MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pt kwi 16, 2010 15:43 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Martaaa pisze:
Basiag pisze:Ja jadę sama, z jednym kotkiem. Zapisałam się tylko na sobotę. Jeśli mogłabym się zabrać z tobą byłabym wdzięczna :D

A kotek to młodociana RUS :D

No to jedziemy.:)
Bluebis też sobota? Bo na RCC nikt się nie loguje, privy nie dochodzą.:)

oba dni
Mojej szczęście w kolorze Blue

bluecats

Od: Czw sty 08, 2004 10:12

Post » Pt kwi 16, 2010 16:45 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Izolda pisze:http://www.kotnorweski.pl/nfo/wystawa-kotow-w-koscianie-2010/

Tu chodzi wylącznie o wyeliminowanie konkurencji,takie jest moje zdanie,ale czy jest to zgodne z prawem? ...chyba nie...

Dziwię się innym hodowcom,dlaczego rezygnują?
Tym samym dadzą satysfakcję organizatorom.
Nie rezygnujcie.
http://norweskie.blog.onet.pl/czekam na zamówienia;)
ObrazekObrazek

Niutek

Od: Pt sty 16, 2009 22:38

Post » Pt kwi 16, 2010 17:31 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Niutek pisze:Nie rezygnujcie.

A ja uważam, ze to bardzo miły gest solidarności z tymi nieprzyjętymi.
Został stworzony groźny precedens, bo okazuje się, że można na wystawę nie przyjąć każdego, kto mi się nie podoba, ma pieprzyk, BMI poniżej 20, albo rozmiar buta między 36 a 42. Jedynym sposobem wyrażenia swojego sprzeciwu jest bojkot takiej imprezy. Bo owszem, o zwycięstwo wtedy łatwiej, ale nic tak nie boli, jak strata finansowa.

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Pt kwi 16, 2010 17:59 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

agal pisze:

Został stworzony groźny precedens, bo okazuje się, że można na wystawę nie przyjąć każdego, kto mi się nie podoba, ma pieprzyk, BMI poniżej 20, albo rozmiar buta między 36 a 42. Jedynym sposobem wyrażenia swojego sprzeciwu jest bojkot takiej imprezy. Bo owszem, o zwycięstwo wtedy łatwiej, ale nic tak nie boli, jak strata finansowa.

A.

Szkoda tylko ze nawołując do bojkotu i bojkotując wystaw ę w Kościanie, robicie największa przykrość wieloletniemu Hodowcy Kotów NFO wcześnie persów, wspaniałemu człowiekowi, który wspólnie z FP jest organizatorem Mistrzostw NFO w Kościanie i który tyle serca włożył w przygotowanie tej wystawy
Nie jest w zarządzie FP….
Ale co tam….
Obrazek

malgosia_07

Od: Wto lis 28, 2006 15:42

Post » Pt kwi 16, 2010 18:17 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Nikt do bojkotu nie nawołuje. Ludzie solidaryzują się sami.

A jeśli chodzi o przykrość sprawioną Romanowi, to niech się zapyta zarządu swojego klubu, dlaczego zniweczył jego ciężką pracę. I nie tylko jego. Osoby nieprzyjęte na tę wystawę, jako członkowie klubu Agnar także uczestniczyli w promocji tej wystawy, chociażby mając banery ją reklamujące w swoich profilach na 3 forach internetowych.

A.
Obrazek

agal

Post » Pt kwi 16, 2010 18:42 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

malgosia_07 pisze:
agal pisze:

A.

Szkoda tylko ze nawołując do bojkotu i bojkotując wystaw ę w Kościanie, robicie największa przykrość wieloletniemu Hodowcy Kotów NFO wcześnie persów, wspaniałemu człowiekowi, który wspólnie z FP jest organizatorem Mistrzostw NFO w Kościanie i który tyle serca włożył w przygotowanie tej wystawy
Nie jest w zarządzie FP….
Ale co tam….

otóż to....
ObrazekObrazek

Niutek

Post » Pt kwi 16, 2010 18:45 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

agal pisze:Nikt do bojkotu nie nawołuje. Ludzie solidaryzują się sami.

A jeśli chodzi o przykrość sprawioną Romanowi, to niech się zapyta zarządu swojego klubu, dlaczego zniweczył jego ciężką pracę. I nie tylko jego. Osoby nieprzyjęte na tę wystawę, jako członkowie klubu Agnar także uczestniczyli w promocji tej wystawy, chociażby mając banery ją reklamujące w swoich profilach na 3 forach internetowych.

A.

Te pytanie może Roman postawi , może postawił.... nie wiem....

A nie jadąc na wystawę do Kościana nadal twierdze ze największa przykrość robiona jest Romanowi.
Ta wystawa w Kościanie i te Mistrzostwa NFO to jego inicjatywa – Romana,
I wszyscy ci którzy solidaryzują się z nie przyjętymi na wystawę i nie przyjadą, to jemu, Romanowi, a nie zarządowi FP robią przykrość.....

A co do pomówienia o wyeliminowanie konkurencji .... o jej eliminacji w ten sposób......

Niutek pisze:

Tu chodzi wylącznie o wyeliminowanie konkurencji,takie jest moje zdanie,ale czy jest to zgodne z prawem? ...chyba nie...

Dziwię się innym hodowcom,dlaczego rezygnują?
Tym samym dadzą satysfakcję organizatorom.
Nie rezygnujcie.

A jak wspomniane hodowczynie NFO i jednocześnie członkinie zarządu FP nie wystawią swoich kotów na sobotniej wystawie i nie będą ich koty NFO uczestniczyły w mistrzostwach NFO ???

To jaki w tedy pojawi się tutaj i na innych forach powód nie przyjęcia ????

..... moze nalezy zastanowić sie nad zminami regulaminu obowiazujacego przy organizacji wystaw...
Obrazek

malgosia_07

Post » Pt kwi 16, 2010 19:24 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Chciałabym to wszystko zrozumieć,ale nie potrafię.....

Jeśłi nie chodzi o pozbycie się konkurencji,to o co??

p.s,Małgosiu,śliczny kocurek :wink:
ObrazekObrazek

Niutek

Post » Pt kwi 16, 2010 19:27 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Niutek pisze:Chciałabym to wszystko zrozumieć,ale nie potrafię.....

Jeśłi nie chodzi o pozbycie się konkurencji,to o co??

p.s,Małgosiu,śliczny kocurek :wink:

Wiesz... ja tez bym chciała....

:oops: :oops: dziekuje :kotek:
Obrazek

malgosia_07

Post » Pt kwi 16, 2010 19:41 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Agnieszko, jak już ktoś wcześniej kiedyś napisał - czy Ty czytasz, co piszesz?

Piszesz:

agal pisze:Nikt do bojkotu nie nawołuje. Ludzie solidaryzują się sami.(...)
A.

A parę postów wyżej piszesz:

agal pisze:(...) Jedynym sposobem wyrażenia swojego sprzeciwu jest bojkot takiej imprezy. Bo owszem, o zwycięstwo wtedy łatwiej, ale nic tak nie boli, jak strata finansowa.

A.

Piszesz też:

agal pisze:A ja uważam, ze to bardzo miły gest solidarności z tymi nieprzyjętymi.

Jaka by nie była przyczyna i w ogóle zaistnienie tego "precedensu"(nie popieram go w żadnym sensie - jestem przeciwna nieprzyjmowaniu kogoś, kto nie narusza regulaminu itp.) taka wypowiedź jest nie na miejscu. To ewidentne nawoływanie do bojkotu - niezgłaszania się na wystawę i przez to zniweczenie pracy organizatorów.

Z tego powodu Rafał jako admin usuwał posty w tym właśnie wątku. W tej chwili to forum nie ma moderatora, ale gdybym ja nim była, byc może usunęłabym Twoje SZKODLIWE wypowiedzi również.
Ostatnio edytowano Pt kwi 16, 2010 20:20 przez makaranka, łącznie edytowano 1 raz

makaranka

Od: Pon lut 03, 2003 22:09

Post » Pt kwi 16, 2010 20:11 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Eee, nie jestem hodowcą, ale wykluczanie kogoś kto spełnia wszystkie warunki z zawodów to usuwanie konkurencji i wypaczanie wyników. Dla mnie taka wystawa jest nieważna. A skoro nawołujecie, żeby nie robić przykrości organizatorowi to niech organizator cofnie decyzje Zarządu która wypaczy wyniki wystawy.

Jaki jest sens urządzania mistrzostw i zawodów jeśli niektórzy dobrzy "zawodnicy" nie mogą wziąć w nich udziału?

Ciekawe co byście powiedzili gdyby Małyszowi, albo Kubicy zabroniono udziału w jakichś zawodach?

KrzysiekM

Od: Pon kwi 12, 2010 9:11

Post » Pt kwi 16, 2010 22:23 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

makaranka pisze:
To ewidentne nawoływanie do bojkotu - niezgłaszania się na wystawę i przez to zniweczenie pracy organizatorów.

Nie nawołuję do bojkotu. Napisałam, że to gest solidarności, który choć bardzo mnie smuci, to pociesza w tej trudnej dla pokrzywdzonych chwili. I powtórzę za innymi, że kogokolwiek by taka jawna niesprawiedliwość spotkała, tak samo stanęłabym za nim murem.

A zniweczenie pracy? Aniu, ta wystawa, Mistrzostwa Polski, to wielka i ciężka praca wielu osób, także tych, których na wystawę nie przyjęto oraz tych, którzy z niej świadomie rezygnują, choć tak się na nią cieszyli. Kto to zepsuł i dlaczego, nie dowiedzieli się zainteresowani, ani ja, choć jako prezes klubu, którego członków to spotkało, wysłałam mail z prośba o wyjaśnienie natychmiast po skardze osób pokrzywdzonych (czyli 12.04)

makaranka pisze:Z tego powodu Rafał jako admin usuwał posty w tym właśnie wątku. W tej chwili to forum nie ma moderatora, ale gdybym ja nim była, byc może usunęłabym Twoje SZKODLIWE wypowiedzi również.

Szkodliwe, Aniu, są działania zarządu Felis Posnania. Ja w swoich postach pragnę wyrazić żal z zaistniałej sytuacji, współczucie dla animatora wystawy specjalistycznej i szacunek dla tych, którzy solidaryzują się z pokrzywdzonymi. Jeśli uważasz, że moje posty są szkodliwe, zgłoś to do admina, niech je usunie.

A.
Obrazek

agal

Post » Pt kwi 16, 2010 23:25 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

nas nikt nie namawial,
przeczytalam co mialam przeczytac, wyciagnelam wnioski i zwyczajnie nie chce jechac na taka wystawe.
tak wiec twoja wypowiedz o 'nawolywaniu do bojkotu' jest troche nietrafiona..

makaranka pisze:Agnieszko, jak już ktoś wcześniej kiedyś napisał - czy Ty czytasz, co piszesz?

Piszesz:

agal pisze:Nikt do bojkotu nie nawołuje. Ludzie solidaryzują się sami.(...)
A.

A parę postów wyżej piszesz:

agal pisze:(...) Jedynym sposobem wyrażenia swojego sprzeciwu jest bojkot takiej imprezy. Bo owszem, o zwycięstwo wtedy łatwiej, ale nic tak nie boli, jak strata finansowa.

A.

Piszesz też:

agal pisze:A ja uważam, ze to bardzo miły gest solidarności z tymi nieprzyjętymi.

Jaka by nie była przyczyna i w ogóle zaistnienie tego "precedensu"(nie popieram go w żadnym sensie - jestem przeciwna nieprzyjmowaniu kogoś, kto nie narusza regulaminu itp.) taka wypowiedź jest nie na miejscu. To ewidentne nawoływanie do bojkotu - niezgłaszania się na wystawę i przez to zniweczenie pracy organizatorów.

Z tego powodu Rafał jako admin usuwał posty w tym właśnie wątku. W tej chwili to forum nie ma moderatora, ale gdybym ja nim była, byc może usunęłabym Twoje SZKODLIWE wypowiedzi również.
Obrazek

wayless

Od: Śro kwi 16, 2008 22:25

Post » Sob kwi 17, 2010 1:01 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

To forum nie ma moderatora właśnie w związku z usuwaniem postów dotyczących nieprzyjęcia Kasi i Oli na wystawę.
Należy moim zdaniem stanowczo potępić takie postępowanie, bo to jest bardzo niebezpieczny precedens.
I to nie osoby nieprzyjete bądź wycofujące koty z wystawy w Kościanie niszczą tę wystawę, lecz zarząd Felis Posnanii.

Przykro mi to pisać, ale nie wszystkie kocie ścieżki prowadzą w maju do Kościana. Winę za to ponosi wyłącznie zarząd Felis Posnanii.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Sob kwi 17, 2010 21:36 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Wiem, że mój post nie w porę trafia na forum biorąc pod uwagę nastroje wielu Hodowców, ale...
Czy znalazłoby się miejsce dla stewarda z plecakiem w samochodzie w kierunku Warszawy w niedzielę po wystawie lub w poniedziałek rano :?:

O kontakt proszę na adres mailowy: elo_souvenir@interia.eu lub na prv.
Z góry dziękuje i pozdrawiam :kotek:
Ania K.
Ostatnio edytowano Nie kwi 18, 2010 15:58 przez rude wredne, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

rude wredne

Od: Wto sty 13, 2009 21:13

[poprzednia][następna]