Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 13, 2010 15:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

a ja mam 4 nowe koty, mamę karmiącą i 3 małe niemowlaki: szary, biało- szary i trikolorek :D
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto kwi 13, 2010 15:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

a mój jednodniowy tymczas ze stoczni: kapitan jack sparrow znalazł wczoraj dom ;) :D

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Wto kwi 13, 2010 20:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

sabina skaza pisze:a ja mam 4 nowe koty, mamę karmiącą i 3 małe niemowlaki: szary, biało- szary i trikolorek :D

Poka poka :D

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Śro kwi 14, 2010 11:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Mój mały sukces: etatowa mamuśka poszła do weta właśnie

Jak ją poznałam w zeszłym roku, to nie minął miesiąc i były kociaki :( Na szczęście kociaki zostały szybko zaopiekowane przez babkę, która ją karmiła i do której miała zaufanie; babka też stwierdziła że będzie ją łapać i ciachać. Kilka razy potem byłam u tej babki ale nikogo nie było albo tylko córka która mówiła ze tak wszystko ok.

Ostatnie 2 miesiące mamuśki nie widziałam- myślałam że ją złapały ciachnęły i zostawiły sobie albo u kogoś w domu.... dwa tygodnie temu sie pokazała. GRUBA :evil: jasny gwint.

Wyczaiłam cholerę że jak do mnie nie przyjdzie, chodzi obok na balkon do babuleńki. Więc poszłam do babuleńki wczoraj, ustaliłam że będziem łapać. Dziś zaklinałam małpę żeby wlazła do klatki dyżurnej u mnie ale gdzie tam :/ To polazłam do babuli, ta jak tylko okno otworzyła to się mamuska zameldowała. Transportet z whiskasem wystawiony na początku niechętnie, potem jedną łapę chwycic zarcie i wiac... po godzinie wlazła cała, ja na bezdechu, cudem zamknęłam zanim załapała co się dzieje.

Roztrzęsiona cała jestem bo mało robie ryjka o pręty nie rozwaliła, transporter wytrzymał tylko siłą woli, więc właśnie jarekm ją wiezie do weta. Wysokoaborcyjna :((((

Babuli się do planów nie przyznałam, na wszelki wypadek. Powiedziałam tylko że to weta na badanie....

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro kwi 14, 2010 13:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Bedzie ok, dobrze ze ją złapałas, ja ostatnio kilka sztuk wiozłam na sterylki w wysokich ciążach, kotki mają się świetnie pomimo iz na przetrzymaniu były tylko 1 dobe....ale co zrobić jak możliwosci przetrzymania dłużej nie ma ....
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro kwi 14, 2010 13:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Dziewczyny, potrzebuję info o sterylkach w Gdyni. Koleżanka będzie sterylizować tricolorkę wziętą od Sabiny. Obdzwoniła 4 wetów, najniższa cena 250 zł. Nie wiem jakie są ceny w Gdyni, bo w Gdańsku zazwyczaj co mogłam to sterylizowałam "po znajomości". Teraz już nie bardzo mogę, ale cena wydaje mi się z kosmosu.
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Śro kwi 14, 2010 14:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Betbet pisze:Dziewczyny, potrzebuję info o sterylkach w Gdyni. Koleżanka będzie sterylizować tricolorkę wziętą od Sabiny. Obdzwoniła 4 wetów, najniższa cena 250 zł. Nie wiem jakie są ceny w Gdyni, bo w Gdańsku zazwyczaj co mogłam to sterylizowałam "po znajomości". Teraz już nie bardzo mogę, ale cena wydaje mi się z kosmosu.

W Gdyni to dr. Kasprzyk po preferencyjnych cenach pewnie wysterylizuje kontakt przez Sabinę-napisz do niej.

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

Post » Czw kwi 15, 2010 12:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

viewtopic.php?f=1&t=110134

Co mozna zrobić? :(

Angel_

Post » Czw kwi 15, 2010 15:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

viewtopic.php?f=1&t=110007

Mysle, ze kicia warta uwagi bo ku uciesze "ludzi z firmy" jak widac rodzi co rusz :?

Angel_

Post » Pt kwi 16, 2010 9:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Hej jest tu ktoś? Bo kolejne info mam o potrzebujacej pilnie sterylki kici w Gdyni...

Własnie dzwonila do mnie siostra, ze przy Hutniczej, tam gdzie jest to Obuwie, siedzi od killku dni ciężarna mocno kotka. Siostra juz przy mnie dobrze wie jak wyglada ciezarny kot:(
Nie jest dzika ale tez wycofuje sie troche.
Mowi , ze siedzi na trawie, zero zarcia, budki czy cos- albo ja kto w tym stanie wywalil z auta albo nie wiem..

Angel_

Post » Pt kwi 16, 2010 10:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Betbet pisze:Dziewczyny, potrzebuję info o sterylkach w Gdyni. Koleżanka będzie sterylizować tricolorkę wziętą od Sabiny. Obdzwoniła 4 wetów, najniższa cena 250 zł. Nie wiem jakie są ceny w Gdyni, bo w Gdańsku zazwyczaj co mogłam to sterylizowałam "po znajomości". Teraz już nie bardzo mogę, ale cena wydaje mi się z kosmosu.

niech sie powoła na adopcję kota z PKDT ode mnie, niech jedzie do dr Kasprzyka ul. Jaskółcza 4- 130 zł dla fundacji

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt kwi 16, 2010 10:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

angel, kasy nie mamy, konkurs na sterylki jeszcze nie rozpatrzony :x nie mam za co płacić wetowi.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt kwi 16, 2010 10:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Uu.. no to tragedia:(

Angel_

Post » Pt kwi 16, 2010 13:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Angel_ pisze:Hej jest tu ktoś? Bo kolejne info mam o potrzebujacej pilnie sterylki kici w Gdyni...

Własnie dzwonila do mnie siostra, ze przy Hutniczej, tam gdzie jest to Obuwie, siedzi od killku dni ciężarna mocno kotka. Siostra juz przy mnie dobrze wie jak wyglada ciezarny kot:(
Nie jest dzika ale tez wycofuje sie troche.
Mowi , ze siedzi na trawie, zero zarcia, budki czy cos- albo ja kto w tym stanie wywalil z auta albo nie wiem..

W Gdyni darmową sterylkę dla kota wolnożyjącego z terenu Gdyni można uzyskać ze schroniska Ciapkowo.Trzeba pojechać do schroniska poprosić o skierowanie na darmową sterylkę w formie podania przykład:

"Proszę o wysterylizowanie kotki wolnożyjącej którą dokarmiam przy ulicy ........"

Trzeba podać w podaniu swoje dane i podpis .Schronisko daje skierowanie na sterylkę która jest robiona u weta w Chwarznie na ul Apisa trzeba do nich zadzwonić i się umówić zawieść kota i tego samego dnia odebrać.Oni robią sterylki niciami rozpuszczalnymi więc nie trzeba jeździć na zdjęcie szwów.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt kwi 16, 2010 13:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

My PKDT może pomóc w taki sposób że możemy dać duży styropianowy karton z którego możesz zrobić budkę dla kotki taki karton jest u mnie mogę od siebie dać odrobinę karmy dla kotki.Nie dajemy radę robić wszystkiego zbyt wiele zgłoszeń ,próśb od ludzi a nas jest zbyt mało i większość bez samochodów.Mogę pomóc w napisaniu podania.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

[poprzednia][następna]