SchronWro WĄTEK ZAKOŃCZONY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 17, 2010 14:56 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

a te cuda będę mogła osobiście głaskać ..... i nawet posłanka słać i buteleczki wyparzać 8) :mrgreen:
Obrazek
Figaro, zadeklarowała że pomoże w adopcjach maluszków jak trochę podrosną :1luvu:
uffff :1luvu: wiedziałam Agness że jak Twoja ręka się do tego przyłoży to trzydniowym oseskom z ulicy dopisze szczęście
no i miałam tą radośc je karmić :D mamusia kociaków jest przemiła, przyjęła cztery sierotki i mając teraz osiem maluszków znosi je cierpliwie :roll:
Ostatnio edytowano Pon kwi 19, 2010 23:21 przez jessi74, łącznie edytowano 1 raz

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob kwi 17, 2010 15:00 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

Agness78 pisze:Z dobrych nowin :)

Dzisiaj zabrałam ze schroni kotkę srebrno-burą, bardzo miłą jako matkę karmiącą do kociąt.
Kotka miała maluszki od kilku dni nie karmiła. Niestety zupełnie nie zaakceptowała maluchów :cry:
wręcz zaczęła je atakować 8O Kicia została u Beatki na DT. Nie może wrócić do schronu :(
Nie chcemy żeby z powrotem trafiła do swojej pseudo-opiekunki :( Będziemy szukać jej domu :!:
Obrazek

W związku z tym pojechałam do schronu po dzikuskę z 4 maluszkami biało-burymi ( około 2 tygodniowe ).
Kotka jest w DT u Beatki (od jessi74). Beatka stopniowo będzie dokładać jej maluszki ( takie 3 dniowe oseski :1luvu: )
Przed chwilą dowiedziałam się że pierwszego już zaakceptowała :ok: :ok: :ok: Mały dossał się do cyca :ok:
Oby z kolejnymi poszło równie gładko :ok: :ok: :ok:

Obrazek

Bardzo prosimy o wsparcie finansowe dla Beatki
:oops:
Nasze fundusze już się kończą.... a pomoc będzie bardzo potrzebna :!:

Dolaczam sie do prosmy Agness :!:
U Beatki sa obecnie (3 tymczasy z tąd viewtopic.php?f=1&t=109673)
oraz Kamilka, która bez przerwy ma remisje calci oraz dzisiejsza mamka ze schronu no i Pumek.

A w drugim mieszkaniu Beatki obok mamka z 8 maluszkami,
Brdzo prosimy o wsparcie fin :!: :!: :!:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Sob kwi 17, 2010 15:04 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

dagmara-olga pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=110208&p=5859937#p5859937
bluzka benetton i żakiet vero moda.
Agness78 - wrzuć proszę link do wątków tych kociaków czy innych wg Twego uznania.
A ja siedze i czekam w sklepiku :-)
:1luvu:
ja też jutro zrobię jakiś mały bazarek- kosmetykowy
i zachęcam do lektury, tych którzy jeszcze nie czytali viewtopic.php?f=20&t=109660

jessi74

Post » Sob kwi 17, 2010 16:57 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

A my dzisiaj zabraliśmy Wilczkę na badania. Poszliśmy do auta, jak zwykle ja czekałam aż Tż wyjdzie żeby postawić blokadę patrze a tu pod ścianą idzie kotek myślę sobie szkoda, że nie mam saszetki wysypałabym to może by zjadł...Patrze a to to leci do mnie 8O Widzę, że kotek ma przecież dopiero kilka miesięcy. No to co innego miałam zrobić... wzięłam do domu zamknęłam w łazience i heja najpierw z Wilczką na badania później z kicią. Koteczka jest bardzo miziasta, jest prawie cała biała :1luvu: Ma ok 6-7 miesięcy.
Nie wiecie może czy dostałabym na nią talon na sterylkę ?? (po odebraniu auta od mechanika trochę krucho u mnie z finansami :? )
A wiecie co jest najlepsze, że niedaleko stali inni ludzie ale ona przybiegła właśnie do mnie :roll:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob kwi 17, 2010 17:42 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

"5. Na tyłach jest kotka z 3 maluszkami ( ok 4 tyg ), które zaczynają już samodzielnie jeść.
Maluszki podobno są leczone na grzybka. Jest bury, czarny i trikolorka ( wg info od Leśnej tri jest już zarezerwowana )"

Rezerwacji nie ma :> ja ją poprostu biorę :]

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Sob kwi 17, 2010 18:30 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

jessi74 pisze:a te cuda będę mogła osobiście głaskać ..... i nawet posłanka słać i buteleczki wyparzać 8) :mrgreen:
Obrazek
Figaro, zadeklarowała że pomoże w adopcjach maluszków jak trochę podrosną :1luvu:
uffff :1luvu: wiedziałam Agness że jak Twoja ręka się do tego przyłoży to trzydniowym oseskom z ulicy dopisze szczęście

:ok: :ok: Dziewczyny jesteście wielkie
:ok: :ok: :ok:
No i czekamy na te maluszki, które pierwsze się usamodzielnią :mrgreen: :mrgreen:
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Sob kwi 17, 2010 19:45 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

jessi74 pisze:a te cuda będę mogła osobiście głaskać ..... i nawet posłanka słać i buteleczki wyparzać 8) :mrgreen:
Obrazek

Mam troszkę karmy RC dla matek karmiacych - Algusia odda, i trochę RC BabyCat - 3 miesięczna Bestla udaje,że jest duża i chętnie podaruje maluszkom. Jessi - zmówimy sie na przyszły tydzień.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Sob kwi 17, 2010 19:46 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

JaEwka pisze:A my dzisiaj zabraliśmy Wilczkę na badania. Poszliśmy do auta, jak zwykle ja czekałam aż Tż wyjdzie żeby postawić blokadę patrze a tu pod ścianą idzie kotek myślę sobie szkoda, że nie mam saszetki wysypałabym to może by zjadł...Patrze a to to leci do mnie 8O Widzę, że kotek ma przecież dopiero kilka miesięcy. No to co innego miałam zrobić... wzięłam do domu zamknęłam w łazience i heja najpierw z Wilczką na badania później z kicią. Koteczka jest bardzo miziasta, jest prawie cała biała :1luvu: Ma ok 6-7 miesięcy.
Nie wiecie może czy dostałabym na nią talon na sterylkę ?? (po odebraniu auta od mechanika trochę krucho u mnie z finansami :? )
A wiecie co jest najlepsze, że niedaleko stali inni ludzie ale ona przybiegła właśnie do mnie :roll:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wybranka jesteś :aniolek:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Sob kwi 17, 2010 20:01 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

Thorkatt pisze:
JaEwka pisze:A my dzisiaj zabraliśmy Wilczkę na badania. Poszliśmy do auta, jak zwykle ja czekałam aż Tż wyjdzie żeby postawić blokadę patrze a tu pod ścianą idzie kotek myślę sobie szkoda, że nie mam saszetki wysypałabym to może by zjadł...Patrze a to to leci do mnie 8O Widzę, że kotek ma przecież dopiero kilka miesięcy. No to co innego miałam zrobić... wzięłam do domu zamknęłam w łazience i heja najpierw z Wilczką na badania później z kicią. Koteczka jest bardzo miziasta, jest prawie cała biała :1luvu: Ma ok 6-7 miesięcy.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wybranka jesteś :aniolek:

Cudna malutka. Talon się załatwi :ok: w końcu kotka bezdomna, jakby nie było :oops: tylko na DT u Ciebie :1luvu:
Trzeba ją szybko ciachnąć i szukać domu, dopóki wysypu maluszków nie ma :(

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Sob kwi 17, 2010 20:05 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

No poczekamy aż wyzdrowiej bo na razie musimy ja podleczyć i zacznę ogłaszanie (no i sterylka obowiązkowo) mam nadzieje, że jakiś super domek się znajdzie. A możecie mi powiedzieć jak te talony się załatwia bo ja nigdy nie brałam i nie mam pojęcia :oops: Zaraz założę Ninie wątek :ok:
Obrazek

JaEwka

Post » Sob kwi 17, 2010 20:45 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

Obrazek

JaEwka

Post » Sob kwi 17, 2010 21:28 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

nietypowe pytanie, czy ma ktoś do odstąpienia/odsprzedania mleczko convalescence, Beatka potrzebuje jutro do południa, a nie ma możliwości nigdzie kupić przez weekend , ja mogę jej dostarczyć dopiero jutro po południu....

jessi74

Post » Sob kwi 17, 2010 21:36 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

jessi74 pisze:nietypowe pytanie, czy ma ktoś do odstąpienia/odsprzedania mleczko convalescence, Beatka potrzebuje jutro do południa, a nie ma możliwości nigdzie kupić przez weekend , ja mogę jej dostarczyć dopiero jutro po południu....

nie mam niestety :oops:

Agness78

Post » Sob kwi 17, 2010 21:39 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

Agness78 pisze:SCHRONISKO, STAN NA DZIEŃ 17.04.2010

Ze względu na jutrzejszy dzień i brak pewności co do otwarcia schroniska, byłam dzisiaj.
Sytuacja nie wygląda tragicznie. Jest sporo pustych klatek i kilka kotek na sterylki :ok:
Najpilniejsze przypadki :!: :!: :!: :!: :!:

1. Czarny kotek z niewładnym tyłem. Podobno był operowany ale nie wiem gdzie :oops:
Ma bliznę po cięciu w okolicach biodra, nie chodzi. Nie wiem czy to miednica czy coś innego :oops:
Kotek bardzo miły, chce się miziać :cry: :cry: :cry: DT bardzo potrzebny!
Obrazek

2. Cudny 8O chyba pseudo-norweski kocur 5 letni UWAGA! BIAŁA 8O :1luvu:
Piękny długi włos, duży przecudny kot
Obrazek

3. Biało-czarna koteczka w rui.... śliczna i strasznie płacząca :cry:
Bardzo chce na ręce - na rękach odraz się uspokaja :( Widać że domowy pieszczoch :(
Obrazek

4. Mamusia z 4 cudnymi burasiątkami ( ok 3 tyg ) :1luvu: Boberek planuje wziąć maluchy na DT,
jak zaczną jeść samodzielnie. Mamusia bardzo miziasta, przydałby się i DT dla niej, w przyszłości :oops:
Obrazek

5. Na tyłach jest kotka z 3 maluszkami ( ok 4 tyg ), które zaczynają już samodzielnie jeść.
Maluszki podobno są leczone na grzybka. Jest bury, czarny i trikolorka ( wg info od Leśnej tri jest już zarezerwowana )
Obrazek

pozostałe zdjęcia wstawię wieczorem :oops:
Ostatnio edytowano Sob kwi 17, 2010 21:52 przez Agness78, łącznie edytowano 1 raz

Agness78

Post » Sob kwi 17, 2010 21:40 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

BARAK 17.04.2010

184/10 Kotka, znaleziona 11.04. strasznie płakała i próbowała na siłę wydostać się z klatki :cry: Na rękach od razu się tuliła i uspokajała :cry:
Obrazek

Kotka na nazwisko / sterylizacja
Obrazek

168/10 Kotka 1 rok, dzika
Obrazek

195/10 Kocurek 5 lat, piękny, duży i biały.... takiego kota jeszcze nie widziałam :1luvu:
Obrazek

180/10 Kotka z 4 maleństwami ok 2 tygodniowymi, już w DT u Beatki od jessi74 :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

185/10 Kocurek 4 lata, w dniu dzisiejszym zabrany do DS przez bardzo fajną Panią :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Bura koteczka na nazwisko.... dzikuska, chyba na sterylkę
Obrazek

Na nazwisko - sterylizacja.... ranka nie ładnie wyglądała... chyba wylizuje :(
Obrazek

Na nazwisko - sterylizacja
Obrazek

Bez numeru, kotka z 4 maluszkami. Kotka bardzo mizisasta, koteczki cudowne ok 3 tyg. :1luvu:
Rezerwacja maluszków na Boberek ale mamuni też przydałby się DT, jest naprawdę super :ok:
Obrazek

Na nazwisko - sterylizacja
Obrazek

178/10 Kocurek 4 lata, po wypadku, niewładny tył. Był operowany ale szczegółów nie znam.
Bardzo potrzebny DT dla kocurka. Jest bardzo miły, spokojny.... w domu napewno szybciej doszedł by do siebie :(
Obrazek

Na nazwisko - kastracja
Obrazek

194/10 2 letnia kotka karmiąca. Zabrana do DT do Beatki - nistety maluszków nie chciała karmić :(
Niestety nie mogła wrócić do schroniska, została w DT u Beatki, szukamy DS dla kotki na CITO!
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob kwi 17, 2010 22:10 przez Agness78, łącznie edytowano 2 razy

Agness78

[poprzednia][następna]