Piętaszek, Czarnulek z Katowic(fiv+) -już w swoim domu:)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 08, 2010 11:48 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Mało, mało... No co tu dużo gadać - chłopaki są rewelacyjne :1luvu:
Charaktery, zachowanie, przyzwyczajenia, uroda - do niczego nie można się przyczepić po prostu.
Lidka je wczoraj trochę przeciorała profesjonalnie :wink: uszy wyczyściła pożżżądnie! wyczesssała futerka aż kłaki latały! A one... nic... wszystko zniosły, jeszcze podziękowały :mrgreen:

Berenika, na pewno znajdziesz nas od razu, gwarantuję :)
Mała, a w jakich godzinach możemy tam być?

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Czw kwi 08, 2010 19:33 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

kochane chłopaki :D

Nov@-na wystawie?
gdzieś na 10-11tą myslę

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt kwi 09, 2010 15:15 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Bry :)
Co jest - nikt tu nie zaglądał?
Rany, dopadło mnie jakies wirusisko, kaszel mam straszny, ale pakuje dzieciaki, też chore i jadę. Wieczorem zdam relacje, co zastałam.
Nara! :mrgreen:

A jednak nie dzisiaj, dopiero jutro po śniadaniu :)
Anka-kocianka

Berenika

Od: Nie sie 20, 2006 19:30

Post » Pt kwi 09, 2010 20:10 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Ciekawa jestem jak będzie po przyjeździe.
Koniecznie napisz jak pierwsze wrażenia.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt kwi 09, 2010 20:11 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

zaglada, zaglada :wink:
tylko nie zawsze się odzywa :oops:

Mała1

Post » Sob kwi 10, 2010 10:02 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Czekamy na wieści i zaciskamy kciuki z całych sił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oby odzywały się dobre domy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dziewczyny, czy możecie mi doradzić jakiś środek do stosowania zewnętrznego na zaczerwienione dziąsełka Koloruska?
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Nie kwi 11, 2010 9:09 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

No, w końcu mam chwile na pisanie :)
Witam z Mikołowa!
Panowie B&W przywitali mnie w przedpokoju, niczym się nie przejmując, że to nie te kroki, co zawsze za drzwiami słyszeli :) Czarnulek od razu powiedział: Miaaau...! Piętaszek wyglądał zza futryny drzwi. Weszłam do kuchni, a one ze mną - ogony w górze, nosy pracują... obwąchały palce, wystawiły się do głaskania i rozmruczały jak traktorki :mrgreen: Nic isę nie bały, chociaż widziały mnie pierwszy raz.
Gdybym nie wiedziała, że są seropozytywne, to bym nie zauważyła - wyglądają zdrowiej niż moje osobiste koty, którym wiecznie cos cieknie z oczu, a niby są zdrowe, znaczy nie są nosicielami żadnych wirusów. Futerka miekkie, lśniące, oczka czyste, błyszczace, noski mokre i chłodne - okazy zdrowia! Są duże, smukłe, piekne! I bardzo grzeczne. Koty do zakochania. Żałuję, że nie mam warunków, aby je wziąć do siebie na stałe :(
Przed dzieciakami trochę się chowały, bo moje dzieci (5 i 2,5) do najspokojniejszych nie należą :roll: ale nie goniły kotków, tylko chciały je pogłaskać. Kocury jednak wolały poobserwować je z daleka. W nocy zostawiłam drzwi do pokoju otwarte - chodziły, wąchały, zaglądały na łózko, ale gdzie spały nie wiem - moze na fotelu pod śpiworem, gdzie moje osobiste koty lubią też spać, albo w kuchni. W każdym razie nieprzespana noc to nie wina kotów :) Teraz ganiają, bo pokój otwarty, to mają dłuzszą prostą do wyścigów :ryk:
Nie są nahalne, jak na razie nie pchają sie same na kolana, ale jak się do nich podejdzie, pogłaszcze, zaprosi do zabawy, to im to odpowiada. Dająsię wziąć na ręce i nie wyrywają sie, jak moje :roll: Zachowują się wręcz jak ragdollki - wiotczeją na rekach jak szmaciane lalki i można je miziac, całowac, tulić... Widac, że są troszkę oniesmielone, ale myslę, że gdybym posiedziała tu dłużej, tak z tydzień, to przylepiłyby się kompletnie do mnie :)
Jedzą ładnie, kuwetkują bezbłędnie i nawet nie śmiecą zwirkiem za bardzo. Bardzo porządne koty :mrgreen:
Anka-kocianka

Berenika

Post » Nie kwi 11, 2010 11:21 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Miałam nadzieję, że się spotkamy, poznamy, ale nie dotarłam na wystawę... nie złożyło mi się :(
Wiedziałam, że Ci się Bereniko spodobają chłopaki... bo sama powiedz, komu one by się nie spodobały? :)
Pomyślałam, że skoro miały tyle towarzystwa przez weekend (bo Wy na weekend przyjechaliście tylko, prawda?) to nie będę przyjeżdżać jutro, tylko może we środę...?

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Nie kwi 11, 2010 13:17 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Nov@, szkoda, że sie nie spotkałysmy, ale może jeszcze kiedyś bedzie okazja :) Spoko mozesz wpaśc we środę, bo chłopaki wygłaskane i wypieszczone bedą. Ja jutro po sniadaniu wybiorę się w droge powrotną do Wielkopolski, więc w dzisiejsze popołudnie i wieczór oraz noc bedą miały towarzystwo :)
Przed chwila przyszłam od Rodziców z obiadu i co widze? Piętaszek przyitał mnie w przedpokoju, a Czarnulek... rozłożony w pościeli jak basza :1luvu: Ciekawe, czy przyjdą się poprzytulac, jak się położę :?:
Anka-kocianka

Berenika

Post » Nie kwi 11, 2010 13:53 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Szkoda, ze nie mogłyśmy sie spotkac:(
Tak sie to wszystko pokręciło.
Ale wielkie dzięki za udostepnienie lokum.
Ja jutro wyjeźdzam na 3 dni do Warszawy i musze w domu wszystko jakoś ogarnąc.

Lidka

Post » Nie kwi 11, 2010 19:03 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Berenika-a ja się bardzo cieszę ,ze Cie poznałam :D
pozdrówcie chłopaków
dzis jednej Psni reklamowałam ciut czarnuszka, nie wiem czy dobrze, bo Pani ma dwójke małych dzieci
Ale zobaczymy,czy wogole oddzwoni

Mała1

Post » Nie kwi 11, 2010 23:14 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Słuchajcie,
myślałam, myślałam i w końcu wypłodziłam taki tekst do plakaciku dla braci B&W:

"Oto Czarnulek i Piętaszek – 1,5-roczne, wykastrowane kocurki.

Popatrz w ich oczy. Pomóż im przeżyć!

Kocurki są na tyle dorosłe, że nie niszczą już, jak małe kociaki, a zarazem na tyle młode, że lubią i potrzebują zabawy. Nie ma w nich cienia agresji, pozwalają brać się na ręce i rozkosznie przy tym mruczą, szybko się zaaklimatyzują. Nie brudzą, nie bałaganią, wzorowo korzystają z kuwety. To piękne koty i mają przed sobą wiele lat życia w zdrowiu, jeśli ktoś da im szansę.
Ich Pani nauczyła je kochać człowieka, ale kiedy zachorowała i trafiła do szpitala – koty straciły dom i znalazły się w schronisku. Przeżyły rozstanie z ukochaną Panią, są zagubione i przeczuwają zagrożenie - bez własnego domu i człowieka, który otoczy je opieką i miłością – zginą.
Nie potrafią mówić we własnym imieniu, tylko patrzą – z niemą prośbą „Pokochaj mnie!” i nadzieją, że ktoś otworzy dla nich serce i dom. Może czekają właśnie na Ciebie? Nie przechodź obojętnie – dając im dom – podarujesz im życie i zyskasz przyjaciół, którzy pokochają Cię całym sercem, bez obłudy. Zrozumiesz, kiedy wtulą główkę w Twoją dłoń, kiedy poczujesz pod palcami aksamit ich futerka i usłyszysz najpiękniejszą pieśń miłości – „Mrrrrrrrrrr…”

Posłuchaj swojego serca!
Odpowiedz!

Tel. : 889 771 107
E-mail: niekochane@gmail.com"
I do tego koniecznie te dwa zdjęcia:

Obrazek

Co o tym myslicie? Ten nagłówek jest zrobiony w Corelu, a całość skleciłam w Wordzie, ale jestem za cienka, żeby Wam to pokazać w całości... Jak tu się wstawia załączniki do postu?
Anka-kocianka

Berenika

Post » Nie kwi 11, 2010 23:43 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Berenika pisze:Co o tym myslicie? Ten nagłówek jest zrobiony w Corelu, a całość skleciłam w Wordzie, ale jestem za cienka, żeby Wam to pokazać w całości... Jak tu się wstawia załączniki do postu?

Bezpośrednio przez forum się nie da, musiałabyś wrzucić plik np. na wrzuta.pl i podać tu linka do niego.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Pon kwi 12, 2010 6:42 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Próbowałam przez ImageShacka, ale się nie udało :(

Czy forma i treść moga zostać? Chciałabym to wydrukować i zostawić Rodzicom kilka takich plakatów, żeby rozwiesili, gdzie się uda.
Anka-kocianka

Berenika

Post » Pon kwi 12, 2010 6:45 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Wdydaje mi się, że treść jest dobra.
Nic narazie nie pomogę, bo muszę przed wyjadem jeszcze wszystko ogarnąć.
Może potem, wieczorem będę mieć czas.

Lidka

[poprzednia][następna]