Tylko z drugiej strony wet uparty i nie będzie leczył jak nie zdiagnozuje

A kupska są

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
estre pisze:No tak, mailować mogę. Nawet na komórkę zadzwonić.
Tylko z drugiej strony wet uparty i nie będzie leczył jak nie zdiagnozuje
A kupska są
estre pisze:Dziś któryś z nich nasikał obok kuwety, pierwszy raz. Znaczy po ściance spłynęło na podłogę. Ale nie wiedziałam który to, a i pojemniczki na mocz mi wyszły
tillibulek pisze:to fakt, ze w kwestii leczenia kotow jestesmy niestety zdane na widzimisie weta![]()
![]()
![]()
![]()
moja z kolei uparla sie na metronidazol i podaje go juz miesiac... koty maja mnie i metronidazolu juz totalnie dosyc - w niedziele podalam im ostatnia dawke, ale widze, ze krew w kupce jeszcze jest (duzo mniej niz bylo, ale troche jeszcze zostalo) - ciekawa jestem co teraz wetka zaproponuje.... wlasciwie to u nas nie bylo az takiej szerokiej diagnostyki....
1) odrobaczenie
2) badanie q ogolne - nic nie wykazalo
3) badanie na lamblie - wynik negatywny
ale jak czytam o Twoim noszeniu kup w kółko do weta, to po drugim razie i ja mialabym dosyc, a TŻ to w ogole by powiedzial, ze zwariowalam (zwlaszcza, ze to tyle kasy kosztuje - 100 zł![]()
![]()
)
tillibulek pisze:estre pisze:Dziś któryś z nich nasikał obok kuwety, pierwszy raz. Znaczy po ściance spłynęło na podłogę. Ale nie wiedziałam który to, a i pojemniczki na mocz mi wyszły
ale przeciez z podlogi i tak nie mozesz zebrac, bo mocz bedzie zanieczyszczony tym co na podlodze.... lepiej wziac kota z pelnym pecherzem do weta.... z tym podstawianiem kotu czegokolwiek pod pupe jak siusia, tez sobie nie wyobrazam, moje zawsze bardzo nisko kucaja do sikania, a jak nie daj Boze ktos im wejdzie wtedy do lazienki, to zaraz sie peszą....
estre pisze:Z tym metronidazolem to szkoda kotów, tym bardziej jak nie działa
Badania kup są stosunkowo "tanie". Płacę od 20-50 zł zazwyczaj. Czasem nic, jeśli robi to badanie mój wet.
Więc nie jest tak źle powiedzmy. Ale wszystko negatywnie.
estre pisze:Ostatnio chciałam złapać mocz a akurat kupę do pojemniczka mi zrobił
tillibulek pisze:
Metronidazol zadzialal, opanowal biegunke u mlodszej kici, u starszej jest duzo mniej krwi w kupie niz bylo, ale do idealu tym kupom jeszcze daleko. Są srednio twarde i baaardzo woniaste
Wetka twierdzi, ze na metronidazolu osiaga bardzo dobre efekty w leczeniu dolegliwosci zoladkowych, czasem ta kuracje stosuje sie bardzo dlugo.... ale u nas miesiac i 1 tydzien to byl max....![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Gosiagosia i 22 gości