Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! MA DOM :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 10, 2010 7:06 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Fionka pójdzie na swoje. Mimo,ze ją kochamy to przekażemy ja dalej :cry: Kochamy wszystkie swoje tymczasy i bardzo przezywamy ich odejście. Ale inaczej sie nie da.Bez miłosci nie da rady okiełznąć kota.Trudno być DT :mrgreen:
Fioneczka pokocha swoich Dużych także mocno i szybko zapomni ból rozstania. To kwestia czasu i cierpliwości.My jesteśmy pierwszym krokiem do zaufania i przyzwyczajenia sie do ludzia.Potem DS przejmie pałeczkę i musi dokończyć dziełko!
To my dłużej pamiętamy i martwimy sie.O każdego tymczasa.

Mamy swoje 4 koty+psa. Teraz mamy 4 tymczasy a niedawno było 6.Marnie z czasem i z finansami.Czas potrzebny by spokojnie ugłaskać i poświęcić odpowiednią chwile na miłość.A w takiej ilosci nie ma wystarczająco dużo tych chwilek.
Alem sie rozpisała :mrgreen:

Fionka dziś ganiała aż łepinka odskakiwała. jakie susy robiła, ganiała, tupała i darła ryjka tak śmiesznie.Bianka,Buniek a nawet Pingusia brały udział w gonitwach. Po stole chodzi jak po swoim :mrgreen: herbatę TZ wypija też jak swoją.Płochliwe z niej jeszcze stworzenia, długo jeszcze można czekać(chodź kto wie...)na wskoczenie na kolana.Ale wszystko przed nią.Apetyt dopisuje, kuweta wzorowa.Śmietanka jest ulubionym napojem małej.

Gratulacje z dokocenia.Trzymam kciuki z całą zgrają :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob kwi 10, 2010 18:02 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

widać po postach ,że sobota.
Mała je, ociera sie o nogi i bawi.Dziś z Bianką na sąsiednich pufach spały.Mimo,że najpierw się ścięły to potem grzecznie ułożyły i zasnęły!
I to sobota tragiczna dla nas :cry:
Obrazek

ASK@

Post » Sob kwi 10, 2010 23:00 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

To ja Fionce życzę domku kochającego i podnoszę :ok:

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Nie kwi 11, 2010 5:48 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Fionka znajdzie dom ,wiem o tym.Na razie oswajamy sie swoim tempem.Bez klatek i przymusu.
Obrazek

ASK@

Post » Nie kwi 11, 2010 11:55 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

ASK@ pisze:Fionka znajdzie dom ,wiem o tym.Na razie oswajamy sie swoim tempem.Bez klatek i przymusu.

popieram :love: :love: :love:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Nie kwi 11, 2010 14:22 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Fioneczko :1luvu: , moja Fifi jak Ty troszkę inna, ale tym bardziej sprawna i kochana. Domek to doceni :ok:

ellza1

Post » Nie kwi 11, 2010 16:02 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Jest jeden domek zainteresowany i to mocno :1luvu: Fioneczką.Już od pewnego czasu sie dobija o nia i to wytrwale. Tylko ja sie waham, bo to daleko od nas i chyba mam stracha(na pewno mam stracha :mrgreen: ),ze jak coś nie wyjdzie to Fionka przeżyje stres....
Ale ja zawsze mam wątpliwości, galopadę myśli i takie tam...
Nie wiem czy Fionak jest gotowa iść na swoje i nigdy sie nie dowiem, jak ją spod skrzydeł nie wypuszczę :mrgreen: I tu jest najtrudniejsza część programu tymczasowania :cry:

Fioneczka jest coraz bardziej ludziasta i kociasta. Ociera sie o nogi przy szykowaniu jedzenia,pomiaukuje ,daje sie miziać. Wzięta na ręce coraz dłużej na nich wytrzymuje .Jak robi sie spięta to ją puszczamy na podłogę. Zawsze po tej operacji :wink: dawała nogę od nas a dziś została i jeszcze mozna było dogłaskać ją.Apetyt cały czas dopisuje.Brzunio pięknie sie goi.
Obrazek

ASK@

Post » Nie kwi 11, 2010 17:17 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Ask@ to kciuki trzymam za dom dla Fionki, żeby się dobrze ułożyło. A napiszesz więcej skąd kontakt, czy zgłosili się z ogłoszenia internetowego?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Nie kwi 11, 2010 17:54 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Jak domek podejmie decyzję to sie ujawni.I ruszymy wtedy z adopcja.
Standardowa procedura:czyli sprawdzenie domu, rozmowa...
Mała miała zgłoszenia również z netu-ale to była WIELKA POMYŁKA!!! :cry:
Obrazek

ASK@

Post » Nie kwi 11, 2010 18:15 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

No to za WIELKIE TRAFIENIE! Jak J+D :ok: :ok: :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pon kwi 12, 2010 5:33 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Fionka szaleje z Bianką.Na całego :mrgreen: Skoki,podskoki,darcie oparć bo pazurki ma nie obcięte, by lepiej równowage trzymała, zdejmowanie prania z suszarki i wylegiwanie sie na nim...Ale da sie pogłaskać i wymiziac...od czasu do czasu :lol:
Obrazek

ASK@

Post » Pon kwi 12, 2010 6:46 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

ASK@ pisze:Fionka szaleje z Bianką.Na całego :mrgreen: Skoki,podskoki,darcie oparć bo pazurki ma nie obcięte, by lepiej równowage trzymała, zdejmowanie prania z suszarki i wylegiwanie sie na nim...Ale da sie pogłaskać i wymiziac...od czasu do czasu :lol:

prawdziwie zrelaksowana kociczka robi się z Fionki. Księżniczka wreszcie mniej obolałam, to i humorek sie poprawił
trzymam kciuki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Pon kwi 12, 2010 13:05 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

A gdzie to się chowamy po kątach ? Na górę maleńka :ok:

ellza1

Post » Pon kwi 12, 2010 13:18 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

ja w pracy,nie wiem w co w ręce włożyć.Fionka ma dobrze siedzi z tałatajstwem w domu.
A ja dziś do późna siedze,jutro też.Więc i o Fionce wieści skąpe mogą być. Tylko szkoda,ze czasu mało dla footerek potem jest.

Ktoś musi na puszki i weta zarabiać :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Pon kwi 12, 2010 13:38 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

ASK@ pisze:Ktoś musi na puszki i weta zarabiać :mrgreen: [/size]

:mrgreen: skąd ja to znam

ellza1

[poprzednia][następna]