PAKT CZAROWNIC XIV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 14, 2010 8:09 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

A ja normalnie mam dość wszelkich kłótni. WSZELKICH, tych naszych forumowych też.
I co?I staram się każdego zrozumieć, wykazać się empatią. Nie zawsze mi wychodzi, ale się staram. I to, jak się okazuje, też jest źle.
A szlag by to...

Zajmiemy się kotami?

Zgłosiłam kandydaturę joli.goc

Czas na zgłaszanie innych jest do dwudziestego. Potem głosowanie.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro kwi 14, 2010 8:12 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Masz rację Villemo - przepraszam - to nie miejsce, ale wszystkimi nami szarpią emocje w związku z tym co się stało i czasem człowiek musi głośno powiedzieć co myśli. Wracajmy do kotów.

Pompon przedwczoraj obsiusiał mi kołdrę. 8O Znowu. A tym razem wiem, że nie jest chory, czyli - po prostu to lubi. Bo zwykle nie ma dostepu do sypialni, a jak tylko go wpuszczę, natychmiast olewa mi pościel :? Bandyta jeden...
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Śro kwi 14, 2010 8:18 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

A ja nie wiem, dlaczego Kraków 8O dlaczego nie Warszawa ?
Ale myślę, że mnie to nie dotyczy i nikt o zdanie nie pyta. Tylko strasznie mi wstyd, że Polska tak szybko sie podzieliła i skłóciła. Są osoby kompetentne do podejmowania takich decyzji, a my? no cóż, pozostaje nam tylko uszanować podjętą przez nich decyzję.
Wczoraj w TV usłyszałam, że pogrzeb Prezydenta w Krakowie jest początkiem kampanii wyborczej PIS i takie tam polityczne bzdety :( Tylko, że do mnie bardziej przemawiają tłumy pod Pałacem Prezydenckim. Ci wszyscy zwykli ludzie są dla mnie odzwierciedleniem szacunku i powagi dla osoby Prezydenta.
Uff, am sie spisała

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro kwi 14, 2010 8:25 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Ja też sobie wczoraj pomyślałam, że Prezydent i Prezydentowa nie chcieliby być pochowani na Wawelu, uważaliby że na to nie zasługują. Ale taka jest wola bliskich, więc po co to rozdrapywać? Czytałam, że Wawel jest miejscem pochówku zarezerwowanym dla królów i duchownych, ale w takim razie co robią tam trumny Tadeusza Kościuszko, Marszałka Piłsudskiego, Generała Sikorskiego? Żaden z nich nie był ani królem, ani księdzem. Ale byli Wielkimi Polakami.
Ja osobiście wolałabym, że Para Prezydencka była pochowana w Warszawie, choćby z tego względu, że ludzie, którzy w przyszłości chcieliby przychodzić na Ich grób, mieliby lepszą do tego sposobność. Ale pochówek na Wawelu mnie nie razi.

Natomiast mam też dość tych kłótni, sporów, jątrzenia :(
Ostatnio edytowano Śro kwi 14, 2010 8:41 przez Erin, łącznie edytowano 1 raz

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro kwi 14, 2010 8:29 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Ech...
Stoją Warszawiacy by oddać hołd... I nic Ci ludzie nie znaczą. Ich wola. Przykro.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro kwi 14, 2010 8:34 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

villemo5 pisze:Ech...
Stoją Warszawiacy by oddać hołd... I nic Ci ludzie nie znaczą. Ich wola. Przykro.

Bardzo przykro :(

Erin

Post » Śro kwi 14, 2010 8:53 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Dziewczyny z Warszawy, a jak to tam teraz w stolicy wygląda? Bo ja już nie mogę patrzeć na telewizję, po prostu wolę nie widzieć, takie to wszystko smutne i przybijające... ale chciała bym wiedzieć :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Śro kwi 14, 2010 8:55 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Moja kierowniczka jest teraz w Warszawie, mówiła że na Krakowskim Przedmieściu tłumy ludzi, kolejka do Pałacu ogromna.

Erin

Post » Śro kwi 14, 2010 9:03 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Ja odpuściłam sobie tv; oglądam co najwyżej National Geographic albo inne Discovery. Mam już dość mielenia tego tematu we wszystkich mediach.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro kwi 14, 2010 9:09 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Tłumy na Krakowskim Przedmieściu, ogromna kolejka do Pałacu Prezydenckiego. Ludzie stali całą noc, na wejście czeka się nawet i 10 godzin :shock:

Skutek uboczny - wielkie korki na mieście, wczoraj z TŻ wracaliśmy do domu 1,5 godziny.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro kwi 14, 2010 9:14 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Jak zmarł Piłsudski to rozpętała sie ogólnonarodowa histeria podobna do obecnej i tak samo niepotrzebna a wręcz szkodliwa. Słynne stało sie wówczas powiedzenie Romana Dmowskiego - CISZEJ NAD TĄ TRUMNĄ, które popieram w całej rozciągłości.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro kwi 14, 2010 13:39 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Na innych wątkach ruch, a u Czarownic cichutko.
Co tam u Was? Koty zdrowe? Najedzone?

jasdor

Post » Śro kwi 14, 2010 13:42 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Ja mam Saszkę po sterylce. No i trochę przemęczona jestem.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro kwi 14, 2010 13:45 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Ale na innych wątkach to się Siostra Villemo udziela , sama widziałam :mrgreen:

jasdor

Post » Śro kwi 14, 2010 13:53 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Staram się.
Saszka wciąż śpi.
ObrazekObrazek

villemo5

[poprzednia][następna]