Gibutkowa dzieki, ja się po prostu boję że się pogubię. Jak co miesiąc oddaję kwotę jaka wpłynęła do mnie to sprawa jest jasna, jest mi po prostu łatwiej. Ale w końcu to też jakoś przeskoczę
Ja mam dwie sprawy:
1. jest taka, że stworzyła nam się szansa na zakup testów FIV/FeLV po nizszej cenie tak, że kosztowały by one nas połowę tego co normalnie. Ze składki marcowej plus wpłaty dodatkowej od anonimowego aniołka było by na ok. 15 testów które można by już mieć i robić w sytuacjach koniecznych.
Niestety jest mały problem - nie wiem dokładnie które to są testy i dlatego nie mogę na razie podjąć decyzji. Wiem że są dwa rodzaje / z różnych firm???/, jedne tańsze drugie droższe z tym że te tańsze dają ledwie 60% pewności odczytu, droższe zaś ok. 98 %.
Proszę pomóżcie, czy ktoś z Was wie jak się nazywają jedne i drugie? Od 5 dni próbuję uzyskać tą informację w "moim" gabinecie wet., ale jak do tej pory, bez skutku.
2. I to drugie - Fundusz Pokrzywkowy ma z założenia pomagać w szczepieniach i testach potrzebującym kotom. Jest naturalne że najbliższe mi są te z naszego schroniska, również potrzeby są ogromne i praktycznie każde pieniądze można wykorzystać natychmiast. Jednak FP nie musi skupiać się jedynie na kotach konińskich, może, podobnie jak Fundusz Ślepaczkowy, pomagać również innym którzy znaleźli się w dramatycznej sytuacji z powodu braku pieniędzy.
Jak pisałam wcześniej z powodu bardzo ograniczonego czasu nie śledzę innych wątków i nic nie wiem o przypadkach trudnych, wymagających pomocy forum MIAU.
Jeśli ktoś z Was zna takie osoby które dla kotów pod swoją opieką potrzebują wsparcia i uzna że mogło by to być wsparcie FP, proszę, zgłaszajcie kandydatury. Nie muszą one być na marzec / ale mogą/, mogą być na kolejne miesiące.
Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)
MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!