Hospicjum 'J&j'[6]. <ZAMYKAMY>

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 12, 2010 22:13 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz [']. Tańka - FIV(-)!!

Śmiało pędź pomarańczowy kocie. Do zobaczenia.
[*]
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon kwi 12, 2010 22:16 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz [']. Tańka - FIV(-)!!

Bogusz [']

*

Ciekawa sprawa z tymi testami. A czy kotunie z Katowic - te, które są u Ciebie, ale i pozostałe - miały robione tylko testy paskowe, czy PCR?
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Pon kwi 12, 2010 22:36 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz [']. Tańka - FIV(-)!!

:-(
Miales swoje szczesliwe chwile, koteczku.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon kwi 12, 2010 22:39 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz [']. Tańka - FIV(-)!!

[']

:cry: :cry: :cry:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon kwi 12, 2010 22:44 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz [']. Tańka - FIV(-)!!

Wyniki sekcji wyraźnie wskazały na nerki, jako podstawową przyczynę niewydolności wielonarządowej. Nerki małe, zwyrodniałe, z jednolita strukturą wewnątrz. Dodatkowo to, co na USG wyglądało jak zmiany patologiczne wątroby, to były przerośnięte drogi żółciowe z wyraźnym, długotrwałym zastojem żółci.

Tak strasznie mi go brakuje...
Teraz siedziałby mi na kolanach i orał dekolt swoimi wystającymi kłami [ostatnimi dwoma].
Dziwnie jest wracać do domu i nie widzieć go, gdy jako jeden z pierwszych, czeka na stoliczku w przedpokoju, by mnie przywitać.
Jak na ironię, dziś odebrałam kolejną porcje mokrego Renala, którego tak lubił.

Sonek - jakby lepiej. Je karmiony z ręki, jest kontaktowy. Sam chodzi do kuwety i napić się wody. Sam wraca na łóżko. O, nawet się przeciągnął. Kiedy schodzi z łóżka towarzyszy mu Rewo, jak kotka kociakowi, pomrukując przy tym i nawołując.

Odnośnie testów.
Te koty, które wzięłam jako nosicieli FIV miały robione testy paskowe. Z FIV sprawa jest dosyć prosta - istnieje niemal zerowa szansa na fałszywie dodatni test. Wydaje mi się, że najprawdopodobniej w przypadku Tanieczki doszło do pomyłki z innym czarnym kotem. W Boguszycach, skąd przyjechała Tańka, na raz było testowanych sporo kotów. Mogła to być też wina samego testu, także tego wykonanego dziś - `błędu fabrycznego` itp. [ale to raczej rzadkość].
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pon kwi 12, 2010 23:47 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz [']. Tańka - FIV(-)!!

Strasznie przykro... :cry:
Trzymaj się kocie za Tęczowym mostem jakoś...
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto kwi 13, 2010 6:49 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz [']. Tańka - FIV(-)!!

Boguszku [']...............................................
Żegnaj kochany, wyjątkowy kocie witający ludzia na stoliczku :1luvu:

Agn, potwornie mi przykro...
Przytulam.....................................
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto kwi 13, 2010 10:16 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz [']. Tańka - FIV(-)!!

Boguszku...Nikt kto Cię poznał nie zapomni o Tobie...Kochany, czuły, morelowy kotku ...żegnaj [']...Agnieszko, bardzo, bardzo mi przykro...To nie był kot-duch, to był kot najbardziej obecny z obecnych. Każdy kto odwiedził hospicjum Agnieszki został przez Bogusza najpierw powitany wylewnie przez Bogusza...

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto kwi 13, 2010 13:31 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz [']. Tańka - FIV(-)!!

Boguszku (*) :(

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto kwi 13, 2010 13:59 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz [']. Tańka - FIV(-)!!

Dziwnie było zacząć dzień bez Bogusza. Zupełnie nagle zrobiło się `mniej` kotów.
Stres ostatnich dni wypełzł w postaci zapalenia oskrzeli. Wczoraj jeszcze jakoś się trzymałam, dziś mnie rozłożyło zupełnie.

Dwie uwagi na marginesie `świata dookoła`.
Po pierwsze. Po poczytaniu wątku na KŁ o katastrofie samolotu prezydenckiego chwalę sobie swój zwyczaj odcięcia się od telewizyjnych kanałów informacyjnych. O dziwo, chwilę zadumy nad tym, co się wydarzyło pomaga mi utrzymać kanał o zgoła innej tematyce. AXN, na które zamieniłam oglądaną niegdyś `cięgiem` TVN24, nie przestało nadawać seriali, ale zaprzestało nadawania reklam. Jednak w miejsce czasu reklamowego wstawiana jest tablica, której napis informuje o łączeniu się w bólu wobec wielkiej tragedii. Czasem jest to 15 minut panującej ciszy. Ciszy o wiele bardziej wymownej i skupiającej uwagę na tym, co się stało, niż cały ten potok `bieżących` informacji.
Po drugie. Przedwczoraj, siedząc z gasnącym Boguszem na kolanach, obejrzałam program o pewnym Kanadyjczyku, który ku czci swej zmarłej mamy urządził w okół domu `ogródek regionalny`. Niby nic wielkiego. oglądałam sobie te historię, jak zwykły filmik o jakimś typie ogrodu: urządzany z pomysłem, tzw. naturalny, rośliny z danego terenu, również chronione, ginące; same pozytywne konsekwencje dla środowiska, ekosystemu podmiejskiego. Ogród zwiedzany, fotografowany zarówno przez specjalistów, jak też wycieczki ogrodników i zwykłych ludzi. Jednak pod koniec zrobiło się `swojsko-polsko`. Jako że w Kanadzie panuje zwyczaj, że ogródek, jaki kto tam se wymyśli, to się urządza za domem, a przed domem ma być jedynie równo skoszony trawnik, miłośnik ogrodów `regionalnych` zaczął mieć kłopoty z ... sąsiadami. Bo `jest inaczej`, bo `nierówno`, bo `chwasty rozsiewają się na trawniczki sąsiadów`...
Z jednej strony zrobiło mi się o tyle lżej, że jak widać mendy są wszędzie. Ale z drugiej - dokładnie z tego samego powodu zrobiło mi się koszmarnie smutno. Niestety, Kanada ma te przewagę nad Polska, że nieco inaczej funkcjonuje tam prawodawstwo i wymiar sądowniczy. Otóż, nie mogąc uzyskać jednoznacznej wykładni przepisów od urzędników miejskich [`to wolno uprawiać ogródek, jak się chce, czy nie?`], człowiek ten złożył zapytanie do sądu o jednoznaczną wykładnię i ustalenie, czy próby zmuszenia go do zaprzestania obsiewania swojego trawnika, czym mu się podoba nie są przypadkiem naruszeniem jego swobód obywatelskich. Sprawę w sądzie wygrał.

Mniej więcej na tym minęło nam z Boguszem nasze ostatnie wspólne niedzielne popołudnie...

Agn

Post » Wto kwi 13, 2010 14:17 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz [']. Tańka - FIV(-)!!

Agnieszko, przytulam Cię mocno... Gdybym mogła jakoś pomóc...

Boguszek na pewno odnalazł Bokirkę za Tęczowym Mostem...

Rany, jak mi ciężko...

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto kwi 13, 2010 14:18 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz [']. Tańka - FIV(-)!!

Agn, przykro mi z powodu Boguszka :(
Tęsknię Nelciu <3

farmerka

Od: Czw kwi 08, 2010 18:09

Post » Wto kwi 13, 2010 19:21 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz [']. Tańka - FIV(-)!!

Fuma ma sie dobrze, napisze na pocieszenie ...
No i lecz sie Agn, najlepiej czosnkiem, i takie tam ...

szkoda malego B., ale odprowadzilas go przeciez
zo

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Wto kwi 13, 2010 23:10 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz [']. Tańka - FIV(-)!!

Choroba neutralizuje emocje.
Nie mogę się zorganizować.

Tańka po wczorajszych `wynosinach` trzyma się blisko mnie. Nawet włazi na łóżko, żeby spać blisko przy mnie.

Sonek dziś znowu nie ma apetytu. Zamiana rozmoczonego suchego Renala na mokry Renal z saszetek, też niespecjalnie podziałała zachęcająco.

Agn

Post » Śro kwi 14, 2010 19:46 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz [']. Tańka - FIV(-)!!

W ciągu dnia dzwoniłam do Agn i... obudziłam ją :oops:
Wyglada na to, że kiepsko ze zdrowiem Agn. Ledwo zipie bidula.
Konieczne kciuki za szybki powrót do formy. :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

[poprzednia][następna]