^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 17, 2010 15:53 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

O żesz kurka,kokoszka,"szczenka" mi opadła,piszę pw. :o
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Sob kwi 17, 2010 15:59 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

Straszne, przerażające i nieludzkie jest to co tzw. ludzie robią ze zwierzętami. Osobę, która je tak skrzywdziła powinni od razu umieścić w zakładzie zamkniętym i nie wypuszczać! Nie mogę oglądać tych fotek, podziwiam was za to, że potrafiliście zachować emocje na wodzy przy takich widokach!

Ja na razie nie mogę niestety pomóc finansowo, max. 50 zł, ale mogę dać ogłoszenie na animalii z prośbą o pomoc, tylko pytanie, na które konto najlepiej wpłacać?

Jeśli potrzeba DT lub DS też dajcie znać, może przydałyby się ogłoszenia na allegro?

amark

Od: Wto lut 02, 2010 23:03

Post » Sob kwi 17, 2010 16:18 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

Zostały tam te kocurki.
urodzone i wychowane w domku letniskowym, po sezonie letnim zostawione na pastwę losu, zabrała je p.Magda. Tym samym ratując życie, jak i fundując piekło.
Mają trochę ponad rok, po kastracji, super miłe. Można od razu ogłaszać. Można podać namiary na mnie.
ObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek

Kocica, mrucząca, bardzo miła. Można ogłaszać.
Obrazek

Kocur, który będzie mi się śnił po nocach. 17 lat, potwornie chory, chudy, zakatarzony, z łysymi plamami.
Pomimo prób, nie mogłyśmy go zabrać. To pupilek, (więc niech zdycha sam)
Nie leczony, bo nie.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Sob kwi 17, 2010 16:52 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

ok pierwszego przyśle pare groszy,ale to nie będzie wiele :oops:
Mogę ogłaszać, ale prosze kilka słów o kotach i foty na maila.Nie umiem przezucać(niestety) fot.
Nawet nie chcę myśleć, co tam zastaliście i przezyliscie.Opis już jest straszny.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob kwi 17, 2010 17:04 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

Dałam ogłoszenia na allegro (kocurków i kotki) oraz na animalii. Przeleję też na wasze konto 50 zł, tak jak pisałam, na razie sama mam mało ciekawą sytuację.

amark

Od: Wto lut 02, 2010 23:03

Post » Sob kwi 17, 2010 17:12 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

Dzięki za deklaracje pomocy, i za ogłoszenia. Nr konta jest na pierwszej stronie

_kathrin

Post » Sob kwi 17, 2010 17:43 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

Najtrudniejszą dla mnie decyzją było wybranie kotów, którym już teraz mogę pomóc, dla których jestem w stanie na cito znaleźć i wybłagać DT.
Dać szansę na życie.
Wybrałam te młode, albo ładne i miłe. Te, które wystawiały przez kratki w transporterach łapki, prosząc człowieka o uwagę. I nie pytajcie jak się z tym czuję :(

Szanse dostały:
Niebieski, kilkuletni kocurek, wykastrowany. Brudny jak nieszczęście. Pojechał do DT
Obrazek

Dwie młode, chore dziewczynki, biała z czarnym i pingwinka. Pojadą do Kaprys. Ja przejmuję od Kasi jej czarną tymczaskę z grzybowym ogniskiem, Małgosiab bierze mojego Apollo, gotowego do adopcji, i drugą tymczaskę Kasi.
Kicie są młode, wychudzone, bardzo miłe, lgnące do człowieka.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

DT szukają, mają czas do jutra. Jeśli nic dla nich nie znajdę, pojadą wieczornym transportem do tego domu.
Dorosły kocur, wielki. Wiem, że niespecjalnie atrakcyjny, biały z czarnymi plamkami.
Jest taki kochany, można byłoby go wycałować, wyściskać, wytarmosić. (gdyby tak nie śmierdział)
Obrazek

Dwa młode kocurki, przekochane, nakolankowe, miłe, trzeba je podleczyć.
Ok roczne
ObrazekObrazek

_kathrin

Post » Sob kwi 17, 2010 17:48 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

o matko! :cry:
Podrzucę. DT pilnie potrzebne!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob kwi 17, 2010 19:09 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

_kathrin pisze:Pojechaliśmy tam na dwa samochody. Ja, Agneska, Danka05 i jej mąż.

Kathrin, dzięki, widzę że wziełaś sobie do serca moją niechęć do "TŻ" :ok:
Obrazek

bkcustoms

Od: Pon mar 30, 2009 19:50

Post » Sob kwi 17, 2010 20:09 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

OK., troszkę ochłonełem po emocjach związanych z widokiem kotów mieszkających w tym domu. Rozumiem, że wielu z Was pisze, że to makabra, zbrodnia, ludzka głupota, ale trzeba też troszkę spojrzeć na to z innej strony. A mianowicie z jakiej? Z takiej, ze można wspólnymi siłami i niewielkim nakładem finansowym stworzyć normalne warunki dla tych kotów, które tam powrócą.
Zapytacie teraz o czym mówię. Więc wyjaśniam. Wystarczyło by zebrać się w 6 dziewczyn, 2 chłopaków i w bardzo prosty sposób wysprzątać to porządnie, powstawiać siatki w okna, przenieść domek, który został stworzony na posesji dla kotków (zmieści się tam ok. 30 sztuk).
Nie wieżę że nikt w domu nie posiada kawałków desek, pali o długościach ok. 1,5 metra. Siatkę oczywiście trzeba było by zakupić, ale po za tym zaciśnięcie zębów, troszkę sprzętu i ten dom był by może nie rajem, ale ostoja dla tych biednych kotów. Trzeba wziąć pod uwagę fakt iż nie jest to domek o pow. 20m kwadratowych, tylko dom o pow. ok. podejrzewam min. 120 m kwadratowych, a znam takich co trzymają w bloku w kawalerce po 30 kotów, więc diametralna różnica, kobieta jest chętna na współpracę, da się z nią racjonalnie porozmawiać, to że pewne rzeczy do niej nie docierają; trzeba to zrozumieć, ona ma ok. podejrzewam 60 lat więc była inaczej wychowywana, w tamtych czasach liczyło się uratowanie zwierzęcia przed zamarznięciem a nie myśl o nie rozmnażaniu się, nie jest to kobieta która (przepraszam za wyrażenie) śmierdzi, nie da się z nią porozmawiać, wręcz przeciwnie, uważam że może nie dba o siebie ale chodzi „czysta”

Ale się rozpisałem :D mam nadzieję, że po krótce przedstawiłem obraz moich przemyśleń, w każdym bądź razie jeśli znajdą się chętni do pomocy to ja z radością tam wrócę i postaram się stworzyć normalne warunki tym kotom. Sprzęt jaki tam jest potrzebny również posiadam.
Potrzebne rzeczy:
1. deski, pale o min dł. 1,5 metra
2. siatka ogrodzeniowa z małymi oczkami
3. zszywki do tackera
4. gwoździe
5. wkręty do drewna
6. chęci

To pisałem ja „mistrz kierownicy” :D

p.s. dopiero dzisiaj po mojej pierwszej większej akcji zrozumiałem co tak naprawdę robi moja żona dla tych biednych zwierząt (oczywiście nie tylko ona) i wielki szacun za to co robi i jak tylko będę mógł to będę jej pomagał

Pozdrawiam wszystkich
Obrazek

bkcustoms

Od: Pon mar 30, 2009 19:50

Post » Sob kwi 17, 2010 20:15 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

Obrazek
Kicio jest wystraszony niemożebnie, strasznie podobaja mu isę czyste poduchy które pod tyłek dostał. wystarczy go głasnąć jednym palcem a juz niesmiało próbuje barankowac. Na razie siedzi w budce i nie ma odwagi obejrzec nowego lokum (otrzymał dla siebie kuchnię). Strasznie chrycha i ma zatkany nochal. No i śmierdzi niebotycznie. Ale nie miałam serca go kąpać, zwłaszcza że zdrowy do końca nie jest.
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

Post » Sob kwi 17, 2010 20:16 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

Przybywam pędem z banerkowa:

Obrazek

Kod banera do skopiowania w podpis:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/_s50][img]http://tnij.org/_s50b[/img][/url]

w banerkowie: viewtopic.php?p=5861081#p5861081
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Sob kwi 17, 2010 20:38 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

O Matko Boska, ja jestem z Serocka, nie wiedziałam nic o tej pani :( .

Niestety, ze względu na obecne miejsce pobytu nie wspomogę fizycznie, ani DT, ale chętnie wesprę finansowo. Tylko nie mogę w pierwszym poście się połapać, na jakie konto mam przelać. Prześlijcie mi, proszę, dane do przelewu (krajowego, więc nie potrzebuję Swiftu).

Makabra jakaś. Domyślam się, że miejscowy wet Czarek nie wykazał zainteresowania....

yanachaska

Od: Czw mar 20, 2008 1:59

Post » Sob kwi 17, 2010 21:12 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

Najszybsza droga to wpłata na nasze konto "operacyjne": 59 1140 2004 0000 3502 6603 9016.

Można też wpłacić przez fundację, wtedy można odliczyć wpłatę od dochodu osobistego PIT – konto:
Fundacja 'Spokojna Przystań'
Kietlin 28, 58-230 Niemcza
54 1020 5226 0000 6702 0239 5051
z dopiskiem "DLA KOTÓW BEZDOMNYCH"

Serdecznie dziękujemy :1luvu:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Sob kwi 17, 2010 21:39 Re: Grupa ^JoKot^ -SEROCKA KOCIA MAKABRA.HELP!!!

Doczytuję tylko 2 ostatnie strony stąd moje może głupie pytanie... Jokocie jak tam trafiłyście??
To już chyba druga akcja "zamiejscowa"?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

[poprzednia][następna]