ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 15, 2010 21:16 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilne dt dla maluszków wa-wa

Never, co z maluchami, nikt, kompletnie nikt nie zgłosił sie na dt dla nich
Ostatnio mało kto zagląda do ślepaczków... :( przykro...

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw kwi 15, 2010 21:32 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilne dt dla maluszków wa-wa

alessandra pisze:Never, co z maluchami, nikt, kompletnie nikt nie zgłosił sie na dt dla nich
Ostatnio mało kto zagląda do ślepaczków... :( przykro...

Ja zagladam, choc na dt wziąć nie mogę :roll: ale prosze mnie wciagnąć/zapisac na klubowicza i poinstruowac gdzie wpłacac i ile wynosi składka :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt kwi 16, 2010 6:23 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilne dt dla maluszków wa-wa

Czaplinek dzisiaj czuje sie dobrze. Musiałam mu zdjać kołnierz, bo nie mógł nic zjeść. Jest grzecznym kocurkiem i nie trze ranki po oczku. Po śniadaniu nareszcie mógł zrobić normalna toaletę futerka i zalatwić się w kuwecie z czego jest bardzo zadowolony. Jaki był dziki taki teraz wspaniały pacjent. Widocznie już go nie tak boli jak poprzednio. Teraz boli tylko rana a przedtem bolało oczko :ok: :ok: :ok: :ok:
Zaglądam, zaglądam na Ślepaczki, ale uwierz nie mam za dużo czasu na pisanie nawet na swoich wątkach :oops:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Pt kwi 16, 2010 8:22 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilne dt dla maluszków wa-wa

Iweta pisze:prosze mnie wciagnąć/zapisac na klubowicza i poinstruowac gdzie wpłacac i ile wynosi składka :wink:

Wysyłam pw :D Witaj w Klubie :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt kwi 16, 2010 8:26 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilne dt dla maluszków wa-wa

Przykro, że Bodzio nie będzie widział...

Kciuki za rekonwalescencję Czaplinka i Niuni :ok:

Zaraz zajrzę na wątek maluchów z Dzielnej, czy są jakieś nowości...

Bazyliszkowa

Post » Pt kwi 16, 2010 9:12 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilne dt dla maluszków wa-wa

IKA 6 pisze:Czaplinek dzisiaj czuje sie dobrze. Musiałam mu zdjać kołnierz, bo nie mógł nic zjeść. Jest grzecznym kocurkiem i nie trze ranki po oczku. Po śniadaniu nareszcie mógł zrobić normalna toaletę futerka i zalatwić się w kuwecie z czego jest bardzo zadowolony. Jaki był dziki taki teraz wspaniały pacjent. Widocznie już go nie tak boli jak poprzednio. Teraz boli tylko rana a przedtem bolało oczko :ok: :ok: :ok: :ok:
Zaglądam, zaglądam na Ślepaczki, ale uwierz nie mam za dużo czasu na pisanie nawet na swoich wątkach :oops:

identyczna zmiana zaszła w Cynamonie po operacji - wcześniej uciekał i chował się po kątach a jak oko przestało go boleć zaczął do nas przychodzić :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Pt kwi 16, 2010 9:22 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilne dt dla maluszków wa-wa

dla ślepaczków jest tdt do 21 kwietnia, więc albo w ten weekend sama je zawiozę do docelowego dt, albo potrzebny będzie kolejny tdt od 21 do 25 kwietnia - wtedy będzie chyba transport na południe Polski, czyli do dt dla nich. W Warszawie nikt nie zgłosił się na dt :( , opcją awaryjną był dt dla pojedynczych kotow ale w przekoconych miejscach i dopiero po zaszczepieniu kotów.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pt kwi 16, 2010 10:08 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilne dt dla maluszków wa-wa

Iweta, witamy oficjalnie chociaz Bogus już wcześniej zawitał do nas :wink:
IKA6 wiem, ale ja trochę pomarudzę , to "ślepaczki" aktywniejsze są :mrgreen: , a Twoje watki śledzę i jestesmy na bieżąco :wink:
Never nie zmieniam tytułu, może jeszcze ktoś sie odezwie bliżej z ofertą dt dłuższego, aby maluchy tak nie wędrowały, dobrze,że jest jakakolwiek nadzieja na dt i możliwość ich leczenia i możliowśc, aby były razem, mniej stresu :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt kwi 16, 2010 10:19 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilne dt dla maluszków wa-wa

Bazyliszkowa pisze: Witaj w Klubie :ok:

alessandra pisze:Iweta, witamy oficjalnie chociaz Bogus już wcześniej zawitał do nas :wink:

Ja też serdecznie witam Wszystkich w Klubie Ślepaczków :D
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt kwi 16, 2010 10:38 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilne dt dla 3maluszków-uratujmy oczka

ObrazekObrazek
To Czaplinek wczoraj i dzisiaj :mrgreen:

IKA 6

Post » Pt kwi 16, 2010 21:35 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilne dt dla 3maluszków-uratujmy oczka

Ja też zaglądam ale nie piszę bo nie mam co bo Bolka i Lolka nigdzie nie mogę znależć :( :( :( :(
Piszę o wszystkim na wątku o buraskach co mam banerek w podpisie
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

iwonac

Od: Śro sty 25, 2006 12:53

Post » Pt kwi 16, 2010 21:59 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilne dt dla 3maluszków-uratujmy oczka

Ja tez sie o nich dowiadywałam :cry:

IKA 6

Post » Sob kwi 17, 2010 21:20 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilne dt dla 3maluszków-uratujmy oczka

Znalazłam dzisiaj niewidomego kota...
viewtopic.php?f=1&t=110226&p=5861398#p5861398
Fundacja PRO EQUO Szczecin / Moryń kontakt 798 442 668 proequo@gmail.com

proequo

Od: Wto lut 02, 2010 13:52

Post » Sob kwi 17, 2010 22:23 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilne dt dla 3maluszków-uratujmy oczka

Tyle Tych biedaczkow.
Ja od kilku dni mam na tymczasie kotka z CK po operacji.
Walczylismy o to aby uratowac chociaz jedno oczko ale nie udalo sie.
Na imie ma Hitach czyli Hitek.
Jest to cudowny przymilak.
To jego historria.
viewtopic.php?f=1&t=110218
Obrazek
Tu jeszce mial saczki.
Obrazek
Bardzo miziasty.
Obrazek Obrazek

ptok

Od: Nie paź 21, 2007 19:20

Post » Nie kwi 18, 2010 8:26 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilne dt dla 3maluszków-uratujmy oczka

Potrzebne wsparcie finansowe:

danka05 pisze:Do naszego domu trafiło osiem malutkich kociąt zabranych z Serocka. Maluchy pochodzą z różnych miotów lecz z ilu nie potrafię określić gdyż karmione były przez 10 kotek z czego żadna tak naprawdę nie miała pokarmu.Wiele kociąt z tych miotów nie doczekało się naszej pomocy i są za TM. Wiek jest określany po wzorcach uzębienia i przyjmujemy, że mamy dwa biało-rude kocurki około 2-3 tygodniowe, parkę czarno-siwych 5-6 tyg, czwórkę w tym trzy kotki 4 tyg. Cztery kociaki walczą o lewe oczko, mają podawane leki i kropelki więc jest szansa że będą wpełni sprawnymi futrzakami. Są macno zakatarzone i skrajnie wygłodzone. Mimo niskiej wagi i sterczących żeberek brzuszki wskazują na liczne toważystwo. Na futerku też nie brakuje lokatorów. Starsze załapały do czego służą zęby i same jedzą mokrą karmę dla kociąt, natomiast maluszki dostają mleko ze strzykawki.
Kociaki dostały od grupy Jokot wyprawkę w formie żarełka lecz przy tak licznym żłobku na długo to nie starczy. Z powodu licznego stada, które posiadamy jesteśmy zmuszeni prosić o pomoc dla smarków. Zaopatrzenie ich w karmę ,mleko, żwirek, leki i wszystkie potrzebne do egzystencji rzeczy to nie małe koszty. Więc jeśli znajdą się darczyńcy, którzy pomogą nam w zaopatrzenie ich w niezbędne rzeczy lub pomogą w pokryciu kosztów leczenia będziemy bardzo bardzo dozgonnie wdzięczni.

viewtopic.php?f=1&t=110229

Bazyliszkowa

[poprzednia][następna]