrupki, trzecia na wodę i to by było na tyle. No, czasem jest kolejka, ale jednego nie rozumiem - wszystkie koty szczupłe, wręcz nawet mi pochudły zimą tak że zaczęłam dokarmiać "pokątnie" a Tysiek uparcie dąży do formy kulistej. I nadmieniam że w kolejce do miski nie jest pierwszy - jego pozycja plasuje go na końcu łańcuszka, z resztą nigdy nie jest tak że koty zjedzą do czysta, zawsze po posiłku zostaje w misce trochę "na później".
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pon kwi 19, 2010 17:49 Re: Trójkot birmański

Jaki fajny komiks. A tajemniczy Don Pedro szpieg z krainy Deszczowców, to co tam robi :lol:

Ale Ty widzę rozstawiasz miski w różnych miejscach. A jakby tak wszystkie trzy obok siebie, to co by było?

Dopiero doczytuję. Moja Łapeczka torebkę brzuszną ma wiekszą od Fifinki. :cry:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon kwi 19, 2010 17:52 Re: Trójkot birmański

:D :D :D Fajne!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon kwi 19, 2010 17:53 Re: Trójkot birmański

Wspanialy komiks ....zwlaszcza z ta muzyka z rozowej pantery ;)

Z miskami zas jest tak ,ze jak dam daleko od siebie ,to Rys musi polatac i pozostale koty jedza spokojnie , jak dam kolo siebie to Rys zatarasuje trzy michy i z glowy :ryk:

anulka111

Post » Pon kwi 19, 2010 18:12 Re: Trójkot birmański

Tajemniczym Don Pedro jest Maya, czy tez raczej Maya okazala sie Don Pedrem, bo gdy Puszek umknal w panice (zorientowawszy sie, ze widze, jak wyzera cudze), po cichutku sie podkradla i zuzytkowala powstale zamieszanie w celach wlasnych, zuzytkowujac reszte chrupek :lol:

Miski sa osobno, bo naprzod Fifinka jadla karme dla kociat, a Starszaki karme dla doroslych (Puszek uwielbial wyzerac te dla kociakow, a Fifi dla doroslych :twisted: ), pozniej Fifinka dorosla do karmy dla doroslych, ale starsze zaczeley jesc karme dla seniorow (i to samo sie dzialo), potem zmienilam na Orijena i Acane i jadly to samo, ale Fifinka byla przyzwyczajona jesc w korytarzyku i ignorowala miseczke w pokoju, leciala do korytarzyka i ogladala sie na mnie wyczekujaco, ponaglajaco pomiaukujac, zreszta i tak musialam co jakis czas rozdzielac, bo Maya miala rozwolnienie po rybnej Acanie i dojadala ja Fifinka, duzym dawalam miesna, teraz musze Mayi wydzielac rybe lub mieso po odrobinie, bo jak zje wiecej, to ja znow czysci, no i troche to skomplikowane :strach: :ryk:

Teraz przy posilku z miesem lub ryba: zamykam Maye z chrupkami w pokoju, Fifi z chrupkami w korytarzyku, Puszka z ryba w lazience, Maya zje troche chrupek i ma mniej miejsca na bulimiczny atak na rybe, Puszek zawsze pol zostawia, wiec jak pojedza, to otwieram drzwi i Puszek galopuje do michy Fifinki :twisted: , sprawdzic, czy cos zostalo, Maya galopuje do lazienki wypucowac reszte ryby lub miesa, a Fifinka leci dozerac z talerza Mayi w pokoju :mrgreen:

Edit: zdjecie szablozebow :strach:
Obrazek
Obrazek

Birfanka

Post » Pon kwi 19, 2010 18:24 Re: Trójkot birmański

Jeśli dobrze zrozumiałam :spin2: w efekcie wszyscy jedzą wszystko?
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pon kwi 19, 2010 18:32 Re: Trójkot birmański

NieE.
Wszyscy usiluja jesc wszystko (no prawie, bo Fifinka jednak woli suche).
Chyba ze akurat we wszystkich miskach sa takie same chrupki, to im odpuszczam i udaje, ze nie widze 8)
Jesli maja rozne chrupki, to pilnuje, niedojedzone miski chowam (mina delikwenta, gdy dogalopuje na miejsce miski i zastanie puste miejsce-bezcenna! :twisted: )
Zla Duza, zla :mrgreen:
Obrazek

Birfanka

Post » Pon kwi 19, 2010 19:19 Re: Trójkot birmański

Birfanka pisze:(...) jak pojedza, to otwieram drzwi i Puszek galopuje do michy Fifinki :twisted: , sprawdzic, czy cos zostalo, Maya galopuje do lazienki wypucowac reszte ryby lub miesa, a Fifinka leci dozerac z talerza Mayi w pokoju :mrgreen:(...)

Proponuję stół obrotowy, żeby koteczki tyle nie biegały ;)
Po pierwszym daniu stół robi obrót i każdy dostaje pod nosek michę sąsiada :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pon kwi 19, 2010 20:06 Re: Trójkot birmański

:lol: :lol: Pomysl kuszący, tylko trzebaby koniecznie przewidziec skladane boczne scianki, bo nie ma szans na to, aby wszyscy czekali grzecznie z przemieszczaniem sie do sasiednich mich na koniec pierwszego dania 8)

Wlasnie teraz sie pozywiaja, a ja odczekuje, zeby im otworzyc te drzwi :wink:
Obrazek

Birfanka

Post » Pon kwi 19, 2010 20:46 Re: Trójkot birmański

Birfanka pisze::lol: :lol: Pomysl kuszący, tylko trzebaby koniecznie przewidziec skladane boczne scianki, bo nie ma szans na to, aby wszyscy czekali grzecznie z przemieszczaniem sie do sasiednich mich na koniec pierwszego dania 8)(...)

Kiedyś, dawno temu, na jakimś dworcu kolejowym widziałem taki patent w kasie. Klient od kasjerki był oddzielony szybą, pod którą była obrotowa płyta z wgłębieniem. Wkładało się do niej pieniądze, kasjerka obracał płytę, zabierała pieniądze i tą samą drogą odsyłała bilet :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

[poprzednia][następna]