Fundacja Kocia Dolina KRYZYS! ZAWIESZAMY DZIAŁALNOŚĆ :( s.11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 18, 2010 19:37 Re: Fundacja Kocia Dolina komunikat ws. forumowiczki cypisek s.6

Co do Cypiska to może zamiast rzucać kamieniem, zadumy trochę. Jak doczytałam są to koty do adopcji, są ogłoszenia. Leczyła je!!!!!!cóż czasami człowiek z bezradności robi dziwne rzeczy. Wystarczy przebrnąć tytułami po wątkach.
Najlepiej teraz rzucać kamieniami, z tego co domniemywam koty zostały dalej u niej tak ?? Koty te jedzą , chorują wymagają opieki ,miłości. Szukajmy dobrych rzeczy w tym wszystkim. Wymaga to wszystko ogromnego poświecenia i czasu z jej strony.. Czy coś się zmieniło teraz ? jest gorsza ?? inna??

Uważam ,że właśnie teraz my tu z forum powinniśmy jej pomóc a nie znęcać się .
Zrobiła dużo dobrego, nie zapominajmy o tym.resztą cały czas robi, przecież nam chodzi tylko o dobro kotów. Może zapytajmy czy czegoś jej potrzeba ??
Można zawsze napisać na pw. Kij ma dwa końce.!!!!!

szar pej

Od: Sob sty 23, 2010 17:03

Post » Nie kwi 18, 2010 19:39 Re: Fundacja Kocia Dolina komunikat ws. forumowiczki cypisek s.6

dokonała też na koszt Fundacji zakupu karmy ROYAL CANIN Urinary 6kg oraz pasty BIOWET Uro-pet (są to produkty stosowane wyłącznie u kotów z przewlekłą niewydolnością nerek).

8O 8O 8O
Wet wam to powiedział? Dla nerkowców jest renal, urinary i uro-pet to karmy i pasta dla SUKowców ze struwitami :roll:

edit
Fundacja Kocia Dolina oczekuje od Iwony J. zwrotu kwoty 800,90 zł, którą to wykorzystała niezgodnie z przeznaczeniem.
Czy to jest kwota tylko za prywatne koty, czy też za tymczasy?
Ostatnio edytowano Nie kwi 18, 2010 19:42 przez Jana, łącznie edytowano 1 raz

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie kwi 18, 2010 19:41 Re: Fundacja Kocia Dolina komunikat ws. forumowiczki cypisek s.6

Cameo pisze:No cóż, jaka szkoda że wydała te pieniądze na koty a nie na ciuchy czy kosmetyki. Właśnie dlatego nie współpracuje z fundacjami, wolę leczyć koty za swoje pieniądze, niż tłumaczyć się później, na co i ile wydałam.

Teraz koty cypiska zostaną bez wsparcia, bo wątpie żeby po czymś takim, ktoś pomógł cypiskowi. KD - jesteście super, naprawdę.

Iwonka, Ty im nic nie zwracaj. Wiem ile masz kotów, ile to wszystko kosztuje. Nie żyję na księżycu, w przeciwieństwie do niektórych forumowiczów.

W sumie też dopiszę się do tego. Fundacja jesteście naprawdę wielkie.
Może weźmiecie od niej trochę kotów, tych które zostały teraz bez żadnego wsparcia. :twisted: Nie?? no to dalej....hurra na jednego..!!!!!!

Fundacja ma szczytne cele.. pomagać zwierzętom...a teraz co robicie ???? szkodzicie.

szar pej

Post » Nie kwi 18, 2010 19:44 Re: Fundacja Kocia Dolina komunikat ws. forumowiczki cypisek s.6

szar pej pisze:Co do Cypiska to może zamiast rzucać kamieniem, zadumy trochę. Jak doczytałam są to koty do adopcji, są ogłoszenia. Leczyła je!!!!!!cóż czasami człowiek z bezradności robi dziwne rzeczy. Wystarczy przebrnąć tytułami po wątkach.
Najlepiej teraz rzucać kamieniami, z tego co domniemywam koty zostały dalej u niej tak ?? Koty te jedzą , chorują wymagają opieki ,miłości. Szukajmy dobrych rzeczy w tym wszystkim. Wymaga to wszystko ogromnego poświecenia i czasu z jej strony.. Czy coś się zmieniło teraz ? jest gorsza ?? inna??
Uważam ,że właśnie teraz my tu z forum powinniśmy jej pomóc a nie znęcać się .
Zrobiła dużo dobrego, nie zapominajmy o tym.resztą cały czas robi, przecież nam chodzi tylko o dobro kotów. Może zapytajmy czy czegoś jej potrzeba ??
Można zawsze napisać na pw. Kij ma dwa końce.!!!!!

Widze, ze bledne jest tu rozumienie kilku rzeczy.
1. to nie sa niczyje pieniadze, ktore mozna wziac ot tak sobie. to pieniadze fundacji, pochodzace z datkow, skladek najczesciej. jezeli daje sie je osobie, ktora za nie leczy wlasne koty to tym samym odbiera sie te pieniadze innym kotom
2. wydanie pieniedzy na cel inny niz deklarowane jest nieuczciwoscia. cypisek nie dostala tych pieniedzy do swojej dyspozycji tylko na leczenie OKRESLONYCH, fundacyjnych kotow. niedopuszczalna nieuczciwoscia jest uznawanie, ze skoro wydala w ogole na jakies koty to jest ok. nie jest ok bo dopuscila sie czynu nieuczciwego - wprowadzenie w blad lekarza, leczenie wlasnych kotow na konto fundacji
3. jezeli ktos ma koty to jest jasne, ze wlasne koty leczy za swoje pieniadze a nie za pieniadze dla tymczasow. chyba, ze lojalnie uprzedzi, dostanie zgode...
4. nie mozna bezradnoscia tlumaczyc nieuczciwych dzialan. a wykorzystanie pieniedzy niezgodnie z przeznaczeniem jest nieuczciwoscia.
5. widze, ze probuje sie tu utopic czyn nieuczciwy, rozwodnic jego znaczenie, umniejszyc. sluzy temu pokazywanie, ze pzreciez robi tak duzo, ze koty potrzebuja jesc, byc leczone. to wszystko prawda ale w niczym nie zmienia to odpowiedzialnosci za popelnienie niedobrego czynu jakim jest niezgodne z przeznaczeniem wydanie pieniedzy
6. to, ze ktos robil i robi dobre rzeczy ani o troche nie zmniejsza odpowiedzialnosci za to, co zrobil zlego.
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Nie kwi 18, 2010 19:54 Re: Fundacja Kocia Dolina komunikat ws. forumowiczki cypisek s.6

Ewaa6, dziękuję za głos rozsądku i racjonalne wypunktowanie istotnych kwestii.

Jana może masz rację. Przyznaję, nie wiedziałam o tym, w takim razie zmienię ten fragment, żeby nie raził. Ale taki właśnie produkt widnieje na fakturze, bo takie zapotrzebowanie zgłosiła nam cypisek dla Cypisa.

Edit: Jana, doczytałam pytanie. Kwota 800,90 zł jest kwotą, która została przeznaczona na inne niż uzgadniane z nami cele. Zawierają się w niej:
- koszty leczenia rudego persa Maxa (był leczony jako Cypis, czyli ten kot: http://www.kociadolina.pl/adopcje,42,Cypisek.html)
- koszty leczenia Rudzi (była za tę kwotę leczona szylkretowa kotka w wieku 7 lat i 3 miesięcy; kotka Rudzia zgłaszana przez Cypiska Fundacji to ta kotka: http://www.kociadolina.pl/adopcje,adopt ... udzia.html )
- 2 szczepienia kota Dżekusia wykonane we wrześniu 2009 (koty tymczasowe cypiska trafiły pod opiekę Fundacji 24.11.2009)

W przypadku pozostałych wydatków cypiska na koszt Fundacji nie stwierdzono nieprawidłowości.
Ostatnio edytowano Nie kwi 18, 2010 20:04 przez reddie, łącznie edytowano 1 raz

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Nie kwi 18, 2010 19:59 Re: Fundacja Kocia Dolina komunikat ws. forumowiczki cypisek s.6

Z tego co czytam to wszystkie koty są do adopcji.... to jakie prywatne.
Może będziesz w stanie poszukać im domów co?? bo teraz jak widzę koty zostały same sobie. Fundacjo...Krewetka to był ostatni powrót z adopcji po paru miesiącach. Wzięła go do siebie, to może tak domek znajdziecie mu skoro został przez was skreślony.

szar pej

Post » Nie kwi 18, 2010 20:01 Re: Fundacja Kocia Dolina komunikat ws. forumowiczki cypisek s.6

reddie pisze: Jana może masz rację. Przyznaję, nie wiedziałam o tym, w takim razie zmienię ten fragment, żeby nie raził. Ale taki właśnie produkt widnieje na fakturze, bo takie zapotrzebowanie zgłosiła nam cypisek dla Cypisa.

No to może Cypis jednak się zatkał? :wink:
Poza tym chcecie, żeby oddała całą kwotę, czy tylko tę część, która poszła na leczenie nie uzgodnione z wami?

Mam rację, aktualnie mam w domu i nerkowca i SUKowca :wink:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie kwi 18, 2010 20:23 Re: Fundacja Kocia Dolina komunikat ws. forumowiczki cypisek s.6

szar pej pisze:Z tego co czytam to wszystkie koty są do adopcji.... to jakie prywatne.
Może będziesz w stanie poszukać im domów co?? bo teraz jak widzę koty zostały same sobie. Fundacjo...Krewetka to był ostatni powrót z adopcji po paru miesiącach. Wzięła go do siebie, to może tak domek znajdziecie mu skoro został przez was skreślony.

Na stronie forum Kociej Doliny czytelnie jest napisane,
cytat"Leczyła w ten sposób prywatnego kocura Maxa (rudego persa) , podczas gdy Fundacja informowana była, że leczenie dotyczy kocura Cypisa (czarnego dachowca)."

Trzeba czytać ze zrozumieniem.
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Nie kwi 18, 2010 20:24 Re: Fundacja Kocia Dolina komunikat ws. forumowiczki cypisek s.6

Dzięki Jana. Człowiek się uczy całe życie :)

Co do Cypisa - rozmawiałam z lekarzem, bo się z nim spotkałam osobiście, on mówił, że czarny dachowiec o imieniu Cypis nie był u niego w lecznicy i nie może potwierdzić choroby u takiego kota. A to ta lecznica wystawiała faktury na Fundację za leczenie Cypisa.

A jeśli chodzi o zwrot pieniędzy - oczywiście rzecz dotyczy tylko tych 800,90 zł, które poszło na leczenie nie uzgadniane z nami.

Edit: Usunęłam z informacji na forum KD to, co wcześniej napisałam o karmie Urinary i paście Uro-pet. Coby nie raził mój brak wiedzy :oops:

reddie

Post » Nie kwi 18, 2010 20:41 Re: Fundacja Kocia Dolina komunikat ws. forumowiczki cypisek s.6

Może warto zapytać Cypisa u którego była weta. W necie wyczytałam ,że jest tam nie tylko jedna lecznica. Więc ...

Cypisek ma wyniki kota ,miał jakieś szczawiany w moczu, białko 300. Kupowała to co zalecił lekarz, więc chyba to już wina lekarza ,że źle leczy....
Koty są jej na Rubenalu 75, ipakityne. Ma je 4 .

szar pej

Post » Pon kwi 19, 2010 11:45 Re: Fundacja Kocia Dolina komunikat ws. forumowiczki cypisek s.6

Chciałam zagłosować ale nadal nie ma ankiety :?

novena

Od: Wto lis 28, 2006 22:42

Post » Pon kwi 19, 2010 11:52 Re: Fundacja Kocia Dolina komunikat ws. forumowiczki cypisek s.6

Przedstawiliśmy cypiskowi propozycję, żeby wyjaśnić kwestię przewlekłej niewydolności nerek u czarnego dachowca Cypisa. Propozycja została też podana do publicznej wiadomości, w wątku na forum Kociej Doliny :arrow: http://forum.kociadolina.pl/vt_komunika ... &f=8&t=152

reddie

Post » Pon kwi 19, 2010 11:55 Re: Fundacja Kocia Dolina komunikat ws. forumowiczki cypisek s.6

novena pisze:Chciałam zagłosować ale nadal nie ma ankiety :?

Ano nie ma. Może wieczorem już będzie?

reddie

Post » Pon kwi 19, 2010 14:13 Re: Fundacja Kocia Dolina komunikat ws. forumowiczki cypisek s.6

Ankieta już jest. Ode mnie poszedł głosik ;) i namawiam innych do głosowania.

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pon kwi 19, 2010 14:56 Re: Fundacja Kocia Dolina komunikat ws. forumowiczki cypisek s.6

Głos oddany.Trzymam kciuki za wygraną :ok:
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

[poprzednia][następna]