Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Anda pisze:Amiko, mój "Amikowyserniczek" nie był zdeptany a wyglądał podobnie![]()
Piekłam go tuż przed wyjazdem na sygnale do szpitala i popękał jak cholera. /zestresował się czy co/
Ale zjedlimy dzisiaj do końca.
Erin pisze:Hop, hop!
Co słychać?
Erin pisze:Cześć Czupurki!
Co u Was słychać?
Erin pisze:Współczuję Aniu z powodu pogrzebu
To dodatkowy ból w tych trudnych dniach - bardzo współczuję
Erin pisze:Mnie też to wszystko dołuje.
Zgadzam się, każdy ma prawo przeżywać to, co się dzieje po swojemu.
Ale obrażać innych, zwłaszcza za odmienne poglądy - nie.
Na to zgody być nie może.
Amika6 pisze:
To samo dotyczy moich emocji, nie oczekuję by inni je podzielali i nie obrażam się jeśli ktoś ma je odmmiene.
Zgoda buduje, niezgoda rujnuje ....
Erin pisze:Amika6 pisze:
To samo dotyczy moich emocji, nie oczekuję by inni je podzielali i nie obrażam się jeśli ktoś ma je odmmiene.
Zgoda buduje, niezgoda rujnuje ....
Co do osób o odmiennych poglądach, to ja przede wszystkim ich nie obrażam.
Natomiast, co do zgody i niezgody - dobrze napisane
I dotyczy to nie tylko prywatnych relacji, ale ogólnie wzajemnych stosunków w narodzie.
Amika6 pisze:Iza wybacz szczerość ale chyba w tym wątku mogę sobie na nią pozwolić.
Fakt ... nie obrażasz, ale piszesz to w taki sposób, że jest to odbierane "zaczepnie".
A w innym wątku odniosłam wrażenie, że nie zrozumiałaś się z piszącym i wyszło jak wyszło.
Głupio też poczułam się po Twoim zdziwieniu, jak forum przycichło i nikt nie zareagował na Twoją wypowiedź, że nie wierzysz by nikogo to nie obeszło.
To tak jakbyś była rozczarowana brakiem reakcji i oczekiwała od innych uzewnętrzniania na forum emocji innych (osobiście odebrałam to jakbyś nas cioteczki zganiła za jej brak).
Dla mnie na przykład to był szok, niedowierzanie i jakaś irracjonalna nadzieja, że tak naprawdę to się nie zdarzyło.
Żal mi Tych zmarłych i jeszcze bardziej Ich rodzin, bo to je dotknęło najbardziej. Ale nie ma we mnie rozpaczy, i nie będę jej udawała.
Czy to świadczy o mnie źle, czy taka postawą obrażam czyjeś uczucia, czy jestem gorsza od tych, którzy przeżywają to bardziej.
Uważam, że nie.
Erin pisze: A tak wracając do normalnych spraw - co słychać u Dyziaków? Bo do Snejkusia dzisiaj pewnie nie zajrzysz?
Amika6 pisze:No i mamy kwiecień więc jakąś urodzinową sesję foto jestem im winna
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510, LimLim, puszatek, Szymkowa i 101 gości