Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 18, 2010 18:44 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

'ło matko bosko,jedyno' 8O
jakie sliczniochy z tych naszych najmlodszych kociarzy,oby nam zdrowo rosly :ok:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Nie kwi 18, 2010 18:54 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Nifredil, ty się ciesz, że on śpi i je, i lubi się przytulać, to najprzyjemniejszy okres bycia matką. :twisted: Lubię dzieci tak do trzeciego miesiąca życia,a potem najlepiej po 24 roku...
Wiora, a co ja mam powiedzieć? Teżet utknął od piątku na lotnisku w Budapeszcie, a że jutro i tak musiał być z powrotem, to nie opłacało mu się szukać pociągu... I tym sposobem robię za słomianą wdowę, noszę sobie drewno, dźwigam zakupy a wczoraj przebijałam się przez miasto pociągiem do pracy. I tak do kolejnego piątku - o ile następny wulkan nie wybuchnie, a zdaje się, obok jest jakiś większy.
<spluwa przez lewe ramę>

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie kwi 18, 2010 20:44 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

przykro m i Megana :(
ten drugi wulkan nazywa sie Ketel i wiem juz cos psiocza ze ten pierwszy moze go rozbudzic

slyszalam ze na polandia przestrzen powietrzna jest juz otwarta
z tym ze u nas nie i u angoli rowniez nie bo dzis nas znow zadymilo :evil:
glowa mala co sie porobilo :roll:

nawet jesli mojego lotu nie odwolaja to bede miala stresa jeszcze wiekszego jak normalnie bo ja nigdy do konca ludziom nie ufam i jakos nie chce mi sie wierzyc ze nad polska jest juz ok :roll:
choc juz nawet nie oto sie rozchdzi
bazarki chcialam porobic
plany mam z nimi piekne
a jesli dalej bedzie pylasto to nici z planow i kotki nasze kochane ucierpia :(

wiora

Post » Nie kwi 18, 2010 21:15 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Bardzo mocno dziękuje Ci Iza za wypozyczenie klatki :1luvu:
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Pon kwi 19, 2010 10:32 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Antoś dziękuje za słowa uznania :D

Nifredil-Maciuś słodki, jak ja uwielbiam, kiedy i mój śpi z rączkami do góry...

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Pon kwi 19, 2010 10:36 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Aglo, Nifredil macie Cudne Dzieci.Niech rosną z Nich przyszli Silni Kociarze. Takich nam Bardzo potrzeba. :ok: :ok: :ok:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon kwi 19, 2010 10:37 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Wiora Mocno zaciskam kciuki :ok: :ok: :ok:

iza71koty

Post » Pon kwi 19, 2010 12:35 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Sprawa wygląda tak ze jedna z kotek, czyli mama Blusi prawdopodobnie sie okociła. Niestety nie mam bladego pojęcia skad ta kotka przychodzi i kiedy. :|
Podejrzewam ze znajac dwa miejsca w których karmie, bazuje na resztkach pozostawionych przez inne koty.
Szczeście w nieszcześciu ze przypuszczalny dość rozległy teren na którym żyje, jest dość bezpieczny.
DzisIaj będe próbować łapać ciężarną z Tęczy. Bardzo proszę o kciuki.

iza71koty

Post » Pon kwi 19, 2010 13:13 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

ja zaciskam mocno :ok: :ok: :ok:
zeby sie udalo :ok:

wiora

Post » Pon kwi 19, 2010 15:53 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Witam popołódniowo :) Oczuwiście kciuki za złapanie zaciążonej :ok: :ok: :ok: Iza przelew poszedł dzisiaj
Ja się cieszę że śpi i je i oby mu tak zostało :D Aglo takie spanko najbardziej rozczula ja tez je uwielbiam..
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Wto kwi 20, 2010 0:43 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Witam Dziewczyny. Jak zauwazyłyście wracam teraz pożniej. Ma to duzy zwiazek oczywiscie ze zmiana czasu jak i tym ze pory karmienia muszę dostosować do okolicznosci. Mam tu na myśli głównie wyprowadzanie psów na spacery, obecnosć ludzi czy inne warunki, które nam nie sprzyjaja. :|
Jak juz pisałam wczesniej od piatku mamy rybkę. Szał był tak wielki ze moje koty w domu jadły w zaparte. :D Choć dokładałam kilka razy, co chwilę było pusto w miskach.Koty na dworzu równierz z wielka radościa przyjeły pojawienie sie gotowanej rybki. Były lekko zdziwione i z tym większa radoscią czekały nastepnego dnia. :D
Trochę nam sie kilka spraw skomplikowało.Mam tu na myśli min. sprawy związane ze sterylkami. Pomoc NOT z przyczyn zdrowotnych nie bedzie mozliwa. I niestety nie pomoże tu nawet zwrot kosztów paliwa. :| Ola własnie dzisiaj dostała maila z taka informacją, co pewnie potwierdzi Wam jutro na wątku.
W tych okolicznościach musimy się zastanowić co robić dalej i jak to zrobić.Niestety z całą pewnością nie uda sie zrobic wszystkiego.
Kłopot sprawia mi kotka z Tęczy. Juz wiem ze raczej nie złapię jej na pułapkę.I to z dosć prostej i prozaicznej przyczyny. Kotka jest rano karmiona przez Karmicielke.Koty karmione są w grupie i kotka nigdy nie je sama na uboczu. W momencie postawienia klatki obchodzi ja bokiem i idzie jesć przy innym kocie. W tym miejscu nie ma mozliwosci izolacji pozostałych kotów.
Jedyną opcją która tu wchodzi w grę jest łapanie ręczne.Jednak kotka w momencie pojawienia się czegoś czego nie zna czyli klatki transporterka a nawet torby transportowej traci zainteresowanie jedzeniem a staje się bardzo czujna.
Od dwóch dni jej zachowanie nieco sie zmieniło. Potrafi jesć przy nodze. Staram sie wiec wykorzystać ten fakt i głaszczę ja przez moment przy posiłku.W ten sposób będę dalej próbować ją łapać.Dzisiejsze kolejne podejście z klatka udowodniło mi jedynie ze to zmarnowany czas, niepotrzebne wożenie i kolejna nadzieja która przepadła. A czas idzie do przodu. Na niekorzyść. Kotce brzuszek rosnie, zbliza się termin wznowienia prac porzadkowych na Tęczy.
Niestety druga kotka od Karmicielki też jest cięzarna.Z nia tez jest spory kłopot. Nie zawsze mozna ją zastać bo koty ją przepędzaja. Tu sytuacja jest duzo powazniejsza, bo kotka nie moze nawet wejść do altanki.Dzis ta kotka nie pokazała sie wcale. Miałam mieć na jutro złapane dwie cieżarne kotki, które miały zostac zabrane na sterylki przy okazji inerwencji w pobliżu. Nie mam zadnej.Jeśli uda mi sie złapać, to nie wiem jakie sa szanse na transport w tym tygodniu.

iza71koty

Post » Wto kwi 20, 2010 0:44 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Aguś Pięknie Dziękujemy za Wsparcie. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iza71koty

Post » Wto kwi 20, 2010 0:55 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Tak jak przypuszczałam Patryk wyczaił Juniorka. :| Poszedl taki kawał do niego, aby mu pokazać kto tu rzadzi. Zapomniał nawet o tym ze oczka nie ma. Do walki nie doszło, bo jak Juniorek go zobaczył, to sam spanikował i dał dyla wstecz. Od dwóch dni musieliśmy przenieść stołowkę Juniorka żeby zejść Patrykowi z oczu i uszu.

iza71koty

Post » Wto kwi 20, 2010 1:12 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Nadal nie wiem co się dzieje z Teodorkiem, Negritką ,Misiaczkiem. To kotki z moich działek. :(
Zaginał w miescie Kumpel Dorci i Gacuś.Do tej pory nie znam losu Borsuka, który w ostatnim czasie bardzo podupadł na zdrowiu. :( Nic nie odkryłam też w sprawie Maciusia. :(

Do dnia dzisiejszego nie trafiłam ani na Olusia ani na jego szczatki na Tęczy.Równierz nie znany jest mi los Arniego z Tęczy. :(
Nie odnalazłam sladów ani ciał starej Szaro Burej koteczki ani kotki od karmicielki, która podejrzewam ze miała astmę.To samo dotyczy młodziutkiego Whiskasika od Karmicielki i jego siostry o maści Pingwinka. :(
Na Tęczy pojawiła się tuż po powodzi kotka masci krówka. Dwa razy ja tylko widziałam.Wiosną ubiegłego roku pojawiał się bardzo płochliwy, strasznie wychudzony biało czarny kocurek. Po nim ślad też zaginał już dawno. :(

Przy kanale na Tęczy natrafiłam na ciało wydry.Jakieś zwierzę ją jakiś czas temu zabiło.Na szyji widoczna krew.

Stelcia i Dasza mają urojone rujki.Buba bardzo mocno się zestarzała i zaczyna mieć problemy z poruszaniem. :| To bardzo stara koteczka. Jest z nami od samego poczatku. Zaczęłam ja dokarmiać jako pierwsza.Martwię się o nią.

Idę spać Dziewczyny. Dobranoc. :)

iza71koty

Post » Wto kwi 20, 2010 7:27 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Witam....no to się porobiło 8O Nie zazdroszczę kłopotów :( mam tylko nadzieje ze wszystko sie poukłada ...trzymam kciuki :ok:
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

[poprzednia][następna]