pamiętnik Agusi - Agusia nie zyje [*]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 18, 2010 14:44 pamiętnik Agusi - Agusia nie zyje [*]

Drogi pamiętniczku
Ostatnio tyle się dzieje, że aż kręci mi się w głowie. Muszę zacząć to wszystko spisywać. Nigdy wcześniej nie słyszałam słowa weterynarz, a dom to było miejsce dziwne i niedostępne. A tu nagle kilka wizyt u weterynarza i najpierw jeden dom, a teraz drugi.
Razem ze mną przyjechał taki jeden kocur, trochę go znam ale teraz pachnie jakby trochę inaczej. Miałczał całą drogę i przeszkadzał mi spać.
Tu gdzie teraz jestem pachnie innymi kotami i słyszałam, że jakieś dwa kręcą się za drzwiami. Jeszcze z nimi nie rozmawiałam.
Dwunoga, która się nami opiekuje powiedziała, że mam do dyspozycji kuchnię. A jak zostanę wyleczona to wypuści mnie "na pokoje". Brzmi intrygująco.
Dostałam jeść i pić, i pokazała mi kuwetę.
Trochę się boję jak sobie poradzę.
Kocur, duża mówi na niego Poldek, został zamknięty w klatce. Osyczał dużą i próbował ją podrapać. Głupi jeden. Ja pozwoliłam się pogłaskać, obciąć sobie pazurki i zakropić oczy. I nie dostałam żadnej klatki, mogę chodzić po całej kuchni. Gdyby był uprzejmiejszy to też pewnie mógłby tu chodzić. Trochę szkoda bo nie mam się do kogo przytulić. Ale i tak wolę to niż klatkę. Głaskanie dużej jest całkiem przyjemne.
Ostatnio edytowano Sob cze 26, 2010 12:10 przez Killatha, łącznie edytowano 5 razy
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Nie kwi 18, 2010 14:48 Re: koty Milenki - pamiętnik Agusi

Melduje się w wątku!

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie kwi 18, 2010 14:50 Re: koty Milenki - pamiętnik Agusi

I ja jestem

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie kwi 18, 2010 15:15 Re: koty Milenki - pamiętnik Agusi

halo my tez sie meldujemy :1luvu:

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Nie kwi 18, 2010 15:21 Re: koty Milenki - pamiętnik Agusi

Basiu, cóż ja mogę powiedzieć, mogę Ci tylko z całego serca podziękować :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Czarny, nie rób wstydu, proszę! :twisted:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Nie kwi 18, 2010 15:28 Re: koty Milenki - pamiętnik Agusi

Basiu-Dobra Duszo-dziękuję,dziękuję,dziękuję!!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie kwi 18, 2010 17:34 Re: koty Milenki - pamiętnik Agusi

zabers-knuj też dziękuje (wpisując się pokątnie i zza węgła). :P
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie kwi 18, 2010 20:08 Re: koty Milenki - pamiętnik Agusi

milenap pisze:Czarny, nie rób wstydu, proszę! :twisted:

hehehe, może Czarny odrabia zaległości z podróży - "dobra, byłem grzeczny, ale wszystko ma swoje granice!" ;)
a swoją szosą - Poldek.... hmmm, wyczuwam w tym imieniu spadek po Polindzie :D
KotkaWodna

Post » Nie kwi 18, 2010 20:28 Re: koty Milenki - pamiętnik Agusi

miałam już iść spać ale doniosę - Poldek zjadł trochę gourmeta, suchym RC wzgardził
myślę, że pierwsze lody zostały przełamane
ale syczy na mnie i warczy okrutnie
z kuwety żadne jeszcze nie skorzystało
Agusia jest cudokotem
mizia się i wystawia do głaskania wszystko
zjadła trochę suchego i trochę mokrego
poczekam do jutra, może będzie urobek
Poldka się boje tykać
mam mu dać waleriany :roll:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Nie kwi 18, 2010 22:50 Re: koty Milenki - pamiętnik Agusi

No proszę jaki hrabiunio się juz z niego zrobił :twisted: wybredny :twisted:
Killatha, oba siku zrobiły dzis rano, kupy były wczoraj.

Co do walerianki, to Poldek fajnie na nią reaguje, tzn. ja mu zawsze kilka kropelek dawałam na kocyk, szczególnie jak wkladałam czysty, albo jak przekładałam go do transporetra, zeby klatke umyć.

On na pewno boi sie reki, która zbliża się na wprost jego pysia, dzis w aucie, jak mu wcisnęłam palca z boku transporterka, to spokojnie dotknęłam nosek i było zupełnie bez stresu. Ale reka na wprost, to jeszcze zagrożenie. Agusia miała tak samo pierwszego dnia, zresztą z tego co widziałam, to miała jeszcze nawet dzis rano takie "przebłyski", ze jak są wyciągniete rece, to jest też chwila zastanowienia czy dac sie miziać.

Przypomniało mi sie jeszcze, ze Agusia bardzo lubi wątróbkę, u mnie dostała 2 razy, to było najlepsze ze wszystkiego :wink: :lol:

Killatha, bede w lecznicy jutro albo we wtorek najpóźniej, to wezme te wydruki obu kotów i wyślę, przepraszam, zupełnie wczoraj zapomniałam o tym.

Sterylke i kastracje miały oba tego samego dnia, Frontline tez, u Agusi będzie też ten drugi zabieg usuniecia przepuklinki i cysty. Poldek odrobaczony już pierwszy raz był, Agusia w domu nie była jeszcze odrobaczana, z powodu sterylki, drugiej narkozy i antybiotyku.

Killatha dziekuję Ci ogromnie za szansę, jaką dajesz tym dwóm stworkom :1luvu: szczególnie niedobremu Poldkowi :wink:

milenap

Post » Pon kwi 19, 2010 7:44 Re: koty Milenki - pamiętnik Agusi

melduje sie i ja :)
faktycznie Czarnotka chyba postanowił odreagować sobie bądź co bądź bardzo spokojną podróż i teraz pokazuje rogi :twisted:
ale ja wiem, że on w końcu się przełamie. u Milenki zabrakło raptem kilku dni, a jak nic byłyby pierwsze nieśmiałe głaski. Chłopak bardzo chce, ale tez i bardzo się boi. To tylko kwestia czasu :mrgreen: oby był on jak najkrótszy :ok:
A Agusia.... mmmmmm :) cud dziewucha i tyle :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

siasia1981

Od: Śro lut 25, 2009 8:45

Post » Pon kwi 19, 2010 8:07 Re: koty Milenki - pamiętnik Agusi

Dzień dobry, też się melduję :)
Poldek przygotowania do odreagowania rozpoczął w podróży ;) Już w samochodzie sygnalizował "ja tu jestem" i nie ustawał w próbach forsowania transporterka. Basiu, chyba nasze towarzystwo tak na niego podziałało skoro wcześniej był spokojny :ryk:

Trzymam kciuki za Twoich nowych podopiecznych :ok:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Pon kwi 19, 2010 13:30 Re: koty Milenki - pamiętnik Agusi

A może on się Wam żalił, jakie to straszne babsko mu krzywde robiło :lol:

Mam nadzieje, ze szybko się przełamie. Dziś mijają dokładnie 2 tygodnie od ich złapania. Agusia była kotką na pewno urodzoną na dworze, ona nigdy nie pozwoliła mi się nawet za bardzo zbliżyć do siebie w czasie karmienia, a w domu w ciągu kilku godzin wyszła z niej przemiła koteczka, która tak bardzo potrzebuje człowieka. Polduś się bardziej boi jednak, zaraz po kastracji (pierwszego albo drugiego dnia) chciałam mu wymienic kocyk, posprzątać klatke dokładnie, jak zobaczył, że mam ręce zbyt blisko niego, to biedny się wcisnął w kącik i zsiusiał pod siebie. Nie próbował mnie wcale atakować, tylko siedział przestraszony. Dletgo potem przy sprzątaniu przekładałam go do transporterka, zeby mu zaoszczedzić stresu.
Ale z każdym dniem było widać, ze te reakcje są coraz słabsze.

Polduś, doceń to co cię spotkało i bądź grzeczny :twisted:

milenap

Post » Pon kwi 19, 2010 15:45 Re: koty Milenki - pamiętnik Agusi

Drogi pamiętniczku
Ten głupi Poldek zrobił wielką kupę na kocyk zamiast do kuwety. I strasznie śmierdziało zanim duża to sprzątnęła. A potem siadł sobie do miski z jedzeniem. A jak duża chciała sprzątnąć tą jego kupę to ją podrapał. I duża musiała zabrać mu kocyk. Teraz musi siedzieć na gazecie i podkładzie zamiast na mięciutkim kocyku jak ja.
Ja poszłam grzecznie do kuwety jak duża mi pokazywała.
I mam kartonik do którego mogę się schować.
Duża daje mi kropelki do oczu. Bardzo tego nie lubię ale później oczy jakby mniej mnie szczypią. To chyba dobrze prawda? W lusterku jeszcze się nie przeglądałam ale mniej płaczę więc chyba i oczy mam ładniejsze.
I wieczorem, i rano dostaję antybiotyk z masełkiem. To jest bardzo smaczne i sama zlizuję z łyżeczki.
Ufff, strasznie dużo wrażeń jak na taką malutką kicię jak ja. Dobrze, że mogę się schować do swojego kartonika i wszystko przemyśleć.
A Poldek ma klatkę przykrytą ciemnym materiałem. Podobno żeby mniej się bał.
Ostatnio edytowano Wto kwi 20, 2010 17:11 przez Killatha, łącznie edytowano 1 raz

Killatha

Post » Pon kwi 19, 2010 15:55 Re: koty Milenki - pamiętnik Agusi

O? Widzę, że nie tylko ja mam Parszywka... Poldek ma też trochę taki parszywkowy temperament.

kianit

Od: Pon paź 12, 2009 17:14

[następna]