Cześć Dziewczyny
U mnie wszystko w porządku, tyle że w sobotę fatalnie się czułam, a niedzielę spędziłam u mamy. Kalercia ma rację - brak nastroju też się przyczynił do mojej nieobecności.
kocurzyca41 pisze:Cześć OKI,nowy dzionek w okienko puka.Miseczki czas napełnić.Co tam wczoraj z Marzenią konstruktywnego uradziłyście?
Uradziłyśmy tyle, że niestety nie bardzo można pomóc w inny sposób, jak poprzez szukanie DT.
Koty tam żyją w strasznych warunkach, zresztą same wiecie, w jakim stanie przyjechała do mnie Adelka - kompletnie przerażona, niedożywiona i rozchorowała się natychmiast.
Zresztą kk to znak firmowy tych kotów - Marzenia się śmieje, że unidox będzie każdemu w wyprawce dawać
Dziewczyny (Marzenia i Aga) wyadoptowały już 6 kotów, 2 kolejne mają już domy i czekają na transport, ale... Nigdy nie wiadomo do końca, czy pani D. te domy zaakceptuje, czy się pojawi, czy wyda koty itd...
Jak na razie problemy są nawet, żeby im porobić zdjęcia, bo... pińcet problemów ma. Nic o nich nie wiadomo - o ich charakterach, stanie zdrowia (poza kk i niedożywieniem, które jest wspólne dla nich wszystkich). Większości kotów dziewczyny nawet nie widziały. To te, które p.D. trzyma u siebie. Dostęp jest jedynie do drugiego mieszkania, gdzie jest w tej chwili kilka młodych kotów, bo pozostałe zostały już wyadoptowane.
One w tym mieszkaniu siedzą same i dziczeją, poza tym są niewykastrowane, więc zaraz będzie ich więcej... U niej w mieszkaniu nie wiadomo, ile ich jest (ok. 50?!), nikogo do siebie nie wpuszcza. Te, które zdecyduje oddać przewozi do drugiego mieszkania.
Stąd konieczność wyciągania tych kotów na dt... Żeby móc im pomóc, porobić zdjęcia, odkarmić trochę, podleczyć, oswoić i poznać... Żeby nie było więcej powrotów z ds.
O DT jest trudno.
Marzenia deklaruje pomoc dla dt - jak pisałam, ja mogę nakarmić i "odqpkać" koty, ale już na leczenie/szczepienia itd dodatkowych kotów mnie nie stać.
Ale przecież dla takiej ilości nikt nie jest w stanie takiej pomocy zapewnić z własnej kieszeni. Dlatego będzie potrzebna też pomoc finansowa. Wiem, że u wszystkich krucho z forsą, ale...
Jak się trochę ogarnę w tym wszystkim, wystartuję z bazarkami, ale przyznaję bez bicia, że jestem w tym kompletnie zielona, więc będę potrzebować pomocy chociażby w zakresie instruktażu
Tu jest nowy wątek, w którym będziemy szukać dt i informować o postępach
viewtopic.php?f=1&t=109943Zgłosiłam go już do banerkowa